X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja super ze spotkanie z Walentynka udane;) duzy chlopak;) juz niebawem sie poznacie ;))))

maja9995 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia.29 wrote:
    Malwinka a gdzie Ci wyszly te rozstepy na brzuchu? duzo masz w obwodzie? ja w pierwszej ciazy mialam do poroxu 114 cm i mi nie wyszly z przodu... za to boki mam cale zsiekane. Biust rowniez i wewnetrzna strona ud.Wszystkie sa duzo i widoczne;( wiec marzylo mi sie zeby wiecej nie doszlo. Jak narazie w obwodzie brzucha mam 104cm... ile przybedzie do konca nie wiem... modle sie zeby nie przybylo nowych...wiem ze to niby nie najwazniejsze ale samopoczucie i pewnosc siebie .... zaburzaja lekko... wiem ze dobre na rozstepy sa zabiegi mezoterapii, dermaroller i dermapen. Wszystko bolesne i dosc drogie... i zmudne ... bi trzeba regularnie stosowac. Trzymam kciuki zeby nam jak najmniej wylazlo bo teraz jest ten czas najgorszy dla naszych brzuszkow, gdyz naciagaja sie do wymiarow sporych ;)

Zmiezylam brzuch i mam 112 cm tak na lini pępka.. .ale nie wydaje mi się, że jest duzy. No po bokach mi zaczęły wychodzić, i kiedyś miałam kolczyk w pepku to od tej dziury też mi wychodzą tak się robią na krzyż. A to pewnie jeszcze wyjdą, bo mam miesiąc do porodu i teraz tygodniowo brzuch niby rośnie 1,5 cm. Mam jakiegoś świra, bo 3 razy dziennie smaruje brzuch i podnoszę koszulkę, żeby sprawdzać czy już nowych nie mam...ja chyba zwariuje.

uch5i09k3eicivpk.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwina rozumiem Twój stres... to nie fajne jak wylaża te paskudny. Smaruj się wytrwale bo to zawsze lepiej niż nic nie robić. A później po porodzie będziesz mogła jakieś zabiegi wdrożyć. Ja staram się nie myśleć o tym i nie oglądać bo boje się ze się nakręce... po 1 ciąży przez dłuższy czas się nie mogłam pogodzić z tym ze są. .. Teraz juz mi dużo łatwiej z nimi żyć. .. pij dużo wody, staraj się jeść owoce i warzywa , smaruj i delikatnie masuj skórę w tych miejscach;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 21:28

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wg usg pierwszego zostało 18 dni, wg om 21 dni :)

Co do rozstępów, to u mnie jest tak, że najwięcej mi wyszło wtedy kiedy nie mogłam smarować:
    kiedy miałam ciążę zagrożoną i zakaz dotykania brzucha,
    kiedy leżałam w szpitalu i wywoływali mi poród, a mi się skończył i nie dokupiłam więcej,
    podczas porodu,
    tuż po porodzie w szpitalu, kiedy człowiek zwyczajnie nie ma sił i chęci na smarowanie się kremem na rozstępy (szczególnie, jeżeli jest zapachowy i dziecko mogłoby się potem zrazić np do piersi).

Z firm w pierwszej ciąży przetestowałam miliard, w drugiej tylko kilka. Fissan, Ziaja, Gerber, Perfect mama, Bio-oil, Rossmanowa oliwka, Rossmanowy krem, Tołpa, zwykła oliwka dla dzieci, Penaten i Mustela. Patrząc na cenę i efekty to najlepszy jest Rossmanowy krem.

klaudia.29, chloet lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja, niezła waga maleństwa :)
    Też mam krem na rozstępy z firmy pharmaceris. Obwód brzucha mam 96 cm.
    Jutro wizyta u gin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 21:55

maja9995, klaudia.29, Malwinka lubią tę wiadomość

• maja9995 Znajoma

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zaczely pojawiac sie rozstepy I wpadlam na pomysl peelingow. I zadzialalo, balsamy lepiej sie wchlaniaja skora jest bardzo dobrze nawilzona. Slyszalam opinie, ze niby nie mozna, ale poloznnej najpierw spytalam I polecila enzymatyczne I delikatne ich wmasowywanie, omijajac sutki. Lekarza tez pytalam I moj bynajmniej nie zabronil. Od okolo miesiaca je robie I jak widac porodu nie przyspieszylam;p. Ale to juz jak Wy czujecie zalezy:).

klaudia.29 lubi tę wiadomość

f2w343r8b6jmrt9e.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się peelingi dużo pomagaja;) a jakie robisz?

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to peeling enzymatyczny? Ja też mam ale taki gruboziarnisty.

uch5i09k3eicivpk.png
  • 83konwalie Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zobaczyłam, że w superpharm jest -20% na kosmetyki do twarzy i ciała Pharmaceris. Może będzie taniej niż online.

7u22s65gp72keomm.png

konwalia83
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83konwalie wrote:
    Właśnie zobaczyłam, że w superpharm jest -20% na kosmetyki do twarzy i ciała Pharmaceris. Może będzie taniej niż online.

7u22s65gp72keomm.png

Aj....u nas w mieście nie ma superpharm :(

uch5i09k3eicivpk.png
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2017, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę pòźno ale witam..:-)

Jeśli chodzi o rozstępy w 1 ciàży wyskoczyły mi chwile przed porodem...:-/ Mimo że przytyłam tylko 8 kg

Teraz chyba jeszcze nic nie przybyło ale znam swojà genetykę i wcale się nie zdziwię jak będà..

Udało się dziś spakować torbę :-)

Wzięłam się za szycie literek dla synka, còrci już skończyłam. Zrobiłam też dla Niej sowe, a dla Małego myślę o samolocie..nie jestem w tym perfekcyjna ale mnie to odpręza...:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 23:35

Malwinka, ewa81, klaudia.29 lubią tę wiadomość

• nikafika Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2017, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka91 wrote:

Wzięłam się za szycie literek dla synka, còrci już skończyłam. Zrobiłam też dla Niej sowe, a dla Małego myślę o samolocie..nie jestem w tym perfekcyjna ale mnie to odpręza...:-)
    Pochwal się koniecznie swoimi dzielami:)

28whskjouhaur8dt.png

lprk8ribnnhp0hqi.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór!
    Przyszłam pomarudzić bo nie mam komu!
    Dziś w ogóle nie miałam apetytu, zjadłam jajecznicę o 9 rano, i potem 1 bułkę o 20 z serem i majonezem, a aktualnie wcinam gruszkę..
    Nadal śpię tak jak widać, po 3 godziny i pobudka.. Chociaż pochwalę się! Wczoraj w nocy spałam aż 4 godziny!! Jest progres!!
    Już pomalutku popadam w depresje, a to jeszcze 23 dni do terminu porodu, a czuje coś że przenoszę.. Normalnie, jak siedzę tak bezczynnie w nocy to aż płaczę z bezsilności...
    Dziewczyny jaki macie śluz? Też taki mleczno-biały i nie ciągnący jak kurze białko?
    Może i nazwiecie mnie wyrodną matką itp.. ale ja już bym chciała urodzić, albo obudzić się cała mokra od wód płodowych, lub by mnie obudziły skurcze cokolwiek - mam dość tego 'błogiego' stanu :(
    I JESZCZE TA CHOLERNA ZGAGA !! Wrrrr. !

klaudia.29 lubi tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney też mam taki śluz. To jest normalne.
    Powiem Ci że ta końcówka ciąży też już mnie męczy i chciałabym już być po cc.

• Nelus Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 14 dni do terminu z usg, a z miesiączki 6 dni! rozwarcie na 2cm. wczoraj był masaż szyjki no i czekamy aż ruszy

klaudia.29, ewa81, chloet, Anita12 lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dalej w dwupaku?:) ja wczoraj przed snem myślałam że zawału dostane, wydawało mi się ze rodze;) miałam bardzo mocne "klucie w piczce" a dokładniej takie uczucie rozwierania, rozszerzania, że nie mogłam siedzieć na tyłku. Mój śluz jest taki hm.. gesty i ciagliwy, wydaje mi się ze to kawałki czopa śluzowej bo nie za każdym razem go widzę. Mi wg usg zostalo 17 dni do porodu Wg miesiaczki 10 dni. Zaraz zaczniemy sie rozpakowywac. Miłego dnia ;) nelus czekamy na rozwój sytuacji:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 07:56

ewa81 lubi tę wiadomość

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus trzymam kciuki;*;*;*

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney wrote:
    Dobry wieczór!
    Przyszłam pomarudzić bo nie mam komu!
    Dziś w ogóle nie miałam apetytu, zjadłam jajecznicę o 9 rano, i potem 1 bułkę o 20 z serem i majonezem, a aktualnie wcinam gruszkę..
    Nadal śpię tak jak widać, po 3 godziny i pobudka.. Chociaż pochwalę się! Wczoraj w nocy spałam aż 4 godziny!! Jest progres!!
    Już pomalutku popadam w depresje, a to jeszcze 23 dni do terminu porodu, a czuje coś że przenoszę.. Normalnie, jak siedzę tak bezczynnie w nocy to aż płaczę z bezsilności...
    Dziewczyny jaki macie śluz? Też taki mleczno-biały i nie ciągnący jak kurze białko?
    Może i nazwiecie mnie wyrodną matką itp.. ale ja już bym chciała urodzić, albo obudzić się cała mokra od wód płodowych, lub by mnie obudziły skurcze cokolwiek - mam dość tego 'błogiego' stanu :(
    I JESZCZE TA CHOLERNA ZGAGA !! Wrrrr. !
    Arthaney... ciaza to wg mnie i moich doswiadczen naprawde trudny okres zycia. Piekny i zakonczony cudem ale nie ukrywajmy ze bardzo trudny... Znam dziewczyny ktore chwala sobie ten czas i bardzo malo maja objawow trudnych. Ja pierwsza ciaze znioslam sporo gorzej, choc w sumie nie mam na co narzekac bo jednak bez komplikacji i pobytow w szpitalu... Ale jednak wszystkie niedogodnosci potrafia strasznie wykonczyc... u Mnie do terminu zostalo 38 dni... Jestem juz tak wykonczona momentami... ze tez plakac mi sie chce... Corka ma sporo obowiazkow szkolnych przy ktorych siedzimy... a czasem naprawde nie mam sily... organizm jest juz wykonczony a tu jeszcze final przed nami wiec trzeba zbierac sily ;) Arthaney glowa do gory niebawem bedziesz miec swoja sliczna coreczke w ramionach a wszystkie " blogosci" mina i beda tylko wspomnieniem ;)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalus, madziax trzymamy kciuki :)

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdax jestes juz bliziutko;) teraz juz takie bole beda coraz czestsze;* Az wkoncu stana sie regularneee i sie zacznie... i to lada dzien;)

chloet lubi tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
‹‹ 922 923 924 925 926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ