X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !! MARZEC 2021 !!
Odpowiedz

!! MARZEC 2021 !!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAAA-Cudowne wieści, ile Leoś już mierzy?zazdroszczę wyprawy nad morze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dominika405 wrote:
    Cześć :) Ja też mam szybki podgląd w przyszły wtorek. Również codziennie używam detektora i nie wiem czy umiałabym bez niego żyć. ;)

Agika, też miewam kłucia. Lekarz kazał brać magnez 3x2 i zupełnie się tym nie przejmować. :)

Ja odstawiłam już encorton, schodzę z duphastonu, więc cieszę się,że coraz mniej leków :)

Właśnie też biorę magnez, a dokładnie ASMAG 2x2 i się za bardzo nie przejmuje bo jakieś objawy musimy mieć :)

Ile brałaś encortonu? ja brałam 20 mg teraz mam dokończyć opakowanie 10 mg i koniec. Wczoraj zbadałam progesteron 2 doby po odstawieniu Agolutinu i wynosił 45mg. Ty badalas?

• zokeia Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizytach. Na usg genetycznym było widać dziewczynę. Nifty pro pokazało chłopaka.
    Dziecko zdrowe.
    Cieszę się, że zdrowe. Ale muszę przetrawić informację o płci.

dominika405, Malgo_93, sisi lubią tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Maaaa Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    MAAA-Cudowne wieści, ile Leoś już mierzy?zazdroszczę wyprawy nad morze.

Nie wiem 🙈🙈🙈 tak się zajęliśmy tym krwawieniem ze nawet nie dopytałam i nie dostałam zdjęcia 😑😅 a Leon wczoraj nie był dobrym modelem bo wariował strasznie 😅 trzymam kciuki za Twoja wizytę 🙂🥰💙

👩Maaa 32
    I IVF
    👣 24.01 👶♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaaa wrote:
    Nie wiem 🙈🙈🙈 tak się zajęliśmy tym krwawieniem ze nawet nie dopytałam i nie dostałam zdjęcia 😑😅 a Leon wczoraj nie był dobrym modelem bo wariował strasznie 😅 trzymam kciuki za Twoja wizytę 🙂🥰💙

Dobrze że małpka skacze :D

Maaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    Jestem po wizytach. Na usg genetycznym było widać dziewczynę. Nifty pro pokazało chłopaka.
    Dziecko zdrowe.

Też nastawiałaś się na dziewczynkę?

zokeia lubi tę wiadomość

• BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    Dziecko zdrowe.

Gratuluję zdrowego synka. Mi też gin delikatnie zasugerował dziewczynkę a sanco powiedziało, że chłopiec.
    Chłopcy są super, mi też pierwszy dzień było przykro ale już pogodziłam się, że nigdy córki mieć nie będę. Za to będe mieć 4 wspaniałych facetów w swoim życiu 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 11:35

Maaaa, zokeia, sisi lubią tę wiadomość

hchy90bv5a4juf6w.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Też nastawiałaś się na dziewczynkę?
    Tak, bo mam już dwóch synów. Bardzo chciałam doświadczyć podobnej więzi jaką mam z mamą.
    Kurczę kocham być królową w moim męskim świecie :)
    Ale dam sobie dzisiaj czas na nostalgię.

BlackRose 89, JaSzczurek lubią tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    Tak, bo mam już dwóch synów. Bardzo chciałam doświadczyć podobnej więzi jaką mam z mamą.
    A przepraszam, już kojarzę. Niestety nie na wszystko mamy wpływ, kiedy się dowiedziałam że chłopak też mnie ukłuło trochę.

• straw_berry Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    Dziecko zdrowe.
    Zokeia gratuluję zdrowego dzieciątka. Masz dwóch synków? Ja mam jednego, czekam na drugiego i koniec...pozostaje moje niezrealizowane marzenie ❤️

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • straw_berry Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze dziewczyny, że macie takie szczere podejście do płci, potraficie powiedzieć o swoich pierwszych odczuciach, bo otoczenie niestety często nas nie rozumie....

Malgo_93, Beatti lubią tę wiadomość

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:

Dokładnie, mamy te sama sytuację więc wiem co czujesz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 12:39

zokeia lubi tę wiadomość

hchy90bv5a4juf6w.png
  • dominika405 Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Właśnie też biorę magnez, a dokładnie ASMAG 2x2 i się za bardzo nie przejmuje bo jakieś objawy musimy mieć :)

Ile brałaś encortonu? ja brałam 20 mg teraz mam dokończyć opakowanie 10 mg i koniec. Wczoraj zbadałam progesteron 2 doby po odstawieniu Agolutinu i wynosił 45mg. Ty badalas?
    Brałam 10mg :) Schodziłam 5mg przez tydzień i 2.5mg przez ostatnie kilka dni (chyba znów tydzień). :) Nie badam progesteronu, bo u mnie skubaniec zwykle był niski (mimo tego,że szłam naturalnym cyklem). Duphaston odstawie w przyszłym tygodniu, ale biorę jeszcze Utrogestan 200 3x1 i lekarka powiedziała,że zmniejszymy dawkę w 18tc ale długo będę brała, bo działa cudownie na szyjkę i lepiej dmuchać na zimne.

Co do płci, to ja byłam pewna na 100%,że będzie chłopiec. Od samiusieńskiego początku myślałam o dziecku "on", mieliśmy wybrane imię. I szczerze, jak zobaczyłam wynik sanco to poczułam rozczarowanie. Oczywiście ulga,że zdrowe było ponad to ale było rozczarowanie, że to nie chłopiec. Po kilku dniach przeszło i teraz uwielbiam myśl,że to dziewczynka. :)

BlackRose 89, sisi lubią tę wiadomość

Córeczko, jesteś moim spełnieniem marzeń. 💕

17.06- FET 3.1.1
    6dpt- 29.2; 8dpt- 80.8; 10dpt- 188.4 ; 12dpt- 557.2; 14dpt- 1497; 17dpt- 4795;
    19dpt- pęcherzyk z zarodkiem;
    28dpt- mamy ❤
    38+4tc- mamy nasz Cud 👶
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    straw_berry wrote:
    Dobrze dziewczyny, że macie takie szczere podejście do płci, potraficie powiedzieć o swoich pierwszych odczuciach, bo otoczenie niestety często nas nie rozumie....

Jak Odebrałam Sanco to ryczałam pół dnia. Ale nie przez to, że będzie syn tak na prawdę a ze świadomości, że nie będzie już nigdy córki. Mało kto to rozumie i myślą, że jakas jestem okropna matka bo płaczę, że syn, przecież to nie o to chodzi...

straw_berry, Beatti, JaSzczurek lubią tę wiadomość

hchy90bv5a4juf6w.png
  • Frelciaa Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo faceci powinni rodzic synów a my córki 🤪🤪🤪 a tak serio to ja przetrawilam w kilka dni i pomyślałam sobie: babo tyle lat starałas się o DZIECKO, tyle wycierpialas i teraz będziesz marudzić bo czułaś dziewczynkę? Najśmieszniejsze jest to ze myśląc o Zosi miałam przed oczami Zoske z pracy- mala lobuziare, która nie miała pół różowego ciuszka, żadnych kwiatuszków i zawsze krótko ścięta. Zawsze tez bawiła się z chłopcami i generalnie to był taki chłopak w skórze dziewczynki 🙃. Ten nasz Rysio tez ma matkę chłopczyce, wiec wszystko się zgadza 😃😃😃. Będę z nim chodzić po płotach, po drzewach, jeździć na kajaki i kopać w piłkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 12:53

Maaaa, Malgo_93, JaSzczurek lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰 29l.
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
    💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii - dieta bg
    - 5 transfer poronienie w 8tc. :(
    👨🏽33l.
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩‍❤️‍👨
    16.06- 6 transfer blaski 4BB <3
    22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
    24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
    16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
    25.07.20- 2 cm Kluseczka <3 tętno 167/min
    18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
    ZdiDp1.png
    Litania do św Józefa 🙏🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje udanych wizyt. Gratulacje zdrowych maluszkow❤️❤️❤️❤️❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mialam lekarza. Dostalam heparyne, bo mam wysokie ryzyko zaskrzepow.
    Czekam tez na wyniki krzywej cukrowej.
    Zastanawiam sie tez, kiedy moje paskudne swedzenie rak i stop sie zacznie, co bedzie oznaczac, ze cholestaza jest juz tuz za progiem🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️.
    Dobra rzecz, ze bede miala wywolywany porod. To jedyne co mnie uspokoilo

• zokeia Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Dobra rzecz, ze bede miala wywolywany porod. To jedyne co mnie uspokoilo
    Dlaczego wywoływany poród Cię uspokaja? Chcesz znać datę, to o to chodzi?

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • straw_berry Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackRose 89 wrote:
    Gratuluję zdrowego synka. Mi też gin delikatnie zasugerował dziewczynkę a sanco powiedziało, że chłopiec.
    Chłopcy są super, mi też pierwszy dzień było przykro ale już pogodziłam się, że nigdy córki mieć nie będę. Za to będe mieć 4 wspaniałych facetów w swoim życiu 🥰
    I właśnie o to chodzi, ja też rozumiem, wiele osób natomiast nie rozumie...

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    Dlaczego wywoływany poród Cię uspokaja? Chcesz znać datę, to o to chodzi?

Nie chodzi o date, ale ja bardzo duzo przeszlam w pierwszej ciazy, pozniej tez nie bylo latwo. Moj syn wymagal resusytacji zaraz po porodzie. Wole wiec miec wywolywany porod. Tylko i wylacznie dla dobra malenstwa

‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ