Marzec 2025 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry 🙂
@Katri94 sama zobaczysz 😉
@le_bonheur to i tak, że w tych aptekach sprawdzają gdzie można kupić dany lek albo doradzają zamienniki 🙂
@Olaa..32 jeśli są wprowadzone w odpowiednim momencie środki łagodzenia bólu to poród nie jest ciężki.. tylko nie na każdego działają te środki. Na mnie oxy nie zadziałało jak trzeba i miałam skurcze z kręgosłupa. Do tego mogłam tylko na chwilę wstać bo byłam podpięta cały czas i ciśnienie rosło. Potem zaczęłam wymiotować. Skurcze co 1-2 min i rozwarcie tylko 3 cm. To, że pierwszy poród był łatwy to kolejny wcale nie musi być wystarczą komplikacje których żadnej z Was nie życzę 🙂
@Balbinka8 gratulacje 🩷 widzę, że jesteś zadowolona z porodu i szybko dochodzisz do siebie 🙂 nie dziwię się, że nie spałaś bo miałam to samo.. patrzyłam się na Bobo jak w obrazek 😍 zdrówka dla Was 😊 u nas były lampki nad łóżkami i zasłoniła nam położna pieluchą tetrową żeby można było spać
U mnie Miki słabo przybiera i mamy nakaz dokarmiania mm. Odciągam mleko bo wychodzi na to, że przez tą utratę krwi mam problemy z laktacją. Wczoraj byłam na kontroli u swojego lekarza i rana goi się super tylko lekarz na nfz nie dał rady wyciągnąć mi wszystkich szwów przez to mój lekarz był wściekły. Mówił, że najgorszy scenariusz to rozcięcie tej rany i szycie od nowa jakby stan zapalny wystąpił. Jutro jadę na powtórkę morfologii i dokupię ferrytynę. Krwiaka nadal mam i jeszcze widzi, że coś się leje z tej rany bo widział mały zbiorniczek z płynem. W piątek mamy pediatrę i zobaczymy ile Okruszek przybył.
Miłego dnia 🙂le_bonheur lubi tę wiadomość
-
Hej kochane ja już rozpakowana. Marcelinka urodziła się SN 25 lutego, o 23:10🥰56cm i 3320g
Marcycha, monii00, Kasiula09, Olaa..32, Martiiii, ŻonaMarynarza, Agula31 lubią tę wiadomość
-
Hejka, ja właśnie w szpitalu, dzisiaj na wizycie u ginekologa okazało się, że mam małowodzie, dostałam skierowanie do szpitala i leżę aktualnie na patologii ciąży z balonikiem, także trzymajcie kciuki, bo jutro już możliwe, że trafię na porodówkę 😊
Nefertiti89, Marcycha, ŻonaMarynarza, Kasiula09 lubią tę wiadomość
-
Omg ale wieści!
Balbinka super że u Ciebie wszystko pozytywnie ♥️
Katri ale zaskoczyłaś! Bardzo się cieszę że jesteście już razem z Marcelinką 🩷 mam nadzieję że dobrze się czujesz i wszystko przebiegło po Twojej myśli 😍 jak będziesz miała ochotę to daj chociaż znać jak to się zaczęło 😅
Ola, dobrze że już działają, i że lekarz zauważył. Zaraz będziecie razem ❣️Trzymam kciuki żeby szybko poszło z tym wywoływaniemOlaa..32 lubi tę wiadomość
-
Martiiii wrote:Omg ale wieści!
Balbinka super że u Ciebie wszystko pozytywnie ♥️
Katri ale zaskoczyłaś! Bardzo się cieszę że jesteście już razem z Marcelinką 🩷 mam nadzieję że dobrze się czujesz i wszystko przebiegło po Twojej myśli 😍 jak będziesz miała ochotę to daj chociaż znać jak to się zaczęło 😅
Ola, dobrze że już działają, i że lekarz zauważył. Zaraz będziecie razem ❣️Trzymam kciuki żeby szybko poszło z tym wywoływaniem
Wody mi odeszły ok 6 rano zabarwione lekko krwią i postanowiłam z mężem jechać do najbliższego szpitala przyjęli mnie, tam się okazało że szyjka twarda więc ćwiczyłam na piłce później dużo chodziłam. Skurcze późniejsze coraz częściej i bardziej intensywne później rozwarcie zrobiło się na 9cm więc nacięli mnie 1cm. Przeżycia ogromne nie powiem było bardzo ciężko ale warto było 🥰 mąż wspierał do końca i w trakcie porodu trzymał z tyłu za głowę i później przeciął pępowinę 🥹nie było to jakbym chciała żeby przeszedł poród przez tą szyjkę twardą 😅ale no nikt nie mówił że będzie lekko. Napewno było warto 😍Martiiii, monii00 lubią tę wiadomość
-
Marcycha wrote:Katri, gratulacje 😊
Jak wrażenia z porodu? 😁
Wrażenia oj ciężkie 😁było ciężko bardzo ale tak jak już pisałam było warto ☺️🥰Marcycha lubi tę wiadomość
-
Olaa..32 wrote:Hejka, ja właśnie w szpitalu, dzisiaj na wizycie u ginekologa okazało się, że mam małowodzie, dostałam skierowanie do szpitala i leżę aktualnie na patologii ciąży z balonikiem, także trzymajcie kciuki, bo jutro już możliwe, że trafię na porodówkę 😊
Ola, a jaki miałaś wskaźnik AFI ?
Trzymam mocno kciuki za Was 🤞🤞🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 10:06
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
09.12 874 g 🩷
23.12 1119 g 👸
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Olaa..32 wrote:Hejka, ja właśnie w szpitalu, dzisiaj na wizycie u ginekologa okazało się, że mam małowodzie, dostałam skierowanie do szpitala i leżę aktualnie na patologii ciąży z balonikiem, także trzymajcie kciuki, bo jutro już możliwe, że trafię na porodówkę 😊
Mój update po wizycie jest taki, że według lekarza zakaźnika to jest wynik fałszywie dodatnie, że jakbym miała aktywne zakażenie, no by mi też wyszły IgG jakiekolkwiek, a tam nie wyszło nic. I prawdopodnie coś innego ten wynik zaburza, jakaś inna drobna infekcja. Przy aktywnej cytomegalii miałabym wyniki IgM 3, 6, 8, a nie 1,2. Powiedział że teraz nie ma sensu badać bo wyjdzie to samo, umówił mnie optymistycznie na 7 marca na badania i 12 na wizytę. Jeśli bym urodziła to mam po prostu po tym zrobić badania i tyle, oczywiście też dziecku.monii00, Martiiii lubią tę wiadomość
👩🏼31👨🏻🦰32
03.24 AMH 0,69🫣
Plemniki o prawidłowej budowie <4%
04.24 stymulacja + suplementy
29.04.24 IVF 💔
23.05 mezoterapia jajników
12.07 ⏸️
29.07 7+1, 1,1 cm ❤️
05.08 8+1, 1,75 cm ❤️
19.08 10+1 3,1 cm ❤️
02.09 12+1 5,6 cm 🧬NIFTY niskie ryzyka, ryzyko preeklampsji 1:56, dziewczynka 🩷
23.09 15+1 11,8 cm 🩷
22.10 🧬19+2 317 g, ryzyko preeklampsji 1:1299🩷
12.11 22+2 505 g 🩷
03.12 25+2 echo serca - ok, 862g 🩷
02.01 29+4 1598 g🩷
04.02 34+2, 2700 g🩷
20.02 36+4 2900g 🩷
05.03 ?
-
-
Wpadam się pochwalić, że już urodziłam, mała przyszła na świat SN 27 luty o 8:43, 2900g i 49 cm, także naprawdę mała 😆 Poród indukowany, najpierw miałam założony balonik, który zrobił 4 cm rozwarcia i już później skurcze same się rozkręciły, jak poszłam na porodówkę miałam już takie 8-9 cm rozwarcia, ale niestety akcja stanęła w miejscu i na końcówce już trzeba było podpiąć okscytocynę, żeby zaczęły się skurcze parte, bolało zdecydowanie mocniej niż na porodzie z synem, pewnie efekty okscytocyny, bo już później miałam bóle z kręgosłupa i też były stresy, bo małej spadało tętno, ale finalnie udało się urodzić naturalnie 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 11:58
Martiiii, Sylwiasz, monii00, ŻonaMarynarza, Pinkflower, Martynka.98, Kasiula09, Agula31, Marcycha lubią tę wiadomość
-
Olaa..32 wrote:Wpadam się pochwalić, że już urodziłam, mała przyszła na świat SN 27 luty o 8:43, 2900g i 49 cm, także naprawdę mała 😆 Poród indukowany, najpierw miałam założony balonik, który zrobił 4 cm rozwarcia i już później skurcze same się rozkręciły, jak poszłam na porodówkę miałam już takie 8-9 cm rozwarcia, ale niestety akcja stanęła w miejscu i na końcówce już trzeba było podpiąć okscytocynę, żeby zaczęły się skurcze parte, bolało zdecydowanie mocniej niż na porodzie z synem, pewnie efekty okscytocyny, bo już później miałam bóle z kręgosłupa i też były stresy, bo małej spadało tętno, ale finalnie udało się urodzić naturalnie 😊
Martynka.98, Olaa..32 lubią tę wiadomość
-
Ola, gratulacje! faktycznie malutka dziewczynka. To i tak wow że sam balonik tak zadziałał i nie trzeba było aż tyle tej oksytocyny od początku ładować. Cieszcie się sobą 🩷
Agula super że to jednak nic poważnego, możesz trochę odetchnąć.
Tak patrzę na tę 1 stronę i jak tam różowo na razie... 😁Olaa..32 lubi tę wiadomość
-
Olaa..32 wrote:Wpadam się pochwalić, że już urodziłam, mała przyszła na świat SN 27 luty o 8:43, 2900g i 49 cm, także naprawdę mała 😆 Poród indukowany, najpierw miałam założony balonik, który zrobił 4 cm rozwarcia i już później skurcze same się rozkręciły, jak poszłam na porodówkę miałam już takie 8-9 cm rozwarcia, ale niestety akcja stanęła w miejscu i na końcówce już trzeba było podpiąć okscytocynę, żeby zaczęły się skurcze parte, bolało zdecydowanie mocniej niż na porodzie z synem, pewnie efekty okscytocyny, bo już później miałam bóle z kręgosłupa i też były stresy, bo małej spadało tętno, ale finalnie udało się urodzić naturalnie 😊
Gratulacje kochana 😍😍cudne wieści zdrówka dla was 🥰Olaa..32 lubi tę wiadomość
-
Gratulacje 🥰🥰🥰 jaka kruszynka ❤️Olaa..32 lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
09.12 874 g 🩷
23.12 1119 g 👸
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Kruszynka, ale nastawiałam się na to, że będzie po prostu mniejsza, ale mimo wszystko szok, że to takie aż małe 😆 Malutka śpi, więc ja również muszę odespać, całą noc nie spałam 😅
-
Cudownie! gratulacje ☺️☺️
A odnośnie słabnących skurczy, warto zabrać ze sobą do szpitala olejek z szałwii muszkatołowej, on wzmacnia skurcze, można sobie skropić waciki i włożyć do nosa. Niektóre kobiety unikają w ten sposób całkowicie oksytocyny. Ja bardzo chciałabym uniknąć jej podania, więc wyposażę się we wszystko inne co dostępne.☺️☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 14:37
Olaa..32, Martiiii lubią tę wiadomość