MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nina13 wrote:Nelus nie będę oryginalna wszystko piękne Ty też brzuszek mam podobnej wielkości co Ty , a powiedz mi gdzie znalazłaś taką karuzelę?
Malwinka Igorek - bardzo ładnie
kark dzięki za odpowiedź, ale to straszne co piszesz brrrr
wiesz ja też myślałam o szybkich chrzcinach ale jeszcze nie jestem pewna a powiedz czym się kierujesz planując chrzciny tak wcześnie? Może podpowiesz mi jakiś argument dla przyszłych babć, które chyba moją małą chciałyby trzymać w domu przez rok hihihi
dziewczyny a co do biustonosza do karmienia to czy może być z fiszbinami? Mam wrażenie że jak mam na sobie biustonosz bez fiszbin to i sutki bardziej odstają i w ogóle cycoszki uciekają pod pachy
o przykrych tematach nawet nie chcę myśleć....ale Malwinka jestem tego zdania co dziewczyny - nie idź
karuzele kupiłam w babiesrus nazywa się
NoJo® Good Night Sheep Musical Mobile -
nick nieaktualnyHej
Dziś lecę po staniki do lidla. Mam nadzieję, że tłumów nie będzie i że te staniki będą.
Mam pytanko - krzyża mnie bolą od jakiegoś czasu. Wiem że nie można żadnych maści przeciwbólowych stosować. A czy można natrzeć miejsce amolem? Czy to nie zaszkodzi? -
Hej kochane ! Gratuluje wszystkim dzidziolkow Jestem mamą listopadowa 2016;) mój synek postanowił wcześniej wyskoczyć i zostało mi 19 sztuk zastrzyków CLEXANE (niestety nie miałam ich refundowanych ;() jeśli któraś z mamus ma taki problem i potrzebuje, to niech napisze do mnie prywatna wiadomość oczywiście sprzedam taniej niż w aptece ;*
Wszystkim życzę nudnych ciąży bez komplikacji i szyvciutkich, bezbolesnych porodów ! Buziaki;)!! -
27.03 córcia, Kraków
Oriana od czego się u Ciebie zaczęło z ta cholestaza? Mnie strasznie swedzi dekolt i to też nie non stop, ale to wszystko. Powinnam się obawiać?
Współczuje szpitala.Ja mam w domu synka dwuletniego. Lekarz chciał mnie wziąć na 3 dni do szpitala żeby porobić mi badania kardiologiczne, ale wolałam wydać kupę kasy i iść prywatnie niż zostawić Bartusia. Wspieram kochana -
Arthaney wrote:Dobry wieczór dziewczyny!
Dziś miałam wizytę kontrolną u gin. Malutka przez okres 3 tygodni podobno przybrała ponad 800 gram! w 31+5 ważyła 1400, a teraz 2160 kamień z serca spadł..
Super wieści mam nadzieje, że w następny piàtek też dostane takie super wieści...
Twoja còrcia robi babci na złość "ty mi dymem z fajeczki, to ja o rozmiar większe majteczki " ...:-pMalwinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyArthaney wrote:Dobry wieczór dziewczyny!
Dziś miałam wizytę kontrolną u gin. Malutka przez okres 3 tygodni podobno przybrała ponad 800 gram! w 31+5 ważyła 1400, a teraz 2160 kamień z serca spadł.. Szyjka 3,4mm, delikatniutkie skurcze na KTG się zapisały ale prawie znikome.
-
nick nieaktualnyChciałabymJuż, niby tak, ale statystycznie kolki pojawiają się od 6tż Mój syn statystyczny - problemy z brzuchem od mniej więcej 2 miesiąca do chwili, kiedy zaczął siedzieć czyli przez 4 miesiące. Nie były tak masakryczne jak słyszałam od innych mam, bo raz na kilka dni popłakał przez pół godziny, ale jakby miało mi akurat wyskoczyć to na mszy to by trzeba było przełożyć chrzciny
Ale dla mnie to jest w sumie najmniejszy argument
W rodzinie różnie były chrzty i te dzieci chrzczone koło miesiąca to luz blues, rodzice na luzie, wszystko fajnie.
Te koło 3 miesięcy już gorzej, bo np wypadła godzina czuwania na kościół i trzeba było wózkiem trząść, smoka wkładać, jak wypadł na ziemię to tragedią i lulanie i cichanie, itd.
Te koło 6 miesięcy to wogóle ryczenie, bo jak można nie pokazać czegoś, jak wszystko ciekawi.
Te koło 9 miesięcy cały czas ryk i butelce/cycu/smoczku, bo wszystkiego się bały, cud, że ksiądz trafił w główkę z wodą święconą.
A te koło roku to wiadomo - ucieczki po kościele, nawet zdjęcia się nie dało zrobić na imprezie
Ale każde dziecko jest inne, jakby moje miało kolki od początku to pewnie bym przełożyła na później chrzciny. Z drugiej strony są maluchy, które mają pół roku, siedzą grzecznie w wózku, patrzą na wszystko wokół i jeszcze się śmieją do księdza -
nick nieaktualnyOriaana, współczuję Ja dlatego nie zamierzam w tej ciąży wogóle być w szpitalu, ew na okres porodu lub cięcia, bo więcej niż 3 dni napewno bez moich łobuzów nie wytrzymam...
Nelly, u nas Kajtuś się przytula i całuje, jak był na usg to śmiał się, że dzidziusia widać, mówiłam mu, że Basia się urodzi za niedługo, że będzie ją głaskał, pomagał kąpać, że będzie trzeba jej pampersa założyć i może płakać. Niby potakuje i się cieszy i jak ktoś zapyta to pokazuje na brzuch i woła, że tam jest Basia, ale chyba nie wie za bardzo o co chodzi Za miesiąc się dowie
Ja dziś zaczęłam kurację z wiesiołkiem i liścmi malin -
Moja miala chrzest jak miala 8 miesiecy i cala masze przespala. No oprocz samego chrzczenia. Na szczescie obylo sie bez kolek i teraz trzymam kciuki zeby bylo tak samo.
Czekam na relacje w sprawie skutecznosci herbatek. Córcia wcale nie pchala sie na ten swiat i boje sie ze jej brat bedzie tez "domatorem" a coraz bardziej zastanawiam sie nad vbac i chce zeby samo sie zaczelo. -
nick nieaktualnyHejka!
Byłam w lidlu i zaszalałam! Piękne tam ciuszki dziecięce mają. Mimo, że w lidlu nie robię zakupów i różnie bywa z jakością ubrań, ale te dziecięce są super . Piękne kolorki
Oj kolejna marcówka już się rozpakowuje? Coś maluszki się spieszą na świat
Arthaney, super, że Twoja Lilianka przybrała na wadze , pięknie!
My z chrzcinami też nie będziemy się spieszyć. -
Nadiii wrote:Powysyłałam zaproszenia do wszystkich aktywnych dziewczyn na forum od stycznia 2017. Będę wdzięczna za info o terminie porodu, płci,imieniu i jeśli chcecie miejscowości. Powysyłam jeszcze wiadomosci prywatne do tych ktore nie napisały takich info dzis na forum i stworzymy Naszą listę