X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • AnnaE. Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    Cześć dziewczyny, dawno mnie nie było, chciałabym być następna jako rozpakowana ale coś czuje że mi się nie uda. Lekarz powiedział ze szyjka trzyma, do terminu 2 dni, już straciłam nadzieję że urodzę w terminie , pewnie grubo po, jak nie przez wywoływanie :( a tak bardzo nie chciałam oksy, wyobrażałam sobie że wszystko zacznie się samo że będziemy pędzić do szpitala i ja licząca skurcze na ip itd - wiecie pewnie co mam na myśli a tu o taki psikus :( skoro szyjka trzyma to nagle może przestać?

Jedno i drugie ładne Artaney - więc trudno wybrać :) zrób głosowanie wśród najbliższych :)

Hej, wiesz co.. u mnie szyjka trzymała uparcie do dnia porodu.. Już nawet lekarz mnie umówił na wizytę w szpitalu za kilka dni i ewentualną decyzję co do wywołania porodu. W nocy (w terminie) złapały mnie skurcze... przez pierwszą godzinkę co 15 min.. przez 3 kolejne godziny miałam skurcze co 5 min... ale tak słabe że po przyjeździe do szpitala zdecydowano podać mi oksytocynę bo miałam rozwarcie tylko na 1 palec. Nie mniej jestem zadowolona, bo skurcze przybrały tak szybko na sile i szyjka tak szybko się otworzyła, że od przybycia do szpitala do porodu minęło zaledwie 3,5 godziny. Lekarz i położna byli zaskoczeni tak szybkim postępem. Czyli w zasadzie akcja sama się zaczęła, tylko trzeba było troszkę pomóc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 20:39

Nina13 lubi tę wiadomość

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • AnnaE. Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że na liście rozpakowanych są wypisane szczegóły. To ja też podam nasze jeśli ktoś ciekawy statystyk: godz 11.35, 3320 g, 52 cm. 40t i 0 dni

Malwinka, coffee2 lubią tę wiadomość

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaE. wrote:
    Widzę, że na liście rozpakowanych są wypisane szczegóły. To ja też podam nasze jeśli ktoś ciekawy statystyk: godz 11.35, 3320 g, 52 cm. 40t i 0 dni
    Czekałam kiedy podasz szczegóły. Uzupełnię jak będę przy kompie. To nie dla starystyk, ale miło się czyta :) jak sobie radzicie??

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka91 wrote:
    Hej dziewczynki nie wiem czy powinnam ja ale Angie232 urodziła dziś ślicznà còrcie Zuzie :-)
    To wielkie gratulacje i dużo zdrówka życzymy!! Mam nadzieję, że sama też sie pochwali!

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak zostajemy przy Liliance.. :)
    Ból pachwin i spojenia łonowego jest nie do wytrzymania, jeszcze brzuch mi się napina non stop, do tego dochodzi biegunka w dodatku zielona co mnie bardzo niepokoi... :(

Anita12 lubi tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney dziwne żeby biegunka była zielona. Zjadłaś coś co mogłoby spowodować taką biegunkę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney wrote:
    Jednak zostajemy przy Liliance.. :)
    Ból pachwin i spojenia łonowego jest nie do wytrzymania, jeszcze brzuch mi się napina non stop, do tego dochodzi biegunka w dodatku zielona co mnie bardzo niepokoi... :(
    Lilianka pięknie! I nie będzie mieć problemów w szkole z pisownią:) Boli bo pewnie Lili schodzi do kanału rodnego już i lada chwila wyskoczy na zewnątrz. Ale ta biegunka rzeczywiście dziwna..

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaE bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Trochę tracę nadzieję na to że się zacznie samo.
    A powiedzcie, moze to głupie ale czy można jakoś samemu wyczuć szyjkę teraz?

• ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.. dziś Dzień Kobiet, a u mnie wieczór na takich nerwach, ze szkoda gadać. Mam mega toksyczną matkę :-/ Chciałam ją mieć teraz u siebie, bo boje sie,z e kiedy się zacznie poród, to nie bede miała co zrobić z synkiem, a tak to ona z nim zostanie. No to codziennie jak jest to mnie wkurwia do granic mozliwości! Ostatnio się popłakałam przez nią. Dziś z nerwów tak mi się brzuch stawiał, ze szkoda gadac. No mam dość. Mąż mówi, ze ona nam tu nie potrzebna, ale ja czuję się lepiej (mniej zestresowana) wiedząc, że Bartuś w razie czego bedzie miał z kim zostać. Ech.. nie mogę się tak denerwować, a ona oczywiście nie ma sobie nic do zarzucenia. Jak zwykle.

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    http://www.wymagajace.pl/cykl-snu-dziecka-czyli-skad-sie-biora-dwudziestominutowe-drzemki-czeste-pobudki-nieodkladalnosc/

Dziewczyny wklejam link do świetnego artykułu :) żebyście nie denerwowaly się bardzo jak dzieci się będą często budzić ;)
    Poczytałam. Mimo wszystko mam nadzieje, że Nasze bedą z tych, które będą lubiały pospać :)

Współczuję sytuacji. Stres Ci teraz niepotrzebny. Ale na pewno psychicznie spokojniej kiedy wiesz, że ma kto zająć się synkiem.. Chyba musisz to po prostu przetrwać z dużą ilością melisy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 23:49

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

• ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadii tak właśnie robię. Piję melisę, robie codziennie relaksacje, albo nawet 2-3, a mimo to krwiożercze instynkty się we mnie uwalniają w takich chwilach ;)

Najbardziej mi działa na nerwy jak moja matka chodzi sfochowana u mnie w domu, bez powodu. Nawet jak próbuje z nią pogadać to spuszcza po brzytwie, odpowiada półsłówkami, chcąc pokazać swoją wyższość. I uważa że ona nic nie robi, a jak jej mowie, co czuję, to słyszę : NIE. Nie możesz tak czuć.Przecież ja Cie nie denerwuje. No i pozamiatane.
    Jutro po pracy prawdopodobnie znów przyjedzie. Jak dalej (a bardzo prawdopodobne jest ze tak) będzie się tak zachowywać, to jej powiem tyle przykrych słów, ze sama ucieknie. Bo już 2 razy jej powiedziałam, ze nie potrzebuje jej pomocy i żeby lepiej wróciła do domu, bo ja mam dość. Nie zadziałało.

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie jadłam nic takiego co mogłoby aż tak zabarwić kupkę u mnie, hmm. jeżeli nie przejdzie to będę dzwoniła do ginekologa, chociaż i tak chcę jechać w sobotę do szpitala (jak się poród nie ruszy) by zrobili mi KTG i USG... Jestem ciekawa ile Lila będzie ważyć, w 38+2 tc ważyła 2700gram, a jutro wchodzę w 41tc (40+0).
    Ale dzisiaj to mi brzuszek opadł chyba do max. bo jak siedzę to czuje brzuch na kolanach a nigdy tak nie miałam :D Haha.
    Tak w ogóle to ja już spałam, ale mama coś tam robiła w kuchni bo jutro wolne ma to sobie tam coś robiła, i nagle mi wchodzi do pokoju z dwiema kaszankami, musztardką i chlebiem.. A na kaszankach świeczki ' 20 '.. Tak zaczełam świętowanie swoich urodzin, ciepłą kaszanką na którą miałam ochotę od HOHO, i jeszcze z prawdziwego bicia, od takiego dziadka, no po prostu... Aż się trzęsłam na jej widok jak mi życzenia składała mama :D

coffee2, ewa81, Malwinka, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przyjmuję żelazo, ale żelazo powoduje zatwardzenia i po nim są czarne stolce.
    Arthaney to oryginalny torcik miałaś :). Masz dziś urodziny? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 07:15

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, jesli chodzi o zeleazo potwierdzam.Tez jak przyjmowalam mialam zaparcia. Arthaney pewnie juz przedporodowe "oczyszczanie" trwa.
    ChcialabymJuz nie dziwie sie ze masz nerwy. Nie dosc ze hormony nam teras szaleja, stresa mimowolnie odczuwamy to jeszcze niektore osoby potrafia swoje 5 gr dolozyc. Latwo powiedziec: nie denerwuj sie, ale trudniej zrobic. Glowa do gory i jak najmniej stresow zycze.
    Ja mialam nocke spokojna dzis. Ale.oczywiscie obudzilam sie o 4 i po spaniu;) ale czulam sie wyspana wiec jakos leci,)Jade zaraz na ostatnie zakupki;)Lekarz mi wczoraj powiedzial, ze jak do 15 nie urodze, to mam przyjechac na kontrolne KTG. Choc jemu sie wydaje ze moge juz urodzic do tego czasu,)Zobaczymy...

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, Ty już też coraz bliżej końca :)
    Nawet się wyspałam, za oknem deszcz pada. Tylko idę do sklepu spożywczego i siedzę w domu. Rano jak spałam na prawym boku, czułam ból brzuszka, obróciłam się na plecy, żeby zobaczyć na brzuch, a tu synuś tak się wypuklił po lewej stronie, miałam gigantycznego "guza " :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 09:01

klaudia.29, coffee2 lubią tę wiadomość

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81, tak dziś są moje urodzinki :)
    Żelaza nie przyjmuje już od ho-ho czasu, więc może się oczyszczam przedporodowo.
    Chyba będę pierwszą osobą tutaj na forum, która się 'przeterminuje' :D

ewa81, ChciałabymJuż, coffee2 lubią tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Aarizona Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po badaniach i jupiiiii dzis do domu. Anthaney wszystkiego najlepszego choc powiem ci ze dobilas mnie ta kszanka. Czytalam wpis o 5 rano w szpitalu, po szpitalnej kolacji ktora byla 12 godzin wczesniej i myslalam ze jezyk mi w d... ucieknie z glodu.

ewa81, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

860i2n0aa0kupyp7.png
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z brzuszkiem w kolejnym pełnym tyg to już tylko 14 dni :-) jeśli dotrwamy bo ciężko to widzę- no ale w sumie się cieszę..
    Nocka ciężka od 11do 12.30 skurcze dość mocne màż chciał jechać do szpitala ale chciałam jeszcze zaczekać I tak czekałam że aż zasnęłam ze zmęczenia..

Dziś od rana cisza ale plecy bolà...:-(

ewa81, Malwinka lubią tę wiadomość

• Inka91 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney wrote:
    ewa81, tak dziś są moje urodzinki :) :D

Wszystkiego najlepszego :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney, wszystkiego najlepszego, życzę Ci szybkiego i jak najmniej bolesnego rozwiązania :)
    Arizona, super, że wszystko w porządku z maluszkiem i wracacie do domu
    Inka, gratulacje kolejnego tygodnia, końcówka już tuż tuż :), polubiłam post ze względu na kolejny tydzień ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 10:07

‹‹ 974 975 976 977 978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ