Marzec 2025 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
RainbowDeer wrote:Ja miałam ogrom upławów w 3 trymestrze, ale lekarz mówi że dopóki nie ma brzydkiego zapachu/świądu/bólu to normalne
Czas pokaże jak się skończy. Trzymam kciuki, żeby było dobrze u ciebie. Jest kontrola lekarska i super 👌
U mnie więcej wizyt nie ma w planach, tylko te zapisy ktg
Już się mocno niecierpliwię. Gdyby lekarz był otwarty na wcześniejszą indukcję, to chyba bym po niedzieli umówiła, żeby już mieć to z głowy 😅
Żadnych niepokojących objawów tych uplawow nie ma, bardziej bał się czy to nie wody bo to takie wodniste bardzo i duże ilości były.
Dziękuję i również trzymam mocno kciuki za Was, żeby maluszek do 17.03 sam podjął akcje i żebyście szybko byli w komplecie 🥰
Ja też się niecierpliwię, te ostatnie dni jakoś się dłużą bardziej 🙈 -
Mało się udzielam bo Mikołaj jest w szpitalu na intensywnej terapii noworodka i nie mogę z nim być tylko odwiedziny ile się chce. Złapał wirusa rsv, którego powikłaniem jest zapalenie płuc i wczoraj po posiewie moczu wyszło zakażenie dróg moczowych. Prawdopodobnie to jest przyczyna nieprawidłowych przyrostów masy ciała. W szpitalu ma apetyt a ja mam mało mleka z 50 ml zjechało mi do 15 ml.. katastrofa.
-
Natalia0212 wrote:W dniu 02.03.2025 r. o godzinie 18:50 na świat przyszedł nasz syn, Gabryś. Podjęta pilna decyzja o natychmiastowej cesarce ze względu na nagły atak stanu przedrzucawkowego (planowana cesarka była na 37tc, ale ze względu na łożysko centralnie przodujące). Urodził się z wagą 2510g oraz mierzy 47cm. Jest wcześniakiem z 35+2tc. Na ten moment nie wymaga wsparcia tlenem, je poprzez sondę, nie ma samodzielnego odruchu ssania. Jest przystawiany do smoczka, ale średnio mu to idzie. Półtorej doby był wspierany asekuracyjne tlenem i trzymany w cieplarce. Od dzisiaj został przełożony do zwykłego łóżeczka. Aktualnie ma lekkie zapalenie płuc i jest na antybiotykach. Nie mamy informacji jak długo potrwa jego pobyt w szpitalu. Mamy nadzieję, że nie będzie wymagał długiej hospitalizacji.
Ja po CC powoli dochodzę do siebie, ciężko znoszę operacje. Byłam ponad miesiąc w szpitalu i potrzebuję odpocząć i zregenerować ciało i głowę. Zapalenie płuc może być związane z długim pobytem w szpitalu, zakażeniem w układzie płciowym i moczowym. Aczkolwiek badania z krwi i moczu nie wskazywały żadnego stanu zapalnego itp. Jednak wiadomo jak to w szpitalu. Mnóstwo czynników podnoszących ryzyko infekcji.Natalia0212 lubi tę wiadomość
-
monii00 wrote:Mało się udzielam bo Mikołaj jest w szpitalu na intensywnej terapii noworodka i nie mogę z nim być tylko odwiedziny ile się chce. Złapał wirusa rsv, którego powikłaniem jest zapalenie płuc i wczoraj po posiewie moczu wyszło zakażenie dróg moczowych. Prawdopodobnie to jest przyczyna nieprawidłowych przyrostów masy ciała. W szpitalu ma apetyt a ja mam mało mleka z 50 ml zjechało mi do 15 ml.. katastrofa.
I pamiętaj kochana, że laktator nie jest wyznacznikiem ile masz mleka, ja karmię piersią i malutka ładnie przyrasta, a laktatorem jak próbowałam ściągać to jak krew z nosa leciała, może Mikołaj źle łapie brodawkę i nie ciągnie efektywnie, ja bym polecała wizytę u neurologopedy, z synem też miałam na początku problem z karmieniem, również przyrosty były małe i byliśmy na takiej wizycie i po masażach, które zalecił neurologopeda karmienie poszło gładkomonii00, Monika96 lubią tę wiadomość
-
monii00 wrote:Mało się udzielam bo Mikołaj jest w szpitalu na intensywnej terapii noworodka i nie mogę z nim być tylko odwiedziny ile się chce. Złapał wirusa rsv, którego powikłaniem jest zapalenie płuc i wczoraj po posiewie moczu wyszło zakażenie dróg moczowych. Prawdopodobnie to jest przyczyna nieprawidłowych przyrostów masy ciała. W szpitalu ma apetyt a ja mam mało mleka z 50 ml zjechało mi do 15 ml.. katastrofa.
Hej Monii.... na drugim naszym forum jestem totalnie do tyłu. .
Przykro mi że maluch złapał.. szczepiłaś się na rav w ciąży?
Oby wyzdrowiał szybciutko... ściskam🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.
28cs - 05.2018 👱♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0
1 cs - 09.2019👱♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4
6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2 -
Powitaliśmy dziś na świecie Wiktora, 4 kg, 58 cm, urodzony 10:33 rano 🥰
Wow, po prostu wow
Pod koniec myślałam że umrę a co najmniej strace przytomność 🫣
11 godzin porodu, bez znieczulenia, super szybka akcja jak na pierwszy raz. Parcie najgorsze, nie polecam
@monii trzymajcie się tam, współczuję choróbska. Oby juz było z górki 🥹Martiiii, PaulaG, Natalia0212, Alexis1705, Agula31, eliz, ŻonaMarynarza lubią tę wiadomość
'96👩❤️👨'90
START STARAŃ 09.22
START LECZENIA 01.24
♀️ PCOS, AMH 5,1
♂️ oligospermia ok. 1 mln/ml
02.24 - IUI przepływowa ❌️
04.24 - cykl naturalny na letrozolu ❌️
05.06.24 - start stymulacji 💉
15.06.24 - punkcja 🧪
20.06.24 - transfer
HCG 9dpt 77 ✨️
HCG 11dpt 189 🥹
HCG 19dpt 4655 🙃
27dpt mamy ❤️
❄️❄️❄️ czekają na swoją kolej
-
Fluffy wrote:Dzień dobry 🙂
Luty się jeszcze nie skończył, a widzę już 10 rozpakowanych 🥰 Gratulacje i duuuużo zdrówka dla Was i maluszków.
A dla tych w (jeszcze) dwupaku łagodnych porodów, cierpliwości i również zdrówka 🙂
Przy okazji wpadam, żeby przynieść cudowne wieści - w poniedziałek zobaczyłam 2 kreseczki, beta ładnie przyrasta 🥰 Jestem w stałym kontakcie z lekarzem, mam już włączoną heparynę. Strach przeplata się z ogromną radością - wiecie jak jest... Ale jestem bardzo pozytywnie nastawiona 🙂
Miłego dnia ❤️
Trzymam kciuki ❤️ dbaj o siebie 😍🇮🇪
Hej dziewczyny.
Gratulacje rozpakowanym i powodzenia kolejnym.
19 lutego o 00.07 urodziła się Lilianna w 37+2. Miała 2530g i 46cm.
Dzisiaj ma już 2.5 tygodnia, waży nie całe 3kg. Nosi nadal pampersy 0 i ciuszki 44/50. 50 z H&M ma spoooro zapasu.
Jest późnym wcześniaczkiem.
Mieliśmy wyjść ze szpitala 20.02 ale niestety szybko urosła jej żółtaczka i leżeliśmy aż do 23.02.
Będę do Was zaglądać ❤️RainbowDeer, Martiiii, Monika96, eliz lubią tę wiadomość
🇮🇪
RainbowDeer wrote:Powitaliśmy dziś na świecie Wiktora, 4 kg, 58 cm, urodzony 10:33 rano 🥰
Wow, po prostu wow
11 godzin porodu, bez znieczulenia, super szybka akcja jak na pierwszy raz. Parcie najgorsze, nie polecam
@monii trzymajcie się tam, współczuję choróbska. Oby juz było z górki 🥹
Gratulacje!! Jednak maluszek sam ruszył! Bardzo się cieszę! Dużo zdrówka dla Was 🥰RainbowDeer lubi tę wiadomość
-
Jejku trochę mnie tu nie było, a tu takie wieści!
Ja nadal oczekuje Igusi, dziś 39+0 i wielkość arbuza według aplikacji!
Natalia0212 wrote:W dniu 02.03.2025 r. o godzinie 18:50 na świat przyszedł nasz syn, Gabryś. Podjęta pilna decyzja o natychmiastowej cesarce ze względu na nagły atak stanu przedrzucawkowego (planowana cesarka była na 37tc, ale ze względu na łożysko centralnie przodujące). Urodził się z wagą 2510g oraz mierzy 47cm. Jest wcześniakiem z 35+2tc. Na ten moment nie wymaga wsparcia tlenem, je poprzez sondę, nie ma samodzielnego odruchu ssania. Jest przystawiany do smoczka, ale średnio mu to idzie. Półtorej doby był wspierany asekuracyjne tlenem i trzymany w cieplarce. Od dzisiaj został przełożony do zwykłego łóżeczka. Aktualnie ma lekkie zapalenie płuc i jest na antybiotykach. Nie mamy informacji jak długo potrwa jego pobyt w szpitalu. Mamy nadzieję, że nie będzie wymagał długiej hospitalizacji.
Ja po CC powoli dochodzę do siebie, ciężko znoszę operacje. Byłam ponad miesiąc w szpitalu i potrzebuję odpocząć i zregenerować ciało i głowę. Zapalenie płuc może być związane z długim pobytem w szpitalu, zakażeniem w układzie płciowym i moczowym. Aczkolwiek badania z krwi i moczu nie wskazywały żadnego stanu zapalnego itp. Jednak wiadomo jak to w szpitalu. Mnóstwo czynników podnoszących ryzyko infekcji.
RainbowDeer wrote:Powitaliśmy dziś na świecie Wiktora, 4 kg, 58 cm, urodzony 10:33 rano 🥰
Wow, po prostu wow
Podziwiam Cię ogromnie... Najważniejsze, że już po wszystkim i macie Wiktorka przy sobie. Teraz czas na odpoczynek, regenerację i tulenie tego cudu. Ściskam Was mocno! ❤️
PaulaG wrote:Hej dziewczyny.
Dzisiaj ma już 2.5 tygodnia, waży nie całe 3kg. Nosi nadal pampersy 0 i ciuszki 44/50. 50 z H&M ma spoooro zapasu.
Mieliśmy wyjść ze szpitala 20.02 ale niestety szybko urosła jej żółtaczka i leżeliśmy aż do 23.02.
Będę do Was zaglądać ❤️
Super, że ładnie przybiera na wadze! Trzymam kciuki, żeby teraz wszystko już szło tylko w dobrą stronę, a Wy mogli spokojnie cieszyć się wspólnym czasem w domu.PaulaG, RainbowDeer lubią tę wiadomość
👩🏼31👨🏻🦰32
03.24 AMH 0,69🫣
Plemniki o prawidłowej budowie <4%
04.24 stymulacja + suplementy
29.04.24 IVF 💔
23.05 mezoterapia jajników
12.07 ⏸️
29.07 7+1, 1,1 cm ❤️
05.08 8+1, 1,75 cm ❤️
19.08 10+1 3,1 cm ❤️
02.09 12+1 5,6 cm 🧬NIFTY niskie ryzyka, ryzyko preeklampsji 1:56, dziewczynka 🩷
23.09 15+1 11,8 cm 🩷
22.10 🧬19+2 317 g, ryzyko preeklampsji 1:1299🩷
12.11 22+2 505 g 🩷
03.12 25+2 echo serca - ok, 862g 🩷
02.01 29+4 1598 g🩷
04.02 34+2, 2700 g🩷
20.02 36+4 2900g 🩷
05.03 ?
-
Wow, po prostu wow
@monii trzymajcie się tam, współczuję choróbska. Oby juz było z górki 🥹RainbowDeer lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny 🥰
@Agula u ciebie też już niedługo! Trzymam kciuki żeby wszystko szybko i sprawnie poszło)
Dziewczyny, temat wałkowany wiele razy, ale nie wierzcie w pomiary z usg 🫢
Nasz chłopak wypadał w 3 trymestrze poniżej 50 percentyla, przewidywana waga 3,4 kg
Bałam się, że słabo rośnie, bo z wizyty na wizytę coraz mniejsze przyrosty. A tu 4 kg klocucha 🫣'96👩❤️👨'90
START STARAŃ 09.22
START LECZENIA 01.24
♀️ PCOS, AMH 5,1
♂️ oligospermia ok. 1 mln/ml
02.24 - IUI przepływowa ❌️
04.24 - cykl naturalny na letrozolu ❌️
05.06.24 - start stymulacji 💉
15.06.24 - punkcja 🧪
20.06.24 - transfer
HCG 9dpt 77 ✨️
HCG 11dpt 189 🥹
HCG 19dpt 4655 🙃
27dpt mamy ❤️
❄️❄️❄️ czekają na swoją kolej
-
Wow, po prostu wow
Gratulacje 🥰 dla mnie parcie było wybawieniem po całych tych przeklętych skurczach, ale może to też od wagi malucha zależy -
Wow, po prostu wow
Gratulacje! Kawał dzidziusia 🤩
Z pierwszego porodu, skurcze parte chyba wspominam najmilej właśnie 😅 -
PaulaG wrote:Hej dziewczyny.
Będę do Was zaglądać ❤️
Gratulacje, u Ciebie prawdziwa kruszynka, mój pierwszy syn urodził się też 37 i 2 niecałe 3kg, ale nikt nigdy nie powiedział że jest wcześniakiem. Widzę, że mieszkasz za granicą, tam może inaczej liczą? Czy po prostu miała jakieś cechy wcześniaka? -