!! MARZEC 2021 !!
-
WIADOMOŚĆ
-
Agnieszka_s wrote:No to było tak 11.01 u lekarza z szpitala (murzyna) miał 2234, 12.01 u mojego lekarza miał 1838, a dzis znowu u murzyna miał 2383 takze nie przejmuje się aż tak tym bo każdy lekarz inaczej. Kj wyślij mi do szpitala kawałek placka 🥰
P.s pisze murzyna bo ten lekarz jest czarnoskóry i zeby łatwiej było mi opisaćKJ2020 lubi tę wiadomość
-
Zokeia ja też liczę na okolice 3 kg 😉 u mnie 12 września byłam w szpitalu na ktg. Pisały się skurcze, których nie czułam. W nocy, zaczęłam czuć skurcze w dole brzucha, nieregularne, niezbyt intensywne. Męża wysłałam do pracy (wówczas dość blisko, 15 km). Do południa skurcze w dole brzucha przybierały na sile, intensywności, stawały się regularne... Zadzwoniłam po męża, przyjechał, ok 13 byliśmy w szpitalu, 5 cm rozwarcia. Przy 10 miałam już skurcze krzyżowe...
zokeia lubi tę wiadomość
-
zokeia wrote:Murzyn to jest mega rasistowskie słowo niestety. Z tego co pamiętam z przewijającej się w ostatnich latach dyskusji publicznej, lepiej jest właśnie użyć słowa 'czarnoskóry'.
Co do opisanie bólów, ja kurde nie wiem co to są bóle miesiączkowe, a co dopiero "najmocniejsze" nigdy nie miałam. Ale myślę, że jakoś to będzie. Jak tam z wizytami? Ktoś teraz ma? O ile pamiętam Ilona 2.2zokeia lubi tę wiadomość
-
Agnieszka_s wrote:Masz rację zle napisałam aczkolwiek nie jestem rasistą i lubię tego lekarza. Jeśli kogoś uraziłam to przepraszam nie było to celowe.
Co do opisanie bólów, ja kurde nie wiem co to są bóle miesiączkowe, a co dopiero "najmocniejsze" nigdy nie miałam. Ale myślę, że jakoś to będzie. Jak tam z wizytami? Ktoś teraz ma? O ile pamiętam Ilona 2.2Staram się tylko zawsze szybko reagować na słowa(nawet nieświadomie wypowiadane), które są dyskryminujące, homofobiczne, nacjonalistyczne itp. Myślę, że tylko jeśli 'szary człowiek' będzie reagował na co dzień, w swoim prywatnym życiu, to albo zwiększy się świadomość (mój mąż też nie wiedział, że 'murzyn' już się nie używa), albo nie zostawi się pola na akceptację nienawiści. To jak z żartami o gejach, blondynkach, 'madkach', 'horych curkach' itd. Może i śmieszne, ale przyzwyczajają do pewnej retoryki, pozostawiają pole na dyskryminację. A potem się dziwić, że politycy pozwalają sobie na co raz więcej. To my im pozwalamy.
Agnieszka_s lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry:) mnie zasypało
te takie rekordowe opady śniegu o których mówią w TV to chyba u mnie
okoliczne drogi zasypane a wyzwaniem było już pokonanie całego kilometra które mamy do przedszkola juniora
a zatem z żalem serca ale wybrałam Home office a nie blisko 100km drogę do biura
dzień generalnie kijowy... nie zrobiłam nic co zaplanowałam. Więc odrzuciłam resztę ambitnych planów na dziś. Właśnie się położyłam i poczytam póki chłopaki nie wrócą z piłki. Reszta tygodnia zapowiada się intensywnie...
Beatti jesteś już w domu? Jak tam?
Mąż kazał mi sobie wziąć urlop ma jakiś dzień w przyszłym tygodniu żeby dokończyć wyprawkęna ten tydzień dostałam zadanie zrobienia inwentaryzacji tego co mam i dokładnej listy co jeszcze potrzebujemy:)
A i w weekend mąż miał kryzys ze nic nie pamiętamynawet chciał iść do szkoły rodzenia:) dość szybko wybiłam mu to z głowy. Przed Juniorem wiedzieliśmy jeszcze mniej i było ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 17:50
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
KJ tak jestem w domu. Na KTG skurczy dziś nie było i mała jeszcze była pośladkowo, po 1,5h na badaniu okazało się że jest już główką ustawiona, szyjka okazuje się że zaczęła mieknąć i jak dobrze zrozumiałam lekarza zaczęła przepuszczać w związku z tym kazał prowadzić bardzo oszczędny tryb życia. Mam nadzieję że z miesiąc jeszcze wytrzymamy 😉
Ale miałam dziś jazdy z hormonami...wczoraj moja ciocia mi powiedziała że będzie piec pączki. Wyobraźcie sobie że tak mi się ich zachciało że moja siostra powiedziała że jak tylko Bedzie je mieć to ki przywiezie. Ze szczęścia zaczęłam tak płakać na tej sali że się sąsiadki patrzyły na mnie jak na ufo!!🤣🤣🤣 właśnie siostra ode mnie wyjechała zostawiła pączki, od razu zjadłam 3!😋🤣pozostałe 2 na później 😁😁KJ2020, e_mil_ka, zokeia, Ilona92 lubią tę wiadomość
Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
👶-2007 synuś
👶-2009 córcia
13.07 🧪- 23 mlU
17.07 🧪- 133 mlU
28.07🧪 - 8656 mlU
11.08 ❤
17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤ -
🤣🤣🤣🤣 ah te ciężarne hormony, mnie tez one bawią . Dobrze , ze się przekręciła i niech juz pozycji nie zmienia. A jak szyjka mięknie to znaczy , że juz sie cos dzieje? I wgl fo ilu skraca sie szyjka ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 18:47
-
Beatti ja wczoraj jak spacerowaliśmy obok paczkami (a generalnie wole inne słodkości i pączki jadam głowie w tłusty czwartek) i poczułam zapach to prawie się do nich śliniłam. Po prostu poczułam ze muszę zjeść już teraz natychmiast tego pączka
i tak zrobiłam. A co więcej w ukochanej kawiarnii znając kawy wzięłam kakao. Nie umiem tego wytłumaczyć inaczej niż ciąża
więc nic mnie już nie zdziwi
Fajnie że jesteś w domu! I że młoda się obróciła. Mój chyba cały czas główką w dół a tak przynajmniej czuje. Wydaje mi się ze tak gwałtownych obrotów w brzuchu nie robi bo na każdym usg tak wypada i ja tez go od dłużnego czasu czuje tak samo
Agnieszka tak - u mnie to mąż jest siłą napędową wyprawkiWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 18:48
Beatti lubi tę wiadomość
-
Jak sie Dziewczyny czujecie? Któraś miała dziś wizytę? Mi zaczęły szaleć cukry to raz a dwa czuje się kiepsko. Bóle miesiączkowe, lekkie skurcze,rwa kulszowa, no nie jest fajnie
Ledwo nadążam za starszakiem,wieczorami nie mam już siły na nic. Do terminu porodu według miesiączki zostały mi 54 dni
Chociaz po cichu liczę, że rozpakuje się troszkę szybciej.
-
Hej, ja dość dobrze, cukry w normie czasami wieczorem cos wyjdzie ale to rzadko. Ciężej sie wykonuje niektóre czynności ale dramatu jeszcze nie ma, takie skurcze podbrzusza tez mam czesto w nocy i zawsze popołudniowa drzemka. Na szczęście mały teraz się rusza wiec jestem spokojniejsza.
Pukola a Ty kiedy wizytę? Współczuję braku siły. Może Kj troche swojej odda bo zawsze ma w nadmiarze 😉 ale sie cisza zrobila ogolnie na forum , co tam dziewczyny sie z Wami dzieje? -
pukola wrote:Jak sie Dziewczyny czujecie? Któraś miała dziś wizytę? Mi zaczęły szaleć cukry to raz a dwa czuje się kiepsko. Bóle miesiączkowe, lekkie skurcze,rwa kulszowa, no nie jest fajnie
Ledwo nadążam za starszakiem,wieczorami nie mam już siły na nic. Do terminu porodu według miesiączki zostały mi 54 dni
Chociaz po cichu liczę, że rozpakuje się troszkę szybciej.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
VianEthel2 wrote:A u mnie z cukrami dziwna rzecz, bo ostatnio mam właśnie niskie. Niby jem więcej, czasem niekoniecznie to co powinnam (wjechał np biały makaron, bo ciemny w magiczny sposób wyszedł albo chleb pytlowy z braku IG w sklepie). Kurde cukry mam lepsze niż po tych diabetowych dziadostwach. Nie obczajam...
Vian a Ty juz niebawem urodzisz, ile Ci zostało?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2021, 22:07
-
Agnieszka_s wrote:Vian ale ja nie trzymałam az tak diety, jadłam normalnie a po makaronie białym cukry po 95 a potrafiłam zjeść sporo np. Spaghetti, a po chcelbie ig mialam wyższe niż po ciemnym.
Vian a Ty juz niebawem urodzisz, ile Ci zostało?
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Hej. Vian jeśli kupujesz chleby lub innej duoerele specjalnie z niskim ig lub chleb dla cukrzyków to on ma gorszy skład niż zwykły żytni na zakwasie. Takie sa lepsze bo często w tych dla diabetyków to masakra. Ja cukry raz mam niskie raz rosną i powoli mam na prawdę tego dość. Co do wyprawki to został mi fotelik i muszę uszyć budkę i okrycie do wózka i ja już wszystko mam. Witaminy, kocyki, kubeczki na mleko przewijaki , materace ect.
Ja pierwsze ktg za tydzień we wtorek. Usg tez mam 15.02 a 16.02 wizyta także powoli zacznie się rozjaśniać sytuacja.
Ostatnio kuzynka mówi, se mi się brzuch opuścił. Lekarz mówi, św szyjka jeszcze 3 cm.
Agnieszka co do postępu skracania to każda inaczej pewnie. Ja jak miałam i dykcje to miałam masaż szyjki żeby doszła do pełnego rozwarcia.
Paczki tez tobie taz na jakiś czas, ale to misze mieć prawie cały dzień. Bo efekt jest przepyszny. Są tak pulchne, ze zapadają się pod uciskiem palca.
Ja wczoraj zrobiłam drugie podejście do makaroników. Lepszy efekt, ale jeszcze nie to -
Dzień dobry wszystkim:) ja miałam z dwa gorsze dni ale dziś energia mnie roznosi a wypiłam tylko jedną kawę
być może jest to efekt tego, że jednak nawet do mnie doszło do to tego naszego porodu jednak może już być dość blisko
Pukola musimy mieć bardzo podobny termin bo mi dziś Ovu pokazuje 52 dni do porodu
Ten tydzień mam jeszcze intensywny ale w przyszłym zamawiam Gemini i idę po resztę gratów do sklepu. Zamierzam kupić wszystko co mi jeszcze zostało poza oczywiście tym o czym zapomnę/nie pomyślę/albo już wypchnęłam z głowy że może być potrzebne
Pozdrawiam ciepłomiłego dnia dziewczyny