X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !! MARZEC 2021 !!
Odpowiedz

!! MARZEC 2021 !!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAAA-Cudowne wieści, ile Leoś już mierzy?zazdroszczę wyprawy nad morze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dominika405 wrote:
    Cześć :) Ja też mam szybki podgląd w przyszły wtorek. Również codziennie używam detektora i nie wiem czy umiałabym bez niego żyć. ;)

Agika, też miewam kłucia. Lekarz kazał brać magnez 3x2 i zupełnie się tym nie przejmować. :)

Ja odstawiłam już encorton, schodzę z duphastonu, więc cieszę się,że coraz mniej leków :)

Właśnie też biorę magnez, a dokładnie ASMAG 2x2 i się za bardzo nie przejmuje bo jakieś objawy musimy mieć :)

Ile brałaś encortonu? ja brałam 20 mg teraz mam dokończyć opakowanie 10 mg i koniec. Wczoraj zbadałam progesteron 2 doby po odstawieniu Agolutinu i wynosił 45mg. Ty badalas?

• zokeia Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizytach. Na usg genetycznym było widać dziewczynę. Nifty pro pokazało chłopaka.
    Dziecko zdrowe.
    Cieszę się, że zdrowe. Ale muszę przetrawić informację o płci.

dominika405, Malgo_93, sisi lubią tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Maaaa Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    MAAA-Cudowne wieści, ile Leoś już mierzy?zazdroszczę wyprawy nad morze.

Nie wiem 🙈🙈🙈 tak się zajęliśmy tym krwawieniem ze nawet nie dopytałam i nie dostałam zdjęcia 😑😅 a Leon wczoraj nie był dobrym modelem bo wariował strasznie 😅 trzymam kciuki za Twoja wizytę 🙂🥰💙

👩Maaa 32
    I IVF
    👣 24.01 👶♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaaa wrote:
    Nie wiem 🙈🙈🙈 tak się zajęliśmy tym krwawieniem ze nawet nie dopytałam i nie dostałam zdjęcia 😑😅 a Leon wczoraj nie był dobrym modelem bo wariował strasznie 😅 trzymam kciuki za Twoja wizytę 🙂🥰💙

Dobrze że małpka skacze :D

Maaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    Jestem po wizytach. Na usg genetycznym było widać dziewczynę. Nifty pro pokazało chłopaka.
    Dziecko zdrowe.

Też nastawiałaś się na dziewczynkę?

zokeia lubi tę wiadomość

• BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    Dziecko zdrowe.

Gratuluję zdrowego synka. Mi też gin delikatnie zasugerował dziewczynkę a sanco powiedziało, że chłopiec.
    Chłopcy są super, mi też pierwszy dzień było przykro ale już pogodziłam się, że nigdy córki mieć nie będę. Za to będe mieć 4 wspaniałych facetów w swoim życiu 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 11:35

Maaaa, zokeia, sisi lubią tę wiadomość

hchy90bv5a4juf6w.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Też nastawiałaś się na dziewczynkę?
    Tak, bo mam już dwóch synów. Bardzo chciałam doświadczyć podobnej więzi jaką mam z mamą.
    Kurczę kocham być królową w moim męskim świecie :)
    Ale dam sobie dzisiaj czas na nostalgię.

BlackRose 89, JaSzczurek lubią tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    Tak, bo mam już dwóch synów. Bardzo chciałam doświadczyć podobnej więzi jaką mam z mamą.
    A przepraszam, już kojarzę. Niestety nie na wszystko mamy wpływ, kiedy się dowiedziałam że chłopak też mnie ukłuło trochę.

• straw_berry Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    Dziecko zdrowe.
    Zokeia gratuluję zdrowego dzieciątka. Masz dwóch synków? Ja mam jednego, czekam na drugiego i koniec...pozostaje moje niezrealizowane marzenie ❤️

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • straw_berry Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze dziewczyny, że macie takie szczere podejście do płci, potraficie powiedzieć o swoich pierwszych odczuciach, bo otoczenie niestety często nas nie rozumie....

Malgo_93, Beatti lubią tę wiadomość

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:

Dokładnie, mamy te sama sytuację więc wiem co czujesz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 12:39

zokeia lubi tę wiadomość

hchy90bv5a4juf6w.png
  • dominika405 Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Właśnie też biorę magnez, a dokładnie ASMAG 2x2 i się za bardzo nie przejmuje bo jakieś objawy musimy mieć :)

Ile brałaś encortonu? ja brałam 20 mg teraz mam dokończyć opakowanie 10 mg i koniec. Wczoraj zbadałam progesteron 2 doby po odstawieniu Agolutinu i wynosił 45mg. Ty badalas?
    Brałam 10mg :) Schodziłam 5mg przez tydzień i 2.5mg przez ostatnie kilka dni (chyba znów tydzień). :) Nie badam progesteronu, bo u mnie skubaniec zwykle był niski (mimo tego,że szłam naturalnym cyklem). Duphaston odstawie w przyszłym tygodniu, ale biorę jeszcze Utrogestan 200 3x1 i lekarka powiedziała,że zmniejszymy dawkę w 18tc ale długo będę brała, bo działa cudownie na szyjkę i lepiej dmuchać na zimne.

Co do płci, to ja byłam pewna na 100%,że będzie chłopiec. Od samiusieńskiego początku myślałam o dziecku "on", mieliśmy wybrane imię. I szczerze, jak zobaczyłam wynik sanco to poczułam rozczarowanie. Oczywiście ulga,że zdrowe było ponad to ale było rozczarowanie, że to nie chłopiec. Po kilku dniach przeszło i teraz uwielbiam myśl,że to dziewczynka. :)

BlackRose 89, sisi lubią tę wiadomość

Córeczko, jesteś moim spełnieniem marzeń. 💕

17.06- FET 3.1.1
    6dpt- 29.2; 8dpt- 80.8; 10dpt- 188.4 ; 12dpt- 557.2; 14dpt- 1497; 17dpt- 4795;
    19dpt- pęcherzyk z zarodkiem;
    28dpt- mamy ❤
    38+4tc- mamy nasz Cud 👶
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    straw_berry wrote:
    Dobrze dziewczyny, że macie takie szczere podejście do płci, potraficie powiedzieć o swoich pierwszych odczuciach, bo otoczenie niestety często nas nie rozumie....

Jak Odebrałam Sanco to ryczałam pół dnia. Ale nie przez to, że będzie syn tak na prawdę a ze świadomości, że nie będzie już nigdy córki. Mało kto to rozumie i myślą, że jakas jestem okropna matka bo płaczę, że syn, przecież to nie o to chodzi...

straw_berry, Beatti, JaSzczurek lubią tę wiadomość

hchy90bv5a4juf6w.png
  • Frelciaa Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo faceci powinni rodzic synów a my córki 🤪🤪🤪 a tak serio to ja przetrawilam w kilka dni i pomyślałam sobie: babo tyle lat starałas się o DZIECKO, tyle wycierpialas i teraz będziesz marudzić bo czułaś dziewczynkę? Najśmieszniejsze jest to ze myśląc o Zosi miałam przed oczami Zoske z pracy- mala lobuziare, która nie miała pół różowego ciuszka, żadnych kwiatuszków i zawsze krótko ścięta. Zawsze tez bawiła się z chłopcami i generalnie to był taki chłopak w skórze dziewczynki 🙃. Ten nasz Rysio tez ma matkę chłopczyce, wiec wszystko się zgadza 😃😃😃. Będę z nim chodzić po płotach, po drzewach, jeździć na kajaki i kopać w piłkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 12:53

Maaaa, Malgo_93, JaSzczurek lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰 29l.
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
    💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii - dieta bg
    - 5 transfer poronienie w 8tc. :(
    👨🏽33l.
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩‍❤️‍👨
    16.06- 6 transfer blaski 4BB <3
    22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
    24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
    16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
    25.07.20- 2 cm Kluseczka <3 tętno 167/min
    18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
    ZdiDp1.png
    Litania do św Józefa 🙏🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje udanych wizyt. Gratulacje zdrowych maluszkow❤️❤️❤️❤️❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mialam lekarza. Dostalam heparyne, bo mam wysokie ryzyko zaskrzepow.
    Czekam tez na wyniki krzywej cukrowej.
    Zastanawiam sie tez, kiedy moje paskudne swedzenie rak i stop sie zacznie, co bedzie oznaczac, ze cholestaza jest juz tuz za progiem🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️.
    Dobra rzecz, ze bede miala wywolywany porod. To jedyne co mnie uspokoilo

• zokeia Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Dobra rzecz, ze bede miala wywolywany porod. To jedyne co mnie uspokoilo
    Dlaczego wywoływany poród Cię uspokaja? Chcesz znać datę, to o to chodzi?

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • straw_berry Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackRose 89 wrote:
    Gratuluję zdrowego synka. Mi też gin delikatnie zasugerował dziewczynkę a sanco powiedziało, że chłopiec.
    Chłopcy są super, mi też pierwszy dzień było przykro ale już pogodziłam się, że nigdy córki mieć nie będę. Za to będe mieć 4 wspaniałych facetów w swoim życiu 🥰
    I właśnie o to chodzi, ja też rozumiem, wiele osób natomiast nie rozumie...

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    Dlaczego wywoływany poród Cię uspokaja? Chcesz znać datę, to o to chodzi?

Nie chodzi o date, ale ja bardzo duzo przeszlam w pierwszej ciazy, pozniej tez nie bylo latwo. Moj syn wymagal resusytacji zaraz po porodzie. Wole wiec miec wywolywany porod. Tylko i wylacznie dla dobra malenstwa

‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ