X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2025 🤱
Odpowiedz

Marzec 2025 🤱

Oceń ten wątek:
  • Katri94 Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 monii ja nawet nie porównuje bóli bo nie mam porównania do porodowych 😂poza tym wszystkie które nie rodziły to i tak zdają sobie sprawę z tego że to bez porównania ból będzie 🫣😄
    🌸 Martiii a to ja wogóle piłki nie tykam się nawet 😂z resztą mała będzie chciała wyjść to wyjdzie ma do terminu jeszcze czas więc nie będę specjalnie pomagać 😄 jeszcze daje sobie czas na ćwiczenia i picie różnych herbatek 🤭

Martiiii lubi tę wiadomość

Starania od 2017r.
    🙋30 lat
    Ciąża naturalna cud lipiec 2024❤️
    22.07.24- 0,8👶
    31.07.24- 1,61cm👶
    05.08.24- 2,2cm👶
    14.08.24-3,68cm👶
    28.08.24-6,25cm👶
    18.09.24-9,25cm👶
    21.10.24- 360g🩷
    04.11.24- 590g🩷
    02.12.24-1060g🩷
    16.12.24-1282g🩷
    23.12.24-1740g🩷
    15.01.25-2072g🩷
    05.02.25-2750g🩷

preg.png
  • Majania Ekspertka

Wysłany: 23 lutego, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abilify05 wrote:
    Balbinka trzymam kciuki! Powodzenia ♥️
    Majania teraz dopiero przeczytałam o grypie. Byliście u lekarza, coś przepisał? Pełno teraz tego typu A...

Dziadki zdrowe, jedni i drudzy, także naprawdę nie miał od kogo złapać. Mąż był dzisiaj z nim na świątecznej opiece, tam zrobili test, przepisała Ebilfumin, ale nie ma go nigdzie w aptekach 🙈 na szczęście koleżanka miała jedno opakowanie i nas poratowała.

preg.png
  • le_bonheur Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majania wrote:
    Dziadki zdrowe, jedni i drudzy, także naprawdę nie miał od kogo złapać. Mąż był dzisiaj z nim na świątecznej opiece, tam zrobili test, przepisała Ebilfumin, ale nie ma go nigdzie w aptekach 🙈 na szczęście koleżanka miała jedno opakowanie i nas poratowała.

Moja siostra i jej synek mieli ostatnio grypę typu A - leki są teraz ekstremalnie trudno dostępne, w każdym mieście są dosłownie 1-2 apteki, które mają gdzieś zapas ostatnich sztuk. Siostra też jeździła po całym mieście, aż w końcu sprawdziła na gdziepolek.pl i się okazało, że jest jedna apteka, która ma spory zapas - tam jej pani farmaceutka powiedziała, że są jedną z niewielu aptek w Polsce, które mają większy zapas... Straszne to jest. 🙈
    Dobrze, że akurat wasza znajoma miała opakowanie.
    Trzymam kciuki za szybkie wyzdrowienie.

Latest news:
    10.02.2025 ➡️ 2427 g (+/- 354 g)

Kolejna wizyta:
    lekarz prowadzący - 17.03.2025 🩺 chyba, że poród zacznie się wcześniej
    diabetolog - 19.02.2025 🩺

Cukrzyca ciążowa 🍫 na insulinie nocnej i doposiłkowej. 💉

Kwas foliowy, jod, witamina D, DHA - od kwietnia 2024. 💊

preg.png
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balbinka8 wrote:
    Helloo ♥️
    Ja już w szpitalu, jutro poznam córkę ♥️
    Strasznie się stresuję tym cc i w ogóle wszystkim że chyba dziejsze noc będzie przepłakana 😂
    Trzymajcie kciuki 🥹
    Trzymam mocno kciuki, będzie dobrze! 🤗

21.10.2024 - 21t połówkowe, 403g szczęścia, potwierdzona dziewczynka 🩷

28.08.2024 - 13t2d prenatalne, ryzyko niskie, prawdopodobnie 🩷

08.07.2024 - 5t+6d (według USG) mamy zarodek z ❤️

06.2024 - ⏸️

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

02.11.21 - 38+4tc 54cm i 3120g 👶🏻💙

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

preg.png
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katri94 wrote:
    🌸 monii ja nawet nie porównuje bóli bo nie mam porównania do porodowych 😂poza tym wszystkie które nie rodziły to i tak zdają sobie sprawę z tego że to bez porównania ból będzie 🫣😄
    🌸 Martiii a to ja wogóle piłki nie tykam się nawet 😂z resztą mała będzie chciała wyjść to wyjdzie ma do terminu jeszcze czas więc nie będę specjalnie pomagać 😄 jeszcze daje sobie czas na ćwiczenia i picie różnych herbatek 🤭
    Mnie w pierwszej ciąży straszyli, że o matko jaki to poród ciężki, jak to mocno boli, ale i tak mimo wszystko byłam nastawiona pozytywnie i szczerze mówiąc miło się zaskoczyłam, bo mnie poród nie bolał niewiadomo jak 😆 Przy 7 cm położna sama mi przyniosła gaz, bo mówiła, że nie proszę a później będzie za późno i nie będzie działać, ja swój poród wspominam bardzo dobrze, nie wiem czy po prostu mam wysoki próg bólu, czy może miałam szczęście 😅 Dodam, że rodziłam 12 godzin, więc poród nie był szybki, ale mimo wszystko znośny, ciekawa jestem jak to będzie teraz, oby również był łaskawy 🤭

Martiiii, Martynka.98, Katri94 lubią tę wiadomość

06.2024 - ⏸️

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

preg.png
  • Abilify05 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majania wrote:
    Dalej nie ma? ten problem był już 3-4 tygodnie temu, a potem w wiadomościach mówili, że nie spodziewali się takich zakażeń i nie zrobili dostatecznych zapasów, ale już zamawiają więcej... ;) Nam pewnie to samo przepiszą, chociaż grypa nie wyszła, ale może wyjdzie w dzień wizyty. W domu miałam jeszcze 4 kapsułki tego leku więc podajemy.

Olaa..32 a jak działa gaz? Strasznie jestem ciekawa jak to czuć jak się tak wdycha ile chce 😄

Starania od 09.2018
    💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
    mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
    stymulacja Lamettą i Clo ❌
    06.2019 Jajowody drożne ✔
    06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-<3 przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
    06.2024 naturalny cud ❤️
    I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
    progesteron 30
    preg.png
  • Martiiii Koleżanka

Wysłany: 24 lutego, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie, może ktoś jeszcze ma doświadczenie z gazem, bo ja to na wszystkie "wdychane substancje" mam odruch wymiotny i trochę się tego boję 😅 pomógł Ci Ola ten gaz? W ogóle to faktycznie szok, myślałam że już teraz wszystkie kobiety wołają od początku zzo a Ty taka twarda 🤗

Dziewczyny a co do planu porodu, czy wy piszecie same, drukujecie gotowce? Może macie jakieś fajne do polecenia, bo na razie znam tylko ten z rodzicpoludzku.

Ablify - a jak Ty się czujesz? Bo tak patrzę na suwaczek.. To już chyba chwila moment, masz jakieś ktg, nic się nie dzieje? 🤭

preg.png
  • Majania Ekspertka

Wysłany: 24 lutego, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martiiii wrote:
    O właśnie, może ktoś jeszcze ma doświadczenie z gazem, bo ja to na wszystkie "wdychane substancje" mam odruch wymiotny i trochę się tego boję 😅 pomógł Ci Ola ten gaz? W ogóle to faktycznie szok, myślałam że już teraz wszystkie kobiety wołają od początku zzo a Ty taka twarda 🤗

Dziewczyny a co do planu porodu, czy wy piszecie same, drukujecie gotowce? Może macie jakieś fajne do polecenia, bo na razie znam tylko ten z rodzicpoludzku.

Ablify - a jak Ty się czujesz? Bo tak patrzę na suwaczek.. To już chyba chwila moment, masz jakieś ktg, nic się nie dzieje? 🤭

Moje doświadczenie z gazem jest takie, że nie czułam w ogóle jego jakiegokolwiek działania. Dlatego teraz też raczej nie będę chciała skorzystać. Z ZZO też nie planuje korzystać, ale jestem otwarta na zmiany tych planów w zależności od tego jak będzie szła akcja.

Plany porodu mam dwa, jeden ze strony szpitala w którym planuje rodzić w pierwszej kolejności, a drugi ze szkoły rodzenia, na wypadek, gdybym jednak z jakiegoś powodu musiała jechać do szpitala drugiego wyboru.

preg.png
  • Abilify05 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martiiii wrote:

Nic się nie dzieje u mnie, dziś miałam iść na ktg ale nie poszłam, nie widzę sensu, bo w środę tak czy siak mam się stawić na wywołanie. Ale jutro chce dzwonić do lekarza zapytać czy możemy poczekać na naturalny rozwój, a jak nic się nie wydarzy to za tydzień na jego dyżurze. Ale zobaczę jeszcze co powie.

Co do gazu oglądałam ma HBO serial o porodach w polskich szpitalach i jedna dziewczyna wdychała gaz na samym początku gdy bóle nie były mocne, to się śmiała, głupoty gadała do położnej hehe hihi, a potem jak przyszły mocne skurcze widać było, że nie jest jej do śmiechu i gaz w sumie niewiele zmieniał 😅 wdychała go coraz więcej i nic się nie zmieniało.

Starania od 09.2018
    💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
    mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
    stymulacja Lamettą i Clo ❌
    06.2019 Jajowody drożne ✔
    06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-<3 przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
    06.2024 naturalny cud ❤️
    I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
    progesteron 30
    preg.png
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie gaz właśnie tak zadziałał jakbym była na haju, śpiewałam baby shark i jakieś inne piosenki 😆 Nie wiem czy pomógł czy nie, bo jak pisałam wcześniej ja tych bóli nie miałam jakiś mocnych, nie męczyły mnie jakoś bardzo

Martynka.98 lubi tę wiadomość

06.2024 - ⏸️

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

preg.png
‹‹ 624 625 626 627 628
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ