X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się rozpisalam, że zapomniałam przywitać mój brzuszek w 33 tygodniu. Jak pomyślę o porodzie to już zesrana jestem....

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Dokładnie...zawsze mam stresa jak mnie to złapie np na przystanku, że stoję spokojnie a tu nagle wrzask i zgięcie w pół...co ludzie pomyślą :/

Teraz tak w kurtkach to aż bardzo brzucha nie widać, to pewnie Ci ludzie sobie pomyślą.. ..ooooo goni ją do kibla ; ))

ewa81 lubi tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • Oriaana Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Muszę skontrolować tarczycę, wzięlam od razu skierowanie na próby wątrobowe bo ciało zaczyna swędzieć, szczegolnie stopy. Mam nadzieję że to nie od wątroby..

Powodzenia na wizytach dziewczyny!

no to lepiej zrób badania na tę cholestaze jak najszybciej .. bo to jest cholerstwo .
    ja to mam ...
    jutro odbieram wyniki po braniu essentiale forte zobaczymy czy coś spadło .. Mam nadzieję,że spadły ,bo jak będą rosły to strach będzie jak nie wiem do samego końca .. ;/
    dobrze,że zostało tylko 5 tyg do terminu <3

Malwinka lubi tę wiadomość

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie :)
    Nie dałam radę wczoraj się wygolić dokładnie i żałowałam dzisiaj, bo Basia ma tak nisko głowę, że ginka znowu jeździła po włosach :P Także te moje bóle, które czasami powodują niemożiwość chodzenia na szczęście od główki, nie od rozchodzenia się spojenia. Ale szyjka trzyma mocno i ginka twierdzi, że zobaczymy się na wizycie za 3 tygodnie :D
    Poza tym nadal mam zielone światło na poród naturalny, ale ustaliłyśmy, że jak po terminie dalej nic się nie będzie działo to pojadę na cesarkę, bo wywoływać nie chcę :/
    Basieńka waży 2515g, ginka mówi, że zapowiada się tak na 3-3.5kg, więc jak dla mnie idealnie :)

chloet, Malinka1984_ lubią tę wiadomość

• Oriaana Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki !
    Ja już nie mogę się doczekać mojej kruszynki ...
    Macie już uszykowane kąciki dla dzidzi ? <3
    U mnie łóżeczko już stoi od ponad tygodnia :D <3
    Jeszcze tylko pojemniki na łóżeczko , coś na komodę , naklejka z imieniem na ścianę ..
    jakoś muszę urozmaicić ten kącik bardziej .. :D

8013c7c961b0dec6med.jpg
    d35b64d69a9b8307med.jpg

Nelus, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, Twoja dzidzia to już spora jest :)
    Też mam tak nisko brzuch i dlatego mały tak mnie tam wali. A golenie to tylko za pomocą lusterka :)
    Oriaana ładne łóżeczko.

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark jakie już masz duuuze dzieciątko.. .ladna waga.
    Oriaana śliczne lozeczko, najbardziej mnie ta myszka urzekła ;) i ta falbanka dużo daje uroku.
    Mnie też już od paru dni bolą ruchy malego, czasami to aż sztywna się robię, totalny bezruch. Cały czas siedzi mi pod zebrem...probuje go wygonic w inne miejsce, ale on nie chce.

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriaana wrote:
    no to lepiej zrób badania na tę cholestaze jak najszybciej .. bo to jest cholerstwo .
    ja to mam ...
    jutro odbieram wyniki po braniu essentiale forte zobaczymy czy coś spadło .. Mam nadzieję,że spadły ,bo jak będą rosły to strach będzie jak nie wiem do samego końca .. ;/
    dobrze,że zostało tylko 5 tyg do terminu <3
    Trzymam kciuki za wyniki, oby były lepsze niż ostatnio! Stres nam teraz niepotrzebny.
    Ja zrobię badania jutro żeby być spokojniejszą

Śliczny kącik dla Małej! Taki przytulny! Na pewno bedzie się Jej tam dobrze spało.
    Mnie strasznie korci żeby już uszykować łóżeczko, ale jeszcze za wcześnie, zdąży się zakurzyć. Dziś przyczepiliśmy za to literki na ścianę bo wreszcie dotarły i nie wytrzymaliśmy z mężem, żeby leżały.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/31632b929195.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 21:17

Malwinka, ewa81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:

Basieńka waży 2515g, ginka mówi, że zapowiada się tak na 3-3.5kg, więc jak dla mnie idealnie :)

Ale fajna waga! Solidna już dziewucha! Dobrze, że spojenie ok i masz szansę na naturalny poród, chyba że sama wolisz cc. Najważniejsze że dobrze zbadała i wszystko ok

• Crisperss Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jesteśmy w szpitalu... szyjka po tygodniowym lezeniu w domu skrocila sie o kolejne 5mm... nasza marcowa Gabrysia na 99% zostanie lutówką... dzisiaj waży 2800g i pewnie czeka mnie cesarka. Do du...py...

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Nie dałam radę wczoraj się wygolić dokładnie i żałowałam dzisiaj, bo Basia ma tak nisko głowę, że ginka znowu jeździła po włosach :P Także te moje bóle, które czasami powodują niemożiwość chodzenia na szczęście od główki, nie od rozchodzenia się spojenia. Ale szyjka trzyma mocno i ginka twierdzi, że zobaczymy się na wizycie za 3 tygodnie :D
    Poza tym nadal mam zielone światło na poród naturalny, ale ustaliłyśmy, że jak po terminie dalej nic się nie będzie działo to pojadę na cesarkę, bo wywoływać nie chcę :/
    O to juz duza dziewczynka,) Ja tez dzis po wizycie. Moja mala wazy ok.1700g. Lekarz mowi ze bedzie wazyla ok.3kg ;)wszystko jest ok ale dostalam luteine bo mam zbyt czesto skurcze i minimum 2 tyg mam brac. Bo teraz mam 32t i 3d. Z tego co czytalam to od 8 marca juz bedzie bezpieczny czas na poczatek porodu;) Dzis z usg wychodzi mi termin na 23 marca. Mam nadzieje ze po luteinie skurcze troche odpuszcza. ;) Oriana piekne lozeczko;) Masz termin 3 tyg wczesniej niz ja. Ja juz sie nie moge doczekac!!!
    Nadii sliczne imie B) i literki ;)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia.29 to dobrze, jak orientacyjnie będzie ważyć koło 3 kg, to może szybciej Ci wyskoczy i będzie troszke lżejszy poród. Ja mam na 20 marca;)
    Crisperss duża macie ta Gabrysia, 2800 w 34 tygodniu. Ale chyba ostatnio pisałaś, że od początku Mała szybko przybierala na wadze.

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    No i jesteśmy w szpitalu... szyjka po tygodniowym lezeniu w domu skrocila sie o kolejne 5mm... nasza marcowa Gabrysia na 99% zostanie lutówką... dzisiaj waży 2800g i pewnie czeka mnie cesarka. Do du...py...
    Strasznie mi przykro, że musisz leżeć w szpitalu, ale tam jesteś pod stałą kontrolą i lekarze czuwają nad Wami. Wiem, że ciężko się leży. Cos szybciutko Mała pcha się na świat! Oby jeszcze troche poczekała! Chyba chce być pierwszą rozpakowaną marcóweczką.. Trzymaj się tam

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może mi ktoras polecić...depilator? Mam z Brauna, już używam go z dobrych 6,7 lat i należałoby się to zmienić. Nie wyrywa tak fajnie włosków i wogole

uch5i09k3eicivpk.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    Kochana mala juz ma naprawde duza wage,moze dlatego ta szyjka sie tak skraca. W szpitalu bedziesz miala dobra opieke,lekarze pewnie beda chcieli jak najdluzej powstrzymywac porod. Trzymam kciuki :*

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    Ojoj przykro ze jesteście w szpitalu ale wagi dzidzusia zazdrosze..

Jutro mam wizyte u swojej prowadzacej I mam znòw chęć wspomnieć o zwolnieniu, może w końcu będzie przychylna ale strasznie sie boje do niej odzywać w tym temacie...:-( robi się taka nieprzyjemna..

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Klaudia.29 to dobrze, jak orientacyjnie będzie ważyć koło 3 kg, to może szybciej Ci wyskoczy i będzie troszke lżejszy poród. Ja mam na 20 marca;)
    Crisperss duża macie ta Gabrysia, 2800 w 34 tygodniu. Ale chyba ostatnio pisałaś, że od początku Mała szybko przybierala na wadze.
    Pierwsza corka wazyla 3200g. Wiec mysle ze teraz bedzie podobnie. Okaze sie niebawem;) Mam nadzieje na szybki i latwy porod ,)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nikafika Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    Ładna wagę ma Gabi jak na ten tydzień ciąży:) trzymajcie się dzielnie dziewczyny. Jak Młoda ma być lutowka to niech to będzie koniec lutego:)

Malwinka, ja polecam Braun silk epil 9. Kupilam w czerwcu i póki co jestem zadowolona. Wyrywa naprawdę krotkie włosy, minus taki ze przez to ze wyrywa b. Krótkie włoski powoduje, ze więcej się wrasta niż po starszych modelach. Miałam przez krótki okres wczesniej Philipsa i jednak co Braun to Braun.

28whskjouhaur8dt.png

lprk8ribnnhp0hqi.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikafika wrote:
    Ładna wagę ma Gabi jak na ten tydzień ciąży:) trzymajcie się dzielnie dziewczyny. Jak Młoda ma być lutowka to niech to będzie koniec lutego:)

Malwinka, ja polecam Braun silk epil 9. Kupilam w czerwcu i póki co jestem zadowolona. Wyrywa naprawdę krotkie włosy, minus taki ze przez to ze wyrywa b. Krótkie włoski powoduje, ze więcej się wrasta niż po starszych modelach. Miałam przez krótki okres wczesniej Philipsa i jednak co Braun to Braun.

No właśnie z tym depilatorem ja mam wersję braun silk epil softperfection i nie wyrywa tych małych włosków, ale za to mam dużo wrosnietych tak jak mowisz, głównie na pipce i to mnie wkurza, bo pinceta muszę je wyrywać, ale zostają ślady i blizny.

uch5i09k3eicivpk.png
  • nikafika Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka91 wrote:

Jutro mam wizyte u swojej prowadzacej I mam znòw chęć wspomnieć o zwolnieniu, może w końcu będzie przychylna ale strasznie sie boje do niej odzywać w tym temacie...:-( robi się taka nieprzyjemna..

Nie gadaj, ze lazisz do roboty jeszcze. Lekarz prowadzący z NFZ czy prywatnie? Jak chodzisz prywatnie to nawet się nie wahaj tylko powiedz, ze juz potrzebujesz L4.

28whskjouhaur8dt.png

lprk8ribnnhp0hqi.png
‹‹ 879 880 881 882 883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ