X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • MammaMia2016 Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, czy ktoras z Was jest ze Slaska i chce darmowa sesje noworodkowa? szukalam Mamy ze Slaska na "lutowkach", ale sie nie znalazla, wiec moze jakas Marcowa Mama chce taka sesje?
    po szczegoly zapraszam na priv :)

nikafika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja już po wizycie, doktorek po urlopie więc przyjmował godzine wcześniej od razu w poczekalni dzikie tłumy babeczki się kłócą że nie wchodzi się na godzinę tylko jak się przyjdzie itd więc grzecznie zapytałam - to po co doktor wyzacza godziny? weszłam z pół godzinnym opóźnieniem ale to i tak nie było źle, posiedziałam ile trzeba a jak wyszłam były jeszcze większe tłumy niż wcześniej :p USG nie było wiem tylko że tentno małej to 133/min to chyba dobrze prawda? Szyjka zwarta długa więc na poród narazie się nei zanosi, następna wizyta za 3 tygodnie :)

chloet, Anita12 lubią tę wiadomość

• Rubineye Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MammaMia2016 wrote:
    czesc dziewczyny, czy ktoras z Was jest ze Slaska i chce darmowa sesje noworodkowa? szukalam Mamy ze Slaska na "lutowkach", ale sie nie znalazla, wiec moze jakas Marcowa Mama chce taka sesje?

Wysłałam zaproszenie :)

29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
    25.02.2017 urodził się Tymon.
    10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤
  • nikafika Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MammaMia2016 wrote:

I ja wyslalam zaproszenie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 16:21

28whskjouhaur8dt.png

lprk8ribnnhp0hqi.png
  • nikafika Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linda392 wrote:
    Cześć dziewczyny :-) Czy wasze maluszki teraz mniej się ruszają w tym terminie ? Bo mój jakoś od 2 dni jest bardzo spokojny, prawie się nie rusza tylko tak lekko lekko się przekreca z boku na bok. Już mnie to zaczyna martwić, myślałam żeby pojechać na IP i sprawdzić, ale co ja powiem im że dziecko się rusza ale mi się coś nie podoba jak on to robi? Nie wiem co mam robić i czy tylko ja tak mam.. W czwartek mam wizytę u lekarza to już będę sie pytać ale do tego czasu chyba już zwarijuje :-(
    Moja cora juz raczej nie kopie a się rozpycha.jak Cie zaniepokoiło cos to przejedz się na IP.juz w tym tygodniu ciazy może mieć Twoja dzidzia ciasno;)

28whskjouhaur8dt.png

lprk8ribnnhp0hqi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linda392 wrote:
    Cześć dziewczyny :-) Czy wasze maluszki teraz mniej się ruszają w tym terminie ? Bo mój jakoś od 2 dni jest bardzo spokojny, prawie się nie rusza tylko tak lekko lekko się przekreca z boku na bok. Już mnie to zaczyna martwić, myślałam żeby pojechać na IP i sprawdzić, ale co ja powiem im że dziecko się rusza ale mi się coś nie podoba jak on to robi? Nie wiem co mam robić i czy tylko ja tak mam.. W czwartek mam wizytę u lekarza to już będę sie pytać ale do tego czasu chyba już zwarijuje :-(
    W tym okresie dziecko może mniej się poruszać bo ma dużo mniej miejsca niż wcześniej, więc takie " pływanie" zamiast kopniaków może być całkowicie normalne.
    Ale mimo wszystko powinnaś zaufać swojej intuicji, jeśli podpowiada Ci, że coś może być nie tak, nie lekceważyłabym tego. Każda z nas ma prawo sprawdzić na IP co sie dzieje. W mojej miejscowości niestety taka wizyta wiąże się z pozostaniem w szpitalu kilka dni, ale wcale nie jest to normą we wszystkich szpitalach.
    Wiem, że za niedługo masz wizytę, ale wsłuchaj sie dobrze w brzuszek i w swoje ciało. Spróbuj zjeść coś słodkiego i się położyć. Bedziesz czuć czy dzidziuś jest bardziej aktywniejszy. Po coś każą lekarze liczyć ruchy.. Daj znać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 16:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    My już po wizycie :)
    Nie dałam radę wczoraj się wygolić dokładnie i żałowałam dzisiaj, bo Basia ma tak nisko głowę, że ginka znowu jeździła po włosach :P Także te moje bóle, które czasami powodują niemożiwość chodzenia na szczęście od główki, nie od rozchodzenia się spojenia. Ale szyjka trzyma mocno i ginka twierdzi, że zobaczymy się na wizycie za 3 tygodnie :D
    Poza tym nadal mam zielone światło na poród naturalny, ale ustaliłyśmy, że jak po terminie dalej nic się nie będzie działo to pojadę na cesarkę, bo wywoływać nie chcę :/
    Basieńka waży 2515g, ginka mówi, że zapowiada się tak na 3-3.5kg, więc jak dla mnie idealnie :)
    kark a powiedz mi kochana , wywoływany poród jest jakiś no straszniejszy niż normalny? I wtedy lepiej cesarkę?

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    W tym okresie dziecko może mniej się poruszać bo ma dużo mniej miejsca niż wcześniej, więc takie " pływanie" zamiast kopniaków może być całkowicie normalne.
    Ale mimo wszystko powinnaś zaufać swojej intuicji, jeśli podpowiada Ci, że coś może być nie tak, nie lekceważyłabym tego. Każda z nas ma prawo sprawdzić na IP co sie dzieje. W mojej miejscowości niestety taka wizyta wiąże się z pozostaniem w szpitalu kilka dni, ale wcale nie jest to normą we wszystkich szpitalach.
    Wiem, że za niedługo masz wizytę, ale wsłuchaj sie dobrze w brzuszek i w swoje ciało. Spróbuj zjeść coś słodkiego i się położyć. Bedziesz czuć czy dzidziuś jest bardziej aktywniejszy. Po coś każą lekarze liczyć ruchy.. Daj znać

Bardzo mądra wypowiedź! Podpisuje się pod nia!

Nadiii lubi tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No I znòw padłam tak się ucieszyłam że doszłam do porozumienia ze swojā gin że miałam jakiś mega przypływ enetgii upiekłam ciasto zrobiłam obiad pozmywałam zrobiłam pranie posprzàtałam pokoik Małej pomyłam podłogi iii koniec zasnęłam...:-p

Nadiii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    Hej dziewczyny ja już po wizycie, doktorek po urlopie więc przyjmował godzine wcześniej od razu w poczekalni dzikie tłumy babeczki się kłócą że nie wchodzi się na godzinę tylko jak się przyjdzie itd więc grzecznie zapytałam - to po co doktor wyzacza godziny? weszłam z pół godzinnym opóźnieniem ale to i tak nie było źle, posiedziałam ile trzeba a jak wyszłam były jeszcze większe tłumy niż wcześniej :p USG nie było wiem tylko że tentno małej to 133/min to chyba dobrze prawda? Szyjka zwarta długa więc na poród narazie się nei zanosi, następna wizyta za 3 tygodnie :)
    Super, że wszystko ok, choć szkoda, że nie zrobili USG i nie podejrzałaś Malucha

• chloet Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka91 wrote:
    No I znòw padłam tak się ucieszyłam że doszłam do porozumienia ze swojā gin że miałam jakiś mega przypływ enetgii upiekłam ciasto zrobiłam obiad pozmywałam zrobiłam pranie posprzàtałam pokoik Małej pomyłam podłogi iii koniec zasnęłam...:-p

Ja też właśnie zwlokłam się z drzemki. Ale czuję się jeszcze bardziej nieprzytomna, niż wypoczęta :)

Nadiii lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaliczyłam dwie drzemki. Jedna koło 10 po badaniach i jedna po obiedzie. Korzystam póki mogę :)

• tinaa22 Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno się nie odzywałam ale czytam na bieżąco, przygotowania trwają, wózek już stoi, łóżeczko dziś zamówione, ubranka są, zostały tylko szczegóły ale ostatnio jakoś nie miałam weny. Dziś byłam na wizycie u gina i niestety skierowanie do szpitala :/ jakoś jestem w szoku, może głupie ale nie brałam tego pod uwagę. Rozwarcie na opuszek i powiedział że spróbujemy jeszcze podać kroplówki.

0d1yskjo7vuchg9e.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    To ja polecałam ten inhalator pingwinek pic solution. Jestem bardzo zadowolona. Fakt, jest głośny, ale nie wiem czy istnieją ciche. Zwracałam uwagę na wielkość cząsteczek na jakie rozbija lek. Niektóre rozbijają na takie, które są w stanie jedynie leczyć górne drogi oddechowe, a przy problemach z oskrzelami, czy jeszcze niżej z płucami, nie pomagają, bo tam muszą byc maleńkie cząsteczki. Ten mój rozbija do tych najmniejszych, które docierają do płuc.
    https://www.sklepmedyczny.net/towar/368/inhalator-dla-dzieci-pic-solution-mr-pingui-gratis.html
    A co do smoczków do inhalacji, to czytałam, że to nie jest dobre. Aaa no i jak chcesz, żeby dziecko inhalowało sie ze względu na katar, to smoczek się nie przyda.

Jestem totalnie nie na bieżaco, bo nawet nie mam kiedy wpadać. Ale podczytałam Oriana, że masz cholestazę, tak? Kurde mnie ostatnio mega swędzi skóra dekoltu. Nie wiem czy to rozciąganie skóry czy niestety cholestaza. Jak to wyglądało u Ciebie kochana? Od czego się zaczęło?

Marrtusia z ujastka to znam tylko Pawła Wojasa. On jest zastępcą ordynatora. byłam u niego tylko raz, ale wydaje się sensowny i jest bardzo miły i delikatny.

linda jeśli bardzo niepokoi Cię to, ze dziecko się mało rusza to jedź na IP, ale ogólnie w tym okresie jest normalne, że dziecko jest spokojniejsze, bo ma mniej miejsca.

A teraz co u nas... Ostatnio chodziłam do kardiologa i miałam robionego holtera, echo i ekg, ze względu na duszności. Lekarka twierdzi, że to, co mi się dzieje, mieści sie w normie. Nie mam żadnej wady serca :) Podczas choltera wykryło mi 2 razy tachykardię i puls wachał się od 80 do nawet 136. Także pewnie przy tym tak się źle czuję. Jeszcze jakieś inne medyczne opisy, których nie rozumiem :)

Poza tym swędzi mnie mega dekolt. Czytałam o tej cholestazie i troche się zestresowałam, ale w sumie innych objawow nie mam i nic innego mnie nie swędzi.

Kiblujemy w domu, bo 1. powietrze jest w tak dramatycznym stanie, że nie ma czym oddychać. A 2. synek ma bostonkę :( Jeszcze 2 m-ce do porodu, a ja się boję Bartka puścić znów do żłobka po chorobie, bo boje sie, ze albo znów zarazi sie bostonką (bo na to się nie uodparnia) albo coś innego przywlecze :( Ręce opadają. No i modlę się, żebym tego nie złapała od niego, bo to straszna choroba.

Dzis robiłam morfologię i mocz, bo w czwartek mam wizytę. I co? Spadły mi płytki krwi sporo :( mam 115 tys. W pierwszej ciąży przy porodzie miałam 104 tys. i zaznaczyli mi, że mam małopłytkowość. Jakby spadło jeszcze odrobinę to bym nie dostała zzo. A teraz mam jeszcze 2 m-ce do porodu, więc nie wiadomo jak się płytki zachowają.

Jeśli chodzi o wyprawkę to nie mam jeszcze nic. Znaczy łóżeczko jest po synku, pieluchy flanelowe i tetrowe też, pościel itp. ale poza tym nie mam nic. Noo ubranka jeszcze mam po synku, to wygrzebać muszę unisexy, bo tym razem będzie córa :)

A jak u Was z imionami? My przy synku doszlismy do porozumienia dopiero jak się urodził :P Teraz chciałam wybrać wcześniej, ale obawiam się, ze wyjdzie podobnie :D
    Jakie macie imiona na dziewczynek? :)

Buziaki dla wszystkich :)

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż- dokładnie, to Ty polecałaś na forum inhalator. Wśród mojego otoczenia też cieszy się świetną opinią. Współczuje choroby synka, uważaj, żeby się nie zarazić. Mam nadzieję, że płytki podskoczą.
    Co do imienia to wypisałam sobie we wczesnej ciąży killa imion dla chłopca i dla dziewczynki. Gdy okazało sie, że będzie dziewczynka przeczytałam mężowi imiona. Nastawialiśmy się na chłopca, bo tak wszystko w koło nam mówiło, wiec dla dziewczynki zapisałam tylko trzy. I właśnie Marika spodobało nam się najbardziej od razu. Braliśmy jeszcze pod uwagę Lea (bo synek miał być Leo), ale ostatecznie została Marika. Także większego problemu u nas nie było

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuz u mnie będzie Łucja.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadii ja też bardzo żałuję że nie zrobili mi USG :( bo ja coć mam moją kruszynkę przy sobie to jakoś tęsknie za nią, może bardziej za jej widokiem :)

Wiecie co moja mała ma ciągle czkawkę , no przynajmniej 2 razy dziennie tak średnio, choć dziś w tej chwili właśnie czka - i to już trzeci raz

• ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii zazdroszczę już podjętej decyzji z imieniem :P

Aaa jeszcze powiedzcie mi gdzie zamawiałyście wyprawki dla siebie i dziecka? Gdzie było w miarę tanio? Macie jakiegoś allegrowicza?

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://bejbi.eu/pl/

polecam , ja kupowałam stacjonarnie ale i przez internet mają dobre ceny :)

a co powiecie na imię Pola?

• Nelus Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Nelus, faktycznie długo się nie odzywałas, a tu proszę, już niedługo rozwiązanie:).
    aaaa bo od kiedy zrobił się podział na forum to przestałam wchodzić, ja osobiście bym nie ogarnęła kolejnego forum chyba że byłoby to fb to bym miała wszystko w jednym miejscu i byłoby czytelniej! mi tam się najlepiej pisze!
    czy mamy jakas listę rozpakowanych mam?

201703012752.png
‹‹ 881 882 883 884 885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ