MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny dostałam skierowanie do szpitala - jutro jadę do Piły .
lekarz dał mi ,aby podali kroplówki - cholestaza ciążowa.
wyniki :
ASPAT- 134,3 lU/l (n. 5-40 )
ALAT – 322,1 lU/l (n. 5-40 )
jutro zaczynamy z Kają 35+4 tc - dla szpitala to 35 tydzień .
Nie wiem czego się spodziewać i jak długiego pobytu .
a w domu zostawiam córcię 2 latka i 5 msc ...aż mi serce pęka ...;/ -
nick nieaktualny
-
ewa81 wrote:Oriaana kurcze...a już myślałam, że wyniki Ci się poprawią i unikniesz szpitala. Może nie będą Cię tak długo trzymać w szpitalu. Obyś jak najszybciej wróciła do domu.
oby ! bo mam dziwne przeczucie, że będą mi wywoływać poród jak skończę 37+0 tc (12.02) .
ale liczę na to,że zbiją wyniki i do domu i pewnie urodzę tydzień po terminie -
Oriaana wrote:Dziewczyny dostałam skierowanie do szpitala - jutro jadę do Piły .
wyniki :
a w domu zostawiam córcię 2 latka i 5 msc ...aż mi serce pęka ...;/
Ajj ;( trzymaj się kochana! Na pewno mało komfortowa dla Ciebie sytuacja, szczególnie, że masz maluszka w domu, ale dobrze, żebyś była pod opieką lekarzy, skoro martwią ich wyniki.
Daj znać, jak już będziesz wiedziała, co i jak - czy zostawiają Cię na kilka dni, czy dłużej. Jesteśmy z Tobą!
-
Oriaana wrote:Dziewczyny dostałam skierowanie do szpitala - jutro jadę do Piły .
wyniki :
kurczę, byłam pozytywnej myśli, że wyniki beda lepsze, a tu lipaaaa...ciekawe ile tam bedziesz. No nie masz wyjścia, musisz iść.
Linda392 no to może taki kocyk 75x100. Najwyżej się to podwine pod nóżki, a tak jak mowisz będę pewna że czysty będzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 19:20
-
nick nieaktualnyOriana trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i mam nadzieję że te standardowe 3 dni i do domku, oby było lepiej. :*
Malwinka i linda nie wiem o co chodzi z tym kocykiem bo chyba nie doczytałam ale mój komplet do wózka, który pasuje rozmiarem ma... podusia 35x30 a kocyk 55-75 cm
mama__muminka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPowysyłałam zaproszenia do wszystkich aktywnych dziewczyn na forum od stycznia 2017. Będę wdzięczna za info o terminie porodu, płci,imieniu i jeśli chcecie miejscowości. Powysyłam jeszcze wiadomosci prywatne do tych ktore nie napisały takich info dzis na forum i stworzymy Naszą listę
Malwinka, Anita12, Malinka1984_, nikafika, ewa81 lubią tę wiadomość
-
Nina13 wrote:Oriana trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i mam nadzieję że te standardowe 3 dni i do domku, oby było lepiej. :*
Malwinka i linda nie wiem o co chodzi z tym kocykiem bo chyba nie doczytałam ale mój komplet do wózka, który pasuje rozmiarem ma... podusia 35x30 a kocyk 55-75 cm
No właśnie, kocyki są w różnych rozmiarach i nie wiem które zamówić żeby pasowały do wózka. Taki kocyk jak Ty Masz, też widziałam na allegro. -
wyniki :
Ale cóż trzeba to przetrwać. Oby Cię długo nie trzymali.
-
linda392 wrote:Dziewczyny mam informację na pocieszenie dla nas:-) dziś na grupie fb marcowej urodziła się dziewczynka którą już dostała 10 punktów więc jesteśmy już naprawdę daleko
Czyli nasze dzieciątka jak się urodza, to wszystko powinno być dobrze. Niby od 34-36 tygodnia to poród wczesny, a nie już przedwczesny. -
Nadiii wrote:Powysyłałam zaproszenia do wszystkich aktywnych dziewczyn na forum od stycznia 2017. Będę wdzięczna za info o terminie porodu, płci,imieniu i jeśli chcecie miejscowości. Powysyłam jeszcze wiadomosci prywatne do tych ktore nie napisały takich info dzis na forum i stworzymy Naszą listę
-
nick nieaktualny
-
Nadiii wrote:Powysyłałam zaproszenia do wszystkich aktywnych dziewczyn na forum od stycznia 2017. Będę wdzięczna za info o terminie porodu, płci,imieniu i jeśli chcecie miejscowości. Powysyłam jeszcze wiadomosci prywatne do tych ktore nie napisały takich info dzis na forum i stworzymy Naszą listę
5 marzec 2017 - córka Kaja WysokaNadiii lubi tę wiadomość
-
Dobry wieczór dziewczyny!
Dziś miałam wizytę kontrolną u gin. Malutka przez okres 3 tygodni podobno przybrała ponad 800 gram! w 31+5 ważyła 1400, a teraz 2160 kamień z serca spadł.. Szyjka 3,4mm, delikatniutkie skurcze na KTG się zapisały ale prawie znikome.
Jestem wstrząśnięta informacją o Leosiu.. Straszna tragedia.
Ja jestem równe 20 kg na plusie chociaż na tyle się nie czuje, hehe
Nelus, chloet, kark lubią tę wiadomość
-
Malwinka wrote:Nelus, masz stylowe łóżeczko dla dzieciątka. Bardzo mi się podoba. Jesteś b. ładna i młoda mamusia! Super. Tak trzymaj! 18 kg????? Jaja sobie robisz....
A mój Niunius już od miesiąca nazywa się Igorek. Chociaż od początku ciąży był Antoś.. ..ale jednak dużo tych Antosiow jest.
Ewa81 to ja też skoczę do Lidla może będzie ten stanik, tylko co mam kupić o rozmiar większy czy jak? Nie mam pojęcia.
w sumie to 19kg bo startowałam z 52 a mam 71 hehe a łóżeczko dostaliśmy od męża siostry gdy livka się urodziła, także jest po 3 dzieciakach! ale w dobrym stanie no i duże! w tym pokoju jedyna nowa rzeczą jest ściana i kilka obrazków na scianie tak to nic nie musieliśmy kupować i robić.
staniki ja brałam rozmiar większe. miałam małe C przed ciaza, zawsze z push upem w środku a do karmienia kupiłam duże D!