X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • /Natalka Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie- od jakiß paru dni towarzysza mi objawy: spadek wagi, biegunka i uczucie jakby brzuch zaraz mial spasc mi na podloge podczas chodzenia- da sie oszacowac ile mi jeszcze czasu zostalo? panikuje troche bo maz jest na delegazcji za granica....

hchy3e3kiyb8yirx.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka a byłaś u lekarza spr czy masz rozwarcie albo na ktg?

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /Natalka wrote:
    mam pytanie- od jakiß paru dni towarzysza mi objawy: spadek wagi, biegunka i uczucie jakby brzuch zaraz mial spasc mi na podloge podczas chodzenia- da sie oszacowac ile mi jeszcze czasu zostalo? panikuje troche bo maz jest na delegazcji za granica....

Jeśli nie masz objawów fizjologicznych, typu odejście czopu, skurczy, rozwarcia. To jeszcze trochę czasu zostało. A lekarz stwierdził coś na ostatniej wizycie podczas badania, że może sie2 zacząć wcześniej?

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam..jeszcze chyba nie bede rodzic... Szyjka miekko-twarda pol na pol... Jest krotka...mlody nisko ale ja to slysze na kazdej wizycie od 24tc wiec zadna nowosc. O rozwarciu nic nie mowil wiec chyba go nie mam Wink albo nie powiedzial...
    Wizyte mam za 2 tyg.
    1 marca wtedy zleci ktg w szpitalu. Gbs pobrany. Pani w recepcji nie wiedziala za ile dni wynik ;/
    Jakas nowa chyba.
    I co...wody duzo..lozysko jeszcze nie stare.tylko takie jak ma byc w tym czasie. Duzo nie sprawdzal waga 2530 mowi ze sredniaczek. Wedlug wagi mlodszy o 10 dni. I twierdzi ze moze sie urodzic w terminie tak 3200-3400
    No i tyle. Na rece mi nic nie poradzi... A na bole plecow i brzucha wczoraj tez nic nie mowil...kazal dzwonic jak do 1 marca cos bedzie mnie bralo.

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • /Natalka Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lekarka ostatnio powiedziała ze dziecko jest nisko. na ktg wyszły mocne skurcze ale ja nic nie czułam- mozna tego nie czuć?

hchy3e3kiyb8yirx.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tych pierwszych skurczy nie czułam a na ktg się pisały. Skurcze porodowe czuć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 19:13

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co do tej pory udało mi się zrobić, muszę synka dokończyć..:) nie są super ale są moje od serca dla serca...:)oczywiście wszystko ręcznie..

abff83aaa9192849med.jpg

196db1284d9f5bebmed.jpg

7adfd8efaff533ebmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 19:20

Malwinka, ewa81, nikafika, klaudia.29, 83konwalie, coffee2 lubią tę wiadomość

• nataliad Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Kupowalyscie przewijak, taki zwykły np.bialy i do tego przescieradelka, czy już taki ładny, ozdobny i bez prześcieradła?

Ja kupiłam ładny biały w szare gwiazdki + 2 białe prześcieradła:) wrazie czego poloze pieluche flanelowa.

Co do balsamow. Ja stosowalam oliwke z hipp dla mam, raz hipp dla dzieci. Byłam bardzo zadowolona. Kupiłam ten balsam z babydream i zapach mi się nie podoba. Nuta jest ładna ale czymś zalatuje. Na brzuchu wchłania się ładnie ale jak smaruję piersi to w nocy się budzę jakby klejąca. Czuję ta warstwę i muszę się wycierac.

Mamy remont... od poniedziałku prawie cały czas na nogach.

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /Natalka można nie czuć skurczy. Myślę, że jeszcze wytrzymasz, spokojnie do przyjazdu męża. Choć wiem co czujes bo sama czekam na męża i siedzę jak na szpilkach, żeby się wcześniej nic nie zaczęło ;) tak więc zaciskamy nogi :))

/Natalka lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Wrocilam..jeszcze chyba nie bede rodzic... Szyjka miekko-twarda pol na pol... Jest krotka...mlody nisko ale ja to slysze na kazdej wizycie od 24tc wiec zadna nowosc. O rozwarciu nic nie mowil wiec chyba go nie mam Wink albo nie powiedzial...
    Wizyte mam za 2 tyg.
    1 marca wtedy zleci ktg w szpitalu. Gbs pobrany. Pani w recepcji nie wiedziala za ile dni wynik ;/
    Jakas nowa chyba.
    I co...wody duzo..lozysko jeszcze nie stare.tylko takie jak ma byc w tym czasie. Duzo nie sprawdzal waga 2530 mowi ze sredniaczek. Wedlug wagi mlodszy o 10 dni. I twierdzi ze moze sie urodzic w terminie tak 3200-3400
    No i tyle. Na rece mi nic nie poradzi... A na bole plecow i brzucha wczoraj tez nic nie mowil...kazal dzwonic jak do 1 marca cos bedzie mnie bralo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka91 wrote:
    To co do tej pory udało mi się zrobić, muszę synka dokończyć..:) nie są super ale są moje od serca dla serca...:)oczywiście wszystko ręcznie..
    Wyglądają cudnie! Zazdroszczę talentu! Ja to chyba nie umiałabym prostej lini uszyć

Inka91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie :). Leoś już waży 2300 gram! :), dobrze się rozwija, główką w dół, szyjka zamknięta i długa 4 cm. Za dwa tygodnie mam ostatnią wizytę u gin, a potem już do szpitala za 3 tygodnie. Jezu to już już :)
    Inka, pięknie wyszywasz :), masz talent dziewczyno :)

klaudia.29, chloet, Malinka1984_, Inka91 lubią tę wiadomość

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, ze nie tylko ja czekam na meza ... tez mam stresa, ze nie zdarzy przyjechac... i przyjedzie jak juz mala bedzie na swiecie. dzis biore ostatnia tabletke luteiny... podobno skurcze da sie przegapic...znam kilka historii... moich nie dalo sie przegapic ale to juz kwestia indywidualna...

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż ma dopiero być 5 marca, a na 20 mam termin. Też już się tym denerwuje...

Ewa Leos już duzy chlopak:) dlaczego za 3 tygodnie masz iść do szpitala?

Myślicie, że bez konsultacji z ginekologiem mogę zacząć robić masaż krocza?

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka, muszę być wcześniej w szpitalu, bo będę dłużej leżeć, zanim mi cesarkę zrobią, ze względu na moją zakrzepicę. Muszą mi porobić badania, stopniowo będę miała odstawione zastrzyki przeciwzakrzepowe, a potem dopiero cc. Czyli nie tak jak w przypadku innych dziewczyn, które do szpitala idą dzień lub dwa dni przed terminem cc.

• /Natalka Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka nigdzie nie znalazłam informacji jakoby masaz moglby miec jakikolwiek negatywny wplyw na ciaze wiec chyba nie ma koniecznosci konsultowac go.

mam dla ciebie rade-jak ja zaczynałam nienawidziłam tego. zblizał sie wieczór i myslała "o nie znów". i wpadł mi do głowy pomysł- spróbuj to zrobic w wannie. w ciepłej wodzie. i jest na prade diametralna różnica. nic nie boli nic nie piecze.

hchy3e3kiyb8yirx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Jestem już po wizycie :). Leoś już waży 2300 gram! :), dobrze się rozwija, główką w dół, szyjka zamknięta i długa 4 cm. Za dwa tygodnie mam ostatnią wizytę u gin, a potem już do szpitala za 3 tygodnie. Jezu to już już :)
    Świetna waga Młodego! Fajnie że wszystko ok. Powoli do wszystkich Nas dociera, że to już!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 21:37

chloet, ewa81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadii no :). Nie wiedziałam, że w dniu ostatniej wizyty u gin, robią jeszcze ktg. Myślałam, że to dopiero w szpitalu mi zrobią, a będę to mieć za dwa tygodnie, więc posłucham serduszka synka :)

itania lubi tę wiadomość

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa to Ty masz taka "inna" cesarke...to pamietalam, że bedziesz cięta, tylko zapomniałam o zakrzepicy. Zastrzyki przeciwzakrzepowe, jakoś tak boleśnie to brzmi.

/Natalka, w wannie...ale co normalnie nalać wody i w tym siedzieć tak? I bez użycia olejku? Na necie, gdzie czytałam o masazu, czy jakieś blogerki to one właśnie gadają żeby zapytać najpierw lekarza. Tylko jak coś to ja już muszę zacząć to stosować.. .tak codziennie trzeba?

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byłam na szkołę rodzenia i babeczka mówiła o pologu, byłam też gdzie mówiła na temat porodu....powiem wam szczerze, że poród to pikus z tym co jest po nim...bolace krocze, "odchody" czyli krew, żylaki odbytu, obkurczajaca macica, krwawiace-bolace sutki, gorące cycki, wietrzenie krocza, i Bóg wie jeszcze co...niby fajnie na tej szkole, bo już masz mniej więcej jakieś pojęcie, ale z drugiej chyba lepiej tego nie wiedzieć, bo bym się mniej bała. Teraz to już jestem całkowicie zesrana.

uch5i09k3eicivpk.png
‹‹ 924 925 926 927 928 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ