X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !! MARZEC 2021 !!
Odpowiedz

!! MARZEC 2021 !!

Oceń ten wątek:
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz jest mlody bo ma 42 lata , a jakoś nie czuje by się jakoś lepiej zajmował, fakt nie mam porównania i jak się staraliśmy o małego to on jako pierwszy skierował nie na szczegółowe badania wiec może nie jest taki zły.
    Chloestazy brak na szczęście, czekam jeszcze na wyniki białka ale liczę, że będą dobre i jutro do domu

e_mil_ka, Ilona92, Beatti, KJ2020 lubią tę wiadomość

• VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian cierpi na pessar w tyłku, jest na skraju załamania i chyba sama sobie go wygrzebie jeśli na wizycie lekarka nie będzie chciała go zdjąć. A zapewne nie będzie chciała do dziś jest 35+4... Zdążyłam sobie już popłakać od rana...
    Co do mojej lekarki to jest prawdopodobieństwo, że jest rok starsza ode mnie, czyli ma tak 33 lata. :)

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beati nie jestem spod plocka, dlatego jezdze do Warszawy do lekarzy, a Borowski przyjeżdża do kliniki leczenia niepłodności i namiary tez dostałam przez warszawe.

Co do Jerzy to chyba zależy czy to młody czy stary. Chociaż tez mam wrażenie, ze ci młodsi sprawdzają zalecenia i jakoś bardziej wszystko sprawdzają niż ci ze starszej daty. Ta moja to wszystko sprawdza chyba co trzeba, ale może mi się tylko wydaje. Najważniejsze to mieć zaufanie bo bez tego ciężko mieć dobre relacje pacjent lekarz. To, se dla jednego jest dobrxe nie znaczy, ze dla drugiego będzie tak samo.

Vian wiem, ze zaczynasz fiksowac z tym pessarem i zaczyna Ciebie to drażnić , ale to na prawdę końcówka. Możliwe jest, ze się jakoś przesunął i można to poprawić? Wytrzymałam już tak długo i została Tobie i dziecku ostatnia prosta. Dwa tygodnie i zdjęcie pessar i cc. Zaraz zaczniecie się tulić i zaczniesz nowy etap w swoim życiu.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • straw_berry Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona 😉 ja jestem z Wlkp, a w Łodzi do prof Borowskiego jeździłam prywatnie na wszystkie badania prenatalne w pierwszej i obecnej ciąży 😉 co do młodych lekarzy to mam różne doświadczenia, tj koleżanka w pierwszej ciąży chwaliła swojego, 2 lata później nieźle obrósł w piórka i jak mi opowiadała jak wygląda wizyta, jak się odzywa 🤦 Aga super wieści. Mnie nic nie boli, zgaga nieco odpuściła po syropie zaleconym przez gin.

Ilona92 lubi tę wiadomość

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam cholestazy. Wychodzę do domu 🙏 za tydzień wracam na zdjęcie pessara.

KJ2020, Ilona92, Agnieszka_s, Beatti, zokeia lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • KJ2020 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka dobre wiadomości!Czyli pewnie jutro do domu?

Vian wybacz ale ubawił mnie Twój post tzn. forma w jakiej to napisałaś :) Dzielna jesteś i tylko spokój Cię uratuje! choć strasznie Ci współczuje... ale to już naprawdę dni u Ciebie. Zresztą powiem Wam, ze mam koleżankę z którą w tym samym czasie rodziłyśmy pierwsze dzieci i ona właśnie miała taką trudną, leżącą ciąże. I okres po zdjęciu pessara do cc wspomina najlepiej - poszła do fryzjera, na kilka spacerów. Złapała oddech przed narodzinami malucha. Trzymam kciuki żeby i Wam to się udało.

Emilka super.

Mój młody lekarz nie wiem ile dokładnie ma lat ale może być hmmm młodszy ode mnie:/:) bo zdaje się jest po 30ste, może ma 35 lat i jesteśmy równolatkami...ale to podejrzewam maks.

Co za czasy żeby lekarza był młodszy niż ja :) ale jest naprawdę spoko a ja uważam, że wiek o niczym nie świadczy. Sama zaczynałam pracę w zawodzie jeszcze na studiach więc mają 35 lat mam ponad 12letnie doświadczenie zawodowe i tylko w tym co robię obecnie bo wcześniej też pracowałam.... podczas gdy wielu moich rówieśników jeszcze kilka lat po studiach albo się trochę bimbało albo szukało pomysłu na sobie.

p.s. pragnę również dodać że mój lekarz jest całkiem przystojny i zawsze przyjmuje w śnieżnobiałej, eleganckiej koszuli... :)

p.p.s. i wiem, że wygląd nie jest najważniejszy :) ale ostatnio dowiedziałam się że to lokalny celebryta i ciężko się do niego dostać na wizytę bo kilka moich koleżanek pracuje. Podobno bardzo dba i interesuje się swoimi pacjentkami w szpitalu... zobaczymy czy na siebie wpadniemy i czy się potwierdzi. Ale dziś kolejna znajoma mi to potwierdziła, że do jej bratowej przychodził nawet po dyżurze zapytać czy w porządku i jak się czuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2021, 12:32

e_mil_ka, VianEthel2 lubią tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka bardzo się cieszę! W końcu do te wiadomości!

Kj popieram to co napisałaś do Vian!

Beatii jaki zbieg okoliczności 😁 każda gdzie indziej mieszka a lekarz ten sam :)

Kj masz racje, se wiek to nie wszystko. Jak to mówią osy na lata się nie gryzą.

Ja dziś rozmawiałam z Polozna z polecenia i wydaje się bardzo porządku. Miła, uśmiechnięta i taka pozytywna była orzez telefon także mam nadzieje, se będziemy razem rodziły.

Gdyby co mam pisać, dzwonić.

Jak się uda jeszcze to się spotkamy bo narazie ma same dyżury nocne i na marzec miała juz prawie wszystko zajęte.

Co do celebrytów na ig to ja tez mam stronę żeby się promować bo na prawd wdzięki temu można zrobić niezła reklamę, poznać na prawdę ciekawych ludzi. P

e_mil_ka lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka super wieści, wytrzymasz tydzien w domu odpocznij bo jak ściągną pessar moze się wszystko wydarzać.
    Vian współczuję ale jak dziewczyny pisały ostatnia prosta! Dasz rade 😘
    KJ oby tak było z Twoim, bo moj ma dyżur i nawet nie zajrzyj, dzis rozamiwialam z położna o uplawach (bo osttanio ich więcej) to poszla do niego i zrobil mi usg ale mnie ch*j oszukał bo w systemie zapisuje się poprzednie dane i wydaje mi się, że nie mierzył nic bo waga taka sama jak w poprzednim usg. A i na uplawy dostałam globulki ze niby infekcja , a po globułkach dopiero czuje dyskomfort wcześniej nic.

e_mil_ka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kj mój lekarz też młody i do tego przystojny. Mój jak go zobaczył to wpierwszym momencie mówi ja nie wiem czy chce żebyś do niego chodziła 😅. Ale potem się przekonał że jestem pod dobrą opieką.

KJ2020, Ilona92, Agnieszka_s lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian a tak z ciekawości jaka mialas szyjke jak założyli Ci pessar? Bo właśnie położyli mi sąsiadkę ona ma 1.2 i dopiero teraz chcą jej założyć

• KJ2020 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się melduje po wizycie. 2500 zdrowego chłopa. Szyjka podobno mistrzowska, wody i przepływy idealne. Choć szyjka delikatnie rozwarta ale to na pół palca i póki się nie skraca i jest długa to mam się nie martwić. Jedyne co to ciśnienie do kontroli w domu 3 x dziennie bo w gabinecie minimalnie podwyższone. Na ten moment lekarz stawia ze do terminu/okolic powinnam wytrzymać.

Beatti, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KJ to świetnie 😍😍😍 zdajecie sobie sprawę, że juz niebawem sie zacznie ? Bo ja jakoś ogarnąć tego nie mogę

KJ2020, Ilona92 lubią tę wiadomość

• straw_berry Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, KJ super wieści. Aga a koleżanka który tc? Oj zacznie się... Już luty, który jest naprawdę krótki...

KJ2020, Ilona92, e_mil_ka lubią tę wiadomość

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie 32 tc i ona mowi, że od 20 tc leży bo szyjka koło 2.2 byla ale to i tak mi się wydaje , że powinni jej predzej założyć

• straw_berry Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 32 chcą jej pessar zakładać? To zdecydowanie za późno, zdaje się, że do 28 zakladaja 🤔 leki i wolniejszy tryb 🤷🏻 ale pessar teraz 🤦

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • KJ2020 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj coraz bliżej... ja mam jeszcze dwa tygodnie „luzu” a potem mam się meldować na wizytach co tydzień. Co tydzień sprawdzać mocz. No i pilnować tego ciśnienia. Choć w domu po raz kolejny widzę ze ok wiec albo to efekt gabinetu choć nigdy tak nie miałam albo przypadek. Nadal pracuje ale tez umówiłam się z lekarzem że do Krakowa jeżdzę jeszcze maks tydzień/dwa a potem jak chce pracować to ok ale na miejscu. No i jak będzie nadal dobrze.

Z badań ponoć najważniejsza da grupa krwi - dwa niezależne badania i po 35 tygodniu mam pobrać GBS.

Lekarz mi jeszcze powiedział ze takie stawianie się brzucha na tym etapie jest całkiem normalne i często jest efektem ruchów dziecka. Natomiast jeśli będzie towarzyszył ból to wtedy mam na to zwrócić uwagę i dawać znać.

O położenie gagatka nie pytałam ale ze rozmawialiśmy o planie na SN to zakładam ze nadal główka w dół i tak to odczuwam.

• Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    straw_berry wrote:
    W 32 chcą jej pessar zakładać? To zdecydowanie za późno, zdaje się, że do 28 zakladaja 🤔 leki i wolniejszy tryb 🤷🏻 ale pessar teraz 🤦
    No ona miala tryb leżący od 20 tc, wiec sie zdziwiłam, że tak późno... No bedzie miala zakladany w wtorek jak wyniki będą dobre... lepiej jej nic nie mówię bo się przeraził,

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kj to super wieści:)
    Kj młody pewnie głowa w dol bo inaczej by na pewno coś o tym wspomniał
    My dziś zaczęliśmy sprzątać, wykładać rzeczy ect, mam na dziś dość bo już padam jak placek. Wzięłam posegregowalam wszystko do prania. Jutro ma buc w dzień -10 wiec może wywiesza na zenwatrz cześć prania.
    Matko zostało mi 3 tygodnie 😲😲

Pessar w 32 i 10 tygodni w szpitalu?🤷🏼‍♀️

KJ2020 lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżący tryb, przeczytałam , ze jest w szpitalu od 20

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie w domu lezała od 20 tc , a teraz na Oddział i obecnie ma 32 tc i dopiero zakładają a już peezdzej były problemy.
    Kurde nie dawno test robiłam... ja też powoli bede sprzątać

Ilona92 lubi tę wiadomość

‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ