X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To waży prawie 13 kg. Zależało mi żeby był lekki bo dużo będę spacerować a moje miasto jest dość pagórkowate:). Super się prowadzi, lekko, ma amortyzatory.

• Crisperss Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia... tak, Oriana jest na mrcóweczkach 2017...

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • nikafika Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raportujac wczorajsza wizytę.cora wazy 3100.
    Ortopeda na konsultacji powiedział, ze spojenie jest ok, a czemu boli bo ma bolec bo dziecko duże.
    Na te rewelacje moja gin zrobiła wielkie oczy.gdyby nie to,ze ortopeda napisał mi kwit chyba by mi uwierzyła. Powiedziała, ze to jak chodze i gdzie mnie boli to ewidentnie wskazuje na rozchodzące się spojenie.a taki bol kości lonowych nie jest normalny.dala mi namiary na jakiegos ortopede, co się zna na tym, tylko nie mogę sie tam dodzwonić.
    Chciałam rodzic naturalnie, ale jak mam potem być unieruchomiona przez kilka tygodni to chyba nie zaryzykuje.
    Poza tym wszystko ok, przepływy idealne,młoda ruchliwa, szyjka długa rozwarcie na 2 cm.
    Jak skończyć ciąża ma się CC to będzie to ok 24+/- 2dni
    Miała,którąś z Was problemy ze spojeniem?

kark lubi tę wiadomość

28whskjouhaur8dt.png

lprk8ribnnhp0hqi.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz Ewa81 to dobre parametry i waga też ok. Dzięki za info.
    A jeszcze mam pytanko czytacie coś swoim nienarodzonym brzdacom? To muszą być jakieś bajki, "mądre ksiazki" czy obojętnie co...tylko żeby czytać?

ewa81 lubi tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    O widzisz Ewa81 to dobre parametry i waga też ok. Dzięki za info.
    A jeszcze mam pytanko czytacie coś swoim nienarodzonym brzdacom? To muszą być jakieś bajki, "mądre ksiazki" czy obojętnie co...tylko żeby czytać?

Dziecko zna Twój głos bo słyszy jak rozmawiasz przez telefon, jak rozmawiasz z mężem czy bliskimi. Ja czytam starszego synowi ale w pierwszej ciąży 'do brzucha' nie czytałam bo czułam się dziwnie ;) ale jeśli ktoś chce czytać to wątpię czy ma to znaczenie czy będzie to gazeta, wiersze, literatura piękna, bajki czy kryminał ;)

kark lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pytam, bo rodzice pytali czy czytam dziecku jakieś mądre książki, ja powiedziałam, że tylko takie ulotki i gazetki ze szkoły rodzenia (na glos). Popatrzyli i powiedzieli, że to nic nie da...maja być mądre książki.. ..dlatego już sama zgupialam.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Dziewczyny, a więc aktualna lista na str 92. Z czasem będziemy ją edytować. Jeśli macie jakieś uwagi to najlepiej na priv, choć na forum też przeczytam. Jeśli kogoś pominęłam to z góry przepraszam, ale było trochę do ogarnięcia i zaraz dopiszemy.Lista MAM aktywnych na marcowym forum od stycznia 2017. Reszta dziewczyn przeniosła się raczej na inne forum. Niektóre Mamy zaczerpnięte ze starej listy, na zielono brak info o płci dzieciaczków

Teraz czekamy, która z Nas pierwsza się rozpakuje! POWODZENIA!

Nadiii wysłałam Ci zaproszenie, bo nic nie dostałam..pisałam też na forum termin 23 marca Piotruś :-)

• maggdax Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak z ruchami waszych maluszków ? Mój brzuch od 20 nie przestał falowac nawet na chwilę, wszędzie czytam ze ruchy dziecka powinny być osłabione a moje się zintensyfikowaly

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo, z dnia na dzień coraz więcej rozrabia. Też się zastanawiam czy to nie źle. No ale chyba każde dziecko jest inne, może nasze beda poprostu bardziej żywiołowe: )

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka91 wrote:
    Nadiii wysłałam Ci zaproszenie, bo nic nie dostałam..pisałam też na forum termin 23 marca Piotruś :-)
    Sprawdze rano o co chodzi i uaktualnie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Tak pytam, bo rodzice pytali czy czytam dziecku jakieś mądre książki, ja powiedziałam, że tylko takie ulotki i gazetki ze szkoły rodzenia (na glos). Popatrzyli i powiedzieli, że to nic nie da...maja być mądre książki.. ..dlatego już sama zgupialam.
    Ja czytam w ciąży bajki; Baśnie Andersena, Małego Księcia.. Ale kieruje sie tym, żeby slyszało mój głos, przyzwyczajało się do niego. Czytam te ksiazki, które kiedyś czytał mi Tata na dobranoc. Do dziś mam piękne wspomnienia tych wieczorów. Nie mogłabym czytać na głos ksiazek dla dorosłych, naukowych itp..
    Za to od jakiegoś czasu włączam "Mozarta dla dzieci". Przewaznie podczas popołudniowej drzemki, albo gdy rano wyleguje sie w łóżku. Czytałam gdzieś, że muzyka klasyczna wpływa na rozwój mózgu maluszka jeszcze w brzuchu mamy

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajki to z miłą chęcią mogłabym czytać, bo sama je uwielbiam. A co do muzyki, to pozyczylam od brata takie duże słuchawki i "zalozylam"na brzuszek puszczając właśnie Mozarta dla kobiet w ciąży. Troszke się uśmiałam, bo maly tak zaczął się wiercic i myslalam ze wyskoczy zaraz z brzuszka. A ta muzyka może być puszczona tak żeby było ja w pokoju słyszeć, czy przez słuchawki bezpośrednio do brzuszka?

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja puszczam normalnie z głośniczka. Dziecko w brzuchu słyszy odgłosy z zewnątrz bez słuchawek. Czasem jak się kłade puszczam z telefonu i tel mam obok

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tak będę musiała robić. Tylko najgorsze, że ja nie lubię tego typu muzyki, ale muszę się poświęcić...

uch5i09k3eicivpk.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja puszczam typowe kołysanki :)

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znów ta bezsenność.
    Dwa kubki melisy wypiłam i nic.. Chyba się mój organizm przyzwyczaił do tej herbatki.
    Ziewam tak, że mi kąciki ust popękały, na oczy nie widzę, mój chrapie obok mnie..
    Zazdroszczę tym, którzy teraz śpią! :D

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie puszczala na sluchawkach przylozonych do brzuszka. Fajnie to wyglada itd..ale czytalam ze to nie za dobrze MOZE wplywac na malca i jego delikatny uklad sluchu. Wystarczy mu muzyczka z glosnika gdzies obok...to napeno

Tez nie spie
    Jak ost przez wiele nocy ..
    Bol i dretwienie rak nie daja mi zyc.

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    No to tak będę musiała robić. Tylko najgorsze, że ja nie lubię tego typu muzyki, ale muszę się poświęcić...

Jak nie lubisz takiej muzyki..to lepsza frajde sprawisz malemu sluchajac muzyki ktora wlasbie TY lubisz ;) nie trzeba przeciez odrazu Mozarta puszczac;)
    Wiem ze rozwoj itd...tak pieknie o tym pisza. Ja slucham kolysanek albo muzyki ktora sprawia mi radoche

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie czytam ani nie puszczam muzyki.
    Myślę o Oriaanie, ciekawe co z nią i malutką

chloet lubi tę wiadomość

• maggdax Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orientujecie się czy do becikowego potrzebne jest specjalne oświadczenie od lekarza ze przebywało się pod jego opieka przed 10tc czy wystarczy karta ciąży?

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
‹‹ 893 894 895 896 897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ