Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2025 🤱
Odpowiedz

Marzec 2025 🤱

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Martiiii Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich mamuś, byłyście bardzo dzielne ♥️ Monii mam nadzieję, że z synkiem już lepiej, podziwiam że dajesz radę, ciężka sytuacja 🥺

Czy są tu jeszcze jakieś oczekujące jak na bombie? 😅 Jak u was perspektywy? U mnie tydzień temu żadnych objawów zbliżającego się porodu, jutro ostatnia wizyta u gina i jak się nic nie wydarzy to wystawi skierowanie na indukcję na 21, mam trochę wątpliwości bo patrzy na termin z Om który był na 14.03 i daje tydzień po terminie, a od 1 wizyty termin był na 18.03 potwierdzony na pierwszym usg. Zastanawiam się czy negocjować te 4 dni, czy już dać sobie spokój bo już mnie męczy ta sytuacja, nie wiem czy to może tak być ze totalnie nic się nie dzieje, żadnych objawów, a jednak poród zacznie się sam?🥺

preg.png
  • ŻonaMarynarza Autorytet

Wysłany: 16 marca, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam 😁

Martiiii lubi tę wiadomość

🩵🤴
    22.01.2022🤴Ksawery 3330g 54cm 16:20
    31.08.2019👸Zuzanna 3305g 55cm 18:25
    10.09.2016💒
    17.03.2008💞

preg.png
  • Ola28.28 Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martiii ja też jestem jak na bombie i czekam. Co prawda mam 39tc. Termin na 22.03 i wtedy też mam wizytę, zobaczymy co lekarz powie. Ale ostatnio wspominal ze jak nic się nie będzie działo to 28.03 dostanę skierowanie na wywoływanie 🤷‍♀️ U mnie czasem spina się brzuch i żadnych objawów.. czekam ale to czekanie jest najgorsze 🙄

Martiiii lubi tę wiadomość

• Martiiii Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola28.28 wrote:
    Martiii ja też jestem jak na bombie i czekam. Co prawda mam 39tc. Termin na 22.03 i wtedy też mam wizytę, zobaczymy co lekarz powie. Ale ostatnio wspominal ze jak nic się nie będzie działo to 28.03 dostanę skierowanie na wywoływanie 🤷‍♀️ U mnie czasem spina się brzuch i żadnych objawów.. czekam ale to czekanie jest najgorsze 🙄

Oj tak, tydzień temu też byłam w 39+0 ale już lekarz się śmiał że będę tą pacjentką która korzysta do ostatniej wizyty i na odchodne powiedział mi do zobaczenia to już mu odpowiedziałam że mam nadzieje że się nie zobaczymy! Niestety miał rację - jutro się widzimy 😅 a im bliżej tym bardziej człowiek kombinuje.. Ja już nabrałam wątpliwości co do szpitala bo znowu się naczytałam opinii, już nawet wczoraj wymieniłam koszulę do porodu. Można zwariować. A jak Ola u Ciebie z wagą maluszka? Bo też już zaczęłam rozkminiac że im dłużej siedzi tym większy i będzie ciężej.. 🫣

A jeszcze pytanie, czy jest tu ktoś kto nie czuł pod koniec ciąży jakiegoś wielkiego parcia na pęcherz itp? Ja się naczytałam że wszystko tam uciska, jakaś kula od kręgli między nogami a ja tam czuję luzik 😅 czuje ze się dziecko rusza nad miednicą ale żadnego tam napięcia, on się chyba serio nigdzie nie wybiera 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca, 20:43

preg.png
  • Ola28.28 Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martiiii wrote:
    Oj tak, tydzień temu też byłam w 39+0 ale już lekarz się śmiał że będę tą pacjentką która korzysta do ostatniej wizyty i na odchodne powiedział mi do zobaczenia to już mu odpowiedziałam że mam nadzieje że się nie zobaczymy! Niestety miał rację - jutro się widzimy 😅 a im bliżej tym bardziej człowiek kombinuje.. Ja już nabrałam wątpliwości co do szpitala bo znowu się naczytałam opinii, już nawet wczoraj wymieniłam koszulę do porodu. Można zwariować. A jak Ola u Ciebie z wagą maluszka? Bo też już zaczęłam rozkminiac że im dłużej siedzi tym większy i będzie ciężej.. 🫣

A jeszcze pytanie, czy jest tu ktoś kto nie czuł pod koniec ciąży jakiegoś wielkiego parcia na pęcherz itp? Ja się naczytałam że wszystko tam uciska, jakaś kula od kręgli między nogami a ja tam czuję luzik 😅 czuje ze się dziecko rusza nad miednicą ale żadnego tam napięcia, on się chyba serio nigdzie nie wybiera 😅

Widzę że mamy podobnie 🙈 im dłużej to wszystko trwa tym więcej człowiek rozmyśla i ma wątpliwości 🙄
    W 37tc+ 4 mała ważyła +- 3300g i już wtedy się przeraziłam że jak maja mi wywoływać porod końcem marca to będzie małym klockiem.. Polozna mi mówiła że przewiduje że koło 3800 będzie wazyc, ale na bank jest dluga. Tatus ma 2 metry 🙈 A ile waży obecnie to nie wiem.. polozna chodzi do mnie 2 razy w tygodniu bada tętno, a tak to kolejna wizyta w termin porodu czyli tego 22 to się dowiem. Chociaż mam nadzieję że dowiem się wcześniej, że zaskoczy mnie i będzie się sama pchała na ten świat 🤣
    Powiem Ci, że ja też nie mam jakiegoś wielkiego parcia na pęcherz. Fakt faktem że sikam w nocy 3 razy i ciężko mi wstać, ale na ogół jest luz. Więc albo tego tak nie czuje, albo po prostu mala nie jest jeszcze tak nisko 🤷‍♀️

‹‹ 629 630 631 632 633
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ