!! MARZEC 2021 !!
-
WIADOMOŚĆ
-
Starszego szczepiłam zgodnie z kalendarzem, płatną 5w1,choć w pewnej chwili była / jest niedostępna... Najbardziej bałam się odra, świnka, różyczka, dostał priorix, nigdy na szczęście nie było skutków ubocznych, a i mało choruje, choć we wakacje zaliczyłam wizytę prywatną u endo i pediatry dziecięcego, zrobiłam mu tsh ft3 ft4 i przeciwciała, bo niepokoiła mnie jego drobna budowa, na, szczęście wszystko ok, w centylach się mieści, taka jego uroda... KJ niby jeszcze nie najkrótsza, ale długa też nie, a i ciekawe jaka jest obecnie 🤷🏻
-
Ja w pewnym momencie tez sprawdzałam u młodego TSH bo naparwdę rósł mega szybko.... ale ok. Tylko czasami dokuczają mu bóle wzrostowe:/
Straw berry współczuje bo podejrzewam ze mając starsze dziecko mega ciężko jest leżeć.... pod tym kątem w pierwszej ciąży na pewno jest łatwiej. -
straw_berry wrote:Agnieszka granicą jest 25 mm tak mówił łódzki gin i moja, choć niektórzy uważają, że nawet 20 mm... A są i tacy, którzy nie mierzą w ogóle (moje 2 koleżanki, prywatnie, jedna jest w 17 tc, druga 27 tc)
-
W pierwszej ciąży mój ginekolog miał „obsesje” na punkcie szyjki. Sprawdzał na każdej wizycie ręcznie na fotelu i na usg. I bardzo szybko zalecił mi spore dawki magnezu choć szyjka była zawsze powyżej 4cm. Obecny uważa ze jeśli nie ma plamień, powtarzających się twardnień czy mocnych bóli to szyjkę sprawdza na usg i nawet nie zawsze. Magnezu tez nie kazał mi brać. Za to co wizytę zleca mi kontrolne badanie potasu. Widocznie co lekarz to inna szkoła. Ale ostrożności w tym temacie nigdy za dużo wiec ja np. dopytuje o szyjkę na wizycie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2020, 22:08
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Mi endo powiedział, że samo tsh nic nie mówi (syn miał nieco powyżej i już diagnozowałam 🤦) ważne jest ft3 i ft4 oraz te przeciwciała, badał go też ręcznie, rozmawialiśmy. KJ najważniejsze, że zdrowo nam rosną, bo naprawdę inhalator kupiłam dopiero, kiedy miał ponad 2 lata, a i to głównie stanowi podstawę ewentualnego leczenia u niego, bo zdarza się kaszel czy katar, ale bez antybiotyków, mial je może 3 razy, w tym raz w styczniu przy gorączce 41 (!) pomimo zbijania długo utrzymywała się w granicach 38,39, bez innych objawów, crp, morfologia, mocz ok, 2 razy byłam na pogotowiu... Co to było (?)
-
Podobno są osoby które generalnie mają tendencje do wysokich temperatur. Ja czy Junior jak mamy 38,5 to lecimy przez ręce. Ale rzadko kiedy mamy powyżej 37,5. Syn koleżanki z pracy przy zwykłej infekcji potrafi mieć 41 stopni i niewiele mu się dzieje....
U nas „jazdy” były przy ząbkowaniu. Myśle ze to tez dlatego młody tak długo nie spał. Żeby wychodziły mu szybko i intensywnie . I w towarzystwie gorączki. Raz właśnie takiej pod 39. Lekarz powiedział mi ze to niemożliwe żeby to były zęby ale 2/3 dni później przebiły mu się chyba trzy zęby i objawy ustały więc kto wie.... Za to teraz stałe zęby wychodzą mu bezproblemowo.Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Mojemu zdarzyło się ze dwa razy podwyższona temperatura przez kilka dni, takie 38,39 stopni, po którym myślałam, że coś wyjdzie, a nie wyszło 🤷🏻 widocznie organizm tak długo się bronił 🤔 ale to 41 to było przez 2 noce, okropne. Oczywiście termometr mam bezdotykowy, pożyczam też od kuzynki, aby czasem porównać i mam też rtęciowe w ostateczności, bo czasem to już sam człowiek głupieje jest czy nie ma 🤦
-
Ja czytam na bieżąco ale nie zawsze mam co napisać na dany temat.
Smiało można mnie wywoływać i pytać, mnie rozmawianie dobrze robi na głowę.
Leżę sobie w domku bo oczywiście boję się, ze sie pessar zsunie, chociaz to się podobno bardzo rzadko zdarza. Bo ale strach ma wielkie oczy, więc dwujeczka to niezłe wyzwanie
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Strawbeery z takim przedszkolakiem ciężko odpoczywać, Vian a ogolnie jak samopoczucia? Ja dzis w końcu wolności wiec pomimo zimna poszłam na długi spacer i kupiłam małemu ten rożek u mnie w mieście jest kobitka co sami robią ogolnie pościele itp. Wiec stwierdziłam, że raczej będzie wmiare dobre i mega tanie no tylko 20 zl
-
Agnieszka pewnie bez starszego byłoby 'łatwiej', ale z drugiej strony to taki przytulas i często mówi mi, że mnie kocha i że jestem piękna 😅 że myślę, że dzięki niemu jest mi jednak łatwiej, nie myślę tak, nie nakręcam się... Bardzo dobra cena rożka, ja zamówiłam w smyku w promo za 22 zł i mąż tuż przed zamknięciem gh zdążył odebrać. Starszy lubił rożek, tulika nie cierpiał 😅 Teraz mam jedno i drugie, no zobaczę, co tam zaakceptuje 🤔
-
Strawbeery pamiętaj ze dzieci zawsze szczerze mówia 🙂
Jak kochane Wam weekend mija ? Bo ja przenosze sie tylko z łóżka na łóżko.
Mam pytanie co do ruchów malucha , w którym miejscu czujecie? Bo ja cały czas pod pepkiem badz na jego wysokości, wgl. dwa dni dal czadu a teraz dwa dni bardzo spokojny az sie martwie. -
Mija leniwie 😅 mąż wczoraj zamówił znalezioną przeze mnie szafkę z szufladami, bo starszy ma swoją szafę i dwóch nie zmieszczę... Ciekawe co przyjdzie 🤔 czas realizacji 4 dni robocze, bo innych, których wymiar mi odpowiadał 90 🤦 do porodu by nie przyszło... Ruchy czuję nisko, często znęca się nad pęcherzem i szyjką, co boli, pojedyncze puknięcia wyżej... Tylko u mnie łożysko z przodu i widzę różnicę. Uaktywnia się o 23 (!) jak wstaję w nocy to i o 4 go czuję... Mam nadzieję, że po narodzinach mu tak nie zostanie 🙈
-
Strawbery jak przeczytałam że twoje maleństwo tak się zachowuje to od razu zaczęłam się śmiać. Moja Ada tak samo się zachowuje 🤣 i też mam łożysko na przedniej ścianie. Te same godziny aktywności, odczucia i niestety strach by jej tak nie zostało🙈
Dziś mam kiepski dzień boli mnie głowa czuje jakbym miała migrenę.
Misiaa jak się czujesz? Kiedy masz wizytę?Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
👶-2007 synuś
👶-2009 córcia
13.07 🧪- 23 mlU
17.07 🧪- 133 mlU
28.07🧪 - 8656 mlU
11.08 ❤
17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤