X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !! MARZEC 2021 !!
Odpowiedz

!! MARZEC 2021 !!

Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strawberry ja tez miałam wrażenie, ze na początku ma zaparcia, ale dziś ruszyło i to aż byłam w szoku. Dużo je i dziś była w końcu normalnego kolory kupa, a nie smolka. Szukajcie pozycji może to pomoże. Ja zauwazylam , ze puszcza gazy jak karmie go na rękach siedząc i brzuch dotyka o brzuch. Znawca nie jestem wiec może skonsultuje to z doradca? Może gdzieś w przychodni albo szpitalu macie?
    Mój zjada z obu piersi zanim pójdzie spać i jest mega podobnie do córki.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • straw_berry Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona ostatnią kupę zrobił ok 4,5 nad ranem. Siku jest w pieluszce często. Karmie go na siedząco lub pollezaco, leży na moim brzuchu bokiem, tak mi najwygodniej, w szpitalu na leżąco, ale póki ciągnie mnie rana, lepiej mi na siedząco. Mam położna, napiszę do niej jutro, jeśli nic nie ruszy.

Ilona92 lubi tę wiadomość

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętaj, ze dzieci nie kisza za każdym razem robić kupy :) poczekaj na spokojnie do jutra. Bo jeśli chociaż jedna była to dobrze:) a wisi na cycu, czy je i idzie spać?

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała dużo śpi co trochę mnie martwi no ale potrafi ssać jeśli się ją zachęci. Nie wiem czemu woli lewa pierś niż prawą być może ja jakoś źle ją przystawiam chociaż położna mówiła że radzę sobie świetnie. Jutro dopiero będę mogła wstać. Opieka jest tu rewelacyjna. Mała trochę zwracała bo łyknela trochę wód które były już gęste i zielonkawe się teraz już jest ok. Ja jestem na lekach. Mimo to ból jest ale znośny.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • straw_berry Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona dużo wisi, dość aktywnie possie z 30 min i potem 30 min snu. Starszy robił zdecydowanie więcej kup 😅 Emilka a dlaczego wstajesz jutro?

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • Beatti Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, tak Jak myślałam nic się nie powiekszylo. Jest tak jak tydzień temu. KTG w porządku. Nastepna kontrola za tydzień.

straw_berry, e_mil_ka, KJ2020, Ilona92, Ania81 lubią tę wiadomość

Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
    👶-2007 synuś
    👶-2009 córcia
    13.07 🧪- 23 mlU
    17.07 🧪- 133 mlU
    28.07🧪 - 8656 mlU
    11.08 ❤
    17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤
  • straw_berry Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest... Kupa. Spora. Uf 😅

Beatti, KJ2020, Ilona92, Ania81, e_mil_ka lubią tę wiadomość

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • KJ2020 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw berry mój starszak jak był na piersi nie robił kupy po kilka dni i było ok. W sensie bez problemów brzuszkowych. Teraz gagatek tez dość rzadko robi kupy ale tu z kolei trochę mnie to niepokoi. Zwłaszcza w kontekście żółtaczki. No ale dziś trochę ruszył a położne mówiły mi to co Ty potwierdzasz ze taki maluch potrzebuje około tygodnia żeby dojść do siebie i zacząć być bardziej energiczny.
    Położna powiedziała mi że młody ładnie łapie pierś i ładnie ssie. Problem jest taki ze kilka razy pociągnie i śpi. Ale i tak dziś jest dużo lepiej. Bo wczoraj tak jak u straw berry ledwo wodą go dobudziłam.

A propos badania mój prowadzący zawsze był bardzo delikatny. A na porodówkę trafiłam bez regularnych skurczy. Wiec wychodząc tak mnie zbadał ze się prawie przekręciłam ale skurcze się pojawiły. Potem położne poprawiły i czas porodu licząc fazę 1 i 2 łącznie godzinę i kwadrans :) choć nie wiem czy się cieszyć.

Ilona piszesz ze byłaś nacięta. Ja nie ale nie wiem czy nie żałuje. Położna była przekonana że nie popękam i nie popękałam ale mam sporo otarć. A szyta o tak byłam bo pękła mi szyjka. Znowu cena za szybką akcje...

• Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatii cieszę się że wizyta bez komplikacji 😘 czyli kontrole masz jak ja w przyszłym tygodniu.
    Co do badań to dzis teoche poleciało i jest cisza ale tym sie nie przejmuję. Cianienia mam trochę podwyższone ale na granicy wiec pewnie jak się nie poprawi to w wtorek oddział.

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    straw_berry wrote:
    Ilona dużo wisi, dość aktywnie possie z 30 min i potem 30 min snu. Starszy robił zdecydowanie więcej kup 😅 Emilka a dlaczego wstajesz jutro?

Dopiero jutro mogę wstać po cesarce. Teraz leżę.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • straw_berry Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Dopiero jutro mogę wstać po cesarce. Teraz leżę.
    To może mają inne wytyczne. U mnie po 10-12 h od cc, ja, wstawałam po 12.

Ilona92, e_mil_ka lubią tę wiadomość

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co z tymi cc to bardzo indywidualnie zależy od szpitala. W imid tez każą wstawać po 12 h. Tak jak dziewczyna z mojej sali. Chodziła od razu w tym samym dniu. Z kolei 4 lata temu tu w moim mieście sąsiadka była na morfinie przez 3 dni i nie miała dziecka 🤯🤷🏼‍♀️

Kj ja się nie dziwie, se mnie nacięła. Chyba mam największe dziecko z naszego miesiąca 😁
    W poprzednim porodzie miałam zszywania szyjkę. Wszystko bardziej bolało, a teraz chodzę jak gdyby nigdy nic
    TKze co poród to i inne dziecko.

To ładnie ssie i się najadą, jedyne co to krótko śpi. Mój śpi przynajmniej 1.5 h.
    Dziś chce go wykapać w końcu bo jeszcze ma krew we włosach, i obmyć ta pupę i resztę po kupach ect.

Beati to dla Ciebie dobre wieści! Trzymam kciuki, żebyś ładnie dotrwała to terminu i urodziła bez komplikacji!
    Agnieszka a jak cukry?

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • straw_berry Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona przeraża mnie ta długość snu, mam nadzieję, że się dotrzemy. Co do cc, dziecko od razu do piersi i przy piersi przez te 12 h, zabierały tylko by mi go przebrać do mydelniczki. Po pionizacji już sama wszytsko.

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strawbeery ja rez boje się o sen z tym będzie mi najgorzej.
    Ilona cukry ok ale od wczoraj ciśnienie mi skacze niby mam 132 na prawie ok 87 ale teraz na noc 150/94 poczekam do rana jak bedzie podwyższone to pojadę do szpitala bo teraz i tak będę miała wyższe z nerwów

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strawberry tutaj było tak samo z cc. Jeśli chcesz to wybudzaj i karm :) będzie dobrze.

Aga jeśli wariuje ciśnienie to jedz i nie ma co w takiej ciszy ryzykować. Postaram się zrelaksować, a jak będzie powtórka to jedz na IP.
    Mam nadzieje, ze to przez lekki stres.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • KJ2020 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka jak ciśnienie rano?
    Beatti fajnie ze wizyta ok. Pare dni Wam jeszcze nie zaszkodzi. W ogóle widzę że poza tym co piszemy ze staw berry te kilka dni to diametralna rodzina dla lekarzy. Mój urodził się 37+2 i ok a dziewczyna która urodziła 36+5 i leżała ze mna na sali ma dzieciaczka wpisanego jako wcześniak i z automatu mieli dodatkowe badania i musieli zostać dzień dłużej choć małemu nic się nie działo. Ale miał codziennie sprawdzane ciśnienie, cukier, był lekko podgrzewany wieczorami. Zreszta nawet nieźle mu to zrobiło bo szybciej się ogarnął niż mój gwiazdor. Jakbym wiedziała ze będą takie problemy to tez poprosiłabym żeby położne trochę mu pomogły bo po co się męczyć.

Illona ja tez nie mogę narzekać. Mimo tej szyjki czuje się super. A myslałam że po pierwszym porodzie doszłam szybko do siebie... ale jednak wtedy siedziałam, chodziłam ale pobolewało. Teraz momentami zapominam że jestem po porodzie. Poza tym że jestem zmęczona i niewyspana :) morfologia poszła mi na łeb na szyje wiec muszę suplementować żelazo i zadbać o dietę. W szpitalu jedzenie było wyborne!:)

Ilona jak córka? U mnie chłopaki super ogarneli. Starszaka tęsknił mega ale dali radę. To tez ciekawe bo jak jedziemy z mężem na weekend albo po prostu zostaje u dziadków to jakby o nas zapominał a tu, chyba z racji sytuacji, nie mógł się nas doczekać i tego co będzie. Przy małym wydaje mi się taki dorosły :) i jest kochany. Stara się opiekować bratem na ile umie ale tez widać że jest jeszcze taki nieswój i każda pierdołę przeżywa.

Straw berry łącze się w bólu krótkich drzemek... młody którego nie mogłam dobudzić w nocy budził się co 40/60 minut. Zaczyna przypominać brata w jego wieku :) a mój zegarek mówi ze spałam całe 3 h w nocy:)

• zokeia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli ktoś jeszcze nie widział, to przesyłąm najlepszy post o kupach niemowlęcych:
    https://www.hafija.pl/2017/03/kupaniemowlaka.html

:)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • straw_berry Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    Jeśli ktoś jeszcze nie widział, to przesyłąm najlepszy post o kupach niemowlęcych:
    https://www.hafija.pl/2017/03/kupaniemowlaka.html

:)
    Zokeia widziałam. Aczkolwiek niektórzy pediatrzy są zdania, że może być jedna na 3,4 doby... Mój zrobił wczoraj 3. Muszę obserwować poprostu.

zokeia, Ilona92 lubią tę wiadomość

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje ciśnienie rano dramat tz 150/100 ale czekając na męża spadło na 135/85. Zadzwonię do lekarza za jakąś godzinke ze jednak spadło, może wyszły mi te spacery, a raz pokazało podwyższone i juz stres przy mierzeniu.

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kj dziękuje, ze pytasz mloda całkiem ok. Generalnie przeżywa, ale całuje , leży obok niego, co poproszę to przyniesie. Najgorzej jest wieczorem. Dramat do mamy. Generalnie koło 18 myje młodego, o a uczestniczy, ale najlepiej jakbym zaraz i ja umyła, ale tak nie daje rady 😞
    Ma drugi dzień znów ok.

Kurde siedzę z laktatorem bo cycki mi prawie pękły. MM chyba jakiś zastój.

Agnieszka i jak?

Jak emilka straw i Kj?

Aaa pytanie czy wasze dzieci tez. Isgpe śpią i budzą się na jedzenie? Mamusie chłopców jak zakładać pieluchę żeby się nie zalewał po jednej stronie?? Co i już dramat bo Mojry po prawej stronie na wysokości biodra 😭

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ