X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2025 🤱
Odpowiedz

Marzec 2025 🤱

Oceń ten wątek:
  • eliz Autorytet

Wysłany: 4 marca, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balbinka również Ci Kochana bardzo gratuluje! ❤️🥹

Muszę wszystko nadrobic co pisałyście! 🥹

Balbinka8 lubi tę wiadomość

Moje najwieksze szczęście Jakub urodzony 19.02.2025 o 14:36 , 3180g i 55cm. 💙💙💙

age.png
  • An_veherzhynska Znajoma

Wysłany: 4 marca, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szanowne Panie,

Nazywam się Anastasiia Veherzhynska, jestem studentką V roku psychologii na Uniwersytecie Łódzkim. Prowadzę badanie do pracy magisterskiej dotyczące związku między ciążą a postrzeganiem, obrazem ciała a zachowaniami żywieniowymi. Procedura badania obejmuje wypełnienie kilku wystandaryzowanych kwestionariuszy oraz ankiety socjodemograficznej.

Badanie skierowane jest do wszystkich kobiet w wieku od 18 do 35 lat, które są w trakcie pierwszej ciąży lub są po urodzeniu pierwszego dziecka.

Badanie jest w pełni anonimowe i wypełnienie zajmuje około 15 minut. Można w każdej chwili przerwać badanie bez podawania przyczyny oraz przesyłania odpowiedzi.

W badaniu pojawiają się pytania dotyczące samooceny, obrazu ciała oraz zachowań żywieniowych. Jeśli te tematy mogą być dla Ciebie trudne, proszę o ostrożność przy przystępowaniu do badania. Proszę pamiętać, że w każdej chwili można przerwać wypełnianie ankiety bez podawania przyczyny.

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=7xpEYw7al0O7fvnUcF6WO6g9kvHPfiRDu1ScohJPJo5UMkc2UERHRUtRUEhYUUI2SFgyTUVHSjBPVy4u

W razie pytań lub uwag proszę o kontakt na adres mailowy - [email protected]

Z wyrazami szacunku i dziękuję szczerze za pomoc,
    Anastasiia Veherzhynska

• Majania Ekspertka

Wysłany: 4 marca, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano miałam wizytę, no niestety jeszcze nie rodzę 😅 rozwarcie na palec, szyjka miękka, ale trzyma. Więc pozostaje czekać 🙈

preg.png
  • Martiiii Koleżanka

Wysłany: 4 marca, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majania wrote:
    Rano miałam wizytę, no niestety jeszcze nie rodzę 😅 rozwarcie na palec, szyjka miękka, ale trzyma. Więc pozostaje czekać 🙈

Ja też po wizycie i lekarz powiedział że TUTAJ SUPER, a to oznacza że nic się nie dzieje 😅 ja mówię to jak super!? A on mówi, że przecież jeszcze czas do terminu :) więc u Ciebie chociaż coś tam się ruszyło 😁

preg.png
  • Majania Ekspertka

Wysłany: 4 marca, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martiiii wrote:
    Ja też po wizycie i lekarz powiedział że TUTAJ SUPER, a to oznacza że nic się nie dzieje 😅 ja mówię to jak super!? A on mówi, że przecież jeszcze czas do terminu :) więc u Ciebie chociaż coś tam się ruszyło 😁

No ja mam 10 dni do terminu i w sumie spokojnie mogłabym sobie czekać, ale dłonie i stopy mi już tak puchną, że mam dosyć. Już bym się chciała tego arbuza z przodu pozbyć 😅 przytyłam 15kg, jak się podnoszę z siedzenia albo leżenia to wszystko mnie boli. Generalnie jestem aktywna, ale ciężko... Zapowiadają taką ładną pogodę, coś by człowiek porobił po zimie na podwórku, a tu ledwo co się rusza...

Martynka.98 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Martiiii Koleżanka

Wysłany: 4 marca, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majania wrote:
    No ja mam 10 dni do terminu i w sumie spokojnie mogłabym sobie czekać, ale dłonie i stopy mi już tak puchną, że mam dosyć. Już bym się chciała tego arbuza z przodu pozbyć 😅 przytyłam 15kg, jak się podnoszę z siedzenia albo leżenia to wszystko mnie boli. Generalnie jestem aktywna, ale ciężko... Zapowiadają taką ładną pogodę, coś by człowiek porobił po zimie na podwórku, a tu ledwo co się rusza...

To puchnięcie to na pewno jest uciążliwe! Ale 15kg to wcale nie jest dużo! W ogóle to się wydaje śmieszne, bo 10dni to jest tak mało, a w tej sytuacji się wydaje że trwa wieczność 😅 a jak z wagą maluszka u Ciebie? Ja w ogóle też mam termin na 14 marca z OM, więc chyba u Ciebie jest nadzieja na szybsze rozwiązanie z tym rozwarciem 😁

preg.png
  • Martynka.98 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii, z tym rozwarciem to i tak może chodzić i chodzić, ja od 3 tygodni mam zgladzoną szyjkę i nic, cisza ☺️

Martiiii, Marcycha lubią tę wiadomość

preg.png
  • Martiiii Koleżanka

Wysłany: 4 marca, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem. Tak z przymróżeniem oka bo lekarz też mówił że może nic się nie dziać w za rogiem mogą wody odejść. Ale u Ciebie to akurat super że tak wyszło, chociaż możesz się trochę pocieszyć tą końcówką 🥺

Martynka.98 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Martynka.98 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie, modliłam się, żeby wytrwać choć do 28 tygodnia, a tu dobijamy do 38 ❤️🙏 czuję wdzięczność po tych wszystkich przeżyciach ☺️

Martiiii, Marcycha, ŻonaMarynarza lubią tę wiadomość

preg.png
  • Natalia0212 Ekspertka

Wysłany: 4 marca, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dniu 02.03.2025 r. o godzinie 18:50 na świat przyszedł nasz syn, Gabryś. Podjęta pilna decyzja o natychmiastowej cesarce ze względu na nagły atak stanu przedrzucawkowego (planowana cesarka była na 37tc, ale ze względu na łożysko centralnie przodujące). Urodził się z wagą 2510g oraz mierzy 47cm. Jest wcześniakiem z 35+2tc. Na ten moment nie wymaga wsparcia tlenem, je poprzez sondę, nie ma samodzielnego odruchu ssania. Jest przystawiany do smoczka, ale średnio mu to idzie. Półtorej doby był wspierany asekuracyjne tlenem i trzymany w cieplarce. Od dzisiaj został przełożony do zwykłego łóżeczka. Aktualnie ma lekkie zapalenie płuc i jest na antybiotykach. Nie mamy informacji jak długo potrwa jego pobyt w szpitalu. Mamy nadzieję, że nie będzie wymagał długiej hospitalizacji.

Ja po CC powoli dochodzę do siebie, ciężko znoszę operacje. Byłam ponad miesiąc w szpitalu i potrzebuję odpocząć i zregenerować ciało i głowę. Zapalenie płuc może być związane z długim pobytem w szpitalu, zakażeniem w układzie płciowym i moczowym. Aczkolwiek badania z krwi i moczu nie wskazywały żadnego stanu zapalnego itp. Jednak wiadomo jak to w szpitalu. Mnóstwo czynników podnoszących ryzyko infekcji.

preg.png

🙋🏼‍♀️
    IO, PCOS
    HyCoSy - ✅
    Kariotyp - ✅
    Regularne cykle, własne owulacje
    🙋🏼
    Obniżone parametry nasienia
    Kariotyp - ✅

3x inseminacja

28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
    10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
    15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
    23.07. beta - 28,2
    25.07. beta - 64,42
    27.07. beta - 166, progesteron 42
    29.07. beta - 315
    31.07. beta - 676, progesteron 48
    03.08. beta - 1803
    06.08. beta - 3799
    09.08. USG - zarodek 🥰
‹‹ 627 628 629 630 631
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ