X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Ja mam dzisiaj wizytę. Ciekawe co wyjdzie :) Ogólnie mogłabym dziś urodzić, data fajna ;) i nie mam już momentami sił - tak mnie kopię moje dziecię ze zwijam się się bólu.

klaudia.29, ewa81 lubią tę wiadomość

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliad powodzenia na wizycie. Tez dzisiaj mam odwiedziny u lekarza- moze ostatnie? ;) ja juz nie mam sily totalnie... naprawde jestem wykonczona . Data super ,) Kto wie do 24 troche czasu zostalo,)

ewa81 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj na KTG idę. W zeszłym tygodniu testowali na mnie nowy sprzęt do KTG i leżałam tam z 3 godziny, bo położne się uczyły jak, co i gdzie... :D Mam nadzieję, że dzisiaj pójdzie sprawniej ;)

klaudia.29, ewa81, coffee2 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach dziewczyny i na ktg!
    Ja wyczekuje na wizytę do soboty jak na szpilkach. Mam nadzieję, że tym razem będą tylko dobre wieści i zastoju w nereczce już nie ma :( strasznie mnie to martwi.. :(
    I jeszcze to stwierdzenie lekarza, że dzidziuś jest o tydzień mniejszy :(.. Przecież do tej pory było wszystko ok. Mam nadzieje, że nabrała wagi i wszystko bedzie dobrze. Juz nawet myślałam, że ściemnie lekarza, że coś boli, żeby szybciej mnie przyjął.. Ale jeszcze tylko 3 dni więc jakoś wytrzymam

klaudia.29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny na wizytach :)
    Nadii nie martw się wagą malutkiej, że jest o tydzień mniejsza, to nie znaczy, że jest źle. Ile ostatnio ważyła?
    Byłam tylko w kwiaciarni, odebrać wynik i w sklepie - to wszystko na moim osiedlu. Przyszłam tak padnięta, jak z maratonu.

• Z. Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tym etapie jednorazowy pomiar nie jest miarodajny. Trzeba by wykonać kilka żeby sprawdzić przyrost. I dzieci przecież mają różna wagę bo mają różne geny, rodziców. Tu macie siatki centylowe do tygodnia ciąży, jakie mogą być różnice między dziećmi. Nie każde trzyma się średniej. Są większe i mniejsze i wszystko jest okej.
    http://www.kalendarzciazy.com/kalendarz/waga-dziecka-w-ciazy-tabela.php

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadii zgadzam sie z dziewczynami. Napewno jest wszystko ok. Poza tym usg tez moze przeklamywac zdarzaja sie spore rozbierznosci. Ja sie dzisiaj dowiem ile moja mala wazy. Ale szczerze to tak z przymruzeniem oka na te wagi patrze. Bo wiadomo ze moga sie mylic. I tak jak pisze Z, waga i dlugosc dziecka czesto jest powiazana z wielkoscia rodzicow czy rodzinnych genow,) Wszystko bedsie ok nie martw sie.
    Ewa jak wyniki? Ojjj teraz spacerek to juz maraton,) pozniej trzeba bedzie wracac do formy ;)

ewa81 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • coffee2 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis tez wybieram sie na ktg bo moj lekarz stwierdzil ze najwyzsza pora ;) ciekawa jestem czy dlugo bede czekac... czy poza ksiazeczka ciazy cos jeszcze potrzeba ze soba zabrac? Chyba nie, prawda? ;)

ewa81 lubi tę wiadomość

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

maj 2015 - aniolek Irenka (pamietam o Tobie, na zawsze w moim sercu)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, PLT podwyższyły się, ale nadal jest poniżej normy. Przynajmniej nie obniżyły się od poprzedniego badania i mąż nie musi z tym jechać specjalnie do szpitala. Jak pójdę w poniedziałek, to tam będą z tym główkować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 11:46

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa ale najwazniejsze ze jest lepiej;) ;*A lekarze dalej beda wiedziec co robic;) W poniedzialek idziesz juz na oddzial? termin beda Ci umawiac cesarki?

ewa81 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia.29 wrote:
    Ewa ale najwazniejsze ze jest lepiej;) ;*A lekarze dalej beda wiedziec co robic;) W poniedzialek idziesz juz na oddzial? termin beda Ci umawiac cesarki?

Dokładnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po KTG, tym razem bez ekscesów. :)
    Wszystko jest ok, żadnych skurczy, Franek leniwy, ale cóż poradzić, nawet cukierki go nie pobudzają jakoś specjalnie, ot szaleje w nocy a nie w dzień ;)

W weekend czeka mnie wystawa kotów, na którą kota muszę co najmniej zawieźć, a wcześniej go wykąpać w trzech szamponach :D Dobrze, że nic nie wskazuje na rodzenie u mnie, aczkolwiek koleżanka, która kota pokazywać będzie trochę z paniką na mnie zerka, w obawie czy ze mnie coś nie wyskoczy bez uprzedzenia :)

Normalna wizyta we wtorek, o ile nic wcześniej się nie wydarzy.

ewa81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malotka a jakiej rasy masz kota? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 kudłacza rasy ragdoll ;)

https://www.instagram.com/p/BRXj73uAW1v/?taken-by=rozlane.mleko

klaudia.29, 83konwalie, Malwinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaki ładny! :). Czy zwraca uwagę na Twój brzuszek? Wygrzewa się przy nim?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 12:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah, wszystkie trzy koty mnie nie odstępują na krok w domu :) Ruda śpi mi na udach, Czarna na głowie (choć ostatnio przerzuca mi się przez brzuch i tak zwisa), a Beleg robi za kaloryfer albo przy brzuchu, albo gdzie akurat uda mu się wepchnąć.
    Także widzę, że koty coś przeczuwają, ale same jeszcze chyba nie wiedzą co :D

ewa81, klaudia.29 lubią tę wiadomość

• nataliad Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malotka, ładny kot :)

Nadii nie przejmuj się wagą, na tym etapie tak jak piszą dziewczyny waga nie jest miarodajna. Każde dziecko jest inne. U mnie rozbieżności poszczególnych części ciała są nawet po 3 tyg i lekarka mówi ze to jest norma. Mnie to co prawda trochę martwi, ale córka też miała takie rozbieżności (duży pomiar BPD z kolei FL dużo krótszy, tylko brzuch w normie) a urodziła się zdrowa i normalna :)

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, wiem że musi być dobrze! Nie mogę myśleć inaczej!
    Malotka- nie cierpię kotów ze wzg na alergie, ale Twój jest cudny! Słyszałam, że kociaki czują malucha w brzuszku i lubią go pilnować i wygrzewać.. To musi być urocze. Ja tłumaczę swojej suczce, że musi uważać na brzuch bo tam jest dzidziuś, ale to takie głupiutkie stworzenie, że czasem ręce opadają..

klaudia.29, Malwinka lubią tę wiadomość

• ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.wymagajace.pl/cykl-snu-dziecka-czyli-skad-sie-biora-dwudziestominutowe-drzemki-czeste-pobudki-nieodkladalnosc/

Dziewczyny wklejam link do świetnego artykułu :) żebyście nie denerwowaly się bardzo jak dzieci się będą często budzić ;)

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzy mi sie ragdoll;) cudowny kocurrr,)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
‹‹ 972 973 974 975 976 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ