X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Boisz się rękawka?? Bardziej niż igły?

Jakkolwiek glupio to nie brzmi, to tak :D Ciężko mi zmierzyć ciśnienie, oj ciężko. Nie wyobrażam sobie w ogóle pobytu w szpitalu, nigdy nie byłam poza odwiedzinami.

• linda392 Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w terminie :-) Dziewczyny mam od rana jakiś śluz brązowy i ciągnie brzusz :-) więc może faktycznie czegoś dziś się doczekam!!!

malotka lubi tę wiadomość

2nn3dzu55c7nwce5.png
  • coffee2 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam zw na tydzien mam nadzieje, ze moja mala lokatorka maksymalnie do niedzieli sie namysli ;-)
    Malwinka dzieki za pocieszenie :-) Pogoda rzeczywiscie nie nastraja pozytywnie.
    Mam do Was jeszcze takie pytanie, moze ktoras z Was wie kobietki jakie powinno byc prawidlowe cisnienie?
    Linda w miare mozliwosci informuj nas na biezaco. Moze pojdziesz w slady Arthaney i to bedzie dzis ten dzien :-) Rowno 40 tydzien :-)

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

maj 2015 - aniolek Irenka (pamietam o Tobie, na zawsze w moim sercu)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malotka wrote:
    Jakkolwiek glupio to nie brzmi, to tak :D Ciężko mi zmierzyć ciśnienie, oj ciężko. Nie wyobrażam sobie w ogóle pobytu w szpitalu, nigdy nie byłam poza odwiedzinami.
    to rzeczywiście współczuję!! Dasz radę!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coffee2 wrote:
    Dostalam zw na tydzien mam nadzieje, ze moja mala lokatorka maksymalnie do niedzieli sie namysli ;-)
    Malwinka dzieki za pocieszenie :-) Pogoda rzeczywiscie nie nastraja pozytywnie.
    Mam do Was jeszcze takie pytanie, moze ktoras z Was wie kobietki jakie powinno byc prawidlowe cisnienie?
    Linda w miare mozliwosci informuj nas na biezaco. Moze pojdziesz w slady Arthaney i to bedzie dzis ten dzien :-) Rowno 40 tydzien :-)
    co do ciśnienia to mi lekarz powiedział tylko tyle, że jak wynik jest do 140/90 jest jeszcze w normie, ponieważ w ciąży bywa podwyższone. Jeśli byłoby wyższe wtedy mam się do niego zgłosić. Ja mam cały czas ok 130,135/86,90 do tego puls 90, 110 i nic się nie dzieje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Ps. miałaś się pochwalić fura dla Małej!
    Od samego początku zastanawiałam się nad anex sport i anex cross, ostatecznie wybraliśmy sport; bardzo leciutki, wygodny.. a reszta wyjdzie podczas użytkowania :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd1e5fe37210.jpg

coffee2 lubi tę wiadomość

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Od samego początku zastanawiałam się nad anex sport i anex cross, ostatecznie wybraliśmy sport; bardzo leciutki, wygodny.. a reszta wyjdzie podczas użytkowania :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd1e5fe37210.jpg

Co Ty nic nie gadasz, że podobne fury mamy!
    No i super, stelaż czarny to nawet jak się porysuje to nie powinno być widać!
    Ja chciałam chociaż pooglądać anexy, ale tam gdzie byliśmy w dużych hurtowniach to wogole tych wózków nie prowadzili. :(
    Bardzo mi się podoba ;)

Nadiii lubi tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekają nas miłe spacerki w wygodnych furach. Mam nadzieję, że się sprawdzą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj cały czas mierzę ciśnienie, i na razie wszystko w normie :)
    Może mnie jutro nie zatrzymają na oddziale z tej okazji... :D

Co do fur, zastanawiałam się nad anexem, ale przegrał z amelisem muki, jakoś wolę nie plastikową gondole :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W amelisie podobła mi się zgrabna spacerówka, za to nie przypadła mi gondola :)
    Każdy ma inny gust, inne oczekiwania, najważniejsze żebyśmy były zadowolone!

Dobrze, że masz ciśnienie w normie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładny wózek :)
    Nadii możesz zmienić na liście termin porodu? Cc 17 marzec. Dziękuję.
    Jutro mam małą wycieczkę karetką do innego szpitala na konsultację angiologiczną z powodu zakrzepicy.

• coffee2 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa trzymam kciuki za pomyslny przebieg.

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wy pierzecie to co się da z wózka?
    Czy tylko wietrzycie ?

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Ładny wózek :)
    Nadii możesz zmienić na liście termin porodu? Cc 17 marzec. Dziękuję.
    Jutro mam małą wycieczkę karetką do innego szpitala na konsultację angiologiczną z powodu zakrzepicy.
    Zmienię :)
    Powodzenia na konsultacji! I przy cc! Trzymamy kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Dziewczyny a wy pierzecie to co się da z wózka?
    Czy tylko wietrzycie ?
    Ja poprałam wszystko co było możliwe, jak już kiedyś wspomniałam nawet popsułam przy tym dwie przytulanki.. Wózka nie ruszam. Przetarłam ramę i wierzchni materiał wilgotną ściereczką. Mimo, że można wszystko ściągnąć z gondolki do prania to jednak odpuszczam

• coffee2 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak samo jak Nadii.

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tylko furę przetarlam, ale myślałam żeby coś poprać ale boję się że coś popsuje, albo jakieś plamy beda.
    Jeszcze mam pytanie odnośnie wiesiolka. Stosujecie doustnie czy teraz już dowcipnie

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierzecie magnez jeszcze. Ja biorę bo na ostatniej wizycie nic mi nie mówił żeby odstawić. Takie to trochę glupie, ale może jak odstawie to szybciej się akcja zacznie????

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze łykam magnez. Jutro mam wizytę, więc będę pytać o niego. Na pewno bez mogą pojawić się skurcze, bo magnez je wycisza, ale pewnie też i inne dolegliwości mogą się odezwać..

• Inka91 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze biorę bo boje się skurczy łydek, wiele nocy przez to zarwałam...ale też się zastanawiam czy nie odstawić żeby coś się zaczęło...:-)

Jeśli chodzi o wòzek to ja prałam cały środek, ale ja mam go po còrci I lezał w piwnicy niby zapakowany ale wolałam wyprać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 22:43

‹‹ 985 986 987 988 989 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ