X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi brzuch opada już od 33 tc :)
    Mogę sb. normalnie dłoń położyć między piersiami a brzuchem :)

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem w domu, wykończona ale zadowolona :)
    Wózek odebrany i już się pochwalę

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/72a1248e5f1e.jpg

Zaczynają się emocje z porodami...:) Orianna, chloet trzymam kciuki, informujcie na bieżąco co się dzieje.
    Lubię czytać, jak któraś z dziewczyn się rozpakowuje, a potem ogłasza, że urodziła :)

Anita12, chloet lubią tę wiadomość

• /Natalka Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poprałam i poprasowałam dzis ubranka, musiala to zrobic hurtem jako ze w tygodniu nie mam czasu. tak ze zmeczylam ze az padłam na łózko i lezałam. jako ze to nietypowy widok mój kot zaczał sprawszac czy zyje. tracał mnire łapa i wachał. kochany...
    ktoras z was ma kotka? nie obawiacie sie co bedzie kak maly czlowiek przyjdzie na swiat?

hchy3e3kiyb8yirx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka, my nie mamy kota, a bardzo chcemy mieć. Z obawy, że jestem w ciąży, chcieliśmy poczekać. Dużo osób ma koty, dzieci i jest ok.

Nadiii lubi tę wiadomość

• maggdax Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki!:) czuć juz ekscytacj, może niedługo pojawią się nowe maluchy :) ja jutro zaczynam 37 tydzień i od 2 dni czuje coraz mocniejsze skurcze:) ja kotka nie mam, mam pieska zazdrosnika z którym na początku napewno będzie mały problem, liczę na to że szybko się oswoić z nową sytacja; )

Nadiii lubi tę wiadomość

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Już jestem w domu, wykończona ale zadowolona :)
    Wózek odebrany i już się pochwalę

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/72a1248e5f1e.jpg

Zaczynają się emocje z porodami...:) Orianna, chloet trzymam kciuki, informujcie na bieżąco co się dzieje.
    Lubię czytać, jak któraś z dziewczyn się rozpakowuje, a potem ogłasza, że urodziła :)
    Śliczny wózek!

ewa81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam małego psa z niezłym charakterem, szaleńczo zakochany w swoim panu, poza ktorym świata nie widzi. Aż boję się myśleć co to będzie jak jej Pancio będzie trzymał na rękach kogoś innego niż ją.. Ale najbardziej boję się głośnego szczekania jak wchodzą goście, a Mała będzie spała. Zawsze musi obszczekać gości by później się łasić. Próbujemy z tym walczyć od 8mcy, ale na próżno...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 17:28

• Crisperss Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem w domu... wczoraj mnie wypuścili i powiem Wam że z jednej strony dobrze że tam polezalam... poznalam wszystkie położne, pielegniarki i lekarzy... zwyczaje na oddziale... przez 4 dni miałam zrobione 5 x ktg :D
    Skurcze jakieś były więc i ja do marca raczej nie dotrwam...
    O wiele mniejszy stres związany z pobytem w tym szpitalu...
    Oriana ma skurcze co 3 min... ale marne rozwarcie... na 1.5cm...

chloet, Anita12, nikafika, coffee2 lubią tę wiadomość

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crispers, super, że wypuścili do domu. Zawsze to psychicznie lepiej. Ale za to słuchanie ktg maluszka sama przyznasz- poezja! To najlepsze co wspominam ze szpitala. Fajnie, że poznałaś szpital i personel, zawsze to będzie łatwiej psychicznie. Ze skurczami różnie bywa, mogą jeszcze całkiem zaniknąć, więc sie nie śpiesz.
    Widzę, że masz newsy od Oriany na bieżąco! Skurcze co 3 min- oj to chyba jeszcze dziś lub jutro będziemy gratulować! Trzymamy mocno kciuki za nią i za maleństwo

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crispers fajnie że jesteś już w domku. Dobrze, że poznałaś szpital, personel.
    Trzymam kciuki za Oriaanę. Czy dobrze rozumiem, że to z powodu cholestazy musieli przyspieszyć poród?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 19:38

• Crisperss Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak... wyniki znowu jej podskoczyły i jest duże zagrożenie dla dzisiusia...
    A wszystkie info mam z grupy na fb... piszę na bieżąco

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie trzymamy kciuki za Orianę :) Dzięki za wieści!

rqkqj11.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriana jest na marcowych mamusiach na fb???

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    Ja już jestem w domu... wczoraj mnie wypuścili i powiem Wam że z jednej strony dobrze że tam polezalam... poznalam wszystkie położne, pielegniarki i lekarzy... zwyczaje na oddziale... przez 4 dni miałam zrobione 5 x ktg :D
    Skurcze jakieś były więc i ja do marca raczej nie dotrwam...
    O wiele mniejszy stres związany z pobytem w tym szpitalu...
    Oriana ma skurcze co 3 min... ale marne rozwarcie... na 1.5cm...
    Ostatnio miałam okazję leżeć w moim szpitalu, przewróciłam się na lodzie i nie mogłam chodzić, leżałam na patologii ciąży i choć samo leżenie w szpitalu do przyjemnych nie należy to uważam tak jak ty, że trochę się z tym szpitalem oswoilam, poznałam położne i lekarzy wiec juz nie będę się czuła tam tak nie swojo :)

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Natalka, my nie mamy kota, a bardzo chcemy mieć. Z obawy, że jestem w ciąży, chcieliśmy poczekać. Dużo osób ma koty, dzieci i jest ok.

Ja mam 3 koty <3 Polecam :)
    I nie, nie martwię się na zapas jak zareagują. Na razie nie odstępują mnie na krok, jedna tuli się do brzucha kiedy tylko może :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 19:24

ewa81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malotka wrote:
    Ja mam 3 koty <3 Polecam :)
    I nie, nie martwię się na zapas jak zareagują. Na razie nie odstępują mnie na krok, jedna tuli się do brzucha kiedy tylko może :)

To musi być fajny widok jak koty przytulają się do Twojego brzuszka :)
    Pytanko do dziewczyn, które już mają kupione wózki. Na ile cm macie długą gondolę? Mam na myśli pomiar wewnątrz gondoli. Myślałam, że jest dłuższa. Mam nadzieję, że dziecko szybko nie wyrośnie z tego wózka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 19:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam amelis muki, gondola ma 79 cm. Podobno takie około 80 cm to już duże są.

ewa81 lubi tę wiadomość

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa81. Jestem zachwycona wozeczkiem. Z jakiej to firmy? Ma wywietrzniki w budzie?

ewa81 lubi tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malotka kurcze a moja gondola wewnątrz ma 73 cm.
    Malwinka to jest wózek z firmy milukids scarlett. Chodzi Ci czy mają taką siateczkę w budce żeby wentylacja była? Tak jest to w tej budce.

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak o to mi dokładnie chodzilo. Fajnie Ci się to prowadzi. Ile w całości waży?

uch5i09k3eicivpk.png
‹‹ 892 893 894 895 896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ