MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPowodzenia na wizytach dziewczyny i na ktg!
Ja wyczekuje na wizytę do soboty jak na szpilkach. Mam nadzieję, że tym razem będą tylko dobre wieści i zastoju w nereczce już nie ma strasznie mnie to martwi..
I jeszcze to stwierdzenie lekarza, że dzidziuś jest o tydzień mniejszy .. Przecież do tej pory było wszystko ok. Mam nadzieje, że nabrała wagi i wszystko bedzie dobrze. Juz nawet myślałam, że ściemnie lekarza, że coś boli, żeby szybciej mnie przyjął.. Ale jeszcze tylko 3 dni więc jakoś wytrzymamklaudia.29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPowodzenia dziewczyny na wizytach
Nadii nie martw się wagą malutkiej, że jest o tydzień mniejsza, to nie znaczy, że jest źle. Ile ostatnio ważyła?
Byłam tylko w kwiaciarni, odebrać wynik i w sklepie - to wszystko na moim osiedlu. Przyszłam tak padnięta, jak z maratonu.klaudia.29 lubi tę wiadomość
-
Na tym etapie jednorazowy pomiar nie jest miarodajny. Trzeba by wykonać kilka żeby sprawdzić przyrost. I dzieci przecież mają różna wagę bo mają różne geny, rodziców. Tu macie siatki centylowe do tygodnia ciąży, jakie mogą być różnice między dziećmi. Nie każde trzyma się średniej. Są większe i mniejsze i wszystko jest okej.
http://www.kalendarzciazy.com/kalendarz/waga-dziecka-w-ciazy-tabela.php
klaudia.29 lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Nadii zgadzam sie z dziewczynami. Napewno jest wszystko ok. Poza tym usg tez moze przeklamywac zdarzaja sie spore rozbierznosci. Ja sie dzisiaj dowiem ile moja mala wazy. Ale szczerze to tak z przymruzeniem oka na te wagi patrze. Bo wiadomo ze moga sie mylic. I tak jak pisze Z, waga i dlugosc dziecka czesto jest powiazana z wielkoscia rodzicow czy rodzinnych genow,) Wszystko bedsie ok nie martw sie.
Ewa jak wyniki? Ojjj teraz spacerek to juz maraton,) pozniej trzeba bedzie wracac do formyewa81 lubi tę wiadomość
-
Ja dzis tez wybieram sie na ktg bo moj lekarz stwierdzil ze najwyzsza pora ciekawa jestem czy dlugo bede czekac... czy poza ksiazeczka ciazy cos jeszcze potrzeba ze soba zabrac? Chyba nie, prawda?
ewa81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKlaudia, PLT podwyższyły się, ale nadal jest poniżej normy. Przynajmniej nie obniżyły się od poprzedniego badania i mąż nie musi z tym jechać specjalnie do szpitala. Jak pójdę w poniedziałek, to tam będą z tym główkować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 11:46
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa już po KTG, tym razem bez ekscesów.
Wszystko jest ok, żadnych skurczy, Franek leniwy, ale cóż poradzić, nawet cukierki go nie pobudzają jakoś specjalnie, ot szaleje w nocy a nie w dzień
W weekend czeka mnie wystawa kotów, na którą kota muszę co najmniej zawieźć, a wcześniej go wykąpać w trzech szamponach Dobrze, że nic nie wskazuje na rodzenie u mnie, aczkolwiek koleżanka, która kota pokazywać będzie trochę z paniką na mnie zerka, w obawie czy ze mnie coś nie wyskoczy bez uprzedzenia
Normalna wizyta we wtorek, o ile nic wcześniej się nie wydarzy.ewa81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHah, wszystkie trzy koty mnie nie odstępują na krok w domu Ruda śpi mi na udach, Czarna na głowie (choć ostatnio przerzuca mi się przez brzuch i tak zwisa), a Beleg robi za kaloryfer albo przy brzuchu, albo gdzie akurat uda mu się wepchnąć.
Także widzę, że koty coś przeczuwają, ale same jeszcze chyba nie wiedzą coewa81, klaudia.29 lubią tę wiadomość
-
Malotka, ładny kot
Nadii nie przejmuj się wagą, na tym etapie tak jak piszą dziewczyny waga nie jest miarodajna. Każde dziecko jest inne. U mnie rozbieżności poszczególnych części ciała są nawet po 3 tyg i lekarka mówi ze to jest norma. Mnie to co prawda trochę martwi, ale córka też miała takie rozbieżności (duży pomiar BPD z kolei FL dużo krótszy, tylko brzuch w normie) a urodziła się zdrowa i normalna
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny, wiem że musi być dobrze! Nie mogę myśleć inaczej!
Malotka- nie cierpię kotów ze wzg na alergie, ale Twój jest cudny! Słyszałam, że kociaki czują malucha w brzuszku i lubią go pilnować i wygrzewać.. To musi być urocze. Ja tłumaczę swojej suczce, że musi uważać na brzuch bo tam jest dzidziuś, ale to takie głupiutkie stworzenie, że czasem ręce opadają..klaudia.29, Malwinka lubią tę wiadomość