MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry. Co do GBS ja też będę miała pobierany na następnej wizycie 22.02. To będzie 36+3 u mnie.
Nelus dorodny synek, gratulacje mój w 34+3 miał 2200 więc taki okruszek bardziej jak na moje oko.
Widzę na liście że kolejna marcówka rozpakowana także gratulacje.
Nadii nie wiem dlaczego na liście u mnie jakaś data kwietniowa się pojawiła? Nie zamierzam tak długo w ciąży chodzić haha. Jakby co to mam tylko jeden termin na 19.03 więc tamto można usunąć.Nadiii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
malotka wrote:Co do wagi to mam kryzys Niby 10 kg na razie, ale startowałam z 88 kg. I większość tych 10 kg poszła mi w uda, brzuszek raczej przeciętnej wielkości. W dodatku jeszcze mnie wodą napompowało
-
Nelus to spory chłopczyk. Niby fajnie, bo duży chłopczyk, ale pewnie się boisz porodu. W sumie to też szacunkowa wagą, i nie musi maly mieć tyle co lekarz mowi.
Ewa i Klaudia gratki za kolejny tydzień.
Klaudia a co to znaczy, że zabierasz się za...i inne???? Bzykanko, macanko tak?? ?? Uuuuuuuewa81, klaudia.29 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNelus no to waga piękna
A ja się coraz bardziej bję i mama namawia mnie na cc - a ja cc jeszcze bardziej się boję i nie bardzo chcę bo chciałabym jakoś w najbliższym czasie zajść w drugą ciąże- wiem wiem - jeszcze pierwszego nie urodziłam a już myślę o kolejnym- no ale taka prawda , ja jestem jedynaczką i nie chciałabym dla swojego dziecka takiego losu
Dziewczyny ten szumiący miś to myślicie że trzeba kupić teraz czy może być wcale nie potrzebny ? Czy może myślicie ze każdemu maluchowi ten miś potrzebny???
|
Zastanawiam sie czy kupić już, czy może dopiero po urodzeniu bo może się okazać że wcale nie ma konieczności - no sama nie wiem, doradźcie dziewczyny -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCo do szumisiów- ile dziewczyn tyle opini. Jedne twierdzą że kompletnie zbędny wydatek, drugie, że zdziałał cuda.. Biały szum można zastąpić suszarką, odkurzaczem, czy aplikacją w tel.. Ja chciałam mieć szumisia od razu, żeby dziecko po porodzie słyszało bicie serca podobne do tego w brzuszku mamy. Osibiście szumiś whisbear mi się nie podoba bo jest za duży i za sztywny, te w kształcie misia też za wielkie a z funkcją "cry sensor" kosztują ok 180zł. Zastanawiałam się też nad tymi w kształcie samej główki. Ostatecznie wybrałam szumisia z firmy ZAZU, są trzy rodzaje do wyboru. Koszt 120 zł z funkcją "cry sensor", po 12min sam się wyłącza, a co najważniejsze jest po prostu cudny! Mięciutki i może służyć na długo jako ulubiona przytulanka. Cztery melodyjki, bicie serca i dzwiek wodospadu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 12:44
Nina13 lubi tę wiadomość
-
Ja z kolei czekam na tego misia
https://mamaania.com.pl/MIS-z-funkcja-usypiania-TUMME-SLEEP-PLUS-Prince-Lionheart.html
Koleżanka to miała, i była zachwycona. Tam w środku jest taki glosniczek wyjmowany, i nawet jak jechali autem to zabierała tylko glosniczek.
Nie mogę się doczekać jak on mi przyjdzie...
Tam jest odgłos bicia serca, szum wód plodowych, kołysanki, możesz też nagrać swoją wersję; ) i jeszcze masz taki malutki kocyk, który przykladasz np.do klatki piersiowej na dłuższy czas i twój zapach do niego przysiaka, potem możesz położyć koło dzidziusia i on będzie czuł twoja obecność.Nina13 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalwinka, to oczywiste, że Klaudii o inne chodziło o wykorzystanie męża
Jestem wykończona prasowaniem, porządkami. A Leoś tak szaleje mi w brzuchu, myślałam, że brzuch mi rozsadzi
Mam pytanie o urlopy - okolicznościowy i ojcowski. Okolicznościowy trwa dwa dni - czy dobrze rozumiem, że to dotyczy dwóch dni roboczych? Przykładowo, że cc mam w piątek, czyli liczy się piątek i poniedziałek?. Wiem, że ojcowski to 14 dni łącznie z sobotami, niedzielami.
Drugie pytanko, trzeba podobno napisać wniosek o urlop okolicznościowy i ojcowski. Jak to napisać (mąż szefa nie będzie pytać, bo to jest gnój...) i czy trzeba tam daty uwzględnić? Czy wystarczy, że mąż zadzwoni do szefa, że w danym dniu bierze te urlopy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 13:46
klaudia.29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Malwinka wrote:Nelus to spory chłopczyk. Niby fajnie, bo duży chłopczyk, ale pewnie się boisz porodu. W sumie to też szacunkowa wagą, i nie musi maly mieć tyle co lekarz mowi.
Klaudia a co to znaczy, że zabierasz się za...i inne???? Bzykanko, macanko tak?? ?? UuuuuuuNina13, ewa81, Malwinka, coffee2 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyewa co do tych urlopów to jest tak jak napisałaś. 2 dni okolicznościowego (robocze) i 10 dni roboczych ojcowskiego czyli z weekendami może być łącznie 14 i ten ojcowski możesz rozłożyć na 2 razy np raz wziąć tydzień potem iść do pracy i za jakiś czas znów tydzień. Tak powiedział kierownik mojemu M w pracy. (sam kierownik był na bank w temacie bo niedawno korzystał) a co do wniosku u mnie to były akurat druki gotowe czyli systemowe u M wystarczy wypełnić papierowy druk a tam gdzie takic nie ma to pewnie wystarczy napisać że zwracasz się z prośbą o udzielenie urlopu okolicznościowego wtedy i wtedy z "okazji" czy z "powodu" narodzin dziecka. tak myślę
ewa81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Malwinka wrote:Nelus to spory chłopczyk. Niby fajnie, bo duży chłopczyk, ale pewnie się boisz porodu. W sumie to też szacunkowa wagą, i nie musi maly mieć tyle co lekarz mowi.
Klaudia a co to znaczy, że zabierasz się za...i inne???? Bzykanko, macanko tak?? ?? Uuuuuuu
Ja z szumisiem sie wstrzymam, 1 corka byla tak spokojna ze szumis bylby zbednym gadzetem.
coffee2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny a tak propo urlopów to jeśli ja jestem na L4 a zmarł mój dziadek i należy mi się dwa dni okolicznościowego to mogę je sobie wziąć tzn czy np mo za nie zapłacą czy jak jestem na L4 to mi się nie należy? Tak mi się propo urlopów skojarzyło