X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja9995 wrote:
    Dziewczyny, ja cala ciaze praktycznie bezobjawowo, wszystkie badania wzorowo... ale od tygodnia zaczal mnie bolec brzuch jak na okres I boli praktycznie caly czas tylko raz mocniej raz mniej, krzyz tez pobolewa, brzuch mi sie opuscil. Nie chce isc na ip bo w tym okresie to juz mnie zostawia w szpitalu, wizyte mam dopiero na walentynki a teraz moj lekarz na urlopie. Malutki sie rusza normalnie, zaczynam panikowac, ze zaraz sie zacznie, tez macie takie bole?

A od kiedy masz takie bole? Przyznam szczerze ze to niepokojacy objaw, obserwuj i jak cos to jedz sprawdzic do lekarza czy cos sie nie zaczyna dziac.Ja osobiscie nie mam takich boli,twardnial mi brzuch i mialam skurcze przepowiadajace ale zaczely sie nasilac.Lekarz mowil ze jesli nie ma ich wiecej niz 10 dziennie to nie powodu do niepokoju bo "macica cwiczy" przed porodem. Ale moja juz osiagala "olimpijskie" wyczyny bo raz naliczylam ponad 20 i dostalam luteine zeby akcja porodowa przedwczesnie sie nie zaczela przez te skurcze braxtona. Luteina pomogla na tyle ze dziennie mam moze z 2-3 takie skurcze.Takze jesli bedzie Cie niepokoic ten bol lepiej skonsultowac.

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadii PRZEPIĘKNA LISTA :)

Oriana trzymam kciuki żeby wszystko przebiegło po Twojej myśli i było wszystko dobrze.

Boję się to napisać żeby nie zapeszyć ale bezsenność już chyba za mną bo ostanie 3 noce śpię jak suseł i jakby mnie wynieśli to chyba bm się nawet nie zorientowała, budzę się dopiero na siku i to w takim stadium że z łóżka nie mogę wstać bo tak mnie ciśnie.

Zapomniałam Wam powiedzieć że odebraliśmy wózek i fotelik, fotelik Maxi Cosi Citi czerwony - zamawiałam go nie widząc w realu ale tak mi się podoba że no aż mi się mordka cieszy jak na niego patrzę i bardzo się cieszę że nie uległam temu ze wszyscy wybierają czarne szare albo granatowe :) a na białym stelażu od wózka wygląda czadowo :) Chwalipiętyzm mi się załączył :D
    Co do wózka to wszystko fajnie, w domu wygląda na większy niż w sklepie :) ale za dobrze by było gdyby wszystko było ok , no nie? No więc taki szczegół na gondoli i na przykryciu gondoli są zamontowane te same części nap co uniemożliwia zapięcie przykrycia no i wózek już jest oddany na reklamację... :/ Wnioski? Jednak warto kupować wcześniej

ewa81 lubi tę wiadomość

• maja9995 Znajoma

Wysłany: 4 lutego 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja juz o niczym innym nie potrafie myslec, poza tym ze to koniec 35 tygodnia I wlasciwie w kazdej chwili moze sie zaczac.
    Nadii mala na pewno urodzi sie zdrowa, trzeba skupic sie na tym, ze juz niedlugo utulimy nasze zdrowe, sliczna malenstwa I odgonic glupie mysli:))).
    A co do tych boli to juz sama nie wiem, bo dla mnie to po prostu tepy bol jakbym zaraz miala dostac okres, nie nazwalabym tego skurczami, I na pewno nie jesten w stanie powiedziec jak czesto wystepuja. Po prostu pobolewa od paru dni praktycznie bez przerw raz mocniej raz mniej. Chyba ze ja zwyczajnie nie wien czym sa skurcze ???....

f2w343r8b6jmrt9e.png
  • /Natalka Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opadły wam brzuchy juz?
    jak pare dni temu zobaczyłam zebra to az sie przestraszyłam

hchy3e3kiyb8yirx.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam się w 37 tc.

Jest spora szansa, że rano odszedł mi kawałek czopa (o ile to to). W przeciwieństwie do gęstej, rzadkiej i przezroczystej wydzieliny, którą mam na co dzień, miał "glutowatą" konsystencję i delikatnie beżowo-brązowe zabarwienie.

Robi się więc ciekawie :D

Nina13, Magdzia88, ewa81, jenny88 lubią tę wiadomość

rqkqj11.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney wrote:
    Tak, tak. Przed porodem. Czytałam w książce, że może pomóc, bo gdy troszkę poskaczesz to i szybciej rozwarcie i skraca się szyjka. Polecają tą piłkę mieć w domu gdy, skurcze są, by przyspieszyć akcję porodową. :)

Mówicie o tej piłce, że używa się jak będzie się miało skurcze, u nas ona dostępna jest w szpitalu.

uch5i09k3eicivpk.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Teraz zaczynam panikować przed porodem.. Absolutnie nie boję się bólu, bo wiem, że dam rade, ale boję się tego, żeby wszystko było ok podczas porodu. Boję się o dziecko, aby urodziło się zdrowe, dotlenione

Nie martw się, też to mam. O siebie się nie boję - jesteśmy kobietami, ze wszystkim sobie damy radę - czy to z bólem, czy potem z gojeniem krocza. Największy strach jest właśnie o dziecko, żeby w trakcie porodu nic mu się nie stało i urodziło się zdrowiusieńkie.

rqkqj11.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii ukłony dla Ciebie za naszą najbardziej cenna stronę. Dziekuje;*

Nina13 zamawialas fotelik przez neta?

Arthaney, aż taka bezsenność masz...biedna...kiedys piłam przed snem cieplutkie kakao lub mleko. Weź dosc mocno wybierz sypialnie. U mnie codziennie jest tak zimno...dzieki temu lepiej mi się zasypia. Często zmieniaj posciel...

Chloet noooo to może być faktycznie ten czop. Matko....to się już dzieje....aaaaa

Nadiii, chloet lubią tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:

Jest spora szansa, że rano odszedł mi kawałek czopa (o ile to to). W przeciwieństwie do gęstej, rzadkiej i przezroczystej wydzieliny, którą mam na co dzień, miał "glutowatą" konsystencję i delikatnie beżowo-brązowe zabarwienie.

Uff rzeczywiście robi się ciekawie. Chyba powoli zaczynają się rozpakowywania. Niektóre z Nas mają terminy na początek marca, więc w każdej chwili może się zacząć. Jakoś tak ciężko uwierzyć, że to już. Kiedy to zleciało.. Dawaj znać co u Ciebie, powodzenia!

chloet lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka zamawiałam w sklepie ale nie mieli czerwonego więc widziałam go tylko w katalogu

Chloet to faktycznie mógł być czop ale nic się nie martw wszystko będzie dobrze już zaciskam kciuki , może to jeszcze nie to ale na wszelki wielki już trzymam :)

chloet lubi tę wiadomość

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    Malwinka zamawiałam w sklepie ale nie mieli czerwonego więc widziałam go tylko w katalogu

Chloet to faktycznie mógł być czop ale nic się nie martw wszystko będzie dobrze już zaciskam kciuki , może to jeszcze nie to ale na wszelki wielki już trzymam :)

Pytam z ciekawości. w sklepach zawsze drożej niż na necie,Ale znowu może gorzej z reklamacja, dlatego lepiej w sklepie gdzieś pod ręką.

uch5i09k3eicivpk.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:

No to rzeczywiscie moze robic sie ciekawie. Mi w pierwszej ciazy czop odszedl o 4 rano a urodzilam za 27 godzin;) na nast dzien o 7 ;) ale wiadomo ze to nie regula i kazdy porod przebiega inaczej;) Trzymam kciuki mocno ;)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia.29 wrote:
    No to rzeczywiscie moze robic sie ciekawie. Mi w pierwszej ciazy czop odszedl o 4 rano a urodzilam za 27 godzin;) na nast dzien o 7 ;) ale wiadomo ze to nie regula i kazdy porod przebiega inaczej;) Trzymam kciuki mocno ;)

O proszę :) U mnie raczej zero jakichkolwiek objawów, nic nie pobolewa, tak więc raczej na nic się nie nastawiam. W środę mam wizytę u gin, więc zobaczymy, co powie.

klaudia.29 lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    O proszę :) U mnie raczej zero jakichkolwiek objawów, nic nie pobolewa, tak więc raczej na nic się nie nastawiam. W środę mam wizytę u gin, więc zobaczymy, co powie.
    O ile dotrwasz do środy kochana! Mam nadzieję, że na spokojnie
    Ciekawe jak tam Oriaana po badaniach, co zadecydowali lekarze..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 14:20

• Crisperss Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriana... ona z cholestazą walczy? Jeśli tak to ma założony balonik i czeka na poród...

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chloet no to ładnie, powoli się coś rozkręca ;)

Crisperss tak, Oriana ma cholestaze. To, jeśli czeka na poród, to trzymam mocno kciuki za Nią!

chloet lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriana, trzymamy kciuki!

Chloet, może jeszcze masz trochę czasu, u pierworódek może odejść nawet 2 tyg przed porodem, czego Ci życzę :)

chloet lubi tę wiadomość

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, to trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze. Jejku ja już płaczę. Jak tylko czytam, że ktoś rodzi albo urodził to od razu się wzruszam. Chyba wszystkie porody marcówek tak przeżyję. Też tak macie?

klaudia.29, chloet lubią tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez wzruszaja porody;)
    Chloet mi czop odszedl w 40tyg dlatego akcja szybko sie potoczyla. Ale slyszalam ze moze odchodzic fazami;)
    Oriana trzymam kciuki ! ;*

chloet lubi tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /Natalka wrote:
    opadły wam brzuchy juz?
    jak pare dni temu zobaczyłam zebra to az sie przestraszyłam

U mnie brzuch caly czas dosc nisko. Chyba poprostu mala jest tak ulozona. W 1 ciazy do konca mialam wysoko a jednak mala urodzila sie w terminie.

bl9cdf9hsfsrwiek.png
‹‹ 891 892 893 894 895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ