Marzec 2025 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje dla wszystkich mamuś, byłyście bardzo dzielne ♥️ Monii mam nadzieję, że z synkiem już lepiej, podziwiam że dajesz radę, ciężka sytuacja 🥺
Czy są tu jeszcze jakieś oczekujące jak na bombie? 😅 Jak u was perspektywy? U mnie tydzień temu żadnych objawów zbliżającego się porodu, jutro ostatnia wizyta u gina i jak się nic nie wydarzy to wystawi skierowanie na indukcję na 21, mam trochę wątpliwości bo patrzy na termin z Om który był na 14.03 i daje tydzień po terminie, a od 1 wizyty termin był na 18.03 potwierdzony na pierwszym usg. Zastanawiam się czy negocjować te 4 dni, czy już dać sobie spokój bo już mnie męczy ta sytuacja, nie wiem czy to może tak być ze totalnie nic się nie dzieje, żadnych objawów, a jednak poród zacznie się sam?🥺 -
Martiii ja też jestem jak na bombie i czekam. Co prawda mam 39tc. Termin na 22.03 i wtedy też mam wizytę, zobaczymy co lekarz powie. Ale ostatnio wspominal ze jak nic się nie będzie działo to 28.03 dostanę skierowanie na wywoływanie 🤷♀️ U mnie czasem spina się brzuch i żadnych objawów.. czekam ale to czekanie jest najgorsze 🙄
Martiiii lubi tę wiadomość
-
Ola28.28 wrote:Martiii ja też jestem jak na bombie i czekam. Co prawda mam 39tc. Termin na 22.03 i wtedy też mam wizytę, zobaczymy co lekarz powie. Ale ostatnio wspominal ze jak nic się nie będzie działo to 28.03 dostanę skierowanie na wywoływanie 🤷♀️ U mnie czasem spina się brzuch i żadnych objawów.. czekam ale to czekanie jest najgorsze 🙄
Oj tak, tydzień temu też byłam w 39+0 ale już lekarz się śmiał że będę tą pacjentką która korzysta do ostatniej wizyty i na odchodne powiedział mi do zobaczenia to już mu odpowiedziałam że mam nadzieje że się nie zobaczymy! Niestety miał rację - jutro się widzimy 😅 a im bliżej tym bardziej człowiek kombinuje.. Ja już nabrałam wątpliwości co do szpitala bo znowu się naczytałam opinii, już nawet wczoraj wymieniłam koszulę do porodu. Można zwariować. A jak Ola u Ciebie z wagą maluszka? Bo też już zaczęłam rozkminiac że im dłużej siedzi tym większy i będzie ciężej.. 🫣
A jeszcze pytanie, czy jest tu ktoś kto nie czuł pod koniec ciąży jakiegoś wielkiego parcia na pęcherz itp? Ja się naczytałam że wszystko tam uciska, jakaś kula od kręgli między nogami a ja tam czuję luzik 😅 czuje ze się dziecko rusza nad miednicą ale żadnego tam napięcia, on się chyba serio nigdzie nie wybiera 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca, 20:43
-
Martiiii wrote:Oj tak, tydzień temu też byłam w 39+0 ale już lekarz się śmiał że będę tą pacjentką która korzysta do ostatniej wizyty i na odchodne powiedział mi do zobaczenia to już mu odpowiedziałam że mam nadzieje że się nie zobaczymy! Niestety miał rację - jutro się widzimy 😅 a im bliżej tym bardziej człowiek kombinuje.. Ja już nabrałam wątpliwości co do szpitala bo znowu się naczytałam opinii, już nawet wczoraj wymieniłam koszulę do porodu. Można zwariować. A jak Ola u Ciebie z wagą maluszka? Bo też już zaczęłam rozkminiac że im dłużej siedzi tym większy i będzie ciężej.. 🫣
A jeszcze pytanie, czy jest tu ktoś kto nie czuł pod koniec ciąży jakiegoś wielkiego parcia na pęcherz itp? Ja się naczytałam że wszystko tam uciska, jakaś kula od kręgli między nogami a ja tam czuję luzik 😅 czuje ze się dziecko rusza nad miednicą ale żadnego tam napięcia, on się chyba serio nigdzie nie wybiera 😅
Widzę że mamy podobnie 🙈 im dłużej to wszystko trwa tym więcej człowiek rozmyśla i ma wątpliwości 🙄
W 37tc+ 4 mała ważyła +- 3300g i już wtedy się przeraziłam że jak maja mi wywoływać porod końcem marca to będzie małym klockiem.. Polozna mi mówiła że przewiduje że koło 3800 będzie wazyc, ale na bank jest dluga. Tatus ma 2 metry 🙈 A ile waży obecnie to nie wiem.. polozna chodzi do mnie 2 razy w tygodniu bada tętno, a tak to kolejna wizyta w termin porodu czyli tego 22 to się dowiem. Chociaż mam nadzieję że dowiem się wcześniej, że zaskoczy mnie i będzie się sama pchała na ten świat 🤣
Powiem Ci, że ja też nie mam jakiegoś wielkiego parcia na pęcherz. Fakt faktem że sikam w nocy 3 razy i ciężko mi wstać, ale na ogół jest luz. Więc albo tego tak nie czuje, albo po prostu mala nie jest jeszcze tak nisko 🤷♀️ -