MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, a ja mam troszkę może głupie pytanie ale po raz pierwszy zostanę mamą i nie wiem...Czy biustonosz do karmienia to obowiązek? Mam dość spory biust i nie mogę dostać odpowiedniego rozmiaru Czy zamiast tego mogę mieć zwykły sportowy, bawełniany stanik?
-
nick nieaktualnyNelus- wszystko wyglada pieknie. Kącik dla dziecka super,Twoja figurka też swietna, ale jestem pod wrażeniem szafy. Chyba dużo łatwiej będzie się odnaleźć w szafie niż w komodzie. U nas niestety brak miejsca na szafę dla Małej
Nelus lubi tę wiadomość
-
Agatka_89 wrote:Hej, a ja mam troszkę może głupie pytanie ale po raz pierwszy zostanę mamą i nie wiem...Czy biustonosz do karmienia to obowiązek? Mam dość spory biust i nie mogę dostać odpowiedniego rozmiaru Czy zamiast tego mogę mieć zwykły sportowy, bawełniany stanik?
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
nick nieaktualny
-
Nelus rewelacja;) pokoik cudo. A Tobie ciaza bardzo sluzy. Naprawde wygladasz kwitnaco. Po porodzie szybko wrocisz do formy i brzuszek nie bedzie dlugo duzy:tal mysle. Ja niestety nie mam tego "daru" od losu i w obu ciazach wygladam dosc kiepsko... zmieniona lekko spuchnieta juz... noi ta waga...Teraz mam juz 11kg na plusie. Ale malu apetyt wiec mam nadzieje ze nie przytyje juz jakos spektakularnie. Falt, ze dosc szybko dk siebie dochodze i w 1 ciazy szybko wrocilam do wagi sprzed ciazy.
O tak biustonosz do karmienia to konieczny zakup, chyba ze sie swiadomie decydujemy nie karmic od poczatku.
Inhalator u nas bardzo sie przydal ale to dopiero po roku bo mala wczesniej nie chorowala.
Ja tez jeszcze nie jestem zdecydowana na imie... co chwile mysle o innym... ehh:/ chcialabym juz sie zdecydowac na 100%.
Z wyprawki mam prawie wszystko do szpitala, ale wielu rzeczy jeszcze nie.
Moja bezsennosc przybiera na sile... Dzis pobudka o 3 i nie spie... juz sie nawet nie denerwuje tylko ogladam tv lub czytam. Malutka jest spokojna w brzuchu podobnie jak starsza siostra. Nie kopie tylko sie przesuwa i jest coraz mniej aktywna przez coraz mniejsze pole do popisu;) Nie moge juz sie jej doczekac. od kilku dni tez ma czkawke codziennie lub nawet 2- 3 razy dziennie. Starsza tez tak miala a pozniej po urodzeniu regularnie przez pierwsze tyg;)Nelus lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZe spaniem też kiepsko mam. Klaudia fajnie, że Twoja malutka jest spokojna. Mój od trzech dni naciska mi na pęcherz i szyjkę co bardzo mnie boli . Wczoraj wieczorem to była masakra, aż mi łzy z bólu polecialy. Nie wiem jak to wytrzymam fizycznie i psychicznie. Boję się z łóżka wstawać bo nie wiem kiedy poczuję ten ból.
Jutro wybieram się do lidla bo świetne ciuszki dziecięce mają być i biustonosze do karmienia. W ogóle to do lidla na zakupy nie chodzę ale jak zobaczyłam jutrzejszą ofertę, to pójdę, o ile będę w stanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 06:10
klaudia.29 lubi tę wiadomość
-
Nelus, masz stylowe łóżeczko dla dzieciątka. Bardzo mi się podoba. Jesteś b. ładna i młoda mamusia! Super. Tak trzymaj! 18 kg????? Jaja sobie robisz....
A mój Niunius już od miesiąca nazywa się Igorek. Chociaż od początku ciąży był Antoś.. ..ale jednak dużo tych Antosiow jest.
Ewa81 to ja też skoczę do Lidla może będzie ten stanik, tylko co mam kupić o rozmiar większy czy jak? Nie mam pojęcia.
Nina13 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za rady, wczoraj się zdecydowałam i pojechałam na IP. Z synkiem wszystko dobrze tylko już bardzo nisko jest ułożony dlatego mniej się rusza. Szyjka też już skrócona i miękka. Powiedziała lekarka że chyba długo w dwupaku nie będę. Pytała czy chcę do szpitala czy będę w domu leżeć i pić magnez więc wybrałam że będę w domu, bo z tym zakazem odwiedzin nie chcę mi sie tam siedzieć. Maluszek jest już dość spory, nie powiedziała dokładną wagę tylko że ma około 3000g. Jutro już wszystkiego się dowiem od swojego lekarza.
Malwinka, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalwinka wrote:Nelus, masz stylowe łóżeczko dla dzieciątka. Bardzo mi się podoba. Jesteś b. ładna i młoda mamusia! Super. Tak trzymaj! 18 kg????? Jaja sobie robisz....
A mój Niunius już od miesiąca nazywa się Igorek. Chociaż od początku ciąży był Antoś.. ..ale jednak dużo tych Antosiow jest.
Ewa81 to ja też skoczę do Lidla może będzie ten stanik, tylko co mam kupić o rozmiar większy czy jak? Nie mam pojęcia.
Malwinka, sama też nie wiem jaki rozmiar kupić -
Nelus wrote:aaaa bo od kiedy zrobił się podział na forum to przestałam wchodzić, ja osobiście bym nie ogarnęła kolejnego forum chyba że byłoby to fb to bym miała wszystko w jednym miejscu i byłoby czytelniej! mi tam się najlepiej pisze!
czy mamy jakas listę rozpakowanych mam?
Ogólnie wiem, że trzy marcowe mamy są już po porodzie. Najwczesniejszego bohatera, mamy z grudnia:) na szczęście ma się dobrze druga ciąża zakonczyła się tragicznie a trzecia - nie mam informacji. Jako takiej listy nie widziałam. Jest stara lista na 39 stronie, którą Anushka już się nie zajmuje więc raczej nie była uaktualniana.
-
nick nieaktualnyNelly, ale Ci się buzia zaokrągliła Ślicznie wyglądasz!
Nina, ja miałam pierwszy poród 3 dni wywoływany. Z czego ostatniego dnia kombos - masaż szyjki, przebicie pęcherza, 3 dawki oxy. Wszystko bez mojej zgody, w trakcie jak czułam ból, lały się wody czy kroplówka to się dowiadywałam co mi zrobili. Mega bolesne, słyszałam, że ponad połowa wywoływanych porodów kończy się cc, mi się udało urodzić w końcu siłami natury, bo naturalnie to tego nie można było nazwać
Co do staników, to ja kupiłam 3 używane, ale z drogich firm i nadal je mam. Używałam zazwyczaj pierwszy miesiąc, potem przechodziłam na zwykłe. Ja mam akurat rozmiar do karmienia 70G i jakbym chciała nowy kupić w sklepie to bym zapłaciła pewnie koło 200zł
U nas imię ustalone od 1.5 miesiąca, ale za to chrzestnych nadal nie mamy wybranych, a chrzciny chcemy robić koło miesiąca po porodzie, więc niewiele czasu na decyzję zostało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 11:03
-
nick nieaktualnylinda392 wrote:Dzięki dziewczyny za rady, wczoraj się zdecydowałam i pojechałam na IP. Z synkiem wszystko dobrze tylko już bardzo nisko jest ułożony dlatego mniej się rusza. Szyjka też już skrócona i miękka. Powiedziała lekarka że chyba długo w dwupaku nie będę. Pytała czy chcę do szpitala czy będę w domu leżeć i pić magnez więc wybrałam że będę w domu, bo z tym zakazem odwiedzin nie chcę mi sie tam siedzieć. Maluszek jest już dość spory, nie powiedziała dokładną wagę tylko że ma około 3000g. Jutro już wszystkiego się dowiem od swojego lekarza.
-
Anita12 wrote:Ja też nie ogarniam, niestety. A na tamtym tajnym forum jest dużo wiecej dziewczyn i ciężko mi się do wszystkiego odnieść nie nadążam.
Ogólnie wiem, że trzy marcowe mamy są już po porodzie. Najwczesniejszego bohatera, mamy z grudnia:) na szczęście ma się dobrze druga ciąża zakonczyła się tragicznie a trzecia - nie mam informacji. Jako takiej listy nie widziałam. Jest stara lista na 39 stronie, którą Anushka już się nie zajmuje więc raczej nie była uaktualniana.
Tak pamiętam pierwsze dzieciątko to Konrad, ale drugiego imienia nie pamiętam....mowisz tragicznie? Współczuję strasznie...bardzo mi przykro takie coś słysząc, tym bardziej, że same jesteśmy w ciąży....
W sumie w związku z tym mam do was osobiste pytanie, przepraszam ze pytam, ale nie wiem co mam robić. Mojej nawet dobrej koleżance też przydazyla się "tragedia" trzy miesiące po porodzie. I w przyszłym tygodniu ma być pogrz...nie wiem czy iść.. ..rodzice i ma z mów i, że kobieta w ciąży nie powinna iść, a tym bardziej ze to dziecka pogrz...a sama spodziewam się już niedługo Niuniusia. Sama nie wiem czy dam radę tam pójść, ale to dziecko mojej koleżanki.