X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szok! livia miała 2650 dwa dni później! żeby aż taka była różnica między nimi wow a ja mam już 20kg na plusie! buuuu

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arthaney nie widać tej wagi u ciebie. U mnie podobnie, niby jestem wszędzie szczupła a brzuch i waga jak z bliźniakami!
    skurcze mam non stop... czasami takie pożądane że już zaczynam liczyć. narazie tylko straszaki. chciałbym rodzic w ten weekend

201703012752.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chlopcy podobno sa przewaznie wieksi choc to tez nie jest regula;) Naprawde nie widac u Ciebie tych 20kg;) wiec udawaj ze nie sie nie wazylas;) mysle ze to tak jak u Arthaney zatrzymanie wody bardziej;)

milagro, Nelus lubią tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Co do GBS ja też będę miała pobierany na następnej wizycie 22.02. To będzie 36+3 u mnie.
    Nelus dorodny synek, gratulacje :) mój w 34+3 miał 2200 więc taki okruszek bardziej jak na moje oko.
    Widzę na liście że kolejna marcówka rozpakowana także gratulacje.

Nadii nie wiem dlaczego na liście u mnie jakaś data kwietniowa się pojawiła? Nie zamierzam tak długo w ciąży chodzić ;) haha. Jakby co to mam tylko jeden termin na 19.03 więc tamto można usunąć.

Nadiii lubi tę wiadomość

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi to mam kryzys :/ Niby 10 kg na razie, ale startowałam z 88 kg. I większość tych 10 kg poszła mi w uda, brzuszek raczej przeciętnej wielkości. W dodatku jeszcze mnie wodą napompowało :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    A my witamy w 33 tygodniu, wg belly 34 :)

chloet, klaudia.29, Malwinka, jenny88 lubią tę wiadomość

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa ja tez dzisiaj witam nowy tydz;) 34 wg belli 35 B)za 3 tyg zamierzam zaczac przygotowanie do przyspieszenia czyli: mycie okien (haha) i inne ;) bo to juz bedzie donoszona ciaza ;) i mam nadzieje ze nie przenosze;)

ewa81 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malotka wrote:
    Co do wagi to mam kryzys :/ Niby 10 kg na razie, ale startowałam z 88 kg. I większość tych 10 kg poszła mi w uda, brzuszek raczej przeciętnej wielkości. W dodatku jeszcze mnie wodą napompowało :(
    Tez mam dzis maly kryzys... Ale spokojnie. Teraz juz duzo nie przybierzemy.a niebawem waga sama zacznie spadac i znow bedziemy Motylami;)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus to spory chłopczyk. Niby fajnie, bo duży chłopczyk, ale pewnie się boisz porodu. W sumie to też szacunkowa wagą, i nie musi maly mieć tyle co lekarz mowi.

Ewa i Klaudia gratki za kolejny tydzień.
    Klaudia a co to znaczy, że zabierasz się za...i inne???? Bzykanko, macanko tak?? ?? Uuuuuuu

ewa81, klaudia.29 lubią tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus no to waga piękna :)

A ja się coraz bardziej bję i mama namawia mnie na cc - a ja cc jeszcze bardziej się boję i nie bardzo chcę bo chciałabym jakoś w najbliższym czasie zajść w drugą ciąże- wiem wiem - jeszcze pierwszego nie urodziłam a już myślę o kolejnym- no ale taka prawda , ja jestem jedynaczką i nie chciałabym dla swojego dziecka takiego losu

Dziewczyny ten szumiący miś to myślicie że trzeba kupić teraz czy może być wcale nie potrzebny ? Czy może myślicie ze każdemu maluchowi ten miś potrzebny???
    |
    Zastanawiam sie czy kupić już, czy może dopiero po urodzeniu bo może się okazać że wcale nie ma konieczności - no sama nie wiem, doradźcie dziewczyny

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziś przyszła mi zamówiona do karmienia kura babci dany i szumiś zazu. Oglądałam, przytulałam i... płakałam.. To wszystko staje się takie realne, będę MAMĄ! Niedługo przytulę swoją Córeczkę!

Malwinka, ewa81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szumisiów- ile dziewczyn tyle opini. Jedne twierdzą że kompletnie zbędny wydatek, drugie, że zdziałał cuda.. Biały szum można zastąpić suszarką, odkurzaczem, czy aplikacją w tel.. Ja chciałam mieć szumisia od razu, żeby dziecko po porodzie słyszało bicie serca podobne do tego w brzuszku mamy. Osibiście szumiś whisbear mi się nie podoba bo jest za duży i za sztywny, te w kształcie misia też za wielkie a z funkcją "cry sensor" kosztują ok 180zł. Zastanawiałam się też nad tymi w kształcie samej główki. Ostatecznie wybrałam szumisia z firmy ZAZU, są trzy rodzaje do wyboru. Koszt 120 zł z funkcją "cry sensor", po 12min sam się wyłącza, a co najważniejsze jest po prostu cudny! Mięciutki i może służyć na długo jako ulubiona przytulanka. Cztery melodyjki, bicie serca i dzwiek wodospadu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 12:44

Nina13 lubi tę wiadomość

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei czekam na tego misia

https://mamaania.com.pl/MIS-z-funkcja-usypiania-TUMME-SLEEP-PLUS-Prince-Lionheart.html

Koleżanka to miała, i była zachwycona. Tam w środku jest taki glosniczek wyjmowany, i nawet jak jechali autem to zabierała tylko glosniczek.
    Nie mogę się doczekać jak on mi przyjdzie...
    Tam jest odgłos bicia serca, szum wód plodowych, kołysanki, możesz też nagrać swoją wersję; ) i jeszcze masz taki malutki kocyk, który przykladasz np.do klatki piersiowej na dłuższy czas i twój zapach do niego przysiaka, potem możesz położyć koło dzidziusia i on będzie czuł twoja obecność.

Nina13 lubi tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka, to oczywiste, że Klaudii o inne chodziło o wykorzystanie męża :P
    Jestem wykończona prasowaniem, porządkami. A Leoś tak szaleje mi w brzuchu, myślałam, że brzuch mi rozsadzi :)
    Mam pytanie o urlopy - okolicznościowy i ojcowski. Okolicznościowy trwa dwa dni - czy dobrze rozumiem, że to dotyczy dwóch dni roboczych? Przykładowo, że cc mam w piątek, czyli liczy się piątek i poniedziałek?. Wiem, że ojcowski to 14 dni łącznie z sobotami, niedzielami.
    Drugie pytanko, trzeba podobno napisać wniosek o urlop okolicznościowy i ojcowski. Jak to napisać (mąż szefa nie będzie pytać, bo to jest gnój...) i czy trzeba tam daty uwzględnić? Czy wystarczy, że mąż zadzwoni do szefa, że w danym dniu bierze te urlopy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 13:46

klaudia.29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadii czyli oprócz tych melodyjek dźwięku wodospadu i bicia serca jest też szum? TE oryginalne szumisie też mi się nie bardzo podobają...

Malwinka zaraz podejrzę Twój

Wzięło mnie na rozkminy bo jest promocja obecnie na szumisie

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Nelus to spory chłopczyk. Niby fajnie, bo duży chłopczyk, ale pewnie się boisz porodu. W sumie to też szacunkowa wagą, i nie musi maly mieć tyle co lekarz mowi.

Klaudia a co to znaczy, że zabierasz się za...i inne???? Bzykanko, macanko tak?? ?? Uuuuuuu
    Dokladnie tak;) inne ktore maja za zadanie przyspieszyc akcje ;) hihi . ogolnie czytalam ze sex duzo daje . Wiec przyjemne z pozytecznym. Plus spacery, intensywne dopieszczanie gniazda i spora dawka milosnch uniesien ;)

Nina13, ewa81, Malwinka, coffee2 lubią tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa co do tych urlopów to jest tak jak napisałaś. 2 dni okolicznościowego (robocze) i 10 dni roboczych ojcowskiego czyli z weekendami może być łącznie 14 i ten ojcowski możesz rozłożyć na 2 razy np raz wziąć tydzień potem iść do pracy i za jakiś czas znów tydzień. Tak powiedział kierownik mojemu M w pracy. (sam kierownik był na bank w temacie bo niedawno korzystał) a co do wniosku u mnie to były akurat druki gotowe czyli systemowe u M wystarczy wypełnić papierowy druk a tam gdzie takic nie ma to pewnie wystarczy napisać że zwracasz się z prośbą o udzielenie urlopu okolicznościowego wtedy i wtedy z "okazji" czy z "powodu" narodzin dziecka. tak myślę

ewa81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina dzięki :)

Nina13 lubi tę wiadomość

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:

klaudia.29]Dokladnie tak;) inne ktore maja za zadanie przyspieszyc akcje ;) hihi . ogolnie czytalam ze sex duzo daje . Wiec przyjemne z pozytecznym. Plus spacery, intensywne dopieszczanie gniazda i spora dawka milosnych uniesien ;) to bede praktykowac od 38tyg.;)
    Ja z szumisiem sie wstrzymam, 1 corka byla tak spokojna ze szumis bylby zbednym gadzetem.

coffee2 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak propo urlopów to jeśli ja jestem na L4 a zmarł mój dziadek i należy mi się dwa dni okolicznościowego to mogę je sobie wziąć tzn czy np mo za nie zapłacą czy jak jestem na L4 to mi się nie należy? Tak mi się propo urlopów skojarzyło

‹‹ 914 915 916 917 918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ