X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • maja9995 Znajoma

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieeeki za pocieszenie! Juz sie uspokoilam, bo moj lekarz to zrobil I nic nie uprzedzil co gdy wynik dodatni, a doktor google tak mnie nakrecil. Dzieki Wam jakos wytrzymam do wtorku;p.
    Ja tez placilam 30 zl. A jezeli chodzi o objawy to nie mialam zadnych, ktore moglabyn z tym powiazac. Ciekawe skad sie to paskudztwo przyplatalo:/. Nadi, super ze wszystko ok I mala ma odpowiednia wage.

f2w343r8b6jmrt9e.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie czy to możliwe że wogóle nie będą mi robić tego GBS? Tylko przed porodem albo na początku dostanę antybiotyk? Do tej pory nie miałam robionego badania a wizyta za tydzień i pwnie do kolejnej nie dotrwam.
    Jeśli nie będziesz mieć badania na gbs to w szpitalu podadzą Ci antybiotyk i potraktują tak jakbyś miała gbs dodatni.
    Nina13 wrote:
    A jeszcze pytanko ile płaciłyście za wymaz?
    30zł, wynik do 3 dni
    maja9995 wrote:
    paciorkowiec jest wskazaniem do cc ?
    Z tego co wiem to nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 18:11

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • chloet Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martwcie się tym dodatnim GBS, mnie co prawda wyszedł ujemny, ale za to dalej walczę z bakterią E. Coli, leczenie antybiotykiem nadal nic nie dało.

Jeśli nie zdąży się zrobić wymazu przed porodem, jest tak, jak pisze maggdax - podadzą antybiotyk dożylnie, zapobiegawczo. Ja za wymaz płaciłam 40 zł.

Nadiii - piękna waga. U mnie w 34 tc była taka sama i też myślałam, że do porodu będzie 3 kg maks, tymczasem w 37 tc dzidzia ma już 3100 gram, więc różnie to z tym bywa :)

Nadiii lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    Dziewczyny ten szumiący miś to myślicie że trzeba kupić teraz czy może być wcale nie potrzebny ? Czy może myślicie ze każdemu maluchowi ten miś potrzebny???
    Dla mnie zbędny wydatek. Żadne z 3 moich dzieci nie miało i czwarte też nie będzie mieć ;)

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • chloet Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Właśnie dziś przyszła mi zamówiona do karmienia kura babci dany i szumiś zazu. Oglądałam, przytulałam i... płakałam.. To wszystko staje się takie realne, będę MAMĄ! Niedługo przytulę swoją Córeczkę!

Też się zastanawiam nad tą kurą, ale w sumie na razie nie nastawiam się jakoś mocno na karmienie piersią, żeby się potem nie rozczarować, to nie czynię jeszcze żadnych zakupów w tym kierunku.

Zaczęłam dzisiaj 38 tc, wg belly - ciążą jest donoszona :) Powiem Wam, że jak cały czas jestem spokojna i nie bałam się porodu, tak np. wczoraj w nocy po wizycie w wc, mega zaczęło mnie boleć podbrzusze - i się zestresowałam - że a co będzie, jak to już, jak się za chwilę zacznie? Ja nie jestem gotowa, nie umiem, nie dam rady - takie myśli mnie naszły.

Z jednej strony nie mogę się już doczekać spotkania z córką i wolałabym urodzić przed terminem, ale jak tylko lekko coś zacznie pobolewać, pojawia się stres i taka niepewność, jak ja dam radę?

Nadiii lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • Aarizona Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja w sprawie urlopów jeszcze, zeby doprecyzować. Urlop ojcowski nie jest udzielany w dniach tylko w tygodniach.
    Niby co za roznica? A jednak w niektorych przypadkach moze byc. Np niedlugo dla poznych marcowek moze to miec znaczenie. Wezmy na to poniedzialek wielkanocny, on tez wejdzie w sklad tego tygodnia. Nie wydluzy nam urlopu jako ze jest dniem wolnym tak jak liczone jest to przy urlopach wypoczynkowych. Pamietajcie o tym jak Panowie beda chcieli wykorzystac urop przy okazji majowki czy innych takich. To wtedy nie dziala korzystnie.

coffee2 lubi tę wiadomość

860i2n0aa0kupyp7.png
  • coffee2 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny spakowalam dzis torbe do szpitala(niemalze polowe rzeczy z list do szpitala) i wyszla mi mega torba, nie mowiac juz ze ciezka :( Podzielicie sie ze mna swoja lista, co zabieracie i jak duze torby macie? :)

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

maj 2015 - aniolek Irenka (pamietam o Tobie, na zawsze w moim sercu)
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney smakowała torbę do szpitala. Coffee2 na stronie 911 masz sciage plus jeszcze komentarze poniżej poczytaj.

uch5i09k3eicivpk.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coffee2 wrote:
    dziewczyny spakowalam dzis torbe do szpitala(niemalze polowe rzeczy z list do szpitala) i wyszla mi mega torba, nie mowiac juz ze ciezka :( Podzielicie sie ze mna swoja lista, co zabieracie i jak duze torby macie? :)

Ja też już jestem spakowana. Mam dwie torby: jedną dla siebie, drugą dla dziecka. Korzystałam z gotowych list, które znajdziesz na większości serwisów parentingowych.

rqkqj11.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chloet doskonale Cię rozumiem. Z jednej strony chciałabym mieć mała juz przy sobie, nie mogę się doczekać naszego spotkania i wszystkim mowie ze bardzo bym chciała urodzić wcześniej, ale jak zaczyna się coś dziać to zaczynam się zastanawiać czy dam radę i ze nie jestem gotowa, że to nie może być dziś, że potrzebuje jeszcze trochę czasu...

chloet lubi tę wiadomość

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Co do szumisiów- ile dziewczyn tyle opini. Jedne twierdzą że kompletnie zbędny wydatek, drugie, że zdziałał cuda.. Biały szum można zastąpić suszarką, odkurzaczem, czy aplikacją w tel.. Ja chciałam mieć szumisia od razu, żeby dziecko po porodzie słyszało bicie serca podobne do tego w brzuszku mamy. Osibiście szumiś whisbear mi się nie podoba bo jest za duży i za sztywny, te w kształcie misia też za wielkie a z funkcją "cry sensor" kosztują ok 180zł. Zastanawiałam się też nad tymi w kształcie samej główki. Ostatecznie wybrałam szumisia z firmy ZAZU, są trzy rodzaje do wyboru. Koszt 120 zł z funkcją "cry sensor", po 12min sam się wyłącza, a co najważniejsze jest po prostu cudny! Mięciutki i może służyć na długo jako ulubiona przytulanka. Cztery melodyjki, bicie serca i dzwiek wodospadu

Nadiii właśnie dzisiaj oglądałam je na allegro. Jestem zachwycona Don Osiolem;) ładnie grają te zazu?

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze nie mają opcji non stop. Z tego co mi znajome mówiły to właśnie tego im brakuje w starszych szumisiach. Nowsze mają już ta opcje

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliad wrote:
    Nadiii właśnie dzisiaj oglądałam je na allegro. Jestem zachwycona Don Osiolem;) ładnie grają te zazu?
    Fajne cztery melodyjki. Jedna cos w stylu mozarta na pianinie, jedna jak w standardowych nakręcanych karulezach, i jeszcze dwie inne. Wiem, że te standardowe szumisie grają 45 i 60 minut. Ale mi spokojnie wystarczy te 12. Pozniej albo dziecko bedzie spalo albo poruszam zabawką.. My mamy pieska- - jest po prostu cudny

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle apropo szumisiów, to teraz jest promocja na whisbear, niecałe 160 zł kosztuje chyba do walentynek.

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć piękne przyszłe mamusie :*
    Dzisiejsza noc była - KOSZMARNA! NAJGORSZA!
    Wczoraj na TVN leciał H. Potter, więc zrobiłam Melisę i podczas oglądania popijałam sobie herbatkę, przygryzając ciastka, jeszcze aby pięknie pachniało to zapaliłam sobie świeczki. Strasznie mi brakowało takiego ' odchamienia ' się.. :)
    Po Potterze, 5 minut i spałam jak zabita.
    Obudziłam się o 2:20 i nie spałam do godziny.. - no zgadujcie do której..
    Nie spałam do godziny 9:00 RANO!
    Chwile po dziewiątej zasnełam do 13, i w ogóle nie odczuwam zmęczenia, jestem załamana!
    Ostatnie tygodnie gdzie można się 'wyspać', jako tako z wielkim brzuszkiem, a tutaj BOOM. Nie ma snu..

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney, ja ostatnio nie spałam do 4 rano, to byłam taaaaka zła, myslalam, że hu.... mnie strzeli. A to co Ty przerabiasz to jakaś pomyłka. Współczuję na maksa.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa miałam zapytać, ktoras z Was hartuje cycuszki? Ja kupiłam masc Maltan i stosuje raz wieczorem już prawie miesiąc, bo pisze żeby zacząć używać dwa miesiące przed porodem. Nie wiem jak to ma działać, ja myslalam, że bardziej jak "znieczulenie", a teraz jednak moje sutki są poprostu bardziej wrazliwe :/ w sumie to tylko raz je ruszam, a dziecko co dwie godziny będzie.. .wiec to może tak ma być.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    37t4d- dokładnie ten sam dzień w którym urodziłam livie !!! był dlugi spacer, sex, mycie podłogi i nic. ciekawe kiedy on będzie chciał wyskoczyć hmmm

klaudia.29, Nadiii, chloet lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Nie bardzo wyspana jestem..
    Czy macie wiadomość o Oriaanie i Kaji? Czy do domu już wróciła?

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus ja mam nadzieje takie praktyki wdrozyc choc wiem, ze moze byc rozny efekt. Ale nie zaszkodzi sprobowac.
    Ja dzis wyspana wrecz baardzo. A moje spanie w tej ciazy to jakas masakra od poczatku...wiec sie ciesze z dzisiejszej nocki.Dzis mam zamiar spakowac torby... Bo nigdy nic nie wiadomo. Maz niebawem wraca to bede spokojniejsza. Milego dnia mamusie

bl9cdf9hsfsrwiek.png
‹‹ 916 917 918 919 920 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ