Marzec 2025 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Szanowne Panie,
Nazywam się Anastasiia Veherzhynska, jestem studentką V roku psychologii na Uniwersytecie Łódzkim. Prowadzę badanie do pracy magisterskiej dotyczące związku między ciążą a postrzeganiem, obrazem ciała a zachowaniami żywieniowymi. Procedura badania obejmuje wypełnienie kilku wystandaryzowanych kwestionariuszy oraz ankiety socjodemograficznej.
Badanie skierowane jest do wszystkich kobiet w wieku od 18 do 35 lat, które są w trakcie pierwszej ciąży lub są po urodzeniu pierwszego dziecka.
Badanie jest w pełni anonimowe i wypełnienie zajmuje około 15 minut. Można w każdej chwili przerwać badanie bez podawania przyczyny oraz przesyłania odpowiedzi.
W badaniu pojawiają się pytania dotyczące samooceny, obrazu ciała oraz zachowań żywieniowych. Jeśli te tematy mogą być dla Ciebie trudne, proszę o ostrożność przy przystępowaniu do badania. Proszę pamiętać, że w każdej chwili można przerwać wypełnianie ankiety bez podawania przyczyny.
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=7xpEYw7al0O7fvnUcF6WO6g9kvHPfiRDu1ScohJPJo5UMkc2UERHRUtRUEhYUUI2SFgyTUVHSjBPVy4u
W razie pytań lub uwag proszę o kontakt na adres mailowy - [email protected]
Z wyrazami szacunku i dziękuję szczerze za pomoc,
Anastasiia Veherzhynska -
Majania wrote:Rano miałam wizytę, no niestety jeszcze nie rodzę 😅 rozwarcie na palec, szyjka miękka, ale trzyma. Więc pozostaje czekać 🙈
Ja też po wizycie i lekarz powiedział że TUTAJ SUPER, a to oznacza że nic się nie dzieje 😅 ja mówię to jak super!? A on mówi, że przecież jeszcze czas do terminuwięc u Ciebie chociaż coś tam się ruszyło 😁
-
Martiiii wrote:Ja też po wizycie i lekarz powiedział że TUTAJ SUPER, a to oznacza że nic się nie dzieje 😅 ja mówię to jak super!? A on mówi, że przecież jeszcze czas do terminu
więc u Ciebie chociaż coś tam się ruszyło 😁
No ja mam 10 dni do terminu i w sumie spokojnie mogłabym sobie czekać, ale dłonie i stopy mi już tak puchną, że mam dosyć. Już bym się chciała tego arbuza z przodu pozbyć 😅 przytyłam 15kg, jak się podnoszę z siedzenia albo leżenia to wszystko mnie boli. Generalnie jestem aktywna, ale ciężko... Zapowiadają taką ładną pogodę, coś by człowiek porobił po zimie na podwórku, a tu ledwo co się rusza...Martynka.98 lubi tę wiadomość
-
Majania wrote:No ja mam 10 dni do terminu i w sumie spokojnie mogłabym sobie czekać, ale dłonie i stopy mi już tak puchną, że mam dosyć. Już bym się chciała tego arbuza z przodu pozbyć 😅 przytyłam 15kg, jak się podnoszę z siedzenia albo leżenia to wszystko mnie boli. Generalnie jestem aktywna, ale ciężko... Zapowiadają taką ładną pogodę, coś by człowiek porobił po zimie na podwórku, a tu ledwo co się rusza...
To puchnięcie to na pewno jest uciążliwe! Ale 15kg to wcale nie jest dużo! W ogóle to się wydaje śmieszne, bo 10dni to jest tak mało, a w tej sytuacji się wydaje że trwa wieczność 😅 a jak z wagą maluszka u Ciebie? Ja w ogóle też mam termin na 14 marca z OM, więc chyba u Ciebie jest nadzieja na szybsze rozwiązanie z tym rozwarciem 😁 -
W dniu 02.03.2025 r. o godzinie 18:50 na świat przyszedł nasz syn, Gabryś. Podjęta pilna decyzja o natychmiastowej cesarce ze względu na nagły atak stanu przedrzucawkowego (planowana cesarka była na 37tc, ale ze względu na łożysko centralnie przodujące). Urodził się z wagą 2510g oraz mierzy 47cm. Jest wcześniakiem z 35+2tc. Na ten moment nie wymaga wsparcia tlenem, je poprzez sondę, nie ma samodzielnego odruchu ssania. Jest przystawiany do smoczka, ale średnio mu to idzie. Półtorej doby był wspierany asekuracyjne tlenem i trzymany w cieplarce. Od dzisiaj został przełożony do zwykłego łóżeczka. Aktualnie ma lekkie zapalenie płuc i jest na antybiotykach. Nie mamy informacji jak długo potrwa jego pobyt w szpitalu. Mamy nadzieję, że nie będzie wymagał długiej hospitalizacji.
Ja po CC powoli dochodzę do siebie, ciężko znoszę operacje. Byłam ponad miesiąc w szpitalu i potrzebuję odpocząć i zregenerować ciało i głowę. Zapalenie płuc może być związane z długim pobytem w szpitalu, zakażeniem w układzie płciowym i moczowym. Aczkolwiek badania z krwi i moczu nie wskazywały żadnego stanu zapalnego itp. Jednak wiadomo jak to w szpitalu. Mnóstwo czynników podnoszących ryzyko infekcji.
🙋🏼♀️
IO, PCOS
HyCoSy - ✅
Kariotyp - ✅
Regularne cykle, własne owulacje
🙋🏼
Obniżone parametry nasienia
Kariotyp - ✅
3x inseminacja
28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
23.07. beta - 28,2
25.07. beta - 64,42
27.07. beta - 166, progesteron 42
29.07. beta - 315
31.07. beta - 676, progesteron 48
03.08. beta - 1803
06.08. beta - 3799
09.08. USG - zarodek 🥰 -