X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2018
Odpowiedz

Marzec 2018

Oceń ten wątek:
  • Nożyczkowa Debiutantka

Wysłany: 25 czerwca 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dziś po ponad 3,5 roku starań na teście zobaczyłam II kreski .. byłam na becie ale negatywna.. Co sie dzieje? Rano powtarzam test. Wstępnie termin 8 marzec.

• karakorum Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładne prezenty na Dzien Kobiet dostaniemy ;)

Ja chciałam "ostroznie sie cieszyc", a oboje juz szalejemy ze szczescia... Dzisiaj rano test, druga kreska ciemniejsza i grubsza <3 Takze rosnie bobełko. Jutro przed praca kolejny test, a po pracy jade do ginekologa. Ciekawe jak przebiegnie wizyta. Dam Wam znac :)

A co u Was?

Marietta, wiecznie lubią tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nożyczkowa wrote:
    Witam, dziś po ponad 3,5 roku starań na teście zobaczyłam II kreski .. byłam na becie ale negatywna.. Co sie dzieje? Rano powtarzam test. Wstępnie termin 8 marzec.

Zrób test drugi raz, zanim powtórzysz bete. Czasem może być wadliwy, ale trzymam kciuki, żeby beta urosła. U nas dwa lata więc wiem co czujesz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karakorum wrote:
    Ładne prezenty na Dzien Kobiet dostaniemy ;)

Ja chciałam "ostroznie sie cieszyc", a oboje juz szalejemy ze szczescia... Dzisiaj rano test, druga kreska ciemniejsza i grubsza <3 Takze rosnie bobełko. Jutro przed praca kolejny test, a po pracy jade do ginekologa. Ciekawe jak przebiegnie wizyta. Dam Wam znac :)

A co u Was?

U nas to samo na zmianę z wielkim strachem. Jutro jadę na drugą betę, wynik po 16 więc będę siedzieć i czekać cały dzień, chyba zwariuje. Mój pierwszy test robiłam w piątek, w sobotę był minimalnie ciemniejszy, teraz sobie pluje w brodę, że nie kupiłam ich więcej żeby jutro rano zrobić.

• karakorum Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem zla, ze w Niemczech nie robia bety prywatnie :/ Nawet lekarze robia to bardzo niechetnie (z opowiadan niemieckich ciezarowek).

Też drżę i bardzo się boję. Teraz można tylko zdrowo żyć i czekać. Czekac czekac czekac.

Jutro jade do ginekologa, w sumie to ma maly sens przy tak wczesnej ciazy, ale nawet jak nic nie wyniknie z wizyty, to umowie sie na nastepna :>

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie totalnie nie wiem, kiedy iść do lekarza, więc chyba zrobię tak, że po wyniku bety poszukam gina, bo muszę zmienić i zadzwonię i zapytam. Ja bym chyba wolała iść w takich pewnym terminie, że na dopochwowym będzie widać serce, bo to mnie najbardziej stresuje i nie wiem, czy koniec tego czy przyszłego tygodnia będzie mi zalecał.

• Marietta Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nożyczkowa- pierwsza beta też wyszła mi negatywna, dwa dni później na poziomie 2 z hakiem... powtórz za kilka dni- trzymam kciuki!!

A ja już mam wynik porannej bety-

24.06- 2,26
    26.06- 32,26 :)

Także niepodważalnie już to ciąża <3 :)

Co do wizyty- ja powinnam 4 lipca wrócić do pracy- zobacze jak się bedę czuła i jak synek to zniesie- ale dlatego umówię się wcześniej do gina, żeby w razie czego iść wcześniej na zwolnienie :/

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Nożyczkowa- pierwsza beta też wyszła mi negatywna, dwa dni później na poziomie 2 z hakiem... powtórz za kilka dni- trzymam kciuki!!

A ja już mam wynik porannej bety-

24.06- 2,26
    26.06- 32,26 :)

Także niepodważalnie już to ciąża <3 :)

Co do wizyty- ja powinnam 4 lipca wrócić do pracy- zobacze jak się bedę czuła i jak synek to zniesie- ale dlatego umówię się wcześniej do gina, żeby w razie czego iść wcześniej na zwolnienie :/

Jeny ale ci zazdroszczę, że już masz wynik, mój był ostatnio około 19, a za pierwszym razem jak robiłam na drugi dzień. Aaaa no i wielkie gratulacje <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 10:23

• Marietta Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatSim wrote:
    Jeny ale ci zazdroszczę, że już masz wynik, mój był ostatnio około 19, a za pierwszym razem jak robiłam na drugi dzień. Aaaa no i wielkie gratulacje <3 <3

Zerwałam się o 6 rano, żeby mieć wynik szybko ;D i poleciałam od razu do laboratorium Diagnostyki, nie do przychodni, dopłaciłam 2 zeta, żeby cito było- i za niecałe 2 godziny wyniczek :D

Trzymam kciuki za Twój wzrost bety :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Zerwałam się o 6 rano, żeby mieć wynik szybko ;D i poleciałam od razu do laboratorium Diagnostyki, nie do przychodni, dopłaciłam 2 zeta, żeby cito było- i za niecałe 2 godziny wyniczek :D

Trzymam kciuki za Twój wzrost bety :)

O nie ja też robię w Diagnostyce nie wiedziałam, że można dopłacić za cito prywatnie :(

• Marietta Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatSim wrote:
    O nie ja też robię w Diagnostyce nie wiedziałam, że można dopłacić za cito prywatnie :(

Niestety nie mówią o tym... wystarczy poprosić przed zapłaceniem o cito- 2,20zł chyba kosztuje i wyniki są za 2-4h maksymalnie... A w jakiej miejscowości?

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nożyczkowa wrote:
    Beta to bardzo wiarygodne badanie. A Test ciążowy zawsze może być wadliwy.. Mi test raz też pokazał II kreski, a beta była negatywna i ciąży niestety nie było :/

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już marcówki? Ale ten czas leci :) Gratulacje, zdrowej i spokojnej ciąży :)
    Styczniówka 2018.

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiało i ja może powoli dołączę do Marcówek, chociaż wg mnie termin wypada mi na 27-28 lutego, ale bliżej mi chyba do Marcówek. Z ostatniej @ termin za to wychodzi mi na 4 marca, a z racji że wiadomo kiedy wszystko się zadziałało to termin bardziej na koniec lutego ;). Ale zagmatwałam :P

Marietta lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy :) cieszę się, że nas tu coraz wiecej :) Wiecznie, mi też belly pokazuje termin na 28 lutego ale z miesiaczki wychodzi na początek marca :)

Dzis byłam powtórzyć betę i tak
    22.06. -376
    26.06. - 2141

:) :)

4 lipca idę na pierwszą wizitę do ginekologa.
    Nie mogę się doczekać :)

wiecznie, Marietta lubią tę wiadomość

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilcia wrote:
    Witamy :) cieszę się, że nas tu coraz wiecej :) Wiecznie, mi też belly pokazuje termin na 28 lutego ale z miesiaczki wychodzi na początek marca :)

22.06. -376
    26.06. - 2141

Piękna beta <3

Ja wizytę mam 12 lipca - oszaleje do tego czasu :P

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilcia wrote:

22.06. -376
    26.06. - 2141

Ale beta <3 gratulacje <3 ale wam zazdroszczę, że macie juz wyniki, ja oszaleje do wieczora.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie marcówki. Życzę Wam pięknych przyrostów bety i bezproblemowych ciąż :)
    Pozdrawia grudniowka 2017 :)
    Co do wizyty u ginekologa, to ja byłam w 5t2d i widziałam pęcherzyk z ciałkiem żółtym. Miał 15mm. 2 tygodnie później w7t2d był już zarodek 17mm z pięknie bijącym serduchem. A kolejne 2tyg już był malutki dzidzis 2.97cm :) także trzymam kciuki za Wasze maluszki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 13:35

PatSim, Lilcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Druga beta 369 <3

wiecznie, Lilcia, Marietta lubią tę wiadomość

• karakorum Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oddalam krew, wyniki w srode...

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ