X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia.29 wrote:
    Ja tez nic nie dostalam.
    Zaproszenie poszło wczoraj. Sprawdz wiadomości na górze strony- zaproszenia. Z tego co wyczytałam u Ciebie 23.03. Córcia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 13:07

klaudia.29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny brakuje jeszcze Waszych informacji do listy marcowych mamusiek. Będę wdzięczna za info od tych, które jeszcze nie podały. Info na forum lub na priv, powysyłałam zaproszenia. Dziękuję tym, które już napisały, czytam na bieżąco

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama prawda

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe8039b8feed.jpg

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriaana nie smuć się, ja sama teraz leżałam w szpitalu. Bez córki, męża, Sylwestra przespałam bo było przykro ;/. Będziesz tęsknić, ale dostaniesz w szpitalu kroplówki, lekarstwa, i wrócisz do domku w pełnym zdrowiu ;) głowa do góry będzie dobrze :*:)

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Panie mam pytanie..odebrałam właśnie wyniki z posiewu I wyszły mi tam jakieś ziarenkowce g+ pojedyncze i 2-6leukocyty w polu widzenia...mam się martwić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Hejka!

Byłam w lidlu i zaszalałam! Piękne tam ciuszki dziecięce mają. Mimo, że w lidlu nie robię zakupów i różnie bywa z jakością ubrań, ale te dziecięce są super :). Piękne kolorki :)
    Lidl ma bardzo fajne gatunkowo ciuszki dla dzieciaków. Ja dziś wzięłam tylko 3paki skarpetek w różnych rozmiarach. Piękne, takie maciupkie.. Bodziaków i pajaców mam dosc, a nie chce jeszcze gromadzic wiekszych rozmiarów. Ale ceny naprawde fajne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 17:46

ewa81 lubi tę wiadomość

• Aarizona Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zaszalalam w lidlu az tak bardzo ze karte platnicza zgubilam :(

Nadiii lubi tę wiadomość

860i2n0aa0kupyp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aarizona wrote:
    Ja tez zaszalalam w lidlu az tak bardzo ze karte platnicza zgubilam :(
    No to poszalałaś! lepiej szybko zablokuj!

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aarizona, ojej to faktycznie poszalałaś!

Ja chrzest planuje w maju/czerwcu. Mam dom z ogródkiem i raczej będę robić w domu, grilla, sałatki jakieś mięsko, słodkie kawa i do domu :D

Dziś byłam u lekarza, ponieważ nie mogłam wytrzymać z bólu na prawą stronę brzucha, co się okazało, że moja niunia tak mocno mnie kopie że nadłamała mi żebra. Muszę leżeć jak najwięcej na plecach bo tylko wtedy kopie lewą stronę brzucha.. Gdy tylko ból się nasili, mam do niej wrócić, i wtedy skierowanie do szpitala :(

f2w3gov3rq5rap75.png
  • /Natalka Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja gówno kupiłam. prócz skarpetek i stanika.
    ten stanik to tez gówno. trzyma chocby wcale. nie wiem czy nie lepiej sprawdza sie moje staniki sportowe...
    wszystkie te do karmienia sa takie?

hchy3e3kiyb8yirx.png
  • Aarizona Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście zablokowalam ale najlepsze bylo to ze z banku do mnie zadzwonili ze ktos znalazl i zglosil bo tak to bym sie pewnie dopiero jutro zorientowala. Sa dobrzy ludzi na swiecie.
    Ps ale za zakupy zdazylam zapłacić :P

860i2n0aa0kupyp7.png
  • Aarizona Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney wrote:
    Aarizona, ojej to faktycznie poszalałaś!

Ja chrzest planuje w maju/czerwcu. Mam dom z ogródkiem i raczej będę robić w domu, grilla, sałatki jakieś mięsko, słodkie kawa i do domu :D

Dziś byłam u lekarza, ponieważ nie mogłam wytrzymać z bólu na prawą stronę brzucha, co się okazało, że moja niunia tak mocno mnie kopie że nadłamała mi żebra. Muszę leżeć jak najwięcej na plecach bo tylko wtedy kopie lewą stronę brzucha.. Gdy tylko ból się nasili, mam do niej wrócić, i wtedy skierowanie do szpitala :(

Ooo matko jak to nadlamala. Od razu na jakies karate ją zapisz. A serio to wspolczuje.

860i2n0aa0kupyp7.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Bylam dzisiaj na wizycie.wszystko Ok, przepływy.. .ok, łożysko ok. Mały przez miesiąc urósł 900 gram. Teraz ma wagę 2150 ;)
    My chcemy też robić chrzciny maj/czerwiec. Wolimy zapłacić, żeby w restauracji go zrobić. Tak uważam najwygodniej.
    Arthaney to wasza Lilianka jest aż tak silna, szok. To do porodu to Cię posklada .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 20:33

chloet, Malinka1984_, ewa81, kark lubią tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • K@si@85 Debiutantka

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriaana wrote:
    Dziewczyny dostałam skierowanie do szpitala - jutro jadę do Piły .
    lekarz dał mi ,aby podali kroplówki - cholestaza ciążowa.

wyniki :
    ASPAT- 134,3 lU/l (n. 5-40 )
    ALAT – 322,1 lU/l (n. 5-40 )

jutro zaczynamy z Kają 35+4 tc - dla szpitala to 35 tydzień .
    Nie wiem czego się spodziewać i jak długiego pobytu .

a w domu zostawiam córcię 2 latka i 5 msc ...aż mi serce pęka ...;/

Hej, widze, ze nie jestem sama z cholestaza. Jakie masz wyniki kwasow zolciowych, bo na to glownie patrza w szpitalu?
    Ja mialam duze przekroczenie i po jednej porcji kroplowek kwasy spadly o polowe... ale nadal jestem w szpitalu :(

w57vskjoifjw7p06.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Hej. Bylam dzisiaj na wizycie.wszystko Ok, przepływy.. .ok, łożysko ok. Mały przez miesiąc urósł 900 gram. Teraz ma wagę 2150 ;)
    My chcemy też robić chrzciny maj/czerwiec. Wolimy zapłacić, żeby w restauracji go zrobić. Tak uważam najwygodniej.
    Arthaney to wasza Lilianka jest aż tak silna, szok. To do porodu to Cię posklada .
    Super waga! Rosną te Nasze dzieciaki. Fajnie, że wszystko ok.
    Ja też myślałam o chrzcinach w czerwcu, ale jeszcze czas na planowanie. Najpierw poród

Malwinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney wrote:

Nadłamała żebra? Uff ale musi boleć. Współczuję. Niezła agentka rośnie!

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Dziewczyny brakuje jeszcze Waszych informacji do listy marcowych mamusiek. Będę wdzięczna za info od tych, które jeszcze nie podały. Info na forum lub na priv, powysyłałam zaproszenia. Dziękuję tym, które już napisały, czytam na bieżąco
    Przepraszam nie zauwazylam;) Termin od poczatku ciazy lekarz wyznaczal na 25.03. a na ostatnim usg wychodzilo mu 23.03. corka - Czestochowa ;)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmiejemy się z moją mamą, że teraz do porodu tylko leżeć i pachnieć, a jak moja gin. się dowiedziała to powiedziała w prost, jeżeli będzie coś się więcej dziać, czyli jak mi złamie totalnie to w 37+0 (38tc) zrobią mi cc, bo nie będę w stanie przeć i z bólu porodowego i z złamanych żeber.
    Na razie są nadłamane więc aż tak bardzo nie boli, i mam nadzieje że jednak uda mi się rodzić sn, bo cc sobie nie wyobrażam :(
    Ból nie taki straszny, porównuje go do bardzo mocnych zakwasów przy każdym ruchu, a najlepiej gdy mam ciepły okład na nich to wtedy poezja <3
    Mój sobie wziął urlop jeden dzień by przy bólu ciepły okład dawać i smarować smalcem ciepłym (kazał tak lekarz), a potem mama ma tydzień urlopu więc super ! :)

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia.29 wrote:
    Przepraszam nie zauwazylam;) Termin od poczatku ciazy lekarz wyznaczal na 25.03. a na ostatnim usg wychodzilo mu 23.03. corka - Czestochowa ;)
    Wiec ktòry wpisujemy, 25 czy 23? Jak wolisz?

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/264b2e507e65.jpg

Moje zdjęcie z sesji brzuszkowej <3

Dzisiaj odebrałam, tak mi się podoba. Jest na nim mój piękny brzuszek. Mamusia tak mocno Kocha...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 22:40

linda392, Malinka1984_, nikafika, ewa81, Nelus, kark, Nina13, Anita12 lubią tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
‹‹ 887 888 889 890 891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ