X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka- zdjęcie cudne! Aż bije od niego szczęście rodziców!

Malwinka lubi tę wiadomość

• Malinka1984_ Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po ciężkim dniu z dwulatkiem i falującym brzuchem.Dużo się działo,skracając syn demolował chatę a ja próbowałam nie wyskoczyć z balkonu więc na końcu się poryczałam,poszła mi krew z nosa i ogólnie stwierdzam że jeszcze parę dni z nim w domu i wyląduje w psychiatryku.
    Co do chrzcin tak jak z pierwszym synem planujemy we wrześniu w lokalu.Ogólnie nie jest wtedy gorąco a i młody będzie jiż miał pół roku dla Nas idealnie.

08.04.2015 ur.się K.
    25.07.2016 i cud-TP 22.03.2017 spodziewamy się synka
    p19udqk3ynm95e86.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka
    Zdjęcie jest PIĘKNE !!!
    Piękna pamiątka, i szczęśliwi rodzice <3

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 02:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka cudne zdjęcie :)
    Arthaney jak to nadłamała Ci żebra??? Jak lekarz to potwierdził?
    Mnie też żebra bolą, ale nie cały czas. To jest uczucie jakby mnie parzyło, czasem nie mogę tam dotknąć bo boli. Taknsamo zauważyłam po lewej stronie brzucha, też czasami parzy skóra. Co to może być? Skóra się rozciąga?

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 03:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81
    U mnie to wykryto w następujący sposób:
    Przeprowadził wywiad, od jak dawna itp. Potem nałożył jakąś maść (chyba delikatnie znieczulającą) i zaczął masować, i stwierdził, że dwa żebra są nie w tym miejscu co powinny, podczas badania wyjaśnił dokładnie jak wygląda w środku kość, że przy pęknięciu lub nadłamaniu kości wydziela się taka galaretka, która próbuje 'zlepić' mi ubytek lub pęknięcie w kości. Idealnie u mnie tą galaretkę czuć, po za tym mam delikatnie opuchnięty bok, i boli przy każdym moim ruchu, nawet gdy oddycham. RTG niestety nie mógł mi zrobić ze względu na małą, a ja i tak w sumie na prześwietlenie bym się nie zgodziła..
    Kazał robić ciepłe obkłady: ciepła woda, ciepły smalec. Przede wszystkim : CIEPŁO,CIEPŁO,CIEPŁO.
    Za tydzień mam się wstawić na kontrole (lub gdy nie będę mogła wytrzymać z bólu), jak wyglądają moje żeberka.

Według mnie, wnioskując z Twojego opisu wygląda na rozciąganie się skóry bądź to może być znak że mogą pojawić się w tym miejscu rozstępy. Uczucie parzenia skóry ja niwelowałam chłodną biooil, ale oczywiście może być inna oliwka..

Jak widać, moja bezsenność nie mija, a tak baardzo już jestem zmęczona :(

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney witamy w klubie też się obudziłam w nocy i zero spania. Wzięłam książkę do czytania i poszłam do drugiego pokoju. Oczywiście wcinałam ciasteczka jeżyki.

• Nelus Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arthaney! szok szok szok! biedna ty! mój tak kopie że żebra mam poobijane, nieraz skręcam się z bolu ale żeby aż tak to nieee!!!
    Malwinka piękna jesteś! a zdjęcie cud!!!

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /Natalka wrote:
    ja gówno kupiłam. prócz skarpetek i stanika.
    ten stanik to tez gówno. trzyma chocby wcale. nie wiem czy nie lepiej sprawdza sie moje staniki sportowe...
    wszystkie te do karmienia sa takie?

Ja akurat jestem zadowolona ze staników! Świetnie się dopasowują, są bardzo przyjemne. Wydawały mi się początkowo małe ale jak założyłam to bardzo się cieszyłam z zakupu. Może oddaj skoro nie jesteś zadowolona, szkoda kasy.
    Oprócz tego kupiłam skarpetki i malutkie spodenki na pierwsze dni :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monna kupowałaś w lidlu te staniki? Jeśli tak to jaki rozmiar? Bo jak byłam to źle popatrzyłam na rozmiar. Same duże były. Miseczki są ok ale w obwodzie mam za luźne:(. Mama mi je zwęży bo pudełko się rozerwało przy otwieraniu, więc pewnie nie mogłabym tego oddać.

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Wiec ktòry wpisujemy, 25 czy 23? Jak wolisz?
    Moze byc ten ktory mam w karcie ciazy;) czyli 25 marca. ;)

Nadiii lubi tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak stanik nie trzyma znaczy, że rozmiar źle dobrany i tyle. Miarka w dłoń i zmierzyć się w cyckach i pod cyckami. I wziąć rozmiar z tabelki np stąd: http://mybra.pl/Przewodnik-po-rozmiarach-chelp-pol-110.html

I nagle człowiekowi wychodzi że ma 70G a nie 80B i wszystko się trzyma. :P I tak, staników sportowych i do karmienia to też dotyczy, kupiłam do tej pory 3 do karmienia, przez internet i wszystkie są super i mimo wielkości trzymają co trzeba i gdzie trzeba. Z resztą od dawna kupuję staniki przez internet i trafiam z wielkością, zawsze. Jedyne co ewentualnie u mnie powoduje, że stanik odsyłam to np. wkurzająca i drapiąca koronka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81, tak kupiłam je w Lidlu.
    Wzięłam rozmiar 85E, pomimo że normalnie kupuję 85D. Wydawały mi się jakieś małe i dlatego wzięłam większy. Okazał się idealny :)Nawet jeśli piersi do porodu jeszcze mi urosną to będzie OK!.

Jak masz uszkodzone pudełko to może spróbuj wymienić rozmiar za rozmiar? W lidlu są bardzo otwarci na wymiany- może się uda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 09:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monna, niestety wywaliłam już pudełko :/, a rozmiarówka była tylko ta duża. 80 i 90 w obwodzie. Nie było mniejszych. Wydawało mi się, że rozmiarówka jest zawyżona i myślałam, że będą dobre. A tu d**a. Mama mi poprawi i będzie ok :)

Monna lubi tę wiadomość

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Dziękuję za miłe komentarze ;*
    Wczoraj lekarz pobrał mi wymaz w kierunku paciorkowca, i kazał zanieść do laboratorium. Muszę zjeść śniadanko i zanieść. Auto mam u mechanika wiec musze iść z buta, a jednak dobry kawałek jest. Acha....i kazał mi przyjść na następną wizytę za miesiąc. A niektóre z Was za dwa albo trzy tygodnie...

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney wrote:
    Mam dom z ogródkiem i raczej będę robić w domu, grilla, sałatki jakieś mięsko, słodkie kawa i do domu :D
    Mój mąż tak planował, ale u nas najbliższej rodziny jest jakieś 20 osób, jak do tego doliczymy chrzestnych to nam krzeseł braknie XD
    Także też chcę restuarację - raz mieliśmy obiad w restuaracji potem w domu sałatki i ciasta. Za drugim razem mieliśmy wynajętą salę z kucharzem i kelnerem, ale i tak musieliśmy zakupy wszystkie dowozić. Także teraz wszystko w restuaracji - nie nie muszę sprzątać, nic przygotowywać, tylko jechać, wybrać i tyle :) A cenowo jak jest dużo osób to wychodzi różnica minimalna.

A u nas w nocy cud! Po 2 tygodniach Basia wyszła z kanału rodnego i jest wyżej główką! Brzuch się podniósł, mała kopie po żebrach, ja mogę siedzieć, chodzić, po prostu robić co chcę normalnie :D! Ach, jest super ;)

Nadii, u nas Basia też mam 2 terminy, ale możesz wpisać ten z książeczki - 7.03 :)

Malwinka, Nadiii lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Mój mąż tak planował, ale u nas najbliższej rodziny jest jakieś 20 osób, jak do tego doliczymy chrzestnych to nam krzeseł braknie XD
    Także też chcę restuarację - raz mieliśmy obiad w restuaracji potem w domu sałatki i ciasta. Za drugim razem mieliśmy wynajętą salę z kucharzem i kelnerem, ale i tak musieliśmy zakupy wszystkie dowozić. Także teraz wszystko w restuaracji - nie nie muszę sprzątać, nic przygotowywać, tylko jechać, wybrać i tyle :) A cenowo jak jest dużo osób to wychodzi różnica minimalna.

A u nas w nocy cud! Po 2 tygodniach Basia wyszła z kanału rodnego i jest wyżej główką! Brzuch się podniósł, mała kopie po żebrach, ja mogę siedzieć, chodzić, po prostu robić co chcę normalnie :D! Ach, jest super ;)

Nadii, u nas Basia też mam 2 terminy, ale możesz wpisać ten z książeczki - 7.03 :)
    Super, że już jest lepiej. Nie bedziesz sie już tak męczyc!

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:

Kark cieszę się razem z Tobą. Basia ma jeszcze czas na poród, Dobrze, że ulozyla się tak, ze możesz normalnie funkcjonować.
    No u nas też na chrzcinach min będzie 20-30 osób.. .sami najbliżsi. Dlatego wolimy w restauracji i już.

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka piękne zdjęcie :)
    może wrzucisz coś więcej? :)
    wiesz ja mam wizyte za 3 tygodnie a podejrzewam że potem już nie więc może Tobie lekarz też tak wyznaczył żebyś kolejnej już nie miała a ta była tuż przed porodem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Cześć Dziewczyny. Dziękuję za miłe komentarze ;*
    Wczoraj lekarz pobrał mi wymaz w kierunku paciorkowca, i kazał zanieść do laboratorium. Muszę zjeść śniadanko i zanieść. Auto mam u mechanika wiec musze iść z buta, a jednak dobry kawałek jest. Acha....i kazał mi przyjść na następną wizytę za miesiąc. A niektóre z Was za dwa albo trzy tygodnie...
    Miesiąc to trochę długo, pod koniec ciąży lekarze zazwyczaj zalecają częstsze wizyty, bo różnie może zacząć się otwierać. Widocznie u Ciebie wszystko gra i lekarz stwierdził, że spokojnie dotrwacie. U mnie wizyty są często bo ciąża od samego początku zagrożona, mnóstwo leków, badań itp. Przecież zawsze gdyby Cie coś niepokoiło możesz iść wcześniej

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też tak myślę właśnie. Mowil, że wszystko jest ok i za miesiąc proszę się zapisać. Ja zapytałam, dlaczego za miesiąc. On do mnie, no a po co szybciej, za miesiąc wystarczy. Powiedzial, że następnym razem opowie mi o porodzie, to zaczęłam się śmiać i mówię do niego...zeby pan zdążył. Jeszcze ma Pani czas,jeszcze nie rodzimy! ;)
    Nina13 jak odbiorę resztę zdjęć to wrzucę coś;* narazie mam tylko te.

Nina13 lubi tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
‹‹ 888 889 890 891 892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ