MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny! Artykuł dla tych " przeterminowanych" i zbliżających sie do terminu. Wiemy, że podany termin porodu jest tylko orientacyjny, prawidłowo, możemy rodzić dwa tyg przed lub po.. Stres związany z datą porodu może nas negatywnie nakręcać co będzie miało negatywny wpływ podczas samego porodu.
Warto przeczytać
http://m.mjakmama24.pl/porod/porod-naturalny/porod-bez-bolu-10-sposobow-na-lekki-porod,544_2325.htmlAhnaKlementyna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nadii mamy dzien roznicy;) Ja mam sie zglosic w srode na ktg jak do tego czasu sie nie zacznie;) wlasnie ja tez uwazam, ze nastawienie do porodu baaardzo duzo daje. Trzeba sie mocno pozytywnie nakrecac. Zdawac sprawe, ze bez bolu sie nie obejdzie i liczyc sie z tym. To oczywiscie nie jest proste. Ale ulatwia napewno;) Ja przy 1 porodzie bardzo mocno sie pozytywnie nakrecilam teraz tez mimo lekkiego stresiku ciagle sobie wmawiam ze bedzie ok. Najgorsze to wpasc w panike i nie wspolpracowac z poloznymi. Damy rade ! oj juz tak niebawem...
Nadiii lubi tę wiadomość
-
Nadiii wrote:Inka91- no to czekam z niecierpliwością, żeby zaktualizować listę rozpakowanych! ..
Problem w tym że tu się nic nie zapowiada..jutro wizyta I pewnie dowiem się że jeszcze nic się nie dzieje...
Do tego jeszcze w moczu sladowe ilości leukocytów I bakterie..wrr -
nick nieaktualnyInka91 wrote:Problem w tym że tu się nic nie zapowiada..jutro wizyta I pewnie dowiem się że jeszcze nic się nie dzieje...
Do tego jeszcze w moczu sladowe ilości leukocytów I bakterie..wrr
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 12:24
-
Nadiii, bardzo fajny artykuł. Szkoda że przed pierwszą ciąża na niego nie trafilam bo z tą data porodu +10dni to świetny pomysł. Przynajmniej dla.mnie bo jedno urodziłam po terminie i drugie też się zapowiada po
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 13:08
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
nick nieaktualnyZ. wrote:Nadiii, bardzo fajny artykuł. Szkoda że przed pierwszą ciąża na niego nie trafilam bo z tą data porodu +10dni to świetny pomysł. Przynajmniej dla.mnie bo jedno urodziłam po terminie i drugie też się zapowiada po
-
nie wiem dlaczego ale jak sobie wklejam adres strony, ktora podalas Nadiii to mi wyskakuje blad caly czas
Edit: udalo sie sposobemWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 16:25
Nadiii lubi tę wiadomość
-
Zgłaszam się już rozpakowana idealnie w dzień terminu z om, wczoraj byłam na kontroli i rozdarcie zerowe, dziś od 3 skurcze, o 7.30 na ip już 5 cm rozwarcia więc jak widać nie musi to trwać długo mamy trochę problemów z kamieniem ale wierzę że damy rade Anastazja przyszła na świat o 12.00, 3240g i 54cm, a przed porodem na usg lekarz powidzial że max 3 kg
klaudia.29, Aarizona, ewa81, Anita12, coffee2 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnytinaa22 wrote:Zgłaszam się już rozpakowana idealnie w dzień terminu z om, wczoraj byłam na kontroli i rozdarcie zerowe, dziś od 3 skurcze, o 7.30 na ip już 5 cm rozwarcia więc jak widać nie musi to trwać długo mamy trochę problemów z kamieniem ale wierzę że damy rade Anastazja przyszła na świat o 12.00, 3240g i 54cm, a przed porodem na usg lekarz powidzial że max 3 kg
-
tinaa22 wrote:Zgłaszam się już rozpakowana idealnie w dzień terminu z om, wczoraj byłam na kontroli i rozdarcie zerowe, dziś od 3 skurcze, o 7.30 na ip już 5 cm rozwarcia więc jak widać nie musi to trwać długo mamy trochę problemów z kamieniem ale wierzę że damy rade Anastazja przyszła na świat o 12.00, 3240g i 54cm, a przed porodem na usg lekarz powidzial że max 3 kg
-
nick nieaktualnyewa81 wrote:Zaś spać nie mogę . A mały od wczoraj tak często mi naciskał na cewkę boleśnie, a wieczorem tak mocno, że bolało jak cholera. Mam nadzieję, że dziś tak nie będzie. Dziś w planie mamy przed jutrzejszym szpitalem pojechać do galerii. Mąż idzie do kina, bo nie usiedzę w kinie, a ja pochodzę po sklepach i do kawiarni na ciasteczko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 17:51
ewa81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJestem, wykończona ale całe szczęście wszystko ok. Mąż zadowolony z kina, a ja z zakupów. Teraz to muszę sprawdzić walizkę, czego mi brakuje i jutro z samego rana wyjeżdżamy. Stresa mam niezłego . W komórce nie mam internetu, może pakiet uruchomię, ale rzadziej będę pisać, bo szybko ten pakiet mi się skończy, więc jakbym mało się odzywała, to nie martwić się, czekać spokojnie na info
Tina gratulacjeklaudia.29 lubi tę wiadomość
-
Ja się bardzo denerwuje więc robię relaksacje i wszystko co mogę by myśleć pozytywnie i się nie nakrecac.
Poza tym skurcze przepowiadajace są, dużo śluzu i co jakiś czas do kobyłka z dwójką biegam. Tylko nie wiem czy z nerwów czy się oczyszczam. W sumie wolałabym dotrzymać do środy bo wtedy mam wizytę w szpitalu z ginem i położną, ale zobaczymy co będzie. Jak dziś szłam szybciej to miałam wrażenie jakby mała mocniej napierala główką. Musiałam iść powoli bo czułam się jakby mi miała zaraz wypaść. Ale by było hahaha
Gratulacje Tina!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 18:28
klaudia.29, coffee2 lubią tę wiadomość
-
tinaa22 wrote:Zgłaszam się już rozpakowana idealnie w dzień terminu z om, wczoraj byłam na kontroli i rozdarcie zerowe, dziś od 3 skurcze, o 7.30 na ip już 5 cm rozwarcia więc jak widać nie musi to trwać długo mamy trochę problemów z kamieniem ale wierzę że damy rade Anastazja przyszła na świat o 12.00, 3240g i 54cm, a przed porodem na usg lekarz powidzial że max 3 kg
Gratulacje...