X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet kark dziękuje... mój endo zawsze przyjmuje na NFZ we wtorki więc zadzwoniłam zeby zapytać czy na jutro w drodze wyjątku mnie zapiszą i się okazało że przyjmuje dziś zamiast jutra i że mogę przyjechać. Pogadałam z nim i suma sumarum mówi że wszystko powinno być ok. Miałam do siebie pretensje bo olałam sprawę i w styczniu i grudniu odpuściłam sprawdzanie TSH, które zawsze było za wysokie więc jak teraz zobaczyłam yakie to mało zawału nie dostałam. Dobrze ze się udało z tą dzisiejszą wizytą bo do jutra to nerwy by mnie zjadły....

chloet lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy ze szkoły rodzenia. Pokąpane, wypielęgnowane, możemy rodzić swoje :)
    Chyba zaczyna mnie dopadać strach przed porodem. Dociera, że to już za chwile.. Ciągle myśle czy wszystko spakowałam, czy wszystko mamy.. Ale najbardziej boję sie tego, żeby wszystko było dobrze z dzieckiem.. I to mnie przeraża :(

klaudia.29 lubi tę wiadomość

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Chyba zaczyna mnie dopadać strach przed porodem. Dociera, że to już za chwile.. Ciągle myśle czy wszystko spakowałam, czy wszystko mamy.. Ale najbardziej boję sie tego, żeby wszystko było dobrze z dzieckiem.. I to mnie przeraża :(

Nadiii, my chyba wszystkie panicznie boimy się porodu, a o zdrowie Malenstwa to już nie wspomnę...ale sama siebie stopuje przed złymi myślami, bo boję się że jeszcze je przyciągnie. Skoro lekarz powiedzial, że wszystko jest dobrze, to trzeba w to wierzyć i być dobrej myśli.

klaudia.29, Nadiii lubią tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się boję o synka. Tak swędzenie skóry daje mi w kość...ciągle w mojej głowie że to może być cholestaza :(. Jutro badania zrobię. Nie uśmiecha mi się pobyt w szpitalu tak wcześnie. Najbardziej to o synka się boję żeby nic mu nie było. Dziś część rzeczy już pakowałam do szpitala na wszelki wypadek..

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:

Nadii ten strach o malenstwo najgorszy... znam to ale musimy byc dobrej mysli. Bol kazdy sie przetrwa. Ale najwazniejsze zeby dzieciaczki bez komplikacji przyszly na swiat. Ja mysle tylko pozytywnie i nie przyjmuje zlych opcji do glowy. Dzis mialam kiepski dzien... chyba dopadla mnie frustracja dnia codziennego (z wszystkim sama...bo maz daleko) i wizja spedzenia samotnie walentynek...caly dzien chodzilam jak osa... ale teraz dlugaaaa cieplaaa kapiel, wsmarowywanie mazidel przeciwrozstepowych i za chwile wypije podwojna ciepla meliske... juz teraz czuje sie o niebo lepiej a po melisce zamierzam spac jak dzidzia najedzona;))) wszystkim zycze przespanych nocyyy:*:*:*

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i się nie udało dzisiejsze pakowanie, zrobiłam tylko listy co gdzie i jak, a potem stwierdziłam, że upiekę babeczki.. po tym już nic mi się nie chciało..:(

Tu taki dodatek do oceny waszym oczkiem:

d12fed38cbccaac1med.jpg

Zdjęcie z lewej z przed tygodnia, z prawej z dziś podobno poszedł w dół...

klaudia.29, ewa81, coffee2, 83konwalie, nikafika lubią tę wiadomość

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Ja też się boję o synka. Tak swędzenie skóry daje mi w kość...ciągle w mojej głowie że to może być cholestaza :(. Jutro badania zrobię. Nie uśmiecha mi się pobyt w szpitalu tak wcześnie. Najbardziej to o synka się boję żeby nic mu nie było. Dziś część rzeczy już pakowałam do szpitala na wszelki wypadek..
    Oby to nie byla cholestaza... a swedzi Cie tylko brzuch? trzymam kciuki zeby to byla rozciagajaca sie skora;*

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wszystkie boimy się tego samego, dziewczyny będzie dobrze, musi być dobrze:) juz niedługo będziemy tulic nasze maluszki i pomimo wszystkich trudów damy sobie rade ;) idę jutro prywatnie na ktg, od tego ciągłego kaszlu mam valyczas twardy brzuch i wolę to sprawdzić. Robiła sobie któraś z was kiedyś prywatnie ktg? Ciekawi mnie ile to może kosztować. Ze względu na mój stan nie chce siedzieć ma IP i łapać zarazki. Z okazji walentynek posłucham sobie mojego małego serduszka i mam nadzieje ze wszystko Oki. Aaa i dzięki dziewczyny za rady, kark napar z imbiru i cytryny postawił mnie trochę na nogi, mam nadzieje ze z dnia na dzień będzie coraz lepiej ;)

klaudia.29, chloet, 83konwalie lubią tę wiadomość

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka91 wrote:
    No i się nie udało dzisiejsze pakowanie, zrobiłam tylko listy co gdzie i jak, a potem stwierdziłam, że upiekę babeczki.. po tym już nic mi się nie chciało..:(

Tu taki dodatek do oceny waszym oczkiem:

d12fed38cbccaac1med.jpg

Zdjęcie z lewej z przed tygodnia, z prawej z dziś podobno poszedł w dół...

Inka ale pieknie wygladasz ,) Tak wydaje mi sie , ze brzuszek lekko opadl. Ale masz malutki brzuszek.Ja mam sporo wiekszy ale mam tez juz 11 kg na plusie...Tobie ciaza naprawde sluzy ;)

Inka91 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie hormony chyba nieźle wariuja, popłakałam się na serialu druga szansa podczas porodu Moniki;d

klaudia.29, ewa81 lubią tę wiadomość

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia.29 wrote:
    Inka ale pieknie wygladasz ,) Tak wydaje mi sie , ze brzuszek lekko opadl. Ale masz malutki brzuszek.Ja mam sporo wiekszy ale mam tez juz 11 kg na plusie...Tobie ciaza naprawde sluzy ;)

Mi się rzuciło od razu zdjecie po prawej stronie. Od razu sobie pomyślałam, w którym tygodniu jesteś, bo tak nisko mi się wydaje ten brzuszek. No to może jeszcze chwila, chwila...lepiej wszystko ogarniaj! ;)

uch5i09k3eicivpk.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggdax wrote:
    U mnie hormony chyba nieźle wariuja, popłakałam się na serialu druga szansa podczas porodu Moniki;d

Mnie porody wzruszaja od kiedy urodzilam 1 corke;) wiec rozumiem doskonale... A teraz w naszym stanie to juz zupelnie zrozumiale hormony swoje robia;)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggdax wrote:

tak jak ja. Na poczatku ciazy pojechalam do kina z mężem na Bridget Jones, i ona tam rodziła...matko, ja tak wylam .. .ze az mi głupio przed mężem było...plakalam, bo nie mogłam uwierzyć że nam też się udalo i też takie Malenstwo będziemy mieć.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że już jutro wszystko zrobię.. ostatnie maleńkie zakupy i pakowanie..chociaż pewnie do sklepu wyskoczy mąż "żebym się już nie męczyła"..niedługo to do łazienki będzie chciał za mnie chodzić.. a ja bardzo nie lubię być taka ograniczona..wiem, że On chce dobrze, ale czasem doprowadza mnie do szału..

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka pozwól sobie na to. Niedługo już Ci się skończy taki błogi stan. Wiec trzeba korzystać poki można; )

coffee2 lubi tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupowalyscie przewijak, taki zwykły np.bialy i do tego przescieradelka, czy już taki ładny, ozdobny i bez prześcieradła?

uch5i09k3eicivpk.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w sowy, ale na to mam prześcieradło ;) raz będę używać z prześcieradłem a raz bez ;)

Malwinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej już zasnęłam ale co z tego jak obudziło mnie cholerne parzenie pod prawym cyckiem przy żebrach.
    Klaudia gdyby to był tylko swędzący brzuch to bym się nie przejmowała. A tu ramiona, dekolt, głowa, uda, ucho. Masakra.
    Inka ślicznie wyglądasz :). Brzuszek taki zgrabny, mam wrażenie że lekko opadł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 00:41

• chloet Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggdax wrote:

Ahahahaa, ja to samo. Właśnie oglądam :D

rqkqj11.png
  • Emillka Nowa

Wysłany: 14 lutego 2017, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co myślicie o zakupie nawilżacza powietrza? A może jakiś polecacie?

‹‹ 919 920 921 922 923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ