X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney wrote:
    Wody mi odeszły :D w restauracji!
    Wlasnie jade do domu, wykąpie sie i jade do szpitala :)
    O proszę, jaka niespodzianka:) doczekałaś się w końcu:)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaE. wrote:
    Szczerze mówiąc bałam się jakiejś depresji po porodowej ale dzieje się coś zupełnie odwrotnego... Wszystko przychodzi mi instynktownie bez żadnych obaw. Julek jest raczej z tych grzecznych dzieci.. jak na razie.. tfu tfu tfu. Płacze tylko gdy chce jeść lub ma pełną pieluszkę. Bardzo czytelne sygnały daje, poza tym nie płacze bez wyraźnego powodu, a już na pewno nie wydziera się jak niektóre noworodki na oddziale. Nawału pokarmu wcale nie miałam i dość szybko chyba sutki dostosowały się do nowej sytuacji :) dostałam w prezencie maść na popękane brodawki, ale chyba w cale mi się nie przyda.. bolały mnie przez pierwsze 5 dni i przeszło. Trochę grzej ma się moje krocze :P Chciałabym już o nim nie pamiętać, ale nadal czuję dyskomfort przez hemoroidy które powstały w konsekwencji parcia :/ Układ trawienny też mam jakoś dziwnie rozregulowany.. Tak że różne takie rzeczy się pojawiają z którymi trzeba sobie poradzić..
    To tylko pozazdrościć tak spokojnego maluszka. Moja taka nie była. Prawie nic nie spała a jeść mogła non stop. A raczej ssać pierś albo sobie trzymać w buzi:)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney wrote:
    Kochane, ja juz 18 godzin sie mecze, i dopiero 3 cm rozwarcia ... podali mi oxy :(
    O rany jak długo. A myślałam, ze już urodziłaś. Teraz już pójdzie lub cc. Tak czy inaczej Lilianna jest już blisko.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • 83konwalie Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Athaney powodzenia. Trzymamy kciuki!!

konwalia83
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę jak na szpilkach wyczekując odzewu od Arthaney. Mam nadzieję, że już się nie męczy i ma córeczkę przy sobie

klaudia.29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś znów mam jeden z tych "gorszych" dni.. Od wczoraj stoi już w domu zamówiona fura dla Córeczki. Jest super. Ale zamiast się cieszyć patrząc na nią wyję jak bóbr.. to wszystko jest takie nierealne, aż nie mogę uwierzyć. Tak długo czekaliśmy na ten Nasz Cud, tak wiele wycierpieliśmy, aby zostać wreszcie ziemskimi rodzicami i tak bardzo się boję, że to wszystko pryśnie jak sen. Jeszcze tak niedawno głaskanie i dźwiganie dużego brzuszka było tylko marzeniem... tak bardzo zazdrościłam ciężarnym pacjentkom czekającym na wizytę u lekarza.. widok kobiet z brzuszkami na mieście wywoływał tylko smutek.. A teraz się udało, jesteśmy już na końcu tej drogi. Wszystko jest dopięte na ostatni guzik. Wszystko czeka na Naszą kruszynkę. Ale wciąż jest ten strach czy wszystko pójdzie dobrze, czy nie będzie komplikacji, czy Nasze marzenie stanie się naprawdę realne, namacalne..
    Zwariuję do jutrzejszej wizyty co z nereczkami i wagą.. ale musi być dobrze!

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadii, ja też mam stracha i stresa jak to będzie, jak maleństwo będzie z nami. Czy damy radę itd. Daj znać jutro po wizycie, musi być dobrze :). Pochwal się bryką Mariki :)

Nadiii lubi tę wiadomość

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadii Twoje emocje sa zrozumiale. Jesli duzo przeszliscie zeby byc w tym momencie ktorym jestescie tymbardziej;* Mysl tylko pozytywnie, to naprawde bardzo duzo daje;)Zawsze jest ta obawa zeby wszystko poszlo dobrze, ale musi pojsc! Daj znac po wizycie. Napewno z malenka jest wszystko ok;) Trzymam kciuki ;*

Nadiii lubi tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7cm rozwarcia

Nadiii lubi tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney wrote:
    7cm rozwarcia

Ooo matko ale Cię ta còrcia męczy

• nataliad Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika, jeszcze raz powodzenia. Straszne długo to idzie, musisz być dzielna.

Nadii ja mam to samo. Niby mam już dziecko ale mam jakieś obawy ze nie dam rady. Ze znowu będę miała 3 lata wycięte z życiorysu, ze z domu nie będę mogła wyjść na spokojne zakupy. Boję się ze nie ogarne dwójki. Mam nadzieję ze to wszystko nam minie jak urodzimy :)

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Wiem, że bedzie dobrze, nie ma innej opcji. Damy radę! Bo kto jak nie MY! Ale czasem nie da się odsunąć tych wszystkich obaw..

Arthaney- jesteś już na pewno wykończona, tyle to trwa, ale już tak blisko! Dasz radę!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 19:52

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney wrote:
    7cm rozwarcia

Bidulka jesteś.. .tule mocno, i oddycham razem z Tobą!

uch5i09k3eicivpk.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney juz blisko do spotkania z Lilianka ;) jestem myslami z Toba!

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 20:02, po 22H boli przyszła na swiat Lilianna <3
    3300gram szczescia .

ewa81, Inka91, jenny88, ChciałabymJuż, 83konwalie, klaudia.29, Aarizona, coffee2, Rubineye, AnnaE., Anita12 lubią tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney wrote:
    O 20:02, po 22H boli przyszła na swiat Lilianna <3
    3300gram szczescia .

Gratuluję Kochana z całego serca. Wszystkie byłyśmy z Wami. Odpoczywaj....

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney, po takich męczarniach jaka wspaniała nagroda :). Wielkie gratulacje :). Teraz przede wszystkim odpoczywaj!!! A waga córeczki piękna. :) i miałaś termin na dziś i dziś urodziłaś. Piękny prezent urodzinowy :)

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, waga Super, a tak się bałaś ze Kruszynka się urodzi. Lilianka chyba teściowej na złość zrobiła: )

uch5i09k3eicivpk.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam na fb, gratulacje :)

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mamy rozpakowaną marcóweczkę:). Kto teraz w kolejce? ;)

‹‹ 978 979 980 981 982 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ