X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świętującym dziewczynom życzę wszystkiego co najlepsze. Wspaniałych, zdrowych dzieciaczków, niezbyt zwlekających z przyjściem na świat:)

Ja już mam zaplanowaną cesarkę na 20 marca, mam od 3 nie jeść bo planują jeszcze w tym samym dniu robić. Także w następny poniedziałek powinnam witać Łucję:)
    Mam nadzieję, że nie wcześniej bo we wtorek u ordynatora szyjka miała 6 cm i mocno trzymała a w środę miałam od rana ciągłe boleści krzyża i brzucha a lekarz powiedział, że rozwarcie na opuszek a szyjka lekko skrócona. Na boleści kazał brać nospe 3 razy dziennie i dał skierowanie do szpitala wcześniej jakby nie przeszło.
    Bóle są bez zmian ale jak się kładę lub siedzę mijają, także czekam cierpliwie do 20ego, póki co.

ewa81, Malwinka, klaudia.29 lubią tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12, to super wieści, że za tydzień przywitasz córkę <3 Mam nadzieje, że i ja do tygodnia przywitam córkę :D
    Dziękuję za życzenia <3

Anita12 lubi tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita, super, że masz już ustalony termin cesarki :), a kiedy do szpitala idziesz?

Anita12 lubi tę wiadomość

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie doznałam załamania :(
    Siedzę na łóżko i ryczę. Mam dość tej ciąży, nie mogę się zmieścić w żadne spodnie.. ;(

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney, do ciążowych spodni nie wejdziesz?
    Ja już marzę, żeby powrócić do normalnych ubrań, nic nie mogę na górę kupować, bo jeszcze brzuszek jest.

• nataliad Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też będę rodzić na Polnej bo tam mam lekarke która prowadzi moją ciążę :) może się spotkamy ;)
    Co do seksu na wywołanie to mi tak wczoraj gin doradzila. Niby rano zaczęło się coś po tym rozkrecac ale jednak wszystko stanęło. Mam za sporo podbarwionej na brązowo wydzieliny. Zobaczymy czy cos z tego wyniknie.
    Ja przytylam 14 kg. Najwięcej teraz bo mam ciągle ochotę na słodkie. W pierwszej ciąży przytylam 11.

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Inka podziwiam Cię, że w takim stanie byłaś iść na plac zabaw z córką i kopać w piaskownicy :)

Mimo końcòwki czuję się naprawde sprawnie..Mam tylko 5 kg na plusie I tylko w brzuszek poszło więc jakoś bardzo mi to nie przeszkadza..czasem tylko czuje jakoś dziwnā niemoc..:-)

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wody mi odeszły :D w restauracji!
    Wlasnie jade do domu, wykąpie sie i jade do szpitala :)

coffee2, Nina13, Anita12, jenny88, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu Arthaney, trzymam kciuki!!:).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 19:13

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie jade do szpitala :))

AnnaE., Nina13 lubią tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney wrote:

Matko....jednak prezent na urodziny bedzie

uch5i09k3eicivpk.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaneyyyy powodzenia!!!!;) trzymam kciuki mocno !

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney wrote:

Superrr trzymamy kciuki...:-)

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Anita, super, że masz już ustalony termin cesarki :), a kiedy do szpitala idziesz?
    No właśnie 20ego na 7:30 mam być. Powiedział żebym od 3 nie jadła bo prawdopodobnie zrobią w tym samym dniu. No ale nie powiedział, że na pewno. Mam jednak nadzieję bo nie chcę bez potrzeby starszej zostawiać w domu i tam sobie czekać.

ewa81 lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney! Trzymam kciuki! Bądź dzielna! Będziesz mieć najpiękniejszy prezent urodzinowy!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita, to ciekawe ż masz iść do szpitala w dniu cesarki. Zawsze słyszałam że dzień lub dwa przed cesarką.
    Ciekawe jak tam Arthaney :), ale emocje :)

• AnnaE. Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Czekałam kiedy podasz szczegóły. Uzupełnię jak będę przy kompie. To nie dla starystyk, ale miło się czyta :) jak sobie radzicie??

Szczerze mówiąc bałam się jakiejś depresji po porodowej ale dzieje się coś zupełnie odwrotnego... Wszystko przychodzi mi instynktownie bez żadnych obaw. Julek jest raczej z tych grzecznych dzieci.. jak na razie.. tfu tfu tfu. Płacze tylko gdy chce jeść lub ma pełną pieluszkę. Bardzo czytelne sygnały daje, poza tym nie płacze bez wyraźnego powodu, a już na pewno nie wydziera się jak niektóre noworodki na oddziale. Nawału pokarmu wcale nie miałam i dość szybko chyba sutki dostosowały się do nowej sytuacji :) dostałam w prezencie maść na popękane brodawki, ale chyba w cale mi się nie przyda.. bolały mnie przez pierwsze 5 dni i przeszło. Trochę grzej ma się moje krocze :P Chciałabym już o nim nie pamiętać, ale nadal czuję dyskomfort przez hemoroidy które powstały w konsekwencji parcia :/ Układ trawienny też mam jakoś dziwnie rozregulowany.. Tak że różne takie rzeczy się pojawiają z którymi trzeba sobie poradzić..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 22:49

klaudia.29, coffee2 lubią tę wiadomość

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leze na sali, skurcze sa mocne dosc ale do wytrzymania .. zero rozwarcia tylko wody odchodzą.. :)

AnnaE., Anita12 lubią tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthney, to co zapowiada się dłuższy poród.. .te skurcze bardzo bolą?

uch5i09k3eicivpk.png
  • AnnaE. Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie miałam rozwarcia.. mimo skurczy porodowych. Po podaniu oksytocyny poród zakończył się po 3,5 godziny.. także niekoniecznie poród musi trwać długo mimo wstępnego braku rozwarcia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 23:40

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
‹‹ 976 977 978 979 980 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ