X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliad wrote:
    Dzień dobry, dzisiaj o 6.45 po ciężkim porodzie przez vacum przyszedł na świat Teoś :) 3960 g.

Gratulacje! duży chłopczyk! Skoro poród przez vacum to musiało być bardzo cieżko, daj chociaż znać czy już wszystko ok i jak się czujecie! dużo zdrówka życzę

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Nadiii a ta aplikacja jest na takim czerwono-pomarańczowym tle ( nie wiem co to za kolor)? Ona jest bezpłatna? Bo tam nie pisze.
    aplikacja bezpłatna, jedyny minus to taki, że cały czas działa w tle, czyli nie możesz całkowicie jej wyłączyć. Wystarczy usunąć jak już nie będzie potrzebna. Zaznaczasz sobie kiedy zaczyna się skurcz i jak długo trwa, później następny i następny, a aplikacja wylicza czy są to skurcze regularne i czy już pora na porodówkę. Fajna sprawa

• Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się witam. 27.02 cc Synuś 3820,54 cm,cały i zdrowy!:-)

coffee2, klaudia.29, linda392, 83konwalie, Malwinka lubią tę wiadomość

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • coffee2 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Fruzia, jak sie czujesz?

Fruzia85 lubi tę wiadomość

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

maj 2015 - aniolek Irenka (pamietam o Tobie, na zawsze w moim sercu)
  • coffee2 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii aplikacja rzeczywiscie fajna :-) u mnie podobno sa juz jakies pojedyncze skurcze ktorych nie czuje, tak mam napisane ;-)

Malwinka lubi tę wiadomość

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

maj 2015 - aniolek Irenka (pamietam o Tobie, na zawsze w moim sercu)
  • linda392 Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I byliśmy w szpitalu bo męczyło mnie to i faktycznie są to sadzenie wód. Jest lekkie pęknięcie pęcherza ale na górze dlatego tak pomału się sącza. Bo zdarza to sie tylko wtedy kiedy ja sie kładę i potem wstaję. Chciały mnie zostawiać na obserwacji ale że do szpitala mam blisko to stwierdziłam że jak coś się zacznie to szybko zdążę przyjechać. A jutro rano mamy być w szpitalu i będą myśleć co robić dalej

2nn3dzu55c7nwce5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszę mega zestresowana przed jutrem:). Jutro rano będę cięta o ile coś nie wyskoczy. Tzymajcie kciuki :).

83konwalie, Malwinka, klaudia.29, coffee2 lubią tę wiadomość

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruzia Gratulacje!
    Linda w takim razie lada chwila sie zacznie;)
    Ewa trzymam mocno kciuki;*;* Powodzenia!!!

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się bardzo dobrze. Najgorsze było pierwsze wstawanie,a potem z każdą godziną było coraz lepiej:-) teraz już właściwie doszłam do siebie,rana wygląda ładnie. Karmimy piersią od początku.

klaudia.29 lubi tę wiadomość

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa powodzenia!
    Ja miałam taki stres dzień przed ze skurczy dostałam w nocy!
    Ale było dobrze,znieczulenie nie boli,choć to dziwne uczucie,a płacz Skarbenka jest największą nagrodą. To był mój najpiękniejszy dzień w życiu:-)
    Po cięciu dostaniesz przeciwbólowe i będzie dobrze!

klaudia.29, ewa81 lubią tę wiadomość

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruzja85- gratuluję szczęśliwego rozwiązania! Na pewno głos maleństwa wynagrodził Ci wszystko. Dużo zdrówka życzę! I przespanych nocek

Ewa81- powodzenia jutro! Trzymam mocno za Was kciuki i nawet zazdroszczę, że to już!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 23:40

ewa81 lubi tę wiadomość

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliad wrote:
    Dziękuję. Dopiero teraz go zmierzyli. 56 cm.
    Poród okropny ale napiszę Wam więcej jak już wszystkie się rozpakujecie

O kurczę...jak to zabrzmiało.. .to może i lepiej, żebyś już na końcu nam opisała przebieg.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    aplikacja bezpłatna, jedyny minus to taki, że cały czas działa w tle, czyli nie możesz całkowicie jej wyłączyć. Wystarczy usunąć jak już nie będzie potrzebna. Zaznaczasz sobie kiedy zaczyna się skurcz i jak długo trwa, później następny i następny, a aplikacja wylicza czy są to skurcze regularne i czy już pora na porodówkę. Fajna sprawa

No to faktycznie przydatna sprawa...no tak jak mówisz po porodzie ja odinstalować i już. Teraz tylko będzie szybciej baterie rozladowywac, ale nie wiadomo kiedy nas złapie. Ściągnę ja sobie.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruzia super, że dałaś nam znać. Oczywiście gratuluję chłopczyka.. .wage ma dość fajna...pulpecik;)

Ewcia dasz radę, na bank się boisz, ale jutro już będzie po...trzymamy kciuki!!!!

ewa81 lubi tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczyny parodja.. Lekarz na wizycie dał skierowanie do szpitala na już, bo od wczoraj te skurcze, wód płodowych mniej, brzuszek ciągle się napina i mówi, że przy końcu to niebezpieczne bo im dłużej napiety tym dziecko dostaje mniej tlenu, wiec lepiej, żeby być pod obserwacją, zrobić ktg i monitorować co się dzieje.. W szpitalu na powitanie słysze: czy na szkole rodzenia uczono mnie kiedy stawić się do szpitala przed porodem, bo przecież skurcze nieregularne, więc po co. Przecież na skierowaniu nie pisze, że do porodu, tylko do obserwacji z powodu bólu i napinania brzucha, i wód... A że jestem w terminie porodu to stwierdzili, że muszą przyjąć na porodówkę a nie na ginekologię..
    Więc leżę na porodówce.. Dziwnie tu, nawet rybki na ścianie.. Dziwnie chyba dlatego, że pierwszy raz w tym miejscu. Na ktg skurcze minimalne, rozwarcie na opuszek. Męża odesłali do domu. Czekają do rana co się będzie dziać i zadecydują co dalej..

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii to fest. Już Leżysz w szpitalu, zonka zaliczyłam. Pewnie Cię zostawili, bo masz ciążę wysokiego ryzyka, mi też często brzuch się napina i mam skurcze nieregularne. Wyobrażam sobie jak wpadam do szpitala z tym a oni mnie wyganiaja do domu. Ciekawe co Ci jutro powiedzą? A mogą Ci wywoływać poród?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 23:45

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pominę fakt co z planem porodu i podejściem do ciężarnej. Pani która mnie przyjęła na porodówkę nawet się nie przedstawiła, myślałam, że to jakaś woźna prowadzi mnie na odział, bo taki fartuch, a ona zaczeła mnie badać. Nawet nie wiem czy jest lekarzem, położną czy może rzeczywiście woźną... O ktg nie wspomnieli słowa, ani ona, ani później lekarz czy prawidłowe, jak tętno, czy są skurcze. A przecież w planie porodu już na początku jest wpisane, że chcę być informowana o wszystkich badaniach, po co i jakie wyniki..
    Dopiero teraz inna położna powiedziała mi że skurcze minimalne na ktg i zobaczymy rano..
    Więc ten cały plan porodu i akcja " rodzic po ludzku" jest do bani, a stwierdzam to już na samym początku.. Zobaczymy co dalej...
    Mówię oczywiście o szpitalu, w którym ja jestem, bo wierzę, że w innych jest dużo lepiej

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Nadiii to fest. Już Leżysz w szpitalu, zonka zaliczyłam. Pewnie Cię zostawili, bo masz ciążę wysokiego ryzyka, mi też często brzuch się napina i mam skurcze nieregularne. Wyobrażam sobie jak wpadam do szpitala z tym a oni mnie wyganiaja do domu. Ciekawe co Ci jutro powiedzą? A mogą Ci wywoływać poród?
    Mój lekarz wolał umieścić mnie w szpitalu ze wzg na ciążę wysokiego ryzyka, a tu na wstępie położna mnie wyśmiała po co przychodzę skoro skurcze nieregularne.. Dobrze, że rano się zmieniają..
    Jutro będą komisyjnie decydować czy czekają aż samo się rozkręci czy wywoływać. Dziś już się nic nie dowiem. Także pierwsza nocka na porodówce, ale czad!! Stresa jeszcze nie mam bo nic sie nie dzieje, za to jak sie zacznie to chyba tu zejdę...

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie te położne glupie. Każda traktują tak samo...
    Ty Leżysz tam gdzie kobiety rodzą? Jest jakaś akcja. Jutro okaże się, że bedziesz miała wywolywany, to dopiero tam padniesz. Daj Boże, żebyś jutro miała lepszy personel i opiekę.

uch5i09k3eicivpk.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 02:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaa ;) Nadii powodzenia! Niestety tak to jest z nimi ...jak sie trafi na polozna- czlowieka to jeszcze mozna sie czuc dobrze. A te ktore tam pracuja "za kare" potrafia popsuc i tak juz dosc trudne dni. Trzymam kciuki zeby w czasie porodu byly przy Tobie Pani z powolania.
    Powodzenia kochana!!!
    U mnie dosc ciezko bo corka sie rozchorowala...Dobrze ze maz juz jest ale martwie sie mocno... bo tak akurat teraz... ona sie siostry doczekac nie moze a nie wiadomo czy zdarzy wyzdrowiec zeby przyjechac po porodzie do szpitala.I ja tez narazie sie trzymam ale boje sie ze mnie rozlozy.

bl9cdf9hsfsrwiek.png
‹‹ 987 988 989 990 991 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ