X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2025 🤱
Odpowiedz

Marzec 2025 🤱

Oceń ten wątek:
  • Agula31 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa..32 wrote:
    Wpadam się pochwalić, że już urodziłam, mała przyszła na świat SN 27 luty o 8:43, 2900g i 49 cm, także naprawdę mała 😆 Poród indukowany, najpierw miałam założony balonik, który zrobił 4 cm rozwarcia i już później skurcze same się rozkręciły, jak poszłam na porodówkę miałam już takie 8-9 cm rozwarcia, ale niestety akcja stanęła w miejscu i na końcówce już trzeba było podpiąć okscytocynę, żeby zaczęły się skurcze parte, bolało zdecydowanie mocniej niż na porodzie z synem, pewnie efekty okscytocyny, bo już później miałam bóle z kręgosłupa i też były stresy, bo małej spadało tętno, ale finalnie udało się urodzić naturalnie 😊
    Gratulację!!!! faktycznie kruszynka, ale na pewno cała słodycz świata w jednym maleństwie 🥰 Odpoczywaj, regeneruj się i ciesz się tymi pierwszymi chwilami razem. Ściskam Was mocno! 💛

👩🏼31👨🏻‍🦰32
    03.24 AMH 0,69🫣
    Plemniki o prawidłowej budowie <4%
    04.24 stymulacja + suplementy
    29.04.24 IVF 💔
    23.05 mezoterapia jajników
    12.07 ⏸️
    29.07 7+1, 1,1 cm ❤️
    05.08 8+1, 1,75 cm ❤️
    19.08 10+1 3,1 cm ❤️
    02.09 12+1 5,6 cm 🧬NIFTY niskie ryzyka, ryzyko preeklampsji 1:56, dziewczynka 🩷
    23.09 15+1 11,8 cm 🩷
    22.10 🧬19+2 317 g, ryzyko preeklampsji 1:1299🩷
    12.11 22+2 505 g 🩷
    03.12 25+2 echo serca - ok, 862g 🩷
    02.01 29+4 1598 g🩷
    04.02 34+2, 2700 g🩷
    20.02 36+4 2900g 🩷
    05.03 ?
    preg.png
  • Fluffy Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🙂
    Luty się jeszcze nie skończył, a widzę już 10 rozpakowanych 🥰 Gratulacje i duuuużo zdrówka dla Was i maluszków.
    A dla tych w (jeszcze) dwupaku łagodnych porodów, cierpliwości i również zdrówka 🙂

Przy okazji wpadam, żeby przynieść cudowne wieści - w poniedziałek zobaczyłam 2 kreseczki, beta ładnie przyrasta 🥰 Jestem w stałym kontakcie z lekarzem, mam już włączoną heparynę. Strach przeplata się z ogromną radością - wiecie jak jest... Ale jestem bardzo pozytywnie nastawiona 🙂
    Miłego dnia ❤️

ŻonaMarynarza, Atenka lubią tę wiadomość

💔 04.10.2024 🩵 16tc
‹‹ 626 627 628 629 630
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ