X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 02:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, znów tylko 3 godziny spania i koniec.
    Mam nadzieje, że wam śpi się dobrze :*
    Dzisiaj byłam na konkretnym spacerku, nie takim powolnym a w miarę szybszym tempie bo aż na cmentarz.. Musiałam iść do przyjaciela który zginął w wypadku i nie byłam na pogrzebie bo czułam, że tego potrzebuje i gdy zapaliłam mu znicz to zeszło wszystko ze mnie, chociaż nie powiem bo rozryczałam się jak głupia jak zobaczyłam tabliczkę z jego imieniem i nazwiskiem, a jeszcze jak na złość spotkałam jego tate i malutkiego braciszka.. Pytania tego małego były straszne.. '' Tato, a Mikołaj dzisiaj wróci do domu? '' , '' Mikołaj jest w niebie ? '' , '' Mikołaj jest tutaj na dole? JA CHCE DO NIEGO '' no po prostu, koszmar :(
    Po spacerku bolał mnie tak jakby prawy jajnik, cały dzień mnie bolał i mam śluz taki jaką maź białą, nie jest to kurze jajo..

f2w3gov3rq5rap75.png
  • coffee2 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2017, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka ja mam w misie i bede po prostu kladla taki specjalny poklad/ceratke w sowy na niego, bo kolezanka powiedziala mi, ze przescieradla na takie sie nie oplaca przy noworodku bo bym musiala co chwile zmieniac, a tak jak cos przetre i ok.

Ewa a moze dostalas uczulenie na jakis kosmetyk? Ja ostatnio odkrylam, ze uczulila mnie oliwka hipp dla niemowlat, dlaczego to nie wiem bo wczesniej zawsze bylo ok, no ale teraz musialam z nia zastopowac.

Malwinka lubi tę wiadomość

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

maj 2015 - aniolek Irenka (pamietam o Tobie, na zawsze w moim sercu)
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Lepiej już zasnęłam ale co z tego jak obudziło mnie cholerne parzenie pod prawym cyckiem przy żebrach.
    Klaudia gdyby to był tylko swędzący brzuch to bym się nie przejmowała. A tu ramiona, dekolt, głowa, uda, ucho. Masakra.
    Inka ślicznie wyglądasz :). Brzuszek taki zgrabny, mam wrażenie że lekko opadł.

Aha...To koniecznie musisz to skontrolowac. A parzacy bol to moze byc jakis ucisk na jakis narzad. Wszystko w srodku sie przesuwa. Ja tak mialam w 1 ciazy jesli mowimy o tym samym bolu . Teraz czasem z prawej strony pod zebrami odczuwam takie nieprzyjemne parzenie. Ale rzadziej i krotko jak Zmienie pozycje to mija. Mysle ze to moze byc ucisk wlasnie na cos.
    A ze swedzeniem moze rzeczywiscie uczulenie lub tez np przez ucisk na watrobe moze sie pojawic swedzenie. koniecznie musisz skontrolowac. oby nie cholestaza.

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już krew upuszczona, jutro będę mieć wyniki. Oby były dobre :)
    U mnie mrozik niezły, pięknie drzewa wyglądają, gałęzie zmrożone śniegiem, takie bialutkie. Ale i tak już tęsknię za wiosną, to moja ulubiona pora roku :).
    Klaudia, może faktycznie jakiś ucisk, mnie parzy nawet jak idę, czy leżę na plecach gdzie nie uciskam na ten bok. Ale mogę przeboleć te parzenia skóry, byle żeby nie mieć cholestazy :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi w nocy wypadł kawałek czopu. Na szczęście przeźroczysty, więc mam nadzieję, że jeszcze 2 tygodnie pochodzę i Basia będzie marcowa ;)

chloet, coffee2, Anita12 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo kark, zaczyna się :). No to będziemy czekać na rozwinięcie akcji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się dziewczyny w ten walentynkowy dzień. Mężu przygotował śniadanie do łóżka, w właściwie dwa, śniadanie dla mnie, a owocki dla Córeczki. Więc leżymy i się objadamy. Znów śniła mi się nasza Iskierka, nosiłam Ją na rękach, woziłam w wózeczku i wstałam taka podjarana tym snem, że ach... Nic dziwnego, jak nie umiem myśleć o niczym innym..

klaudia.29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark- czyli powolutku już się zaczyna! mam nadzieję, że na spokojnie dotrwasz do marca! Powodzenia!

Co do przewijaka mimo że jest ozdobny będę zakładać na zmiane, albo prześcieradełko, albo pieluszki flanelowe, żeby Małej było ciepło w tyłeczek

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak właśnie myslalam, żeby kupić przewijak i na to poprostu pieluszke, żeby mały dupkę nie marzl. Przescieradelka pewnie co chwilę miałabym osiusiane, bo to mężczyzna będzie to oni tak lubią sikac:)

Kark to w sumie Dobrze, że wypadł kawałek czopu, będziemy mieć niedługo nowe maleństwo na świecie.

Ostatnio używałam kremu na brzuch i było ok, a po dwóch tygodniach stosowania ten krem na brzuchu zaczął mi smierdziec...mialyscie może tak?

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzywa/la którąś z Was bio-oil na rozstępy? Chciałam to kupić, ale widzę, że ma same zle opinie na forach. Zaczęły mi wychodzić rozstępy, i jeżeli można coś jeszcze zaradzić to jestem za.

uch5i09k3eicivpk.png
  • coffee2 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama nie stosowalam ale od znajomych slyszalam, ze bardzo fajny produkt tylko nalezy go stosowa regularnie i przez dluzszy czas a efekty sie pokaza.... ja moze sprobuje z nim po porodzie.
    Czy Wy tez macie taki okropny cellulit, ze go wida bez sciskania? normalnie masakra, mam nadzieje, ze jakos uda mi sie go poznij w znacznym stopniu zredukowac.
    A nie pochwalilam Wam sie wczoraj, ze prawie nna 100% mam corcie i wazy 2800 a lekarze za kazdym razem sie smieja, ze to nie bedzie spokojne dziecko ;) hehe

ewa81, chloet lubią tę wiadomość

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

maj 2015 - aniolek Irenka (pamietam o Tobie, na zawsze w moim sercu)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffee2 też mam cholerny cellulit na tyłku i udach :). Po ciąży mam zamiar ostro za to się wziąć :P. No piękna waga córeczki :).
    Malwinka ja stosowałam bio oil ale na roztępy, które były już białe, więc żadnego efektu. Wiadomo, że powinno się nim smarować, jak rozstępy jeszcze są takie różowe, bo potem już jest chyba za późno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 12:44

• Crisperss Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie balsam na rozstepy z babydream to hit...
    Mam ogromne skłonności do rozstępów. Jeszcze przed ciąża moje uda pokryły pasiaki. Smarowalam bio oilem systematycznie x2dziennie przez pół roku. Rozstępy nadal wychodziły :/ a ile kasy wydalam.. hohoho
    Zostało mi 28dni do terminu. Mam duuuuzy brzuszek i ani jednego rozstepu ciazowego ;) oby tak zostało... jestem dumna że do tego czasu sie nie pojawiły chociaż mam świadomość że mogą wyjść z dnia na dzień babydream gorą!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 14:01

Nadiii, Magdzia88, coffee2 lubią tę wiadomość

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuję bio oil gdzieś od 3,4 mca. Na razie rozstępy nie wyszły, także jestem zadowolona. Ale lubią wyłazić przy końcówce ciąży lub zaraz po.. Co do rozstępów, które mam na udach już latami nie widzę efektów. Ale zamierzam stosować bio oil jeszcze długo po ciąży, zobaczymy. Na str apteki gemini są dużo tańsze niż w sklepach

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    Jak dla mnie balsam na rozstepy z babydream to hit...
    Mam ogromne skłonności do rozstępów. Jeszcze przed ciąża moje uda pokryły pasiaki. Smarowalam bio oilem systematycznie x2dziennie przez pół roku. Rozstępy nadal wychodziły :/ a ile kasy wydalam.. hohoho
    Zostało mi 28dni do terminu. Mam duuuuzy brzuszek i ani jednego rozstepu ciazowego ;) oby tak zostało... jestem dumna że do tego czasu sie nie pojawiły chociaż mam świadomość że mogą wyjść z dnia na dzień babydream gorą!!!!
    Babydream z rossmanna też jest super, stosowałam do 3 mca ale odrzucił mnie zapach w ciąży i na razie stoi. Oliwka też jest super z tej firmy i świetne opinie za małą kasę. Na pewno jeszcze do nich wrócę

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rozstępy na pirsiach, czerwone paseczki ale cały czas używam balsamu Perfecta mama i no ani lepiej ani gorzej są i już ale nie poddaje się narazie.

Mam kolejny problem i pytanie... czy ciśnienie w oczach to naprawdę wskazanie do cc ? orientuje się któraś z Was w temacie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam oliwkę i krem na rozstępy z tołpy.
    Generalnie to smarowanie się to może pomóc, ale niestety nie musi. Kwestia po pierwsze genetyki, po drugie tego czy skóra była na długo przed ciążą zadbana, rozciągana itp.
    Ja w ogóle na brzuchu nic nie mam, za to tyłek i uda mi spączkowały w ciąży i mam małe rozstępy tam. Cellulit to już w ogóle, nawet nie patrzę.

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ziajke...i ten z rosmana na poczatku ciazy. .oba super...mialam tez z palmersa...tez swietny..ale juz drozszy

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam w tej ciąży :ziaja, palmers, bio-Oil, oliwki zwykle i olej migdałowy. ..wszystko super wg mnie, rozstępów nowych na razie nie mam, bo z 1 ciąży jest ich trochę, zobaczymy czy wyjdą mam nadzieje ze nie. Masuje tez ciało szorstka strona gąbki i robie peelingi delikatne, staram się zdrowo odżywiać dużo lepiej mi to idzie niż w 1 ciąży, choć i grzeszki się zdarzają. Dużo wody to tez istotny czynnik w profilaktyce rozstępów. O bio-Oil różne opinie, przyjaciółki córka która szybko rosnie (11 lat) dostała rozstępów na nogach białe paski. Używała bio Oil 2 razy dziennie i śladu po nich nie ma.

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o cellulit to nie martwcie się, to w 90% wodny, w ciąży prawie każda dostaje. No chyba ze ktoś przybył 30 kg to na pewno ostro tłuszczowy. Tez mam ogromny. .. ale po porodzie jak woda zacznie schodzić, dobra dieta ... w późniejszym czasie więcej ruchu i zniknie ;) @ na pewno się zmniejszy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 15:55

coffee2 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
‹‹ 920 921 922 923 924 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ