!! MARZEC 2021 !!
-
WIADOMOŚĆ
-
Agnieszka_s wrote:Dziewczyny kontrowersyjne pytanie co myślicie i piciu oleju rycynowego? Znajoma ma termin tak jak ja i położna jej poradziła pić ale ja czytałam niezbyt pochlebne treści na ten temat i tak jestem ciekawa waszego zdania? Ja myje okna dzis 🤣 i może namówię męża na sex ale wątpię by dal sie przekonać
A czemu mąż taki niechętny? Boi się? Agnieszka Ty masz skończony 37 tydzień? Jak tak to działajcie A o oleju nie słyszałam. Pamiętam,że w poprzedniej ciąży robiłam km po lesie,sprzątałam,wykorzystywałam męża A i tak to nic nie dało, więc ja jestem sceptycznie nastawiona.Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Emilka najważniejsze jest Wasze bezpieczeństwo! Pomysl , ze juz jutro będziecie razem 😍
Pukola maz sie od samego początku boi, do 5 miesiąca jeszcze dawal radę ale widziałam, że mało przyjemności wiec nic na siłę. Dzis 38+2 , nie zamierzam teraz chwytac sie jakis drastycznych metod, spacer jest codziennie okna przy okazji porządków ale ja mam mało okien wiec 30 minut i po myciu 😁e_mil_ka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Aga jestem z Tobą! Jak zobaczyłam dziś w aplikacji że zostało mi 20dni to lekko stres mnie ogarnął 🙈
Emilka już urodziła! Nie będę pisać szczegółów aby się sama pochwaliła 🥳🥳🥰
Aga kiedy idziesz na wizytę? Ja mam dziś o 14.30 najpierw KTG później wizyta. Mam wrażenie że tam wszystko nadal pozamykane na 4 spusty.
Wczoraj się nie odzywałam bo mialam bardzo intensywny dzień. Od 11 byłam już w aucie i wróciłam do domu dopiero przed 18. Cały czas na nogach. Nachodzilam się i w ogóle. Dziś przez to nie mam siły..Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 09:54
e_mil_ka, Ilona92, zokeia, Ania81 lubią tę wiadomość
Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
👶-2007 synuś
👶-2009 córcia
13.07 🧪- 23 mlU
17.07 🧪- 133 mlU
28.07🧪 - 8656 mlU
11.08 ❤
17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤ -
Melduję się z Igunią . 3.05 obudziły mnie skurcze po badaniu okazało się że już duże rozwarcie. 3.27 już mała była na swiecie. 3350 g i 54 cm 10/10. 🥰
Ilona92, zokeia, Beatti, KJ2020, Ania81 lubią tę wiadomość
-
Super gratulacje!!! Duzo zdrówka dla Was! Czyli naturalnie rozumiem sie udało?
Beati ja wizyta wwtorek dopiero bo mialam teraz, szczerze nie wiem co z ktg musze się umówić. Najgorsze, że po badaniu caly czas plamie. Beatii sie nachodziłaś może jakas niespodzianka dzis będzie?Ilona92, Beatti, e_mil_ka lubią tę wiadomość
-
Emilka jaki ekspres ! Gratulacje!! 🥂🥂docierajcie się.
Agnieszka na mnie działa badanie ginekologiczne. Żadne mycie okien, spacery, schody, masaż sutków itp. Co do sexu to średnio bo u nas ciagle coś się działo i nawet nie było siły ani ochoty na to.
Jak ma być ten czas to będzie. Ale mówią, ze tonący brzytwy się chwyta. Lepiej niech teraz korzysta bo później przez minimum miesiąc nic nie zrobię
Dowiedziała mnie Polozna, lekarz. Nawet nie wiem czy o tym pisałam.
Wczoraj wróciliśmy do domu. Córka jak opętana ciagle by dotykała brata. Ja jeszcze zmęczona. Muszę brać żelazo, zatoki przeziębiłam , ale mam nadzieje ze jak wygrzeje to przejdzie.
Mała jest gak natrętna, ze mózg mi się lasuje. Mój D pracuje z domu wiec powoli mnie to wkurza. Ale to hormony wiec nie wiem czy mam się zając. Jeszcze pieprzeni sąsiedzi sprzątana jakieś wycięte jedno drzewo od Orawie 3 h, a psy ujadają. Poprostu rzygam. A wiem ze wczoraj nas widzieli to kutwa celowo to robi. Wybaczcie za humor, ale porostu czasem tych tępych ludzi nie rozumiem.
Kj jak się czujesz?
Noc całkiem niezła. Gdyby nie to, se musiałam wstawać do córki to było by genialnie.e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
Agnieszka_s wrote:Super gratulacje!!! Duzo zdrówka dla Was! Czyli naturalnie rozumiem sie udało?
Beati ja wizyta wwtorek dopiero bo mialam teraz, szczerze nie wiem co z ktg musze się umówić. Najgorsze, że po badaniu caly czas plamie. Beatii sie nachodziłaś może jakas niespodzianka dzis będzie? -
Ilona a jak pokarm? Corka nie jest zazdrosna? Tak po bolesnym badaniu wiec wiem , ze to normalne. Ja juz biorę żelazo bo morfo spadło. Wspolczuje sąsiadów. Tz jak będzie miał wyjść to wyjdzie sila ho nie wyciągnę ale spacery i tak wskazane wiec chociaż trochę ( nie robie 5 km bo tyle nie dam rady przyjść)
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Ilona współczuję sąsiadów. W sumie.ie jak oni nie mają niemowlaka w domu lub dawno nie mieli. To podejrzewam że nawet nie pomyslelino tym że mogą przeszkadzać.
Emilka u Ciebie to na prawdę był express 😊
Aga wydaje mi się że można płacić po badaniu ale raczej w tym samym dniu ewentualnie na następny i powinno przejść..kiedy byłaś badana?
Aga w ogóle nie nastawiam się na jaki kolwiek rozwój. Co prawda dziś boli mnie wszystko jak na okres, ledzwie i brzuch, ale to zrzucam na trening macicy.
Ilona92, e_mil_ka lubią tę wiadomość
Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
👶-2007 synuś
👶-2009 córcia
13.07 🧪- 23 mlU
17.07 🧪- 133 mlU
28.07🧪 - 8656 mlU
11.08 ❤
17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤ -
Dzień dobry:) my dziś do domu bo wczoraj był kryzys. Podejrzenie żółtaczki, młody senny, nie chciał jeść, wybudzać się. No generalnie dość typowo jak na pierwsze dni już zapomniałam ze karmienie piersią jest naturalne tylko z nazwy. Generalnie ten mój młody jeszcze dość słaby i zmęczony po porodzie. No i mimo iż ciąża donoszona, waga ok to 37 tydzień ponoć trochę widać.
Wiec muszę go mocno pilnować. Ale na szczęście po nocy padła decyzja ze do domu. Młody przestał spadać z wagi, żółtaczka w normie. Pewnie czeka nas kilkanaście ciężkich dni ale powalczymy. Ważne ze w domu.
Emilko gratulacje! Dawajcie znać jak u Was po porodzieBeatti, Ilona92, e_mil_ka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Emilka gratuluję ❤️ KJ i nas to samo, 37 tydz, taki trochę wczrkesniak. Wyszliśmy w pon, bo bilirubina z gazometrii wyszła ok, choć z urządzenia wysoko. Wczoraj ponownie byłam w szpitalu na kontroli i na wczorajszy dzień w porządku. W pon po powrocie mały był niemal nieprzytomny, dopiero szybką akcja z kąpielą pobudziła go, od tej pory pierś i kontrola czy sika, czy jest kupa. Ogólnie budzi się, kwili, triche popłakuje, szuka piersi. Polozna była u mnie we wtorek, ważyła go, 40 g do wagi ur brak. Ilona współczuję mój starszak ma katar🙄 ale nie zabraniam mu też kontaktu, bo jak 🙄
Ilona92, e_mil_ka lubią tę wiadomość
-
Nooo u nas Jadzia tez ma katar, kaszel, całuje i co ja zrobię? Trudno jakoś damy radę. Ja już posprzątałam w kuchni, łazienkę, robię drugie oranie i biorę się za obiad. W porównaniu z poprzednim porodem to mam sile.
Młody robi kupy, ze szok, sika tez, puszcza baki także z tej strony narazie tfu tfu dobrze.
Córka narazie nie jest zazdrosna , krzywo nie patrzy, ale robi wszystko żeby ciagle ja widzieć nawet jak poprawiam siad do karmienia to przekręca się ze mną 🤷🏼♀️
Pokarm mam, młody chwyta. Miałam doradcę tego co 3 lata temu wędzidełko sprawdzone, dobrze chwyta wiec narazie dobrze nie ma co się przejmować -
Straw berry to widzę ze mamy prawie identyczną historie... mój niby dobrze chwyta pierś ale possie pare razy i zasypia. Choć dziś jest już dużo, dużo lepiej. Przez to laktacja jest taka sobie ale coś mleka na pewno mam. Póki co więc podaje pierś, trochę odciągam żeby nie zabić laktacji na dzień dobry i tez podaje to mleko. A na koniec kupiłam kilka butelek gotowego mm. Podawałam wczoraj w szpitalu bo zależało mi żeby wyjść. No chyba zadziałało. Zobaczymy jak będzie w domu. Wole mieć niż nie mieć. Ale jak już jest taki żwawszy to widzę ze lepiej ssie wiec kto wie co dalej
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
KJ mój ładnie chwyta, też szybko zasypiał, ale od wczoraj jest lepiej. Wczoraj też 2crazy użyłam laktatora, szału nie ma. Widzę, że mam mleko, jak mały odkleja się od piersi, ale tak jak pisałam bez szału.Sikac sika, ale kup mało jakoś, czy dobrze pamiętam, że tak może być jeśli na bieżąco konsumuje moje mleko? Jest spokojny, ale kwili, szuka piersi,myślę tez ze to nie zaparcia,bo inaczej by to wyglądało.