X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • coffee2 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. mam 2 dni po Tobie termin i tez mam nadzieje, ze sie nie przeterminuje ;)
    Arthaney fajnie, ze masz juz to wszystko za soba. Kiedy wypisuja Cie do domku?

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

maj 2015 - aniolek Irenka (pamietam o Tobie, na zawsze w moim sercu)
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie zaczynam denerwowac...bo termin tuż..tuż. .

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Artykuł dla tych " przeterminowanych" i zbliżających sie do terminu. Wiemy, że podany termin porodu jest tylko orientacyjny, prawidłowo, możemy rodzić dwa tyg przed lub po.. Stres związany z datą porodu może nas negatywnie nakręcać co będzie miało negatywny wpływ podczas samego porodu.
    Warto przeczytać
    http://m.mjakmama24.pl/porod/porod-naturalny/porod-bez-bolu-10-sposobow-na-lekki-porod,544_2325.html

AhnaKlementyna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my witamy się w 38t 0d (wg belly 39tc) mamy nadzieję grzecznie wytrzymać do czwartku, a wtedy lekarz zadecyduje co robimy..

klaudia.29, ewa81 lubią tę wiadomość

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadii mamy dzien roznicy;) Ja mam sie zglosic w srode na ktg jak do tego czasu sie nie zacznie;) wlasnie ja tez uwazam, ze nastawienie do porodu baaardzo duzo daje. Trzeba sie mocno pozytywnie nakrecac. Zdawac sprawe, ze bez bolu sie nie obejdzie i liczyc sie z tym. To oczywiscie nie jest proste. Ale ulatwia napewno;) Ja przy 1 porodzie bardzo mocno sie pozytywnie nakrecilam teraz tez mimo lekkiego stresiku ciagle sobie wmawiam ze bedzie ok. Najgorsze to wpasc w panike i nie wspolpracowac z poloznymi. Damy rade ! oj juz tak niebawem... ;)

Nadiii lubi tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Inka91- no to czekam z niecierpliwością, żeby zaktualizować listę rozpakowanych! ..

Problem w tym że tu się nic nie zapowiada..jutro wizyta I pewnie dowiem się że jeszcze nic się nie dzieje...:-(

Do tego jeszcze w moczu sladowe ilości leukocytów I bakterie..wrr

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka91 wrote:
    Problem w tym że tu się nic nie zapowiada..jutro wizyta I pewnie dowiem się że jeszcze nic się nie dzieje...:-(

Do tego jeszcze w moczu sladowe ilości leukocytów I bakterie..wrr
    Spokojnie, u Athaney też sie nic nie zapowiadało... :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 12:24

• Z. Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii, bardzo fajny artykuł. Szkoda że przed pierwszą ciąża na niego nie trafilam bo z tą data porodu +10dni to świetny pomysł. Przynajmniej dla.mnie bo jedno urodziłam po terminie i drugie też się zapowiada po ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 13:08

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Dziewczyny mam na sprzedaż 2 opakowania kropli na kolkę sab simplex. Jakby któraś była zainteresowana to proszę klikac do przyjaciółek i pisać :) pozdrawiam i trzymam kciuki za Was! :*

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Nadiii, bardzo fajny artykuł. Szkoda że przed pierwszą ciąża na niego nie trafilam bo z tą data porodu +10dni to świetny pomysł. Przynajmniej dla.mnie bo jedno urodziłam po terminie i drugie też się zapowiada po ;)
    Właśnie sama niedawno na niego natrafiłam :)

• coffee2 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem dlaczego ale jak sobie wklejam adres strony, ktora podalas Nadiii to mi wyskakuje blad caly czas :(

Edit: udalo sie sposobem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 16:25

Nadiii lubi tę wiadomość

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

maj 2015 - aniolek Irenka (pamietam o Tobie, na zawsze w moim sercu)
  • tinaa22 Koleżanka

Wysłany: 12 marca 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłaszam się już rozpakowana :) idealnie w dzień terminu z om, wczoraj byłam na kontroli i rozdarcie zerowe, dziś od 3 skurcze, o 7.30 na ip już 5 cm rozwarcia więc jak widać nie musi to trwać długo :D mamy trochę problemów z kamieniem ale wierzę że damy rade :) Anastazja przyszła na świat o 12.00, 3240g i 54cm, a przed porodem na usg lekarz powidzial że max 3 kg :D

klaudia.29, Aarizona, ewa81, Anita12, coffee2 lubią tę wiadomość

0d1yskjo7vuchg9e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tinaa22 wrote:
    Zgłaszam się już rozpakowana :) idealnie w dzień terminu z om, wczoraj byłam na kontroli i rozdarcie zerowe, dziś od 3 skurcze, o 7.30 na ip już 5 cm rozwarcia więc jak widać nie musi to trwać długo :D mamy trochę problemów z kamieniem ale wierzę że damy rade :) Anastazja przyszła na świat o 12.00, 3240g i 54cm, a przed porodem na usg lekarz powidzial że max 3 kg :D
    Gratuluję! Szybko poszło, dałaś rade! Ładna waga. Mi lekarz też mówi, że będzie max 3,3100 więc się okaże. Życzę dużo zdrówka i wytrwałości w karmieniu!!

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tinaa22 wrote:
    Superr Gratulacje ogromne;)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Zaś spać nie mogę :(. A mały od wczoraj tak często mi naciskał na cewkę boleśnie, a wieczorem tak mocno, że bolało jak cholera. Mam nadzieję, że dziś tak nie będzie. Dziś w planie mamy przed jutrzejszym szpitalem pojechać do galerii. Mąż idzie do kina, bo nie usiedzę w kinie, a ja pochodzę po sklepach i do kawiarni na ciasteczko.
    Uważaj na kawiarnie i restauracje żeby Ci wody nie odeszły

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 17:51

ewa81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, wykończona ale całe szczęście wszystko ok. Mąż zadowolony z kina, a ja z zakupów. Teraz to muszę sprawdzić walizkę, czego mi brakuje i jutro z samego rana wyjeżdżamy. Stresa mam niezłego :). W komórce nie mam internetu, może pakiet uruchomię, ale rzadziej będę pisać, bo szybko ten pakiet mi się skończy, więc jakbym mało się odzywała, to nie martwić się, czekać spokojnie na info :)
    Tina gratulacje :)

klaudia.29 lubi tę wiadomość

• nataliad Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tina gratulacje :)

Ja dziś zakupy, sprzątanie, mycie podłóg. Nic się nie rusza jeszcze :) mały sobie fika. Zaczynamy 40 tydz

klaudia.29, coffee2 lubią tę wiadomość

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się bardzo denerwuje więc robię relaksacje i wszystko co mogę by myśleć pozytywnie i się nie nakrecac.

Poza tym skurcze przepowiadajace są, dużo śluzu i co jakiś czas do kobyłka z dwójką biegam. Tylko nie wiem czy z nerwów czy się oczyszczam. W sumie wolałabym dotrzymać do środy bo wtedy mam wizytę w szpitalu z ginem i położną, ale zobaczymy co będzie. Jak dziś szłam szybciej to miałam wrażenie jakby mała mocniej napierala główką. Musiałam iść powoli bo czułam się jakby mi miała zaraz wypaść. Ale by było hahaha :D

Gratulacje Tina!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 18:28

klaudia.29, coffee2 lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tinaa22 wrote:

Gratulacje...:-)

• Inka91 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Spokojnie, u Athaney też sie nic nie zapowiadało... :) :)

W sumie racja, strasznie mnie dziś boli w dole plecòw, ale to raczej przy zmianie pozycji I przy chodzeniu wiec to raczej nie oznaki..

‹‹ 981 982 983 984 985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ