MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja codziennie smaruję się olejem kokosowym i póki co zero rozstępów (do terminu zostało mi 17 dni!!!). Za to cellulit po kolana, ale już nawet nie zwracam na niego uwagi - po porodzie będzie trzeba wziąć się za dietę
Nina13, klaudia.29, Magdzia88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNina, nie mam zielonego pojęcia
Nadii chyba miałaś na myśli koniec marca?
U mnie planowo byłoby 46 dni do planowanego porodu, ale ze względu na cc, którego terminu jeszcze nie znam, to będzie pewnie mniej niż 40 dniNadiii, nikafika lubią tę wiadomość
-
Malwinka wrote:Kupowalyscie przewijak, taki zwykły np.bialy i do tego przescieradelka, czy już taki ładny, ozdobny i bez prześcieradła?
Ja mam przewijak jeszcze po synku. bardzo go sobie chwaliłam i serdecznie polecam takie rozwiązanie, szczególnie do niewielkich pomieszczeń gdzie nie ma miejsca na stojący osobny przewijak. To był przewijak na łóżeczko- taka deska z podwyższonymi krawędziami i blokadami pod spodem żeby się nie zsunęła z łóżeczka. Mam go jeszcze w piwnicy więc nie zmierzę, ale był naprawdę duży, co uważam za zaletę, bo mój synek był całkiem spory. Przewijak nie miał żadnych ozdób (po prostu deska). Żeby synkowi było wygodnie dokupiłam w Ikea przewijak dmuchany z takiej jakby ceratki i do tego są frotte poszewki miłe, mięciutkie i ciepłe dla dzidziusia. Miałam chyba ze 4 takie obleczenia, więc mogłam sobie je prać na bieżąco, żeby zawsze było czysto.
Malwinka lubi tę wiadomość
konwalia83 -
Crisperss wrote:Jak dla mnie balsam na rozstepy z babydream to hit...
Mam ogromne skłonności do rozstępów. Jeszcze przed ciąża moje uda pokryły pasiaki. Smarowalam bio oilem systematycznie x2dziennie przez pół roku. Rozstępy nadal wychodziły a ile kasy wydalam.. hohoho
Zostało mi 28dni do terminu. Mam duuuuzy brzuszek i ani jednego rozstepu ciazowego oby tak zostało... jestem dumna że do tego czasu sie nie pojawiły chociaż mam świadomość że mogą wyjść z dnia na dzień babydream gorą!!!!
Niestety, te okropne rozstępy mogą nas zaskoczyć nawet przy odpowiedniej pielęgnacji. Słyszałam, że dużą rolę odgrywają po prostu skłonności do rozstępw. Jedne dziewczyny się smarują i mają, a inne się nie smarują i nie mają.
W pierwszej ciąży cieszyłam się, że należę do tej szczęśliwej grupy bez rozstępów, ale niestety tydzień przed porodem brzuszek nagle bardzo urósł i pojawiły się te okropne kreski. Dodam, że smarowałam się regularnie.
Oby było ich jak najmniej, czego Wam dziewczyny i sobie życzę!!!
klaudia.29 lubi tę wiadomość
konwalia83 -
Naprawdę żadna z Was nie wie nic nt ciśnienia w oczach i ewentualnych wskazań do cc??[/QUOTE]
Wydaje mi się, że w przypadku podwyższonego ciśnienia w oku jest wskazanie do cc, bo poród natyuralny mógłby na stałe uszkodzić wzrok. Tylko nie znam norm, nie wiem jakie to jest to podwyższone ciśnienie. Lepiej porozmawiac o tym z lekarzem i zrobić badania pod tym kątem.
coffee2 lubi tę wiadomość
konwalia83 -
Nadiii wrote:Chloet -17 dni! Jak to super się czyta! Jesteś już tak bliziutko, że praktycznie to już! U mnie jeszcze równe 40, ale termin dopiero na koniec marca. Jak stresik, do zniesienia? Czy zero?
No niby już tak niewiele zostało, ale dłuży się ten czas okropnie. Nie ma stresu, jest ciekawość i taki chyba normalny, zdrowy strach. Za tydzień mam jeszcze wizytę, jeśli do tego czasu nic nie ruszy (a póki co, chyba się nie zapowiada), zaczniemy coś przyspieszać (seks i te wszystkie inne sposoby), bo już wolałabym mieć to za sobą
Powiem Wam, że póki co objawów jako takich nie mam: raz na jakiś czas zaboli podbrzusze, jak na okres; wieczorami bezbolesne twardnienie brzucha i od czasu do czasu niekomfortowe kłucie w pochwie. I to by było na tyle.
klaudia.29 lubi tę wiadomość
-
Ja też do niedawna stosowalam krem na rozstępy z tolpy i dla mnie super z tym że pod koniec opakowania tak zaczął mi na brzuchu smierdziec, że nawet jak wypralam ciuchy to waliły mi. I nie wiem co to za przyczyna. Zmieniłam na olejek migdałowy i w ciągu tygodnia mi wyszły rozstępy. To kupiłam olejek z musieli i smaruje brzuch trzy razy dziennie, ale nic nie znika. A szwagierka poleciła ten bio oil, ale na necie wogole nie mogę doszukać się dobrych opini o nim. Już mam wystarczająco dużo starych rozstępów.. ..a cellulit to mam fest, ale tym to wogole się nie przejmuje, bo on zawsze może zniknąć, a rozstępy to już nie tak łatwo.
-
ja na rozstępy stosowałam babydream, ziaje, perfecte mama i pharmaceris.
I tej ostatni jest moim hitem, kosztuje najwięcej z nich, ale działa najlepiej i wart jest swojej ceny. Występuje w wersji zapobiegającej rozstępom i wersji juz kiedy skórę poorają.
Na początku ciązy uzywałam pharmaceris krem do biust w ciazy przeciw rozstepom, bardzo fajnie łagodził ból piersi, bo mi strasznie cycki urosły na początku ciązy.
ziaja i perfecta nie likwidowały pierwszych objawów rozstępów jakim jest swedzenie skóry. Babydream długo sie wchłania i po jakims czasie zapach mnie odrzucił.
Rozstępów nie ma mam, póki co.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 19:39
-
Co do ciśnienia w oku, to raczej na sto procent cesarska, bo przy porodzie może kobieta stracić wzrok z tego ciśnienia. Koniecznie idź do okulisty, ja byłam i sprawdzał mi czy siatkówka się nie odkleja. To wszystko jest ze sobą powiązane. Ja 3 lata temu miałam poważną operację na oczy i byłam pewna, że nie będę mogła naturalnie rodzic. Ale okulista sprawdził, powiedzial, ze siatkówka dobrze się trzyma i mogę normalnie rodzic.
-
nikafika wrote:ja na rozstępy stosowałam babydream, ziaje, perfecte mama i pharmaceris.
I tej ostatni jest moim hitem, kosztuje najwięcej z nich, ale działa najlepiej i wart jest swojej ceny. Występuje w wersji zapobiegającej rozstępom i wersji juz kiedy skórę poorają.
Na początku ciązy uzywałam pharmaceris krem do biust w ciazy przeciw rozstepom, bardzo fajnie łagodził ból piersi, bo mi strasznie cycki urosły na początku ciązy.
ziaja i perfecta nie likwidowały pierwszych objawów rozstępów jakim jest swedzenie skóry. Babydream długo sie wchłania i po jakims czasie zapach mnie odrzucił.
Rozstępów nie ma mam, póki co.
Słyszałam właśnie ze z firmy pharmaceris sa super, dużo dobrych opini jest na forach. Nie ważne już ile kosztują, tylko żeby działało. Jest z tej firmy krem już na istniejące rozstępy? -
Malwinka wrote:Ooo dziekuje, ale myślisz, że ten co Ty masz to podziała też na te rozstępy co mi teraz wyszły?
cięzko mi stwierdzić, powiem Ci, ten na biust kupiłam bo mi się zaczęły pokazywać rozstępy ( pojawiły sie czerwone stare "ścieżki"), które nabyłam jako nastolatka podczas kiełkowania piersi i pomogło.
Ten na istniejące rozstępy wychodzi drogo, bo kosztuje 30 dych a jest go połowe mniej niż tego zapobiegającego. Poki co może kup ten zapobiegających jak powstrzyma nowe rozstępy to potem najwyzej zawalczysz już z istniejącymi. z drugiej strony wiem, że im predzej człowiek się zajmie istniejącymi to tym lepsze są efekty. -
Ja dzis po spotkaniu z walentynka<3. Maly wazy rowniotko 3 kg, szyjka zgladzona, ale lekarz twierdzi, ze porodu szybkiego nie przewiduje, bo duzo wod. A szkoda bo liczylam, ze juz sie szykuje cos... tym bardziej, ze brzuch mnie boli jak na miesiaczke z dnia na dzien coraz mocniej, w krzyzu tez mnie pobolewa, brzuch nisko. Moze sie doszukuje;). Najwazniejsze ze wszystko dobrze, I nieszczesnym gbs tez mam sie nie przejmowac:)))
chloet, klaudia.29, ewa81 lubią tę wiadomość
-
nikafika wrote:cięzko mi stwierdzić, powiem Ci, ten na biust kupiłam bo mi się zaczęły pokazywać rozstępy ( pojawiły sie czerwone stare "ścieżki"), które nabyłam jako nastolatka podczas kiełkowania piersi i pomogło.
Ten na istniejące rozstępy wychodzi drogo, bo kosztuje 30 dych a jest go połowe mniej niż tego zapobiegającego. Poki co może kup ten zapobiegających jak powstrzyma nowe rozstępy to potem najwyzej zawalczysz już z istniejącymi. z drugiej strony wiem, że im predzej człowiek się zajmie istniejącymi to tym lepsze są efekty.
No i chyba tak zrobię. Zobaczymy co to będzie. Kupię ten zapobiegający. Jutro będę w aptece to zobaczę po ile jest, jak duża różnica będzie to zamówię na gemini. Dziękuję Tobie i innym dziewczynom za opinie i pomoc.
Maja 3 kg szczęścia a jeszcze zostało Ci trzy tygodnie. To pewnie 3600 będzie. Czyli tak normalnie, zdrowo. -
Malwinka a gdzie Ci wyszly te rozstepy na brzuchu? duzo masz w obwodzie? ja w pierwszej ciazy mialam do poroxu 114 cm i mi nie wyszly z przodu... za to boki mam cale zsiekane. Biust rowniez i wewnetrzna strona ud.Wszystkie sa duzo i widoczne;( wiec marzylo mi sie zeby wiecej nie doszlo. Jak narazie w obwodzie brzucha mam 104cm... ile przybedzie do konca nie wiem... modle sie zeby nie przybylo nowych...wiem ze to niby nie najwazniejsze ale samopoczucie i pewnosc siebie .... zaburzaja lekko... wiem ze dobre na rozstepy sa zabiegi mezoterapii, dermaroller i dermapen. Wszystko bolesne i dosc drogie... i zmudne ... bi trzeba regularnie stosowac. Trzymam kciuki zeby nam jak najmniej wylazlo bo teraz jest ten czas najgorszy dla naszych brzuszkow, gdyz naciagaja sie do wymiarow sporych