MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
mam pytanie- od jakiß paru dni towarzysza mi objawy: spadek wagi, biegunka i uczucie jakby brzuch zaraz mial spasc mi na podloge podczas chodzenia- da sie oszacowac ile mi jeszcze czasu zostalo? panikuje troche bo maz jest na delegazcji za granica....
-
/Natalka wrote:mam pytanie- od jakiß paru dni towarzysza mi objawy: spadek wagi, biegunka i uczucie jakby brzuch zaraz mial spasc mi na podloge podczas chodzenia- da sie oszacowac ile mi jeszcze czasu zostalo? panikuje troche bo maz jest na delegazcji za granica....
Jeśli nie masz objawów fizjologicznych, typu odejście czopu, skurczy, rozwarcia. To jeszcze trochę czasu zostało. A lekarz stwierdził coś na ostatniej wizycie podczas badania, że może sie2 zacząć wcześniej? -
Wrocilam..jeszcze chyba nie bede rodzic... Szyjka miekko-twarda pol na pol... Jest krotka...mlody nisko ale ja to slysze na kazdej wizycie od 24tc wiec zadna nowosc. O rozwarciu nic nie mowil wiec chyba go nie mam Wink albo nie powiedzial...
Wizyte mam za 2 tyg.
1 marca wtedy zleci ktg w szpitalu. Gbs pobrany. Pani w recepcji nie wiedziala za ile dni wynik ;/
Jakas nowa chyba.
I co...wody duzo..lozysko jeszcze nie stare.tylko takie jak ma byc w tym czasie. Duzo nie sprawdzal waga 2530 mowi ze sredniaczek. Wedlug wagi mlodszy o 10 dni. I twierdzi ze moze sie urodzic w terminie tak 3200-3400
No i tyle. Na rece mi nic nie poradzi... A na bole plecow i brzucha wczoraj tez nic nie mowil...kazal dzwonic jak do 1 marca cos bedzie mnie bralo.
_________________ -
Malwinka wrote:Kupowalyscie przewijak, taki zwykły np.bialy i do tego przescieradelka, czy już taki ładny, ozdobny i bez prześcieradła?
Ja kupiłam ładny biały w szare gwiazdki + 2 białe prześcieradła:) wrazie czego poloze pieluche flanelowa.
Co do balsamow. Ja stosowalam oliwke z hipp dla mam, raz hipp dla dzieci. Byłam bardzo zadowolona. Kupiłam ten balsam z babydream i zapach mi się nie podoba. Nuta jest ładna ale czymś zalatuje. Na brzuchu wchłania się ładnie ale jak smaruję piersi to w nocy się budzę jakby klejąca. Czuję ta warstwę i muszę się wycierac.
Mamy remont... od poniedziałku prawie cały czas na nogach.
-
/Natalka można nie czuć skurczy. Myślę, że jeszcze wytrzymasz, spokojnie do przyjazdu męża. Choć wiem co czujes bo sama czekam na męża i siedzę jak na szpilkach, żeby się wcześniej nic nie zaczęło tak więc zaciskamy nogi )
/Natalka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagdzia88 wrote:Wrocilam..jeszcze chyba nie bede rodzic... Szyjka miekko-twarda pol na pol... Jest krotka...mlody nisko ale ja to slysze na kazdej wizycie od 24tc wiec zadna nowosc. O rozwarciu nic nie mowil wiec chyba go nie mam Wink albo nie powiedzial...
Wizyte mam za 2 tyg.
1 marca wtedy zleci ktg w szpitalu. Gbs pobrany. Pani w recepcji nie wiedziala za ile dni wynik ;/
Jakas nowa chyba.
I co...wody duzo..lozysko jeszcze nie stare.tylko takie jak ma byc w tym czasie. Duzo nie sprawdzal waga 2530 mowi ze sredniaczek. Wedlug wagi mlodszy o 10 dni. I twierdzi ze moze sie urodzic w terminie tak 3200-3400
No i tyle. Na rece mi nic nie poradzi... A na bole plecow i brzucha wczoraj tez nic nie mowil...kazal dzwonic jak do 1 marca cos bedzie mnie bralo.
-
nick nieaktualnyJestem już po wizycie . Leoś już waży 2300 gram! , dobrze się rozwija, główką w dół, szyjka zamknięta i długa 4 cm. Za dwa tygodnie mam ostatnią wizytę u gin, a potem już do szpitala za 3 tygodnie. Jezu to już już
Inka, pięknie wyszywasz , masz talent dziewczynoklaudia.29, chloet, Malinka1984_, Inka91 lubią tę wiadomość
-
Widze, ze nie tylko ja czekam na meza ... tez mam stresa, ze nie zdarzy przyjechac... i przyjedzie jak juz mala bedzie na swiecie. dzis biore ostatnia tabletke luteiny... podobno skurcze da sie przegapic...znam kilka historii... moich nie dalo sie przegapic ale to juz kwestia indywidualna...
-
nick nieaktualnyMalwinka, muszę być wcześniej w szpitalu, bo będę dłużej leżeć, zanim mi cesarkę zrobią, ze względu na moją zakrzepicę. Muszą mi porobić badania, stopniowo będę miała odstawione zastrzyki przeciwzakrzepowe, a potem dopiero cc. Czyli nie tak jak w przypadku innych dziewczyn, które do szpitala idą dzień lub dwa dni przed terminem cc.
-
Malwinka nigdzie nie znalazłam informacji jakoby masaz moglby miec jakikolwiek negatywny wplyw na ciaze wiec chyba nie ma koniecznosci konsultowac go.
mam dla ciebie rade-jak ja zaczynałam nienawidziłam tego. zblizał sie wieczór i myslała "o nie znów". i wpadł mi do głowy pomysł- spróbuj to zrobic w wannie. w ciepłej wodzie. i jest na prade diametralna różnica. nic nie boli nic nie piecze.
-
nick nieaktualnyewa81 wrote:Jestem już po wizycie . Leoś już waży 2300 gram! , dobrze się rozwija, główką w dół, szyjka zamknięta i długa 4 cm. Za dwa tygodnie mam ostatnią wizytę u gin, a potem już do szpitala za 3 tygodnie. Jezu to już już
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 21:37
chloet, ewa81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ewa to Ty masz taka "inna" cesarke...to pamietalam, że bedziesz cięta, tylko zapomniałam o zakrzepicy. Zastrzyki przeciwzakrzepowe, jakoś tak boleśnie to brzmi.
/Natalka, w wannie...ale co normalnie nalać wody i w tym siedzieć tak? I bez użycia olejku? Na necie, gdzie czytałam o masazu, czy jakieś blogerki to one właśnie gadają żeby zapytać najpierw lekarza. Tylko jak coś to ja już muszę zacząć to stosować.. .tak codziennie trzeba?
-
Dzisiaj byłam na szkołę rodzenia i babeczka mówiła o pologu, byłam też gdzie mówiła na temat porodu....powiem wam szczerze, że poród to pikus z tym co jest po nim...bolace krocze, "odchody" czyli krew, żylaki odbytu, obkurczajaca macica, krwawiace-bolace sutki, gorące cycki, wietrzenie krocza, i Bóg wie jeszcze co...niby fajnie na tej szkole, bo już masz mniej więcej jakieś pojęcie, ale z drugiej chyba lepiej tego nie wiedzieć, bo bym się mniej bała. Teraz to już jestem całkowicie zesrana.