X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2025 🤱
Odpowiedz

Marzec 2025 🤱

Oceń ten wątek:
  • eliz Autorytet

Wysłany: 4 marca, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balbinka również Ci Kochana bardzo gratuluje! ❤️🥹

Muszę wszystko nadrobic co pisałyście! 🥹

Balbinka8 lubi tę wiadomość

Moje najwieksze szczęście Jakub urodzony 19.02.2025 o 14:36 , 3180g i 55cm. 💙💙💙

age.png
  • An_veherzhynska Koleżanka

Wysłany: 4 marca, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szanowne Panie,

Nazywam się Anastasiia Veherzhynska, jestem studentką V roku psychologii na Uniwersytecie Łódzkim. Prowadzę badanie do pracy magisterskiej dotyczące związku między ciążą a postrzeganiem, obrazem ciała a zachowaniami żywieniowymi. Procedura badania obejmuje wypełnienie kilku wystandaryzowanych kwestionariuszy oraz ankiety socjodemograficznej.

Badanie skierowane jest do wszystkich kobiet w wieku od 18 do 35 lat, które są w trakcie pierwszej ciąży lub są po urodzeniu pierwszego dziecka.

Badanie jest w pełni anonimowe i wypełnienie zajmuje około 15 minut. Można w każdej chwili przerwać badanie bez podawania przyczyny oraz przesyłania odpowiedzi.

W badaniu pojawiają się pytania dotyczące samooceny, obrazu ciała oraz zachowań żywieniowych. Jeśli te tematy mogą być dla Ciebie trudne, proszę o ostrożność przy przystępowaniu do badania. Proszę pamiętać, że w każdej chwili można przerwać wypełnianie ankiety bez podawania przyczyny.

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=7xpEYw7al0O7fvnUcF6WO6g9kvHPfiRDu1ScohJPJo5UMkc2UERHRUtRUEhYUUI2SFgyTUVHSjBPVy4u

W razie pytań lub uwag proszę o kontakt na adres mailowy - [email protected]

Z wyrazami szacunku i dziękuję szczerze za pomoc,
    Anastasiia Veherzhynska

• Majania Ekspertka

Wysłany: 4 marca, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano miałam wizytę, no niestety jeszcze nie rodzę 😅 rozwarcie na palec, szyjka miękka, ale trzyma. Więc pozostaje czekać 🙈

preg.png
  • Martiiii Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majania wrote:
    Rano miałam wizytę, no niestety jeszcze nie rodzę 😅 rozwarcie na palec, szyjka miękka, ale trzyma. Więc pozostaje czekać 🙈

Ja też po wizycie i lekarz powiedział że TUTAJ SUPER, a to oznacza że nic się nie dzieje 😅 ja mówię to jak super!? A on mówi, że przecież jeszcze czas do terminu :) więc u Ciebie chociaż coś tam się ruszyło 😁

maglew lubi tę wiadomość

age.png
  • Majania Ekspertka

Wysłany: 4 marca, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martiiii wrote:
    Ja też po wizycie i lekarz powiedział że TUTAJ SUPER, a to oznacza że nic się nie dzieje 😅 ja mówię to jak super!? A on mówi, że przecież jeszcze czas do terminu :) więc u Ciebie chociaż coś tam się ruszyło 😁

No ja mam 10 dni do terminu i w sumie spokojnie mogłabym sobie czekać, ale dłonie i stopy mi już tak puchną, że mam dosyć. Już bym się chciała tego arbuza z przodu pozbyć 😅 przytyłam 15kg, jak się podnoszę z siedzenia albo leżenia to wszystko mnie boli. Generalnie jestem aktywna, ale ciężko... Zapowiadają taką ładną pogodę, coś by człowiek porobił po zimie na podwórku, a tu ledwo co się rusza...

Martynka.98 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Martiiii Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majania wrote:
    No ja mam 10 dni do terminu i w sumie spokojnie mogłabym sobie czekać, ale dłonie i stopy mi już tak puchną, że mam dosyć. Już bym się chciała tego arbuza z przodu pozbyć 😅 przytyłam 15kg, jak się podnoszę z siedzenia albo leżenia to wszystko mnie boli. Generalnie jestem aktywna, ale ciężko... Zapowiadają taką ładną pogodę, coś by człowiek porobił po zimie na podwórku, a tu ledwo co się rusza...

To puchnięcie to na pewno jest uciążliwe! Ale 15kg to wcale nie jest dużo! W ogóle to się wydaje śmieszne, bo 10dni to jest tak mało, a w tej sytuacji się wydaje że trwa wieczność 😅 a jak z wagą maluszka u Ciebie? Ja w ogóle też mam termin na 14 marca z OM, więc chyba u Ciebie jest nadzieja na szybsze rozwiązanie z tym rozwarciem 😁

age.png
  • Martynka.98 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii, z tym rozwarciem to i tak może chodzić i chodzić, ja od 3 tygodni mam zgladzoną szyjkę i nic, cisza ☺️

Martiiii, Marcycha, maglew lubią tę wiadomość

🩵 10.03.2025, 10:30, 38+3 Beniamin
  • Martiiii Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem. Tak z przymróżeniem oka bo lekarz też mówił że może nic się nie dziać w za rogiem mogą wody odejść. Ale u Ciebie to akurat super że tak wyszło, chociaż możesz się trochę pocieszyć tą końcówką 🥺

Martynka.98 lubi tę wiadomość

age.png
  • Martynka.98 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie, modliłam się, żeby wytrwać choć do 28 tygodnia, a tu dobijamy do 38 ❤️🙏 czuję wdzięczność po tych wszystkich przeżyciach ☺️

Martiiii, Marcycha, ŻonaMarynarza, le_bonheur, Kasiula09, eliz, Olaa..32, PaulaG, Katri94 lubią tę wiadomość

• Natalia0212 Ekspertka

Wysłany: 4 marca, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dniu 02.03.2025 r. o godzinie 18:50 na świat przyszedł nasz syn, Gabryś. Podjęta pilna decyzja o natychmiastowej cesarce ze względu na nagły atak stanu przedrzucawkowego (planowana cesarka była na 37tc, ale ze względu na łożysko centralnie przodujące). Urodził się z wagą 2510g oraz mierzy 47cm. Jest wcześniakiem z 35+2tc. Na ten moment nie wymaga wsparcia tlenem, je poprzez sondę, nie ma samodzielnego odruchu ssania. Jest przystawiany do smoczka, ale średnio mu to idzie. Półtorej doby był wspierany asekuracyjne tlenem i trzymany w cieplarce. Od dzisiaj został przełożony do zwykłego łóżeczka. Aktualnie ma lekkie zapalenie płuc i jest na antybiotykach. Nie mamy informacji jak długo potrwa jego pobyt w szpitalu. Mamy nadzieję, że nie będzie wymagał długiej hospitalizacji.

Ja po CC powoli dochodzę do siebie, ciężko znoszę operacje. Byłam ponad miesiąc w szpitalu i potrzebuję odpocząć i zregenerować ciało i głowę. Zapalenie płuc może być związane z długim pobytem w szpitalu, zakażeniem w układzie płciowym i moczowym. Aczkolwiek badania z krwi i moczu nie wskazywały żadnego stanu zapalnego itp. Jednak wiadomo jak to w szpitalu. Mnóstwo czynników podnoszących ryzyko infekcji.

Martynka.98, ŻonaMarynarza, Martiiii, le_bonheur, Kasiula09, maglew, Katri94, eliz, Olaa..32, PaulaG lubią tę wiadomość

preg.png

🙋🏼‍♀️
    IO, PCOS
    HyCoSy - ✅
    Kariotyp - ✅
    Regularne cykle, własne owulacje
    🙋🏼
    Obniżone parametry nasienia
    Kariotyp - ✅

3x inseminacja

28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
    10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
    15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
    23.07. beta - 28,2
    25.07. beta - 64,42
    27.07. beta - 166, progesteron 42
    29.07. beta - 315
    31.07. beta - 676, progesteron 48
    03.08. beta - 1803
    06.08. beta - 3799
    09.08. USG - zarodek 🥰
  • Martynka.98 Autorytet

Wysłany: 5 marca, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia0212 wrote:
    W dniu 02.03.2025 r. o godzinie 18:50 na świat przyszedł nasz syn, Gabryś. Podjęta pilna decyzja o natychmiastowej cesarce ze względu na nagły atak stanu przedrzucawkowego (planowana cesarka była na 37tc, ale ze względu na łożysko centralnie przodujące). Urodził się z wagą 2510g oraz mierzy 47cm. Jest wcześniakiem z 35+2tc. Na ten moment nie wymaga wsparcia tlenem, je poprzez sondę, nie ma samodzielnego odruchu ssania. Jest przystawiany do smoczka, ale średnio mu to idzie. Półtorej doby był wspierany asekuracyjne tlenem i trzymany w cieplarce. Od dzisiaj został przełożony do zwykłego łóżeczka. Aktualnie ma lekkie zapalenie płuc i jest na antybiotykach. Nie mamy informacji jak długo potrwa jego pobyt w szpitalu. Mamy nadzieję, że nie będzie wymagał długiej hospitalizacji.

Ja po CC powoli dochodzę do siebie, ciężko znoszę operacje. Byłam ponad miesiąc w szpitalu i potrzebuję odpocząć i zregenerować ciało i głowę. Zapalenie płuc może być związane z długim pobytem w szpitalu, zakażeniem w układzie płciowym i moczowym. Aczkolwiek badania z krwi i moczu nie wskazywały żadnego stanu zapalnego itp. Jednak wiadomo jak to w szpitalu. Mnóstwo czynników podnoszących ryzyko infekcji.

Natalia. Przede wszystkim gratulacje. Życzę Wam mnóstwo siły i zdrowia, najważniejsze, żeby mały był w domu i abyście cieszyli się sobą w zdrowiu ❤️ Przeszłaś ciężki czas, ale jesteś bardzo dzielna.

Natalia0212, Sylwiasz lubią tę wiadomość

• Majania Ekspertka

Wysłany: 5 marca, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martiiii wrote:
    To puchnięcie to na pewno jest uciążliwe! Ale 15kg to wcale nie jest dużo! W ogóle to się wydaje śmieszne, bo 10dni to jest tak mało, a w tej sytuacji się wydaje że trwa wieczność 😅 a jak z wagą maluszka u Ciebie? Ja w ogóle też mam termin na 14 marca z OM, więc chyba u Ciebie jest nadzieja na szybsze rozwiązanie z tym rozwarciem 😁

Dla mnie 15 kg to dużo (procentowo) bo przed ciążą ważyłam 50kg. Zatem przybyło mi nagle +30%, zdecydowanie moje nogi to czują.
    Nadzieja jest zawsze, ale równie dobrze, mogę urodzić po terminie, chociaż bardzo bym tego nie chciała.

Syn ma urodziny 16-go marca i też nie wiem co robić, bo ciągle się pyta co z jego urodzinami, gdzie je zrobimy itd. a ja nie umiem mu na to pytanie odpowiedzieć.
    Chyba w końcu stanie na tym, że zorganizujemy mu u moich rodziców, a ja najwyżej z noworodkiem zostanę w domu, a jeśli jeszcze będę w dwupaku to chyba i tak nie będzie mi się chciało ogarniać imprezy w domu 🙈🙈

Martiiii lubi tę wiadomość

preg.png
  • Majania Ekspertka

Wysłany: 5 marca, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia0212 wrote:

Gratulacje!!! Nie martw się, maluszek sobie poradzi! Wiadomo, że w tym tygodniu będzie potrzebował chwilę dłużej w szpitalu, ale wierzę, że szybciutko wyjdzie z zapalenia płuc i w końcu zacznie ładnie ssać 🤗🤗

Natalia0212 lubi tę wiadomość

preg.png
  • maglew Autorytet

Wysłany: 6 marca, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia0212 wrote:

Natalia gratulacje okruszka ♥️♥️mam nadzieję że szybko oboje dojdziecie do zdrowia 🙏

Natalia0212 lubi tę wiadomość

preg.png
  • RainbowDeer Autorytet

Wysłany: 6 marca, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, gratulacje tym już rozpakowanym. Dopiero początek marca a tu już tyle bobasów 😄

Nie udzielałam się długo długo, walczyłam z ogarnięciem firmy. Dużo tematów, nagłe zwolnienie pracownicy, finansowo szło jak krew z nosami. Nie jest to wymarzony początek macierzyństwa zdecydowanie

Ale wszystko już ogarnięte i gotowe jako tako na młodego. Tylko młody się nigdzie nie wybiera 🫠

W niedziele termin, a u mnie na razie szyjka długa na 3 cm

'96👩‍❤️‍👨'90

START STARAŃ 09.22
    START LECZENIA 01.24

♀️ PCOS, AMH 5,1

♂️ oligospermia ok. 1 mln/ml

02.24 - IUI przepływowa ❌️
    04.24 - cykl naturalny na letrozolu ❌️
    05.06.24 - start stymulacji 💉
    15.06.24 - punkcja 🧪
    20.06.24 - transfer
    HCG 9dpt 77 ✨️
    HCG 11dpt 189 🥹
    HCG 19dpt 4655 🙃
    27dpt mamy ❤️

❄️❄️❄️ czekają na swoją kolej

preg.png
  • Alexis1705 Koleżanka

Wysłany: 6 marca, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RainbowDeer wrote:
    Hej dziewczyny, gratulacje tym już rozpakowanym. Dopiero początek marca a tu już tyle bobasów 😄

Nie udzielałam się długo długo, walczyłam z ogarnięciem firmy. Dużo tematów, nagłe zwolnienie pracownicy, finansowo szło jak krew z nosami. Nie jest to wymarzony początek macierzyństwa zdecydowanie

Ale wszystko już ogarnięte i gotowe jako tako na młodego. Tylko młody się nigdzie nie wybiera 🫠

W niedziele termin, a u mnie na razie szyjka długa na 3 cm

U mnie tak samo termin w niedzielę, a szyjka długa. Masz jakieś inne objawy? U mnie totalnie nic, maluszek kopie mocno, skurczy nie ma.

RainbowDeer lubi tę wiadomość

• RainbowDeer Autorytet

Wysłany: 6 marca, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis1705 wrote:
    U mnie tak samo termin w niedzielę, a szyjka długa. Masz jakieś inne objawy? U mnie totalnie nic, maluszek kopie mocno, skurczy nie ma.

Mam śluz podbarwiony na brązowo, ale to może nic nie znaczyć. No i dużo skurczów braxton hicks. Są dokuczliwe, ale bezbolesne

Od poniedziałku mam codziennie przychodzić na ktg, jeśli nic się nie wydarzy. I raczej mam poczucie, że termin przyjdzie i minie

A ewentualna indukcja nie wcześniej niż 17 marca 🫣 U ciebie lekarz mówił coś o indukcji?

'96👩‍❤️‍👨'90

START STARAŃ 09.22
    START LECZENIA 01.24

♀️ PCOS, AMH 5,1

15.06.24 - punkcja 🧪
    20.06.24 - transfer
    HCG 9dpt 77 ✨️
    HCG 11dpt 189 🥹
    HCG 19dpt 4655 🙃
    27dpt mamy ❤️

preg.png
  • Alexis1705 Koleżanka

Wysłany: 7 marca, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RainbowDeer wrote:
    Mam śluz podbarwiony na brązowo, ale to może nic nie znaczyć. No i dużo skurczów braxton hicks. Są dokuczliwe, ale bezbolesne

Od poniedziałku mam codziennie przychodzić na ktg, jeśli nic się nie wydarzy. I raczej mam poczucie, że termin przyjdzie i minie

A ewentualna indukcja nie wcześniej niż 17 marca 🫣 U ciebie lekarz mówił coś o indukcji?

O to u Ciebie widać już więcej oznak, może maluszek sam rozpocznie akcje przed 17.03, jeszcze jest sporo czasu 😊 Ten śluz zabarwiony to może czop śluzowy już zaczyna odpadać.

Mi lekarz kazał się zgłosić do siebie na dyzur do szpitala na kontrolę w środę i zadecyduje czy czekamy dalej czy będzie wskazana hospitalizacja. Typowo o indukcji jeszcze nie wspomniał. U mnie było dość dużo uplawow i to go niepokoi, ale objawów zbliżającego się porodu nadal żadnych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 13:42

• RainbowDeer Autorytet

Wysłany: 7 marca, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis1705 wrote:
    O to u Ciebie widać już więcej oznak, może maluszek sam rozpocznie akcje przed 17.03, jeszcze jest sporo czasu 😊 Ten śluz zabarwiony to może czop śluzowy już zaczyna odpadać.

Mi lekarz kazał się zgłosić do siebie na dyzur do szpitala na kontrolę w środę i zadecyduje czy czekamy dalej czy będzie wskazana hospitalizacja. Typowo o indukcji jeszcze nie wspomniał. U mnie było dość dużo uplawow i to go niepokoi, ale objawów zbliżającego się porodu nadal żadnych.

Ja miałam ogrom upławów w 3 trymestrze, ale lekarz mówi że dopóki nie ma brzydkiego zapachu/świądu/bólu to normalne

Czas pokaże jak się skończy. Trzymam kciuki, żeby było dobrze u ciebie. Jest kontrola lekarska i super 👌

U mnie więcej wizyt nie ma w planach, tylko te zapisy ktg
    Już się mocno niecierpliwię. Gdyby lekarz był otwarty na wcześniejszą indukcję, to chyba bym po niedzieli umówiła, żeby już mieć to z głowy 😅

'96👩‍❤️‍👨'90

START STARAŃ 09.22
    START LECZENIA 01.24

♀️ PCOS, AMH 5,1

15.06.24 - punkcja 🧪
    20.06.24 - transfer
    HCG 9dpt 77 ✨️
    HCG 11dpt 189 🥹
    HCG 19dpt 4655 🙃
    27dpt mamy ❤️

preg.png
  • eliz Autorytet

Wysłany: 7 marca, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia gratulacje Kochana!🥹❤️
    Życzę dużo siły a przede wszystkim zdrówka! 🥹🫂
    Będzie wszystko dobrze! ❤️❤️❤️

Moje najwieksze szczęście Jakub urodzony 19.02.2025 o 14:36 , 3180g i 55cm. 💙💙💙

age.png
‹‹ 629 630 631 632 633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ