MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kark, fajnie ze się mała podniosła, ja znowu nie mogę się doczekać aż mi się brzuch choć trochę obniży i zacznę normalnie funkcjonować bo narazie mała wchodzi mi pod zebra i ciężko mi się wyprostować, zgage mam taką ze wymiotuje 2-3 razy dziennie no i noce nieprzespane bo mam wrażenie ze nie mam czym oddychać :d
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 11:23
termin wg OM +tydzien -
nick nieaktualnyKark, super, że Malutka wyszła z kanału rodnego i możesz funkcjonować
Ja też wolę jak mały jest wyżej niż niżej.
Malwinka, dwa razy miałam przerwę między wizytami 4 tygodnie. Fakt, że pod koniec powinno być częściej, ale skoro lekarz mówi, że jest ok, to może faktycznie.
Chrzciny też mam zamiar odprawić w restauracji i zaprosić tylko najbliższą rodzinę.Malwinka lubi tę wiadomość
-
Hej Kochane, z tej strony coffee... niestety nie moge zalogowac sie na swoje poprzednie konto bo mialam na stale zapisane haslo (od 2 lat prawie) i nie pamietam go taka sama sytuacja odnosnie @ gdzie aktywowalam i wszystko mi przepadlo... zla jestem na siebie, ze jakies glupie haslo wymyslilam
-
co do listy to ja corcia, 14 marca, chociaz cos mi mowi, ze moze byc wczesniej, oby nie bo nie mam jeszcze ani spakowanej torby, ani popranych i poprasowanych rzeczy
Mam nadzieje, ze przyjmiecie mnie z powrotem do swojego grona
widze, ze duzo nowych mamusiek... ale tez kilka "wczesniejszych " sie ostalo:) super...Nadiii, Anita12 lubią tę wiadomość
-
35 TYDZIEŃ (36 WDŁ. BELLY)
Jezu, już tak daleko że aż się wierzyć nie chce
Hmm, w sumie racja. Do restauracji pójdę, usiądę, zapłace i wychodzę - święty spokój z sprzątaniem.
kark - super, że Basia jednak się przemieściła wyżej, i Tobie jest wygodniej a przede wszystkim jesteś spokojniejsza.
Malwinka - ja mam podobnie z wizytami. Ostatnią wizytę miałam 1.02 a następna 22.02 o ile wytrwam bo to już będzie 38+5 tc, więc już końcóweczka totalna.
Dziś zamówiłam sobie piłkę do domu oraz kokon niemowlęcy.ewa81, Malwinka, chloet, Malinka1984_ lubią tę wiadomość
-
Malwinka wrote:Cześć Dziewczyny. Dziękuję za miłe komentarze ;*
Wczoraj lekarz pobrał mi wymaz w kierunku paciorkowca, i kazał zanieść do laboratorium. Muszę zjeść śniadanko i zanieść. Auto mam u mechanika wiec musze iść z buta, a jednak dobry kawałek jest. Acha....i kazał mi przyjść na następną wizytę za miesiąc. A niektóre z Was za dwa albo trzy tygodnie...
-
No hej!
A więc od wczoraj jestem w szpitalu ze względu na cholestazę.
Było USG wszystkie przepływy w normie, czyli bardzo dobre. Lekarka powiedziała, że przy tym czekają do 37+0tc i indukują poród, czyli wychodzi na to, że zostanę tu do 12 lutego plus te kilka dni dłużej, aż urodze. Zrobili badania wczoraj po USG i aspat alat nagle spadły z 322 i 134 na 167 i 68 - jakoś w ten deseń, a kwasy żółciowe są w normie 4,7 ( n.10), więc lekarka powiedziała,że jak kwasy w normie to cholestazy nie ma, ale ALAT i aspat są podwyższone.. Również powiedziała że mała ma ponad 2800g, więc ona jutro by zrobiła indukcje porodu ( wywołanie) .. 35+6 tc jutro. Ale jeszcze rano zrobią wyniki i zobaczą jak one wyglądają, bo to że wczoraj były ok to nie znaczy,że jutro będą. Więc jutro na rannej wizycie dowiem się co tam będzie, bo ogólnie to sama już nie wiemWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 14:29
-
Hej!
Wczoraj miałam wizytę Mała waży już 2059! Skubana urosła Zaczyna mi wymiarami doganiać starszego brata, a miałam nadzieję, że będzie mniejsza i będzie łatwiej
Poza tym okazało się, że jest ułożona miednicowo, z nóżkami w górze. Jest złożona jak scyzoryk. Niby ma jeszcze czas, żeby się obrócić, ale już lekarz wspominał o róznych wyjściach z tej sytuacji.
W ciągu miesiąca płytki krwi spadły mi aż o 35 tys więc za 2 tyg mam powtórzyć. Jeśli będzie spadać, albo spadnie do 100, to mam dać do liczenia ręcznego. Jak w ten sposob się powtórzy to dzwonić i będziemy myśleć o wcześniejszym wywołaniu porodu. A mi się jakoś nie spieszy
Aaa no i ze wzgledu na to swędzenie dekoltu, mam zrobić dla spokoju te badania na cholestazę.
Aaa Arthaney! Nawet by mi do głowy nie przyszło, że dziecko może w brzuchu nadłamać mamie żebra :o Szok! Odpoczywaj kochana!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 14:48
Malinka1984_, kark, klaudia.29 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycoffee2 wrote:co do listy to ja corcia, 14 marca, chociaz cos mi mowi, ze moze byc wczesniej, oby nie bo nie mam jeszcze ani spakowanej torby, ani popranych i poprasowanych rzeczy
Mam nadzieje, ze przyjmiecie mnie z powrotem do swojego grona
widze, ze duzo nowych mamusiek... ale tez kilka "wczesniejszych " sie ostalo:) super...
Lepiej myśl już kochana o przygotowaniach bo braknie Ci czasu!
coffee2, klaudia.29 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChciałabymJuż wrote:Hej!
Wczoraj miałam wizytę Mała waży już 2059! Skubana urosła Zaczyna mi wymiarami doganiać starszego brata, a miałam nadzieję, że będzie mniejsza i będzie łatwiej
Poza tym okazało się, że jest ułożona miednicowo, z nóżkami w górze. Jest złożona jak scyzoryk. Niby ma jeszcze czas, żeby się obrócić, ale już lekarz wspominał o róznych wyjściach z tej sytuacji.
W ciągu miesiąca płytki krwi spadły mi aż o 35 tys więc za 2 tyg mam powtórzyć. Jeśli będzie spadać, albo spadnie do 100, to mam dać do liczenia ręcznego. Jak w ten sposob się powtórzy to dzwonić i będziemy myśleć o wcześniejszym wywołaniu porodu. A mi się jakoś nie spieszy
Aaa no i ze wzgledu na to swędzenie dekoltu, mam zrobić dla spokoju te badania !
ChciałabymJuż lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOriaana wrote:No hej!
A więc od wczoraj jestem w szpitalu ze względu na cholestazę.
Było USG wszystkie przepływy w normie, czyli bardzo dobre. Lekarka powiedziała, że przy tym czekają do 37+0tc i indukują poród, czyli wychodzi na to, że zostanę tu do 12 lutego plus te kilka dni dłużej, aż urodze. Zrobili badania wczoraj po USG i aspat alat nagle spadły z 322 i 134 na 167 i 68 - jakoś w ten deseń, a kwasy żółciowe są w normie 4,7 ( n.10), więc lekarka powiedziała,że jak kwasy w normie to cholestazy nie ma, ale ALAT i aspat są podwyższone.. Również powiedziała że mała ma ponad 2800g, więc ona jutro by zrobiła indukcje porodu ( wywołanie) .. 35+6 tc jutro. Ale jeszcze rano zrobią wyniki i zobaczą jak one wyglądają, bo to że wczoraj były ok to nie znaczy,że jutro będą. Więc jutro na rannej wizycie dowiem się co tam będzie, bo ogólnie to sama już nie wiem -
nick nieaktualnyNo właśnie miałam pytać o płytki krwi, bo mi spadły i mam 140tys przy normie od 150tys. Ginka nie zwróciła uwagi, ale wydaje mi się, że to chyba stanowi przeciwwskazanie do zzo
Ja miałam wizyty 31+6, 34+6, a kolejną mam jak będę 37+6
Haha, cieszę się i korzystam, sprzątam dom, bawię się z dziećmi, poszliśmy na krótki spacer Aż mnie nosi, żeby gdzieś jechać i chodzić i robić wszystko czego nie mogłam.
Wcześniej miałam tak nisko brzuch, że mogłam 2 dłonie wsadzić, a dziś połówkaMalwinka lubi tę wiadomość
-
Kark, kochana, 140tys to bardzo dobry wynik. Nie musisz się martwić. Ja w pierwszej ciąży miałam maloplytkowosc odpadły mi do 102 tys i miałam prZy porodzie zzo. Myślałam że od 100tys dają zło Ale ostatnio gin coś mówił że dopiero poniżej 80tys nie dają. Tak czy siak daleko Ci do tego
kark lubi tę wiadomość
-
Malwinka wrote:To tak przed porodem czy Jak? To coś ma pomóc?
Tak, tak. Przed porodem. Czytałam w książce, że może pomóc, bo gdy troszkę poskaczesz to i szybciej rozwarcie i skraca się szyjka. Polecają tą piłkę mieć w domu gdy, skurcze są, by przyspieszyć akcję porodową.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 22:57
Malwinka lubi tę wiadomość
-
Malwinka wrote:To tak przed porodem czy Jak? To coś ma pomóc?
Pomaga wstawić się dziecku w kanał rodny.
W mojej pierwszej ciąży nie podzialalo ale za to po porodzie pomagało skakanie uspokoić i uśpić ZłośnikaMalwinka, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
nick nieaktualny
01.03 Nelus. Synek Arian. Kamloops (Kanada)
01.03 AnnaE. Synek. Lublin
04.03 m@artynka. Synek
04.03 chloet. Córka. Wrocław
04.03 nikafika. Córka. Sosnowiec
05.03 Oriana. Córka Kaja. Wysoka
05.03 maggdax. Córka Nela
06.03 Fruzja85
07.03 Kark. Córka Basia
07.03 jenny88. Synek Antoś/28.02cc
08.03 maja9995. Synek
10.03 Arthaney. Córka Liliana. Poznań
10.03 Nina13. Córka. Łódź
12.03 /Natalka. Córka Emilia. Sosnowiec
12.03 severi. Synek
13.03 milagro. Córka Antonina
14.03 Coffee. Córka
15.03 Linda392. Synek Arturek
15.03 Angie232
16.03 Magdzia88. Synek Aleksander. Dolnośląskie
17.03 Morveska. Synek
17.03 Balladyna. Córka Michalinka
18.03 Rubineye. Synek Tymon. Tychy
18.03 Crisperss
19.03 nataliad. Teodor.Poznań/2.04
20.03 Malwinka. Synek Igorek. Oława
21.03 karcia.wawa. Synek Adam
22.03 Malinka1984. Synek Wiktor. Łódź
23.03 Inka91. Synek Piotruś
23.03 tinaa22
25.03 malotka. Synek Franuś. Wrocław
25.03 Klaudia29. Córka. Częstochowa
26.03 Nadiii. Córka Marika. Opolskie
26.03 Anita12. Córka Łucja ok. Ostr. Wlkp
27.03 ChciałabymJuż. Córka. Kraków
28.03 Aarizona. Synek Piotruś. Zgierz
28.03 83konwalie. Córka Marysia. Poznań
31.03 Ewa81. Synek Leon. Cieszyn/1.04
kredka123/
agatka89/
Jest Nas razem 40 marcowych mamusiek
1. 5.02.2017 Oriana. Córka Kaja g. 20:35, 2780g, 53 cm szczęścia
2.?
3.?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 19:37
Malinka1984_, ewa81, Magdzia88, Rubineye, klaudia.29, kark, Nina13, Aarizona, linda392, malotka, Anita12, jenny88, ChciałabymJuż, nikafika, Inka91, karcia.wawa lubią tę wiadomość