!! MARZEC 2021 !!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydominika405 wrote:Cześć
Ja też mam szybki podgląd w przyszły wtorek. Również codziennie używam detektora i nie wiem czy umiałabym bez niego żyć.
Agika, też miewam kłucia. Lekarz kazał brać magnez 3x2 i zupełnie się tym nie przejmować.
Ja odstawiłam już encorton, schodzę z duphastonu, więc cieszę się,że coraz mniej leków
Właśnie też biorę magnez, a dokładnie ASMAG 2x2 i się za bardzo nie przejmuje bo jakieś objawy musimy mieć
Ile brałaś encortonu? ja brałam 20 mg teraz mam dokończyć opakowanie 10 mg i koniec. Wczoraj zbadałam progesteron 2 doby po odstawieniu Agolutinu i wynosił 45mg. Ty badalas? -
agika88 wrote:MAAA-Cudowne wieści, ile Leoś już mierzy?zazdroszczę wyprawy nad morze.
Nie wiem 🙈🙈🙈 tak się zajęliśmy tym krwawieniem ze nawet nie dopytałam i nie dostałam zdjęcia 😑😅 a Leon wczoraj nie był dobrym modelem bo wariował strasznie 😅 trzymam kciuki za Twoja wizytę 🙂🥰💙👩Maaa 32
I IVF
👣 24.01 👶♥️ -
nick nieaktualnyMaaaa wrote:Nie wiem 🙈🙈🙈 tak się zajęliśmy tym krwawieniem ze nawet nie dopytałam i nie dostałam zdjęcia 😑😅 a Leon wczoraj nie był dobrym modelem bo wariował strasznie 😅 trzymam kciuki za Twoja wizytę 🙂🥰💙
Dobrze że małpka skaczeMaaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
zokeia wrote:Jestem po wizytach. Na usg genetycznym było widać dziewczynę. Nifty pro pokazało chłopaka.
Dziecko zdrowe.
Cieszę się, że zdrowe. Ale muszę przetrawić informację o płci.
Gratuluję zdrowego synka. Mi też gin delikatnie zasugerował dziewczynkę a sanco powiedziało, że chłopiec.
Chłopcy są super, mi też pierwszy dzień było przykro ale już pogodziłam się, że nigdy córki mieć nie będę. Za to będe mieć 4 wspaniałych facetów w swoim życiu 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 11:35
Maaaa, zokeia, sisi lubią tę wiadomość
-
agika88 wrote:Też nastawiałaś się na dziewczynkę?
Kurczę kocham być królową w moim męskim świecie
Ale dam sobie dzisiaj czas na nostalgię.BlackRose 89, JaSzczurek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzokeia wrote:Tak, bo mam już dwóch synów. Bardzo chciałam doświadczyć podobnej więzi jaką mam z mamą.
Ale dam sobie dzisiaj czas na nostalgię.
-
zokeia wrote:Jestem po wizytach. Na usg genetycznym było widać dziewczynę. Nifty pro pokazało chłopaka.
Dziecko zdrowe.
Cieszę się, że zdrowe. Ale muszę przetrawić informację o płci. -
zokeia wrote:Tak, bo mam już dwóch synów. Bardzo chciałam doświadczyć podobnej więzi jaką mam z mamą.
Ale dam sobie dzisiaj czas na nostalgię.
Dokładnie, mamy te sama sytuację więc wiem co czujeszWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 12:39
zokeia lubi tę wiadomość
-
agika88 wrote:Właśnie też biorę magnez, a dokładnie ASMAG 2x2 i się za bardzo nie przejmuje bo jakieś objawy musimy mieć
Ile brałaś encortonu? ja brałam 20 mg teraz mam dokończyć opakowanie 10 mg i koniec. Wczoraj zbadałam progesteron 2 doby po odstawieniu Agolutinu i wynosił 45mg. Ty badalas?Schodziłam 5mg przez tydzień i 2.5mg przez ostatnie kilka dni (chyba znów tydzień).
Nie badam progesteronu, bo u mnie skubaniec zwykle był niski (mimo tego,że szłam naturalnym cyklem). Duphaston odstawie w przyszłym tygodniu, ale biorę jeszcze Utrogestan 200 3x1 i lekarka powiedziała,że zmniejszymy dawkę w 18tc ale długo będę brała, bo działa cudownie na szyjkę i lepiej dmuchać na zimne.
Co do płci, to ja byłam pewna na 100%,że będzie chłopiec. Od samiusieńskiego początku myślałam o dziecku "on", mieliśmy wybrane imię. I szczerze, jak zobaczyłam wynik sanco to poczułam rozczarowanie. Oczywiście ulga,że zdrowe było ponad to ale było rozczarowanie, że to nie chłopiec. Po kilku dniach przeszło i teraz uwielbiam myśl,że to dziewczynka.BlackRose 89, sisi lubią tę wiadomość
Córeczko, jesteś moim spełnieniem marzeń. 💕
17.06- FET 3.1.1
6dpt- 29.2; 8dpt- 80.8; 10dpt- 188.4 ; 12dpt- 557.2; 14dpt- 1497; 17dpt- 4795;
19dpt- pęcherzyk z zarodkiem;
28dpt- mamy ❤
38+4tc- mamy nasz Cud 👶 -
straw_berry wrote:Dobrze dziewczyny, że macie takie szczere podejście do płci, potraficie powiedzieć o swoich pierwszych odczuciach, bo otoczenie niestety często nas nie rozumie....
Jak Odebrałam Sanco to ryczałam pół dnia. Ale nie przez to, że będzie syn tak na prawdę a ze świadomości, że nie będzie już nigdy córki. Mało kto to rozumie i myślą, że jakas jestem okropna matka bo płaczę, że syn, przecież to nie o to chodzi...
straw_berry, Beatti, JaSzczurek lubią tę wiadomość
-
Bo faceci powinni rodzic synów a my córki 🤪🤪🤪 a tak serio to ja przetrawilam w kilka dni i pomyślałam sobie: babo tyle lat starałas się o DZIECKO, tyle wycierpialas i teraz będziesz marudzić bo czułaś dziewczynkę? Najśmieszniejsze jest to ze myśląc o Zosi miałam przed oczami Zoske z pracy- mala lobuziare, która nie miała pół różowego ciuszka, żadnych kwiatuszków i zawsze krótko ścięta. Zawsze tez bawiła się z chłopcami i generalnie to był taki chłopak w skórze dziewczynki 🙃. Ten nasz Rysio tez ma matkę chłopczyce, wiec wszystko się zgadza 😃😃😃. Będę z nim chodzić po płotach, po drzewach, jeździć na kajaki i kopać w piłkę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 12:53
Maaaa, Malgo_93, JaSzczurek lubią tę wiadomość
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczkatętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa dzis mialam lekarza. Dostalam heparyne, bo mam wysokie ryzyko zaskrzepow.
Czekam tez na wyniki krzywej cukrowej.
Zastanawiam sie tez, kiedy moje paskudne swedzenie rak i stop sie zacznie, co bedzie oznaczac, ze cholestaza jest juz tuz za progiem🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️.
Dobra rzecz, ze bede miala wywolywany porod. To jedyne co mnie uspokoilo -
BlackRose 89 wrote:Gratuluję zdrowego synka. Mi też gin delikatnie zasugerował dziewczynkę a sanco powiedziało, że chłopiec.
Chłopcy są super, mi też pierwszy dzień było przykro ale już pogodziłam się, że nigdy córki mieć nie będę. Za to będe mieć 4 wspaniałych facetów w swoim życiu 🥰 -
nick nieaktualnyzokeia wrote:Dlaczego wywoływany poród Cię uspokaja? Chcesz znać datę, to o to chodzi?
Nie chodzi o date, ale ja bardzo duzo przeszlam w pierwszej ciazy, pozniej tez nie bylo latwo. Moj syn wymagal resusytacji zaraz po porodzie. Wole wiec miec wywolywany porod. Tylko i wylacznie dla dobra malenstwa