X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !! MARZEC 2021 !!
Odpowiedz

!! MARZEC 2021 !!

Oceń ten wątek:
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde na takim prawdziwym kuligu z końmi jeszcze ja nie byłam, ale gdyby nie ciaża sama poszłabym poszaleć na śniegu. Ja fryzjera mam na polowo lutego zeby poczuć się lepiej, a po ciazy pewnie szybko wrócę do hybryd ale mam szczęście , że szwagierka robi. Narazie pazokcie odpoczywają ale fakt jakoś e ciazy mam potrzebę dowartościowania się bardziej niż zwykle.

• KJ2020 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od pewnych zabiegów odzwyczaiła się na wiosnę. Okres siedzenia w domu wykorzystałam na naturalne zabiegi jak olejowanie włosów czy odpoczynek od hybryd. Tylko z fryzjera nie zrezygnowałam - ja tylko delikatnie podrasowuje kolor włosów ale jednak wole dodać im trochę życia bo naturalnie mam mysi blond.

Pulola ja ciagle żyje w przekonaniu ze mam dużo czasu... dopiero od wczoraj mam pomysł gdzie w ogóle chce rodzić. Muszę tam zadzwonić i dopytać o kilka rzeczy. A w lutym zrobię zamowienie apteczne. Wiec w tym tempie torbę będę pewnie pakować pod koniec lutego albo początkiem marca. Staram się nie myśleć/nie zakładać że coś może się dziać wcześniej.... w poprzedniej ciąży tez pakowałam się z 2/3 tygodnie przed terminem. Teraz stresuje się jeszcze mnie bo wiem gdzie co mam żeby ewentualnie wytłumaczyć mężowi plus miejscowe szpitale prawie nic nie wymagają.

My od kilku lat firmowo zrezygnowaliśmy z wyjazdów letnich na rzecz zimowych, połączonych właśnie z kuligiem , ogniskiem etc . I zabawa jest rewelacyjna !

• Beatti Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulig super sprawa tylko szkoda że mogę co najwyżej popatrzeć..akurat teraz jak jest śnieg to w ciąży jestem 🤨
    Ja robiłam hybryda cały czas, zrezygnowałam 3 tygodnie temu bo u mnie do porodu trzeba mieć naturalne, a że robiłam ok 10lat ciągiem to teraz muszą do siebie dojść. Łamią się strasznie. Do fryzjera chodziłam normalnie, teraz jestem umówiona na początku marca.
    Pakować zamierzam się po 34tc. W razie czego mam wszystko przygotowane i kupione, leży co prawda w kilku miejscach więc gdyby coś to na bank czegoś zapomnę. Jakoś torbą do szpitala mnie parzy.. jest to już dla mnie sygnał że to już, a ja psychicznie nie jestem jeszcze przygotowana🤦‍♀️

Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
    👶-2007 synuś
    👶-2009 córcia
    13.07 🧪- 23 mlU
    17.07 🧪- 133 mlU
    28.07🧪 - 8656 mlU
    11.08 ❤
    17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤
  • straw_berry Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U fryzjera byłam dziś, w mojej sytuacji to chyba ostatni dzwonek. Rzęs przedłużania nigdy nie robiłam, sama kosmetyczka mi odradza, mówiąc, że moje są długie i sporo ich (choć proste jak drut). Hybrydy miałam może 4 razy, moje paznokcie źle to zniosły, a naturalne są niezłe, kiedy pomaluję lakierem wiele osób myśli, że to hybryda (tylko, żeby ten lakier się trzymał jak hybryda). Mój syn codziennie na śniegu, tydzień temu mąż zaprzągł sanki do auta zdalnie sterowanego i woził go po polach (kulig tylko mechaniczny 😅). Walizka podobnie jak u Beatti stoi i patrzy na mnie 🤦 mąż dziś zrobił gołąbki, zjadłam dwa, leżę i oddycham równo, bo przesadziłam.

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • KJ2020 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatti moje paznokcie po latach hybrydy tez dochodziły chwile do siebie. Ale były już ok a teraz znowu się pogorszyły. Może to jakieś niedobory choć wyniki morfologii mam dobre. Kij wie. Zobaczę jeszcze co zrobię. Do porodu zapewne tez muszę mieć naturalne wiec może po prostu wszystkie skrócę i dam im czas na regenerację?

Ja się nie pakuje bo chyba nie chce hmmm „wywoływać wilka z lasu”. I tak wiem ze to irracjonalne :) plus przy moim trybie życia ciagle brak mi na wszystko czasu... no wiec albo mnie natchnie nagle ale pewnie jako ostatnia z Was będę się pakować :) ostatnio pakowałam się jak mój mąż dostała szału ze nie jestem gotowa :)

Straw berry ja lata temu robiłam przez kilka miesięcy rzęsy i to była moja miłość:) zrezygnowałam w tym czasie z jakiegokolwiek makijażu a wyglądałam fajnie :) ale na dłuższą mete i dużo to wtedy kosztowało i sporo czasu zajmowało. Zrezygnowałam i nie wróciłam. W 2020 roku miałam w końcu zacząć regularnie chodzić do kosmetyczki bo mam problematyczną cerę ale byłam z dwa razy i zaczęła się pandemia...

Mija przyjaciółka śmieje się teraz że po prostu na 40stke uciekniemy z domu i zrobimy sobie botoks :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2021, 21:57

• straw_berry Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KJ z tym botoksem to wcale nie jest śmieszne. Dziś zauważyłam, że moja fryzjerka niewiele starsza ode mnie, wygląda jakoś inaczej 😉 syn ma jedno imię, drugiemu też napewno nadamy jedno. Każdy robi jak uważa, choć czasem trzeba uważać, bo dwa imiona i nazwisko syna koleżanki liczą sobie skromne 30 liter.. Dziś uważa, że przesadziła.

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany dziewczyny, ja przy Was to jak rasowy jaskiniowiec. Hybryda ostatnia gdzies w październiku, ale też nie robię regularnie. Rzęsy i brwi nigdy nie robione, włosy fryzjera widziały w czerwcu... farba to tylko jak sama zrobie w domu i to taka niby do 26 zmyć czy coś... i nie zanosi się, żebym przed porodem miała gdzieś pójśc a po to pewnie nie będzie czasu. Z resztą paznokci do cesarki nie ma co robić 😉

Ja z tych w gorącej wodzie kąpanych. Ma spakowane torby. Została ładowarka do telefonu, która jest używana na bieżąco i coś do jedzenia, ale na to za wcześnie...

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Beatti Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw matko 30 liter?! Twoja znajoma faktycznie przesadziła.

Zawsze chciałam spróbować robienia rzęs, ale znalazłam dobry tusz i zrezygnowałam. Moje są długie i jak je wyciągnę tuszem to się dodatkowo wykręcają. Muszę wtedy uważać bo dotykają mi powiek i zaraz po malowaniu wszystko na powiece zostaje i wyglądam wtedy jak panda 🤣

👶-2007 synuś
    👶-2009 córcia
    13.07 🧪- 23 mlU
    17.07 🧪- 133 mlU
    28.07🧪 - 8656 mlU
    11.08 ❤
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze długie i pomalowane paznokciem (fetysz męża i ja się z czasem przyzwyczaiłam) u fryzjera bylam w sierpniu teraz chce troche odświeżyć (mohe wlosyvto dramat i nie chce ich niszczyć bardziej rozjaśnianiem). Rzęsy fajna sprawa ale naturalne się niszczą osobiście miałam 3 razy robione.
    Beatii ja psychicznie tez słabo nastawiona ale jestem z tych co lubią mieć wszystko wrazie czego przygotowane.
    Vian u Ciebie z torbami się nie dziwię, że już spakowana.
    Ja mam w głowie tylko żeby schudnąć po porodzie ale tez nie za wszelką cenę jakoś sobie ubzdurałam, że chce być sexy mama 🤣

• pukola Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2021, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam ten lifting pierwszy raz w grudniu. Fajny efekt, mam swoje rzęsy a nie potrzebuje już tuszu bo są podkręcone i dobrze podkreślone. Doczepianych nigdy nie miałam, nie wyleżałabym 3h. Ten lifting trwał 1,5h i było mi bardzo ciężko,mały wariowal w brzuchu boleśnie, kręgosłup bolał. Henny nigdy nie robiłam, ale uwielbiam podkreślone brwi a tak nie lubię ich malować, że postanowiłam spróbować henny pudrowej. Jak mi się spodoba to za jakiś dłuższy czas zrobię sobie makijaz permanentny i będę miala spokoj.

• VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja nawet nie pomyślałam o chudnięciu po porodzie. Dziwna jestem 😁

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • KJ2020 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy długie nazwisko wiec syn ma krótkie imię :) bardzo doceniał jak uczyli się podpisywać :)

U mnie najzabawniejsze z tymi zabiegami jest to że ja mam fioła żeby wyglądać naturalnie :) i to jest w tym wszystkim najtrudniejsze i najbardziej męczące :) bo wiecie siedzę u fryzjera 3 h a w życiu nie miałam na całych włosach farby :) lekko rozjaśniam pojedyncze kosmyki :) rzęsy mogła mi robić tylko siostra kolegi która mnie zna i wie co lubię - absolutnie nie było opcji żeby rzęsy były jak sztuczne:) etc etc:) jedynie co, to kilka lat temu zakochałam się w krwistej czerwieni na paznokciach i dość często mam taki mocny kolor. Ale choć nigdy nie miewam zupełnie krótkich paznokci to bardzo długich od lat tez już nie mam. Wiec nigdy nie przedłużam a jedynie maluje. Makijaż tez lubię bardzo delikatny. Wiec botoks tak średnio tu pasuje :) ale odgrażam się że po tym ostatnim, szalonym i ciężkim czasie naparwde będę musiała zaszaleć... więc albo się przefarbuję na rudo albo jednak botoks :) - potem ucieczka z domu na jakiś weekend :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2021, 22:45

• straw_berry Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym botoksem to oczywiście u siebie tego nie widzę, choć zauważam, że naprawdę coraz młodsze osoby w moim otoczeniu eksperymentują. Blond kolor napewno jest bardzo wymagający, ja mam ciemne włosy i uwielbiam je, bo nie muszę z nimi robić nic oprócz mycia szamponem. Tak czy siak kiedyś zrobię blond 😎

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pukola pernamentny moje marzenie, juz bylam umowiona ale covid a później ciaza.
    Ja za to make up codziennie uwielbiam mocno się malować ale staram się nie przesadzać, ja to nawet z nudów siadam i kombinuje z make up tak oooo
    Vian ja gdy dowiedziałam się, że jestem w ciazy weszłam na wagę i w życiu nie ważyłam tak dużo, spora nadwaga dlatego jakoś moim priorytetem jest schudniecie bo az mi zle na sama mysl ile przytyłam ale wiadomo wszystko z głową najważniejszy będzie mały, być może tak mnie wymęczy, ze nie dam rady schudnąć.
    Aa ucieczka z domu marzy mi się od roku i jakoś nigdy nie było z kim 🤣

• KJ2020 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od liceum taką „paczkę” jesteśmy 4 i mamy rzadki choć systematyczny kontakt. I śmiejemy się że czekamy aż w końcu znów będziemy mogły się wszystkie 4 napić wina bo nasze losy inaczej się potoczyły i choć jesteśmy w jednym wieku to jedna z nas ma już 3 dzieci a druga dopiero myśli o pierwszym. Plus trochę nas rozniosło po Polsce. QI w konsekwencji od kilku lat wiecznie któraś nie pije bo akurat jest w ciąży albo karmi:) ja cisnę dziewczyny żeby zamknąć temat do 40stki a potem urwać się z tej okazji gdzieś na weekend i wlać w siebie dużo wina :)

Straw berry ja mam takie same obserwacje. Ze dużo nawet sporo młodszych osób niż ja coraz mocniej ingeruje w urodę. Nie oceniam. Choć efekty czasami mnie zachwycają a czasami wręcz przeciwnie. Ja idę w drugą stronę i np. dopiero z 2/3 lata temu otworzyłam się na naturalne kosmetyki, wcześniej używałam raczej mocnych kremów etc. Ale też niczego nie wykluczam w przyszłości:) zobaczymy :) właśnie tą moją przyjaciółkę bardzo kusi botoks a że w przeszłości namówiła mnie już na dziwniejsze rzeczy to kto wie:) choć pewnie standardowo kolejne moje szaleństwo to będzie kolejne zwierze, najpewniej kolejny kot w domu :) a tak serio to moim zdaniem żeby efekt był fajny to bardzo często trzeba albo sporo kasy albo sporo czasu a najczęściej tego i tego:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2021, 23:06

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja torbę do połowy mam spakowaną zostało jeszcze parę rzeczy do włożenia. Co do wyglądu to ja nigdy nie chodzę do kosmetyczki a do fryzjera niezbyt często bo swój kolor włosów uwielbiam więc nie maluję no i wolę mieć zawsze trochę dłuższe jednak teraz zmobilizowałam się i poszłam je skrócić ale tak żeby jednak móc je związac. Hybrydy robię sama więc kosmetyczka mi zbędna. Teraz mam długą przerwę bo remonty w mieszkaniu plus hybryda to marny pomysł. Rzęsy brwi hmm wolę swoje naturalne. Po prostu czuję się dobrze sama ze sobą. Ostatnio leżąc w szpitalu na sali dziewczyna myślała że mam góra 25 lat a ja 31 :) legginsy też mają plusy dopasowane pokazują nasze wdzięki mój partner je uwielbia 😅 dziewczyny myślę że nie ma się co dołować dopóki nasi mężowie partnerzy widzą w nas piękne kobiety :) mojemu jak powiedziałam że idę do fryzjera to już krzyczał tylko nie wymyślaj za mocno 🤷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 01:31

Aleksandra 84 lubi tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Beatti Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety z dzisiejszego kuligu nici.. w zamian zabieram dzieci na górkę. Ciekawa jestem ile wytrzymają bo jest dość zimno..🥶🥶🥶

KJ2020 lubi tę wiadomość

👶-2007 synuś
    👶-2009 córcia
    13.07 🧪- 23 mlU
    17.07 🧪- 133 mlU
    28.07🧪 - 8656 mlU
    11.08 ❤
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, ze kulig nie wypalił mam nadzieję, że jeszcze będziecie mieć okazje.
    Emilka wszystko co robię z fryzjer itp. Robie dla siebie nie dla męża (fakt paznokcie ale to się zaczęło 10 lat temu jak chodziliśmy i weszlo w krew)
    Musze się wyżalić, że mam fatalny dzień
    Zaczęło się od tego, że szwagierka zaprosiła na beze ale mąż nie miał chęci jechać, wtedy wymyśliliśmy mc Donalda bo chciałam lody i hamburgera ale brama garazowa nam zamarzła 🙈 to zamówiliśmy do domu hamburgera i pracownik nie poinformował mnie, że będzie w bułce od kebaba od godziny siedzę i ryczę 😭 mąż zaklopotany chce dobrze a nie wychodzi, a wystarczyło by pewnie zjeść coś słodkiego a tego w domu nie mam 🤨

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszko jeśli potrzebujesz to robisz. Jeśli czujesz się wtedy lepiej to dobrze. Oczywiście ja nikogo nie chce tu jakoś krytykować bo chodzi do kosmetyczki. Jestem tylko bardziej zwolenniczką naturalnego wyglądu i dla mnie sztuczne rzęsy czy brwi które teraz są tak modne nie są fajne.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka oczywiście każdy ma swoje opinie, grunt zeby kobieta czuła się pewnie . Ja uważam, że każdy jest piekny na swój sposób 😀

Beatti, e_mil_ka lubią tę wiadomość

‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ