X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2018
Odpowiedz

Marzec 2018

Oceń ten wątek:
  • Nożyczkowa Debiutantka

Wysłany: 26 czerwca 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety negatywny.

Powodzenia! :)

• Marietta Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatSim wrote:
    Druga beta 369 <3

Ślicznie!! :)

Lilcia- ja też 4 lipca idę do gina pierwszy raz :)

Wiecznie- witaj :) gratulacje!

wiecznie, Lilcia lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam wczoraj u gina, malutką kropke znalazl, także mój bobek ma swoje pierwsze zdjecie :P zrobil bete (wynik jutro, jak ja doczekam...), i zalecił zdrowe odzywianie etc.
    Takze byle do jutra...

Patsim, pieknie, niech rosnie duzy i zdrowy <3

wiecznie lubi tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karakorum wrote:
    Ja bylam wczoraj u gina, malutką kropke znalazl, także mój bobek ma swoje pierwsze zdjecie :P zrobil bete (wynik jutro, jak ja doczekam...), i zalecił zdrowe odzywianie etc.
    Takze byle do jutra...

Patsim, pieknie, niech rosnie duzy i zdrowy <3

Czekamy na Twoją betę zatem ;)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta! :)
    Tyle tych wątków, ciężko się połapać.
    21.06 zrobiłam test pozytywny dwie grube krechy
    Tak się złożyło, że 23 miałam wizytę u gin. Było widać już bąbelka. ale bez ciałka żółtego (jeszcze za wcześnie), koleją wizytę mam w ten czwartek. Nie mogę się doczekać. Przez jeden dzień bolały mnie piersi, za to od wczoraj gania mnie siusiu (nawet w nocy), a do tego obkrościło mi całą twarz. Nie dostałam jeszcze skierowań na badania, lekarz stwierdził, że jeszcze za wcześnie i pomyślimy nad tym w czwartek. Dziś z ciekawości zrobiłam kolejny teścik POZYTYWNY.
    Ogólnie nie wiem co zrobić, jestem studentką mgr. ten semestr sobie olałam, bo nie otworzono mojej specjalizacji :D od października miałam iść na staż, a tu wyszła ciąża <3 jestem bezrobotna i nie za bogata, mam ubezpieczenie tylko z uczelni i nie wiem co robić. Dzidziuś za bardzo się nam pośpieszył :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 09:14

60wzjk3.png
  • Klaudy Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam moje drogie!

Gratulacje dla Was! Póki co również dołączam do Waszego grona. Ja staram się cieszyć ostrożnie, ponieważ 3 miesiące temu do 5tc ciąża biochemiczna, niestety beta niska i malejąca. Staramy się od lutego. W tym cyklu postawiliśmy na spontan, żadnych testów owu, temperatur itd. Wczoraj popołudniu pokazały się dwie piękne, ciemne kreseczki, ostatnim razem były bardzo bledziutkie, iskierka nadziei że beta tym razem znacznie wyższa. Dziś (4t6d) z rana byłam na krwi, w czwartek podwóreczka i dopiero wizyta u mojego lekarza. Mam nadzieję że będzie wszystko porządku.

p19udqk3nchjnfls.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudy, trzymam kciuki! Daj znać :)

Klaudy, EmWu lubią tę wiadomość

60wzjk3.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Hej dziewczęta! :)
    Tyle tych wątków, ciężko się połapać.
    21.06 zrobiłam test pozytywny dwie grube krechy
    Tak się złożyło, że 23 miałam wizytę u gin. Było widać już bąbelka. ale bez ciałka żółtego (jeszcze za wcześnie), koleją wizytę mam w ten czwartek. Nie mogę się doczekać. Przez jeden dzień bolały mnie piersi, za to od wczoraj gania mnie siusiu (nawet w nocy), a do tego obkrościło mi całą twarz. Nie dostałam jeszcze skierowań na badania, lekarz stwierdził, że jeszcze za wcześnie i pomyślimy nad tym w czwartek. Dziś z ciekawości zrobiłam kolejny teścik POZYTYWNY.
    Ogólnie nie wiem co zrobić, jestem studentką mgr. ten semestr sobie olałam, bo nie otworzono mojej specjalizacji :D od października miałam iść na staż, a tu wyszła ciąża <3 jestem bezrobotna i nie za bogata, mam ubezpieczenie tylko z uczelni i nie wiem co robić. Dzidziuś za bardzo się nam pośpieszył :D
    Po urodzeniu maluszka będziesz mogła złożyć wniosek o kosiniakowe (zawsze to będzie 1000 zł więcej do domowego budżetu). A ubezpieczeniem to jeśli dobrze kojarzę to każda przyszła mama ma w naszym kraju zapewnioną bezpłatną opiekę medyczną – bez względu na to, czy jest ubezpieczona czy też nie. Ewentualnie jeśli tatuś dziecka to twój mąż i ma ubezpieczenie to może Cię pod nie podpiąć, a później też i maluszka, a jak nie to twoi rodzice mający ubezpieczenie chyba też mogą Cię podpiąć pod swoje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 10:55

Natka94 lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nowe mamuśki :)

Klaudy lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wiecznie za odpowiedź :)
    Mój wujek ma sklep i że tak powiem kombinujemy aby mnie zatrudnił na dniach a po 3 mies przejdę na urlop. Ogólnie nie w temacie jestem nie wiem co jest bardziej opłacalne, mąż nie wiele zarabia.

60wzjk3.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudy wrote:
    Witam moje drogie!

Gratulacje dla Was! Póki co również dołączam do Waszego grona. Ja staram się cieszyć ostrożnie, ponieważ 3 miesiące temu do 5tc ciąża biochemiczna, niestety beta niska i malejąca. Staramy się od lutego. W tym cyklu postawiliśmy na spontan, żadnych testów owu, temperatur itd. Wczoraj popołudniu pokazały się dwie piękne, ciemne kreseczki, ostatnim razem były bardzo bledziutkie, iskierka nadziei że beta tym razem znacznie wyższa. Dziś (4t6d) z rana byłam na krwi, w czwartek podwóreczka i dopiero wizyta u mojego lekarza. Mam nadzieję że będzie wszystko porządku.

Witaj! Fantastycznie, że udało się po 3 miesiącach już :) Teraz wszystko będzie dobrze, o której wyniki bety? Kciuki zaciśnięte :)
    Natka94 wrote:
    Dziękuję wiecznie za odpowiedź :)
    Mój wujek ma sklep i że tak powiem kombinujemy aby mnie zatrudnił na dniach a po 3 mies przejdę na urlop. Ogólnie nie w temacie jestem nie wiem co jest bardziej opłacalne, mąż nie wiele zarabia.
    Natka- zobacz co dla Ciebie będzie bardziej opłacalne :) Jeśli mąż mało zarabia- może macierzynski 1000 zł i 500+ jeśli dochód męża pozwala na skorzystanie z zasiłku? Wtedy przez rok 1500 zł do domowego budżetu- da się przeżyć ;) Dasz sobie radę- widocznie taki czas wybrał sobie maluch ;) gratulacje!!

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- Paula, która otwarła wątek nie będzie się tu udzielać niestety- natomiast na pierwszej stronie fajnie byłoby założyć listę mam, listę linków, jakoś się tu zorganizować lepiej na te 9 miesięcy. Czy byłybyście za tym, żebym otwarła nowy wątek, a ten zostałby usunięty? Dajcie znać, póki mamy tylko 4 strony zapisane! :)

Lilcia lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też o tym myślałam Marietta, Lutowe mamusie mają tak fajnie zrobione na pierwszej stronie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 13:38

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilcia wrote:
    Właśnie też o tym myślałam Marietta, Lutowe mamusie mają tak fajnie zrobione na pierszej stronie :)

No to byłoby super- na pierwszej stronie wiedzieć kto kiedy ma termin, kto się rozpakował, jakie planujemy imiona... :) Jeśli pomysł się podoba, zakładam drugi wątek, a poprosimy o usunięcie tego :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Klaudy Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jak najbardziej za :)

Wyniki dziś od 14:00 ale nie wiem czy nam się uda je odebrać, chociaż czekać do jutra chyba nie dam rady :)

Marietta lubi tę wiadomość

p19udqk3nchjnfls.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    No to byłoby super- na pierwszej stronie wiedzieć kto kiedy ma termin, kto się rozpakował, jakie planujemy imiona... :) Jeśli pomysł się podoba, zakładam drugi wątek, a poprosimy o usunięcie tego :)

Extra pomysł :)

60wzjk3.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wskakiwać od tej pory na marcowe dzieci 2018 ;) i poproszę Wasze prawdopodobne terminy porodów, ustawimy się w kolejności ;) do wieczora ogarnę jak to fajnie i kolorowo poskładać :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

dzisiaj zrobiłam test, pozytywny :) Staramy się o drugie dziecko od 5 lat, 2 razy poroniłam, jestem po leczeniu farmakologicznym oraz inseminacjach. Wyszło samo, spontanicznie, we wtorek wizyta u ginekologa. Zobaczymy co powie, bo uczucia mam mieszane. Ale niespodzianka jest czyli da się :)

Powodzenia wszystkim, termin mi wychodzi na sam początek marca :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :-)

Pozdrawia Marcoweczka 2017! Zycze spokojnych ciaz, zdrowych fasolek oraz szczesliwych porodow :-D

p19uskjoy20ehkws.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia.ke1 wrote:
    Witam,

dzisiaj zrobiłam test, pozytywny :) Staramy się o drugie dziecko od 5 lat, 2 razy poroniłam, jestem po leczeniu farmakologicznym oraz inseminacjach. Wyszło samo, spontanicznie, we wtorek wizyta u ginekologa. Zobaczymy co powie, bo uczucia mam mieszane. Ale niespodzianka jest czyli da się :)

Powodzenia wszystkim, termin mi wychodzi na sam początek marca :)

Kasia- gratulacje! wskakuj na wątek- marcowe dzieci 2018- tam mamy listę ciężarówek ;)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ