MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnita12 wrote:Ja też nie ogarniam, niestety. A na tamtym tajnym forum jest dużo wiecej dziewczyn i ciężko mi się do wszystkiego odnieść
nie nadążam.
Ogólnie wiem, że trzy marcowe mamy są już po porodzie. Najwczesniejszego bohatera, mamy z grudnia:) na szczęście ma się dobrzedruga ciąża zakonczyła się tragicznie a trzecia - nie mam informacji. Jako takiej listy nie widziałam. Jest stara lista na 39 stronie, którą Anushka już się nie zajmuje więc raczej nie była uaktualniana.
Wiemy o dwóch rozpakowanych chłopcach z drugiego forum, którzy dzielnie walczyli. Jeden za granicą Konrad, drugi został przewieziony do Gdańska, tylko imię mi umknęło gdzieś. Tylko teraz troche zmartwiłaś tym wpisem. Czyżby coś było nie tak?...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 10:56
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMalwinka wrote:Tak pamiętam pierwsze dzieciątko to Konrad, ale drugiego imienia nie pamiętam....mowisz tragicznie? Współczuję strasznie...bardzo mi przykro takie coś słysząc, tym bardziej, że same jesteśmy w ciąży....
W sumie w związku z tym mam do was osobiste pytanie, przepraszam ze pytam, ale nie wiem co mam robić. Mojej nawet dobrej koleżance też przydazyla się "tragedia" trzy miesiące po porodzie. I w przyszłym tygodniu ma być pogrz...nie wiem czy iść.. ..rodzice i ma z mów i, że kobieta w ciąży nie powinna iść, a tym bardziej ze to dziecka pogrz...a sama spodziewam się już niedługo Niuniusia. Sama nie wiem czy dam radę tam pójść, ale to dziecko mojej koleżanki. -
nick nieaktualnyJa właśnie zamówiłam stanik do karmienia, 85G (przed ciążą było 70G, moja piękna talia poszła w kąt :o), 72 zł... Także niekoniecznie od razu 200 zł trzeba zapłacić, przedział raczej 70-130 zł w zależności czy się chce sztywne, na fiszbinach, z koronką itp. Na allegro szukałam, firma alles mama.
Na wadze mam +8kg na razie i czuję się jak wielki pączek. >.< Ale jakoś to trzeba przetrwać.
Co do pogrzebu, to chyba zależy od Ciebie. Przesądy przesądami, ale ja bym się raczej zastanawiała czy wytrzymasz taki stres, jak sobie poradzisz. Ja bym pewnie zrezygnowała, i raczej postawiła na wsparcie koleżanki poza uroczystością. -
Dzięki dziewczyny. Koleżanka powinna to zrozumieć, prawda. Głupio mi nie iść, ale wiem, że pewnie będę ryczec. Chciałam tylko pójść do kosciola, gdzieś do ostatniej ławeczki, ale mimo wszystko przecież i tak będę wszystko widzieć. A tym bardziej, że szukam wszystkiego dla swojego Malenstwa. Pójdę chyba do niej już po swoim porodzie...ona też może bardziej dojdzie do siebie. Została jej dziewczynka...bo to byli bliźniacy. Muszę Wam to powiedzieć, po urodzeniu miał operacje, wszystko było już dobrze....byli w domu....zaczol płakać...tak poprostu...pojechali na SOR i czekali koło godzinę na pediatre. Nikt nie chciał im pomóc, nawet zwykły lekarz, tylko kazali czekać na zasranego pediatre, bo dziecko tylko płacze.. .i co, było za późno na pomóc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 11:14
-
Nelus wrote:dziewczyny ja ważę juz 18 kg więcej i też mam spuchniete nogi stopy i dłonie mimo ze na zdjęciu tego nie widać !!! wyglądam identyko jak w pierwszej ciąży, dojście do figury zajęło mi wtedy prawie rok także aż tak latwo nie będzie hehe
W życiu bym nie powiedziała ze masz 18 kg na plusie. Wyglądasz jakbyś miała z 5. Naprawdę pięknie wyglądasz. -
nick nieaktualny
-
Agatka_89 wrote:Hej, a ja mam troszkę może głupie pytanie ale po raz pierwszy zostanę mamą i nie wiem...Czy biustonosz do karmienia to obowiązek? Mam dość spory biust i nie mogę dostać odpowiedniego rozmiaru
Czy zamiast tego mogę mieć zwykły sportowy, bawełniany stanik?
kark lubi tę wiadomość
-
Malwinka wrote:Dzięki dziewczyny. Koleżanka powinna to zrozumieć, prawda. Głupio mi nie iść, ale wiem, że pewnie będę ryczec. Chciałam tylko pójść do kosciola, gdzieś do ostatniej ławeczki, ale mimo wszystko przecież i tak będę wszystko widzieć. A tym bardziej, że szukam wszystkiego dla swojego Malenstwa. Pójdę chyba do niej już po swoim porodzie...ona też może bardziej dojdzie do siebie. Została jej dziewczynka...bo to byli bliźniacy. Muszę Wam to powiedzieć, po urodzeniu miał operacje, wszystko było już dobrze....byli w domu....zaczol płakać...tak poprostu...pojechali na SOR i czekali koło godzinę na pediatre. Nikt nie chciał im pomóc, nawet zwykły lekarz, tylko kazali czekać na zasranego pediatre, bo dziecko tylko płacze.. .i co, było za późno na pomóc.
To sa trudne decyzje. Ja chyba tez nie dalabym rady isc... Bardzo wspolczuje ;( nie jestem w stanie nawet wyobrazic sobie tego bolu, ktory musi czuc rodzic tracac dziecko. -
nick nieaktualnyNelus nie będę oryginalna wszystko piękne
Ty też
brzuszek mam podobnej wielkości co Ty , a powiedz mi gdzie znalazłaś taką karuzelę?
Malwinka Igorek - bardzo ładnie
kark dzięki za odpowiedź, ale to straszne co piszesz brrrr
wiesz ja też myślałam o szybkich chrzcinach ale jeszcze nie jestem pewna a powiedz czym się kierujesz planując chrzciny tak wcześnie? Może podpowiesz mi jakiś argument dla przyszłych babć, które chyba moją małą chciałyby trzymać w domu przez rok hihihi
dziewczyny a co do biustonosza do karmienia to czy może być z fiszbinami? Mam wrażenie że jak mam na sobie biustonosz bez fiszbin to i sutki bardziej odstają i w ogóle cycoszki uciekają pod pachy
o przykrych tematach nawet nie chcę myśleć....ale Malwinka jestem tego zdania co dziewczyny - nie idźMalwinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa byłam na pogrzebie babci męża 5 tygodni temu. Wszyscy zabronili, ale nie mogłam nie jechać. W kościele się rozsypałam totalnie, nawet mąż przeze mnie płakał... Po mszy to co 2 osoba z rodziny podchodziła, żebym się nie wygłupiała i jechała do domu, ale pojechałam też na cmentarz. O dziwo w ten dzień zero skurczy, malutka spokojna.
Jeżeli Ci zależy to jedź.
Malotka, jasne, że można zamówić, ale u mnie staniki z neta to co 3 jest dobryA te sklepowe są 2x droższe. A jak mam dać za używkę z allegro 30zł z przesyłką to mi nie będzie żal, że jedna dobra, a druga nie.
Zresztą jak mówię - dla mnie specjalne do karmienia są tak samo wygodne jak zwykłe staniki. Karmiłam syna prawie 22 miesiące i tylko pierwszy miesiąc używałam specjalnych i wróciłam do zwykłych, bo chciałam się czuć znowu seksownie, mimo brzucha itd. Niestety, ale siedzi to w głowie, że to jest stanik do karmienia, więc biust też jest do karmienia, choćby stanik był najseksowniejszy na świecie
Nina główna zaleta to to, że dziecko po prostu większość czasu śpi i nie ma jeszcze problemów z brzuszkiem. Więc masz spokój na mszy i na przyjęciu. Starsze już może nie spać, płakać, chcieć się bawić, przestraszyć księdza i huku w kościele, a po mszy może się bać gości, może mieć problemy z brzuchem, może być znudzone lub zmęczone.Nina13 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kark z tym spaniem i spokojem z brzuszkiem to się nie zgodzę
Niestety... Mój synek płakał tak strasznie już w pierwszym tygodniu. Neonatolog stwierdziła, ze to kolki. Miał jakoś tydzień z hakiem. Spał niewiele. Tylko na rękach, z szumem i mega bujaniem. Pierwsze 3 m-ce to był jakis koszmar. Mam nadzieje, ze teraz będzie inaczej. Ale to, ze dziecko jest maleńkie wcale nie oznacza, ze będzie spało. A szkoda
Straszne rzeczy z tym LeonkiemNawet nie chce myśleć co przeżywają rodzice
Malwinka, sądze, ze w tym momencie to musisz myslec przede wszystkim o swoim maleństwie i o sobie. Może być wszystko ok jak pójdziesz, a może być źle, bo będziesz przeżywać. Nie przewidzisz. Ja bym nie szła. Myślę, że każdy zrozumie. -
nick nieaktualnyCzęść dziewczyn które były od początku w "marcówkach" przeniosło się na drugie prywatne forum, do którego dostęp miały tylko wybrane osoby. Chciały czuć się bardziej prywatnie i komfortowo. Reszta dziewczyn została tutaj i cały czas dochodzą nowe, którym udaje sie znalezc to forum. Na fb jest utworzona grupa marcówek 2017, każdy może sie dołaczyć. Ale to juz całkiem co innego niż belly. Wiadomo jak działa fb. Ja nie dołączałam do grupy na fb
-
Aaa to dziwnie troszkę. Sama należę do Listopadówek 2014. Mamy tajną grupę na fb. Ale założyłyśmy ja dopiero po wszystkich porodach. Tak, żeby wszystkie Listopadówki miały szansę tam dołączyć. Była to wspólna decyzja. A tu, szkoda, ze doszło do takie rozłamu.
Dzięki Nadiii za wyjaśnienie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny, dostałam już info od Anushki. Jeśli pozwolicie utworzę listę Mamusiek oczekujących, a później będziemy edytować na te już "rozpakowane". Tylko musiałabym powysyłać Wam zaproszenia do przyjaciółek, abyście podały info o planowanych terminach porodów, płci i imionach jeśli już macie wybrane. Ciężko byłoby przeszukać całe forum by znaleźć info. Zawsze można kogoś dopisać. Chyba, że ktoraś z Was sie nudzi i chciałaby się tym zająć
Malwinka, Inka91, nikafika, Rubineye, jenny88, Anita12, malotka, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość
-
ChciałabymJuż wrote:Aaa to dziwnie troszkę. Sama należę do Listopadówek 2014. Mamy tajną grupę na fb. Ale założyłyśmy ja dopiero po wszystkich porodach. Tak, żeby wszystkie Listopadówki miały szansę tam dołączyć. Była to wspólna decyzja. A tu, szkoda, ze doszło do takie rozłamu.
Dzięki Nadiii za wyjaśnienie
Dla mnie to też jest dziwne, one poszły na fb już parę m-cy temu....ja rozumie prywatność i zero podglądania z zewnatrz, ale jednak byłoby nas więcej. W sumie jest tego plus, bo spokojnie można ogarnąć to forum, bo wtedy było Tak, że jak nie byłaś na forum jeden dzień to już było kilka stron do czytania.