X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !! MARZEC 2021 !!
Odpowiedz

!! MARZEC 2021 !!

Oceń ten wątek:
  • Beatti Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Przy jakich wartościach Aga wyszła Ci tachykardia u małego? Pytam bo mindzis na KTG mała miała duże skoki od 108 do 167. Niby lekarka nic nie mówiła na obchodzie. Zaraz ma dostać 3 kroplowke z magnezem. Taki był wczoraj spokój ze skurczami Tak do 23. Później znów twardnienia...

Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
    👶-2007 synuś
    👶-2009 córcia
    13.07 🧪- 23 mlU
    17.07 🧪- 133 mlU
    28.07🧪 - 8656 mlU
    11.08 ❤
    17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤
  • straw_berry Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatti jako laik wyczytałam, że brachykardia poniżej 110,a tachykardia powyżej 160,jednak niewielkie odchylenia są jak najbardziej prawidłowe, fizjologiczne. Może Lumi napisze coś więcej? Aga co u Ciebie? Beatti skurcze obejmują u Cb cały brzuch? Odczuwasz ból w podbrzuszu?

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • Beatti Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw zaczynają się od podbrzusza i zaczynają obejmować cały brzuch. Trzymają z 30-40sekund i puszczają. Podłączył mi właśnie magnez. Strasznie wolno to podają, wczoraj zdążyła zlecić dopiero koło 14.

👶-2007 synuś
    👶-2009 córcia
    13.07 🧪- 23 mlU
    17.07 🧪- 133 mlU
    28.07🧪 - 8656 mlU
    11.08 ❤
  • KJ2020 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:) witam się w sobotnie przedpołudnie :)

Aga jeśli się niepokoiłaś dobrze że to sprawdziłaś. Pytałam bo nie byłam zdziwiona że pojechałaś tylko że Cię zostawili. Ale podejrzenie tachykardii chyba to wyjaśnia. Lepiej dmuchać na zimne.

Beatti ja kiedyś słyszałam że magnez dobrze jest przyjmować przez dłuży okres, że wtedy lepiej się wchłania. Ale nie wiem czy o to chodzi. Poza magnezem coś jeszcze dostajesz? Skurcze bolesne?
    Wiecie że ja mimo iż urodziłam dziecko nie do końca wiem jak wyglądają skurcze... :) cały poród miałam krzyżowe. Wiec jeszcze przed porodem myślałam że po prostu bolą mnie plecy ;)

Ja generalnie jestem mega wybredna co do jedzenia. Tak życiowo. Kocham dobre produkty, dobre potrawy i fajne knajpki. W szpitalu nie mam wielkich oczekiwań. Może być prosto - byle dałoby się zjeść. Jedyne co to kolacja koło 17stej mnie zabija. Ja często tak jadałam kiedyś obiad :) no i generalnie ja wole zjeść więcej posiłków a mniejszych. Ale myśle że diety szpitalne tez się zmieniają na plus bo coraz więcej szpitali zatrudnia dietetyków i generalnie dba o kuchnie.

A propos jedzenia upiekłabym coś ale nie mam pomysłu... na i od zresztą też. Pije kolejny kubek herbaty i w sumie od rana nic jeszcze nie zrobiłam:/ a muszę przynajmniej uporządkować lodówkę i zamrażarkę żeby nie marnować rzeczy tylko zjeść to zalega dłużej.

• Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lumi ja mam 32+5 , dzis ktg dobre jak się pytałam o wczorajsze to położna stwierdziła, że też jest dobrze. Maly zaczął się ruszać wiec chyba chce do domu.
    Mnie bardziej w kroczu łapią lekkie skurcze.
    Co do posiłków sniadanie było ok, nie wiem co na obiad . Długo Beatii beda Cie trzymać? Czekam moze przyjdzie do mnie łaskawie lekarz i coś mi powie więcej.

• Beatti Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kj teraz nie są bolesne tyle że denerwujące bo jak złapał konkretny to mnie zginalo w pół. Powiem Ci że w pierwszej ciąży też miałam krzyżowe o to był hardcore, z Mati były z brzucha i to był Light jakby Cię brzuch bolał przy okresie i wyproznieniu jak się przytyjesz czymś. Takie skurcze można mieć, gorzej z krzyża. Przynajmniej dla mnie..

Aga podobno do poniedziałku. Chyba że się nie wyciszą to dłużej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2021, 10:45

Ilona92 lubi tę wiadomość

👶-2007 synuś
    👶-2009 córcia
    13.07 🧪- 23 mlU
    17.07 🧪- 133 mlU
    28.07🧪 - 8656 mlU
    11.08 ❤
  • straw_berry Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga to my równo idziemy. Dziewczyny wiem co to za stes i strach, u mnie był początek grudnia, dużo młodsza ciąża. U Was teraz szanse są duże, ale najlepiej urodzić po tym 37 tc, czego dla siebie również bardzo chcę.. Aga czyli u Cb właściwie wszytsko dobrze, sama też się uspokoisz. U mnie ostatnio nawet czuję czkawkę, wcześniej nie. KJ może ciacho na maślance z jabłkami, brzoskwinami i kruszonką?

KJ2020 lubi tę wiadomość

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • Lumi86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszko, to jeszcze masz trochę czasu do terminu :)
    Świetnie, że ktg już jest dobre i ruchy wróciły do normy. Ja tego kiedyś nie wiedziałam, ale tachykardia może być m.in. objawem niedotlenienia (oczywiście może ono być chwilowe). Dlatego tachykardię i słabe ruchy warto zawsze skontrolować w szpitalu, żeby potwierdzić, czy wszystko jest ok. I nie przejmować się, czy w szpitalu wezmą nas za panikary.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2021, 13:54

Beatti, Ilona92 lubią tę wiadomość

09.2017 synek
    09.2019 [*] córeczka 40 tc
    04.2020 puste jajo płodowe
    02.2021 tęczowy synek <3
  • KJ2020 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw berry a masz jakiś link do przepisu na to ciasto?:)

Beatti kobieto dajesz nadzieje! Bo nie wiem czemu ale założyłam ze jak raz miałam skurcze krzyżowe to teraz czeka mnie to samo a to cholerstwo sprawiało że zginałam się w pół z bólu,...

Póki co w ramach przygotowań do porodu spakowałam.... kosmetyczkę :) uznałam że nawet w najlepszych związku są granice zaufania i o ile ślubny w razie potrzeby musiałby ogarnąć rzeczy gagatka to niekoniecznie chce mi się tłumaczyć mu gdzie są moje kosmetyki :) oczywiście kosmetyczka wymaga dopakowania rzeczy typu maść na brodawki ale jak zrobię zamówienie w Gemini.

A propos ruchów to mi w poprzedniej ciąży lekarz mówił że kluczowe są nie tylko słabe ruchy ale też bardzo mocne. Generalnie wszystkie odstępstwa od normy.

Agnieszka i wiesz już coś więcej? Zostajesz na weekend w szpitalu?

Ja wypiłam kawę i robię zamówienie w Smyku bo zauważyłam że mam bon którego ważność zaraz się skończy. Wiec zamówię sobie poduszkę do karmienia bo poprzednio mi ułatwiała życie i jakieś pierdułki typu czapeczka etc.

• Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się, u nas wszystko ok. Jedynie co lekarz znowu stwierdził, że my jest duży ( ale to ten sam co ostatnio mnie badał jak krew była) tachykardia wykluczo. Q szpitalu zostaje na pewno do poniedziałku, bo szpital musi kase dostać za moje leżenie. Teraz bede spokojniejszą.
    Jedzenie okropne mąż mi dowiózł dzis obiad i jutro teściowa zrobi zebym miała.
    Beatii No mam nadzieję, że puszcza Ci te skurcze.
    KJ ruszyłaś pelna para z wyprawka 😁

KJ2020, straw_berry lubią tę wiadomość

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny, które rodziły. Do czego podobne są te bóle porodowe?wiem że siła jest ich inna ale do czego byście porównały?🤔

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • straw_berry Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KJ podaję z głowy. 3 szkl mąki, 2 łyzeczki proszku, opakowanie cukru waniliowego,,, szklanka maslanki lub gęstej śmietany, 3/4 szkl oleju,,, 3 jajka miksujesz ze szklanka cukru, dodajesz stopniowo składniki suche, olej i śmietanę, miksujesz. Masa będzie bardzo gęsta. Wylewasz na blachę (mniejsza) dajesz na wierzch pokrojone brziskwinue z puszki i jabłka. Na owoce kruszonką. Wstawiasz na 180 st na godzinę (zależy od piekarnika). Szybkie i pyszne. Aga to ile waży Twój maluch, mój 2093g a mamy ten sam tc.

KJ2020 lubi tę wiadomość

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to było tak 11.01 u lekarza z szpitala (murzyna) miał 2234, 12.01 u mojego lekarza miał 1838, a dzis znowu u murzyna miał 2383 takze nie przejmuje się aż tak tym bo każdy lekarz inaczej. Kj wyślij mi do szpitala kawałek placka 🥰
    P.s pisze murzyna bo ten lekarz jest czarnoskóry i zeby łatwiej było mi opisać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2021, 17:04

• pukola Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2021, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_s wrote:
    No to było tak 11.01 u lekarza z szpitala (murzyna) miał 2234, 12.01 u mojego lekarza miał 1838, a dzis znowu u murzyna miał 2383 takze nie przejmuje się aż tak tym bo każdy lekarz inaczej. Kj wyślij mi do szpitala kawałek placka 🥰
    P.s pisze murzyna bo ten lekarz jest czarnoskóry i zeby łatwiej było mi opisać

O a można wiedzieć skąd jesteś? U mnie w szpitalu też jest ginekolog czarnoskóry. Nawet cesarkę mi robił, z tego co pamiętam to jako jedyny wstrzelił mi się, wagą synka,pomylił się o 50 gram.

• Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pukola kujawsko pomorskie, świecie

• pukola Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To niedaleko mnie. Doktor Nande? Bo wiem,że on w wielu szpitalach pracuje.

• Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie on. Mogę wiedzieć skad jesteś? To teraz mnie załamałaś z tymi wymiarami

• pukola Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okolice Kwidzyna. Wiesz dużo zależy od sprzętu, lekarz to jedno a drugie to sprzęt na jakim pracuje.

• Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie nie daleko, no fakt ale ta różnica między jednym a drugim mnie przeraża. Jeszcze mnie pocieszyłaś, że u Ciebie sie nie pomylił, wiec bedzie kozak

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Beati może ta wysypka spowodowana jest duża ilością megnnezu dożylnego i stad pokrzywka ?
    Lepiej się już czujesz? Ja wierze, ze dociągnie do terminu !

Aga dobrze, ze pojechałaś bo jesteś spokojniejsza , a nie ma nic lepszego dla zdrowia psychicznego w ciąży niż spokój.

Musisz leżeć minimum dwie noce żeby wypuścili.

Kj ja dziś zrobiłam roladę biszkoptowa z jabłkami. Jabłka dl szarlotki miałam zrobione wiec tylko biszkopt ukręciła z całych jaj.
    Do tego obiad, zupa na jutro pyrka, pranie zrobione, łóżeczko młodej znieśliśmy na dol, ale noc masakra 😂

Emilka bóle porodowe dla mnie to mocna mega miesiączka i to męcząca, boli krzyżowych nie miałam i współczuje każdej kobiecie które je ma.

Spina się cały brzuch i zaczyna się coraz mocniej spinać, az dochodzi do kulminacji i odchodzi i tak z coraz częściej.
    Druga faza to jakbyś chciała zrobić szybko i dużo kupy na raz ( przepraszam za dosłowność) parcie jak przy zatruciu tak jak pisała beati albo strawberry. Rodzisz , później po dziecku rodzisz JesCze łożysko , jeśli dobrze pójdzie to parcie dwa i z clowy, później ogarniają co musza, szycie nie szycie, czasem cewnikuja przed porodem samym.

A jak zaczyna się „akcja” masz przeć to jest tak, św odzie skurcz i w najmocniejszym momencie przesz ile się da, jeśli rodzisz na fotelu to nogi są odciągane do klatki i pamiętaj żeby zamykać oczy! Jak skurcz przechodzi i odpoczynek i tak do skutku. To taka dość energiczna chwila z duża ilością stresu adrenaliny, ale pamiętaj, ze chcą żebyś jak najszybciej urodziła i nie męczyła dziecka o siebie. PoNiej poczujesz błogość. Ja się trzęsłam jak galareta ponad godzinę, a jak lekarz mnie zażywał to zdążyłam wypytać skąd pochodzi i jak się tu znalazł haha

Oś dla mnie szklanka cukru na blachę ciasta to za dużo 😉

e_mil_ka lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ