X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2025 🤱
Odpowiedz

Marzec 2025 🤱

Oceń ten wątek:
  • Balbinka8 Koleżanka

Wysłany: 18 lutego, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ciężkie początki ale daliście radę i już jesteście w domku ♥️ mimo wszytsko bije taki spokój z Twojego wpisu ♥️
    Odpoczywajcie i poznawajcie się 🌷😍

monii00 lubi tę wiadomość

• eliz Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki! ❤️
    Nie odzwyalam się bo walczyłam z choróbskiem a teraz jadę już do szpitala. Będę dawała znać na bieżąco.

Martii dziękuję ❤️🥹

Trzymam za Was kciuki i myślę o Was cały czas. ❤️❤️

ŻonaMarynarza, Martiiii, Atenka, le_bonheur, Balbinka8, Kasiula09, Katri94, Martynka.98, tasera, Weronka, Abilify05 lubią tę wiadomość

Moje najwieksze szczęście Jakub urodzony 19.02.2025 o 14:36 , 3180g i 55cm. 💙💙💙

age.png
  • Martiiii Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o te nocne poty to ja mam raczej tak, że mam uchylone okno mimo mrozów na dworze a nadal brak powietrza i duszno, i odkrywanie, zakrywanie pół nocy 😅 ale nie budzę sie spocona

Monii - na pewno nie był to wymarzony, łatwy poród i przedłużony pobyt w szpitalu, ale mega podziwiam Cię za ten spokój i dobre podejście, że mimo że nie wszystko jest idealnie to doceniasz że macie siebie, już teraz w 3, i świetnie sobie radzisz ♥️ Super że wracacie do domu, cieszcie się sobą. Dzięki za info o bella mama, bo ja spisałam na straty ze względu na brak możliwości przyklejenia i wzięłam same canpol, dorzucę też bellę :)

Eliz - mam nadzieję że już się dobrze czujesz i nazbierałaś trochę energii na najważniejszą przeprawę, trzymam kciuki aby wszystko sprawnie poszło. Jak będziesz miała siłę i ochotę to dawaj znać 💗

monii00 lubi tę wiadomość

age.png
  • Majania Ekspertka

Wysłany: 18 lutego, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam wizytę, synek ma już prawie 3kg, ale jak to lekarz stwierdził, oznak bliskiego porodu nie widzi. Pobrał GBS i no cóż, czekamy. Od przyszłego tygodnia zabieramy się za nakłanianie lokatora na opuszczenie lokalu. Mam nadzieję, że nie będzie mnie trzymał do terminu 🙈

Abilify05, Katri94, monii00 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Martiiii Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majania, jaki plan na wyganianie lokatora? 😁

age.png
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz trzymam kciuki! 🤞🏻

U mnie ktg w porządku, żadne skurcze się nie pisały, mała fikała jak szalona 😄 Jutro wizyta w poradni i zobaczymy czy czasem nie wystawią skierowania na indukcję, choć mam nadzieję, że mnie ominie

27.02.2025 - 39+3tc 49 cm i 2900g 👶🏻🩷

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

02.11.21 - 38+4tc 54cm i 3120g 👶🏻💙

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • Majania Ekspertka

Wysłany: 18 lutego, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martiiii wrote:
    Majania, jaki plan na wyganianie lokatora? 😁

Pierwszy syn postanowił się ewakuować kilka godzin po upojnej nocy z mężem. Więc i tym razem od tego zaczniemy 🤣🤣

Martiiii lubi tę wiadomość

preg.png
  • eliz Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane u mnie było przyjecie na oddział,badania porobione,ktg już drugie za mną. Od dwóch godzin założony mam balonik i czekam na dalszy rozwój sytuacji...
    Jeśli urodzę to jutro napewno...narazie czuje spokój ale może dlatego że mój siedzi przy mnie ale zobaczymy jak długo.

Cieszę się że u Was wszystko dobrze ❤️❤️❤️

Martiiii, Martynka.98, Alexis1705, Abilify05, Weronka, Olaa..32, Kamsma lubią tę wiadomość

Moje najwieksze szczęście Jakub urodzony 19.02.2025 o 14:36 , 3180g i 55cm. 💙💙💙

age.png
  • Alexis1705 Koleżanka

Wysłany: 18 lutego, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balbinka8 wrote:
    Dziewczyny czy macie nocne poty? Ja mam dekoltu tylko, dosłownie budzę się z mokrym dekoltem 😳 mam tak codziennie od jakiegoś tygodnia może ponad

U mnie to samo, tylko że na całym ciele. Aż poduszka, włosy i prześcieradło potrafią być wilgotne. Do tego wróciła migrena, której nie miałam przez cały 2 trymestr aż do teraz 37 tydzień. Chyba hormony szaleją, a przynajmniej tak sobie to na razie tłumaczę.

Martynka.98 lubi tę wiadomość

• Martynka.98 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz, czekamy na Kubunia razem z Tobą ❤️

🩵 10.03.2025, 10:30, 38+3 Beniamin
  • Abilify05 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majania wrote:
    Pierwszy syn postanowił się ewakuować kilka godzin po upojnej nocy z mężem. Więc i tym razem od tego zaczniemy 🤣🤣
    Właśnie dzisiaj wypróbowałam ten sposób w akcie desperacji (i oczywiście pożądania 😆) ale niestety cisza i spokój. A ponoć jeden z pewniejszych sposobow. 🫣

Martynka.98 lubi tę wiadomość

Starania od 09.2018
    💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
    mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
    stymulacja Lamettą i Clo ❌
    06.2019 Jajowody drożne ✔
    06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-<3 przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
    06.2024 naturalny cud ❤️
    202112224562.png
    202503051762.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:
    Dzień dobry Dziewczyny 🙂

My już w domku od wczoraj, tak jak pisałam na bb ordynator nie chciał mnie za bardzo wypuścić do domu z uwagi na krwiaka i przetaczanie krwi. Zrobił to pod warunkiem oszczędzania się i wyraził zgodę na wypis. Nie pisałam tutaj, ale zaczęły mi się zawroty głowy dzień po wstaniu z łóżka i zgłosiłam przy obchodzie. Okazało się, że mam hemoglobinę 7 i nadaje się do przetaczania krwi. Dostałam jeszcze 2 jednostki oraz osocze. Dobrze, że miałam potwierdzoną grupę krwi. Mój lekarz w prywatnych rzeczach robił mi jeszcze usg bo urodziło mu się dziecko 2 dni po Mikołaju i też do nas zaglądał. Okazało się, że pod cięciem zrobił mi się skrzep na całej długości. Możliwe, że przesunął się z rany po cc. Plus ten krwiak. No i podczas cięcia kojarzyłam, że Mały był owinęty pępowiną i w dokumentach jest wpisane.
    Mikołajek jest słodki 💙 już ochrzcił łóżeczko siku 🤭
    Mąż czuwał całą noc przy łóżeczku żebym odpoczęła, ale przez zakaz odwiedzin po prostu jest tak stęskniony za nami i chciał bardzo. Niestety to było bardzo ciężkie bo i mało widział się z dzieckiem no i ja w kiepskim stanie do tego. Teraz odsypia.
    Co do szpitala, opieka naprawdę dobra. Latali wokół mnie bardzo a dziewczyny po naturalnych były zachwycone położnymi w kwestii prowadzenia porodu.
    Co do rzeczy potrzebnych na oddział to dobrze mieć zapas ubranek bo mój ulewał wodami płodowymi na początku. No i czasami coś z pampersa wyleci. Jak nie na oddział to chociaż gotowe zestawy do zabrania z domu. Co do laktacji to polecam laktator z neno oraz tryb w minutach 7-5-3 ze zmianami piersi oraz np. femalticer 1 h przed karmieniem. Na duży odruch ssania warto mieć smoczek. No i dużo kocyków bo ja obecnie używam ostatnich dwóch bo przesikał rożek i kocyk. Po 7 dobach w szpitalu prania mam ogrom. A i polecam podpaski bella mama, u nas dawali na oddziale podpaski takie grube tylko na początku. Jak brakło mi moich to poprosiłam i mi dały położne.

Czekam z niecierpliwością na wieści o kolejnych porodach 😊

@eliz Kochana trzymaj się, będzie dobrze 😘 niedługo spotkasz swojego Kubulka 💙

Kciuki za wizyty, ktg i dobre samopoczucie ✊️🍀 wróciłam do domu to niech się coś tu dzieje 😂.. czyli szybkie porody 🤭

Miłego dnia ❤️

O podglądam i tu takie wieści! Bardzo się cieszę, że Mikołaj już po tej stronie! Dużo zdrowia i odpoczynku dla Was, poznawajcie się i korzystajcie ze wspólnego czasu. ❤️

Dobrze widzieć tutaj dobre wiadomości o szczęśliwych rozwiązaniach i niesamowite, że to już… 🥹 Jeszcze niedawno ten wątek się tworzył. Jestem z Wami serduchem i trzymam za Was wszystkie kciuki żeby porody poszły po Waszej myśli, a dzieciaczki dawały przesypiać chociaż część nocy! 🥰

Olaa..32, Martynka.98, Agula31, monii00 lubią tę wiadomość

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eliz wrote:
    Kochane u mnie było przyjecie na oddział,badania porobione,ktg już drugie za mną. Od dwóch godzin założony mam balonik i czekam na dalszy rozwój sytuacji...
    Jeśli urodzę to jutro napewno...narazie czuje spokój ale może dlatego że mój siedzi przy mnie ale zobaczymy jak długo.

Cieszę się że u Was wszystko dobrze ❤️❤️❤️
    Ogromne kciuki 🤞🏻I czekamy na szczęśliwe wieści ☺️

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • Katri94 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie 😘
    Przebudziłam się więc się już witam z wami 😘

Ja dzisiaj mam wizytę i ktg i zaczynam się stresować, trzymajcie kciuki może coś się dowiem nowego.
    🌸 Weronka kochana miło Cię tu widzieć 😘co u Ciebie? Jak się czujesz?

Kochane przyjemnego dnia wam życzę i kciuki za wszystkie wizyty i badania ✊🍀

Martynka.98, Olaa..32, Martiiii lubią tę wiadomość

Starania od 2017r.
    🙋30 lat
    Ciąża naturalna cud lipiec 2024❤️
    25.02.2025 🩷👶

age.png
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🤗

Katri94 powodzenia na wizycie 🤞🏻

Ja dzisiaj mam wizytę w poradni patologii ciąży, zobaczymy co tam mi powiedzą

Eliz czekamy 🥰

Miłego dnia ☺️

Katri94 lubi tę wiadomość

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • Martiiii Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki,

Dzisiaj w miarę przespana noc, synek zrobił sobie więcej miejsca, oczywiście brzuch większy i ulga dla mnie też 😅

Ja zaczęłam spokojnie od daktyli, możliwe że pod koniec miesiąca znowu samotna noc, więc chyba muszę się wstrzymać z takimi drastycznymi metodami jak wy majania i ablify 😅

Katri i Ola, trzymam kciuki za wizyty, dajcie znać :) jeśli któraś jeszcze ma wizytę to również powodzenia 💗

Eliz czekamy na Kubusia ♥️
    Paula G mam nadzieję że u was wszystko dobrze.

Miłego dnia ☕

Martynka.98, Katri94 lubią tę wiadomość

age.png
  • Katri94 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po wizycie. Mała ma 3345g 🥰 mówił ginek że mogłaby już wyjść 😅 jest już bardzo nisko główka, skurcze na ktg jakieś się pojedyncze pisały. Następna wizyta 5 marca jeśli nic się nie wydarzy
    Dzięki za kciuki kochane 😘

Martiiii, Atenka, Abilify05, Kasiula09, Balbinka8 lubią tę wiadomość

Starania od 2017r.
    🙋30 lat
    Ciąża naturalna cud lipiec 2024❤️
    25.02.2025 🩷👶

age.png
  • Majania Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abilify05 wrote:
    Właśnie dzisiaj wypróbowałam ten sposób w akcie desperacji (i oczywiście pożądania 😆) ale niestety cisza i spokój. A ponoć jeden z pewniejszych sposobow. 🫣

No zdaje sobie sprawę, że może nie zadziałać. Bo jak to w życiu - często jest inaczej niż by się chciało. Wtedy nie miałam zamiaru już rodzić, ale z racji donoszonej ciąży pozwoliliśmy sobie z mężem na coś więcej, bo wcześniej była abstynencja, no i wywołałam sobie poród.
    Teraz pewnie nic to nie da, ale nadzieja umiera ostatnia 😅😅

preg.png
  • Abilify05 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, jak się chce to zwykle jest na odwrót 😆 a połowę ciąży się dmucha i chucha żeby ten seks ewentualnie nie nabroil.

Starania od 09.2018
    💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
    mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
    stymulacja Lamettą i Clo ❌
    06.2019 Jajowody drożne ✔
    06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-<3 przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
    06.2024 naturalny cud ❤️
    202112224562.png
    202503051762.png
  • Majania Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abilify05 wrote:
    Dokładnie, jak się chce to zwykle jest na odwrót 😆 a połowę ciąży się dmucha i chucha żeby ten seks ewentualnie nie nabroil.

No właśnie, my się cały trzeci trymestr wstrzymujemy, właśnie z obawy o wywołanie skurczy, a jak już zwolnimy hamulce, to pewnie nic to nie da 😉😉
    Kolejnym moim sposobem na wywołanie porodu będzie pewnie użycie laktatora, ale to jak skończę 38tc.

preg.png
‹‹ 623 624 625 626 627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ