MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Raportujac wczorajsza wizytę.cora wazy 3100.
Ortopeda na konsultacji powiedział, ze spojenie jest ok, a czemu boli bo ma bolec bo dziecko duże.
Na te rewelacje moja gin zrobiła wielkie oczy.gdyby nie to,ze ortopeda napisał mi kwit chyba by mi uwierzyła. Powiedziała, ze to jak chodze i gdzie mnie boli to ewidentnie wskazuje na rozchodzące się spojenie.a taki bol kości lonowych nie jest normalny.dala mi namiary na jakiegos ortopede, co się zna na tym, tylko nie mogę sie tam dodzwonić.
Chciałam rodzic naturalnie, ale jak mam potem być unieruchomiona przez kilka tygodni to chyba nie zaryzykuje.
Poza tym wszystko ok, przepływy idealne,młoda ruchliwa, szyjka długa rozwarcie na 2 cm.
Jak skończyć ciąża ma się CC to będzie to ok 24+/- 2dni
Miała,którąś z Was problemy ze spojeniem?kark lubi tę wiadomość
-
Malwinka wrote:O widzisz Ewa81 to dobre parametry i waga też ok. Dzięki za info.
A jeszcze mam pytanko czytacie coś swoim nienarodzonym brzdacom? To muszą być jakieś bajki, "mądre ksiazki" czy obojętnie co...tylko żeby czytać?
Dziecko zna Twój głos bo słyszy jak rozmawiasz przez telefon, jak rozmawiasz z mężem czy bliskimi. Ja czytam starszego synowi ale w pierwszej ciąży 'do brzucha' nie czytałam bo czułam się dziwnie ale jeśli ktoś chce czytać to wątpię czy ma to znaczenie czy będzie to gazeta, wiersze, literatura piękna, bajki czy kryminałkark lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Tak pytam, bo rodzice pytali czy czytam dziecku jakieś mądre książki, ja powiedziałam, że tylko takie ulotki i gazetki ze szkoły rodzenia (na glos). Popatrzyli i powiedzieli, że to nic nie da...maja być mądre książki.. ..dlatego już sama zgupialam.
-
Nadiii wrote:Dziewczyny, a więc aktualna lista na str 92. Z czasem będziemy ją edytować. Jeśli macie jakieś uwagi to najlepiej na priv, choć na forum też przeczytam. Jeśli kogoś pominęłam to z góry przepraszam, ale było trochę do ogarnięcia i zaraz dopiszemy.Lista MAM aktywnych na marcowym forum od stycznia 2017. Reszta dziewczyn przeniosła się raczej na inne forum. Niektóre Mamy zaczerpnięte ze starej listy, na zielono brak info o płci dzieciaczków
Teraz czekamy, która z Nas pierwsza się rozpakuje! POWODZENIA!
Nadiii wysłałam Ci zaproszenie, bo nic nie dostałam..pisałam też na forum termin 23 marca Piotruś -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMalwinka wrote:Tak pytam, bo rodzice pytali czy czytam dziecku jakieś mądre książki, ja powiedziałam, że tylko takie ulotki i gazetki ze szkoły rodzenia (na glos). Popatrzyli i powiedzieli, że to nic nie da...maja być mądre książki.. ..dlatego już sama zgupialam.
Za to od jakiegoś czasu włączam "Mozarta dla dzieci". Przewaznie podczas popołudniowej drzemki, albo gdy rano wyleguje sie w łóżku. Czytałam gdzieś, że muzyka klasyczna wpływa na rozwój mózgu maluszka jeszcze w brzuchu mamy
-
Bajki to z miłą chęcią mogłabym czytać, bo sama je uwielbiam. A co do muzyki, to pozyczylam od brata takie duże słuchawki i "zalozylam"na brzuszek puszczając właśnie Mozarta dla kobiet w ciąży. Troszke się uśmiałam, bo maly tak zaczął się wiercic i myslalam ze wyskoczy zaraz z brzuszka. A ta muzyka może być puszczona tak żeby było ja w pokoju słyszeć, czy przez słuchawki bezpośrednio do brzuszka?
-
nick nieaktualny
-
Ja bym nie puszczala na sluchawkach przylozonych do brzuszka. Fajnie to wyglada itd..ale czytalam ze to nie za dobrze MOZE wplywac na malca i jego delikatny uklad sluchu. Wystarczy mu muzyczka z glosnika gdzies obok...to napeno
Tez nie spie
Jak ost przez wiele nocy ..
Bol i dretwienie rak nie daja mi zyc. -
Malwinka wrote:No to tak będę musiała robić. Tylko najgorsze, że ja nie lubię tego typu muzyki, ale muszę się poświęcić...
Jak nie lubisz takiej muzyki..to lepsza frajde sprawisz malemu sluchajac muzyki ktora wlasbie TY lubisz nie trzeba przeciez odrazu Mozarta puszczac;)
Wiem ze rozwoj itd...tak pieknie o tym pisza. Ja slucham kolysanek albo muzyki ktora sprawia mi radoche -
nick nieaktualny