MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nelus - trzymam kciuki!
Ja mam bardzo mało śluzu, wręcz mogę powiedzieć że mogę chodzić bez wkładek bo majtek nie brudzę.
Ja właśnie wstałam, spałam aż uwaga. Godzinę, ale ta godzina była rozłożona na raty.. Co 5-7 min pobudka bo taka zgaga.. Zwłoki totalne, a taka piękna pogoda
Może jak mój przyjedzie i przytuli to zasnę dzisiaj błogo
Nawet miejsce snu zmieniłam by zobaczyć czy mi pokój nie służy, ale jednak w innym jest jeszcze gorzej jak w moim.. Może to dziwne ale chwytam się już wszystkiego bo nie słyszałam by ktokolwiek miał aż takie bezsenne noce
No cóż, idę spróbować się położyć jeszcze chociaż na 2 godzinki, ale już w swoim łóżku -
nick nieaktualnyWitam dziewczyny! Z każdym dniem coraz bliżej i niedlugo po kolei zaczniemy się rozpkowywać. Na grupie marcowej fb dziewczyny już szaleją. Wczoraj były chyba ze trzy porody walentynkowe. Także dzieje się! Lada dzień zacznie się u Nas także każdej z osobna życzę powodzenia! Oby szczęśliwie do celu!
ewa81, 83konwalie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMam wyniki, jak się ucieszyłam, że nie mam cholestazy . Dobrze, że mam dziś wizytę u gin, żeby spytać czemu skóra swędzi, może tak jest w ciąży. Jak posmaruję oliwką to mam spokój, ale po iluś godzinach znów mnie lekko swędzi.
Malinka gratki kolejnego tygodnia ciąży
Pogoda jest cudna, cieplutko się zrobiło, jakbym wiosnę czułaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:53
chloet lubi tę wiadomość
-
No to Ewa cieszę się razem z Tobą, że cholestazy dzięki Bogu nie masz, bo jednak to cholerstwo jest...u mnie też piękna pogoda, jak zobaczyłam przez okno to, aż się uśmiechnęłam. Mnie caly czas swędzi ale tylko brzuch.
Ja tylko na początku ciąży miałam troszeczkę sluzu, a tak to znikome ilości, że wkładki nie noszę.
Nelus i Magda trzymam mocno kciuki!
Nadiii a skad wiesz o tych porodach na fb? Należysz do tej grupy?ewa81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, skóra może swędzieć od tego, że się rozciąga. Wtedy nie pozostaje nic innego jak nawilżanie, nawilżanie, nawilżanie
Dobrze, że to nie cholestaza
Ja idę dzisiaj, w sumie to zaraz na KTG, żeby zobaczyć co to w ogóle jest Bo wątpię, żebym rodziła, czy coś, ale lekarka zaproponowała, to zrobięewa81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCudownie jak tak świeci słoneczko za oknem! Od razu dzień lepszy. Fajne mamy terminy, akurat na wiosne, cieolutko, przyjemnie, długie spacery..
Też niedawno robiłam badania bo skóra swędzi szczególnie na stopach, choć nie raz całe ciało. Próby wątrobowe wyszły ok. Lekarz uspokoił, że w ciąży tak bywa i nie zawsze musi to oznaczać coś złego.
Ewa81- dobrze, że u Ciebie wyniki też ok, bedziesz spokojniejszaewa81, klaudia.29 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalotka, skóra na brzuchu się rozciąga jak najbardziej i wiadomo, że swędzi. Ale czemu swędzi też skóra na dekolcie, rękach, nogach, czasem uszy. W tych miejscach skóra się nie rozciągnęła, bo nie licząc brzucha, nie przytyłam. Figurę mam taką samą jak sprzed ciąży. Oczywiście nawilżam skórę
Ja niestety muszę nosić wkładki, choć tego nie lubię, bo brudzi mi to bieliznę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:29
-
Cześć dziewczyny i ja się witam w nowym tygodniu to już się zaczyna 37tc !!! Jeszcze max 28 dni i będę tulić synka! Nie wiem kiedy to zleciało i coraz bardziej zaczynam się bać tego co nas czeka... od dziś w końcu mam urlop więc mogę na spokojnie szykować wszystko dla malucha i pakować torby do szpitala. A na fb w tej grupie faktycznie dużo maluszków już na świecie,i fajnie jest to że większość czuję się dobrze i są zdrowi
ewa81, Malwinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ewa super ze wyniki wykluczyly cholestaze. Musisz miec jakis ucisk ktory powoduje taka reakcje organizmu.Linda i Malinka gratulacje kolejnego tygodnia coraz blizej... coraz blizej...
Ja dzisiaj biore ostatnia tabletke luteiny ... i jestem ciekawa czy skurcze braxtona znow przybiora na sile jak przed jej braniem... W sobote zaczynam 36 tydz...9 miesiac... nie wiem kiedy to zlecialo;) wizyte mam 22 lutego wiec dowiem sie wtedy czy wszystko jest na swoim miejscu czy juz cos tam sie zaczyna dziac;) milego dnia mamuskiii;)ewa81 lubi tę wiadomość
-
Dzięki Ewa właśnie to zaczyna do mnie docierać że to już tuż tuż... dziś jeszcze w nocy się obudziłam od okropnego kłucia w klatce piersiowej po lewej stronie, a teraz to nie mogę normalnie oddychać i się ruszać bo boli. Zadzwoniłam do swojego lekarza on mówi że to dziecko może uciskać jakiś nerw i to chyba to.. Boję się jak mi to nie przejdzie to jak mam rodzić przecież oddychać nie mogę nie mówiąc o napinaniu jakichkolwiek mięśni
ewa81 lubi tę wiadomość
-
Nadiii wrote:Cudownie jak tak świeci słoneczko za oknem! Od razu dzień lepszy. Fajne mamy terminy, akurat na wiosne, cieolutko, przyjemnie, długie spacery..
Też niedawno robiłam badania bo skóra swędzi szczególnie na stopach, choć nie raz całe ciało. Próby wątrobowe wyszły ok. Lekarz uspokoił, że w ciąży tak bywa i nie zawsze musi to oznaczać coś złego.
Ewa81- dobrze, że u Ciebie wyniki też ok, bedziesz spokojniejsza
O tak terminy mamy na piekny czas w roku;) uwielbiam wiosne;) dzisiaj obudzil nas jakis wyjatkowo aktywny ptaszeek plus slonce co odrazu spowodowalo u mnie i corki lepszy humor ;)oby wiosna byla piekna i pogodna to bedziemy chodzily na spacerki i przy okazji wracaly do formy a malenstwa na swiezym powietrzu beda zdrowo rosnac;)ewa81 lubi tę wiadomość
-
klaudia.29 wrote:O tak terminy mamy na piekny czas w roku;) uwielbiam wiosne;)
Ja też uwielbiam wiosnę, tę taką wczesną, kiedy ptaki zaczynają śpiewać i człowiek docenia każdy jeden promień słońca. A w tym roku będzie wyjątkowo - bo w towarzystwie dzidziusiaewa81, Malwinka, klaudia.29 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nadiii wrote:Tak, jestem w grupie " marcóweczki- kwietnióweczki" oraz "marcowe maluszki" także podglądam co tam się dzieje
O to dobrze, więcej zawsze bedziesz wiedziała. Jak coś będzie interesującego bądź ważnego pisz nam, Oki?chloet, ewa81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny