X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2025 🤱
Odpowiedz

Marzec 2025 🤱

Oceń ten wątek:
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamuśki 😊

Dzisiaj ostatnia według terminu z udzielających się Dziewczyn urodziła. Życzę Wam cudownego macierzyństwa i samych radości z dzieciaczków, które przyszły na świat 👶🏻 Dziękuję, że mogłyśmy zostać wirtualnymi ciociami ❤️ no i życzę również zdrówka bo to jest zawsze najważniejsze 🍀

Dziewczyny, które straciły ciążę życzę szybko zajścia w kolejną ciążę a te które już w niej są chciałabym żebyście mogły cieszyć się zdrowym bobasem za co ogromnie trzymam kciuki ✊️🍀

Mam nadzieję, że czasem któraś z Was odwiedzi ten wątek i napisze co słychać u Marcowej Mamuśki 🌷

Dziewczyny, które przestały się udzielać oznaczyłam jako "zaginione w akcji" 😉

Dziękuję za współtworzenie tego wątku 😊

Powodzenia i miłego dnia 🌸

Fluffy, eliz, Martynka.98, Martiiii, Olaa..32, Katri94, BillieJean, Polcja lubią tę wiadomość

👧 29 l. 🧔‍♂️ 34 l. 👶🏻💙

age.png
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:
    Witajcie Mamuśki 😊

Dzisiaj ostatnia według terminu z udzielających się Dziewczyn urodziła. Życzę Wam cudownego macierzyństwa i samych radości z dzieciaczków, które przyszły na świat 👶🏻 Dziękuję, że mogłyśmy zostać wirtualnymi ciociami ❤️ no i życzę również zdrówka bo to jest zawsze najważniejsze 🍀

Dziewczyny, które straciły ciążę życzę szybko zajścia w kolejną ciążę a te które już w niej są chciałabym żebyście mogły cieszyć się zdrowym bobasem za co ogromnie trzymam kciuki ✊️🍀

Mam nadzieję, że czasem któraś z Was odwiedzi ten wątek i napisze co słychać u Marcowej Mamuśki 🌷

Dziewczyny, które przestały się udzielać oznaczyłam jako "zaginione w akcji" 😉

Dziękuję za współtworzenie tego wątku 😊

Powodzenia i miłego dnia 🌸

Cudownie było z wami przejść cały ten etap ciąży, łezka się w oku kręci, że to tak szybko zleciało, wchodząc na ten wątek byłam w zupełnie innym miejscu niż jestem teraz, jeszcze te parę miesięcy bym nie pomyślała, że moje życie aż tak diametralnie się zmieni, bo my nie planowaliśmy dzidziusia, a jak już zobaczyłam te dwie kreski to zaczęło się intensywnie szukanie mieszkania, no bo jak to z dwójką na jednym pokoju, a dzisiaj tulę mój drugi cud we własnym mieszkaniu o którym tak marzyliśmy 🥰
    Chłońcie dziewczyny te cudowne chwile z maleństwem, bo one naprawdę uciekają przez palce, a kto wie, może się uda spotkać z którąś z was na kolejnym ciążowym wątku, bo ja jeszcze nie powiedziałam stop 😜
    Pewnie będę jeszcze tu zaglądać, trzymajcie się ciepło 🤗

Marcycha, Martiiii, ŻonaMarynarza, monii00, Katri94, eliz, BillieJean lubią tę wiadomość

27.02.2025 - 39+3tc 49 cm i 2900g 👶🏻🩷

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

02.11.21 - 38+4tc 54cm i 3120g 👶🏻💙

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • eliz Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Spokojnych Świąt Wam Życzę 🐣❤️

Martynka.98 lubi tę wiadomość

Moje najwieksze szczęście Jakub urodzony 19.02.2025 o 14:36 , 3180g i 55cm. 💙💙💙

age.png
  • An_veherzhynska Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szanowne Panie,
    Nazywam się Anastasiia Veherzhynska, jestem studentką V roku psychologii na Uniwersytecie Łódzkim. Prowadzę badanie do pracy magisterskiej dotyczące związku między ciążą a postrzeganiem, obrazem ciała a zachowaniami żywieniowymi. Procedura badania obejmuje wypełnienie kilku wystandaryzowanych kwestionariuszy oraz ankiety socjodemograficznej.
    Badanie skierowane jest do wszystkich kobiet w wieku od 18 do 35 lat, które są po urodzeniu pierwszego dziecka. (dziecko ma nie więcej niż rok)

Badanie jest w pełni anonimowe i wypełnienie zajmuje około 10 minut. Można w każdej chwili przerwać badanie bez podawania przyczyny oraz przesyłania odpowiedzi.
    W badaniu pojawiają się pytania dotyczące samooceny, obrazu ciała oraz zachowań żywieniowych. Jeśli te tematy mogą być dla Ciebie trudne, proszę o ostrożność przy przystępowaniu do badania. Proszę pamiętać, że w każdej chwili można przerwać wypełnianie ankiety bez podawania przyczyny.

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=7xpEYw7al0O7fvnUcF6WO6g9kvHPfiRDu1ScohJPJo5UMkc2UERHRUtRUEhYUUI2SFgyTUVHSjBPVy4u

Z góry dziękuję za udział!

• eliz Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam sobie tak powspominać poczateczek 🥹

BillieJean, Martynka.98 lubią tę wiadomość

age.png
  • maglew Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eliz wrote:

Elizz ja też dzisiaj o tym myślałam, że zaraz rok jak się dowiedziałam że jestem w ciąży. Patrzę w kalendarz i niedowierzam :) chyba sobie coś poczytam tu w wolnym czasie chociaż z drugiej strony nie wiem czy chce wspomonac mój stan psychiczny w tym okresie. Ale dobrze że tu trafiłam :)

eliz, Martynka.98 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Martiiii Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co u was słychać, jak sobie radzicie? 🥹

Martynka.98, eliz lubią tę wiadomość

age.png
  • Martynka.98 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martiiii wrote:

Bywa różnie. Raz lepiej raz gorzej, a co u Was? ❤️

eliz lubi tę wiadomość

🩵 10.03.2025, 10:30, 38+3 Beniamin
  • eliz Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martiiii wrote:

Kochana jakoś leci. U nas zaczęło się zabkowanie więc różnie to bywa. Ogólnie jak minęły magiczne 3miesiace to jest całkiem inaczej,lepiej... 🥹 a co tam u Was? ❤️

age.png
  • Martiiii Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też raz lepiej raz gorzej, problemy brzuszkowe nas zaskoczyły baaardzo 😅 już nie mówię o tym że myślałam jak to będę spacerować z wózeczkiem a tu wyjście za winkiel i powrót na syrenie 🫣 właśnie tak czekam do tych magicznych 3 miesięcy i już straciłam nadzieję ale pocieszające Eliz co napisałaś ❤️ wow szybko to ząbkowanie!

eliz, Martynka.98 lubią tę wiadomość

age.png
  • Katri94 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie tu nie było, też weszłam powspominać 🥹🥹 dobrze że tu trafiłam początki były trudne w ciąży bo zagrożona była ale mimo wszystko wspomnienia i wspieranie jakie towarzyszą na forum z wami to coś pięknego móc razem to przeżywać i wspierać się ..jak ten czas minął szybko i mija nadal.. mojej małej minęły 3 miesiące i mogę powiedzieć że problemy brzuszkowe już minęły miesiąc temu i przyszedł teraz trochę czas taki spokojny 😀dużo uśmieszków, gaworzenia no jest fajnie 🥰za chwilę może się to zmienić bo przyjdzie ząbkowanie itd 😅ale cieszę się z każdej chwili

Dużo sił dla was mamusie 😘po gorszych dniach, tygodniach przychodzą te lepsze 🥰❤️

Martiiii, eliz, Olaa..32 lubią tę wiadomość

Starania od 2017r.
    🙋30 lat
    Ciąża naturalna cud lipiec 2024❤️
    25.02.2025 🩷👶

age.png
  • Polcja Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eliz wrote:
    Właśnie też weszłam tu , powspominać 😍

eliz, Olaa..32 lubią tę wiadomość

Czekamy na ciebie 🩷
    2.08 - beta 28776
    usg - jest ❤️ 6t3d

preg.png
  • eliz Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martiiii wrote:
    U nas też raz lepiej raz gorzej, problemy brzuszkowe nas zaskoczyły baaardzo 😅 już nie mówię o tym że myślałam jak to będę spacerować z wózeczkiem a tu wyjście za winkiel i powrót na syrenie 🫣 właśnie tak czekam do tych magicznych 3 miesięcy i już straciłam nadzieję ale pocieszające Eliz co napisałaś ❤️ wow szybko to ząbkowanie!
    Będzie dobrze to wszystko minie 🫂 mój też miał etap płaczu w wózku więc to wszystko przemija,dasz radę! Oj tak bardzo szybko ząbki mu idą,sama jestem nadal w szoku! 🫣 jeden już trochę widoczny,drugi się pojawia... Więc tez mamy teraz wesoło. 😅

Martiiii, Olaa..32 lubią tę wiadomość

age.png
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny
    Fajnie, że się odezwałyście co tam u was słychać, czas leci jak szalony, zaraz kolejny wątek marcowy się otworzy na 2026 🥹

U nas od jakiegoś czasu mała w dzień ma same turbo drzemki, maksymalnie pośpi z pół godziny, trochę męczące, bo jak zaśnie i się wezmę za robotę to zaraz muszę wszystko rzucać, bo panna już się wyspała 😆 Ale za to w nocy ładnie śpi, także coś za coś 😅 U nas tylko cycuś rządzi, smoczki poszły w odstawkę, z butelki też nie wypije mojego mleczka, bo zaraz odruch wymiotny, także mam to samo co z synem, no cóż takie egzemplarze mi się trafiły 😁 Też od jakiś 2 tygodni obraca się na brzuszek, więc na macie jak leży to ciągle się przekręca, a później ryk, bo Ona na tym brzuchu nie chce leżeć, także czasem idzie osiwieć 😂

Katri94, Polcja lubią tę wiadomość

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • Martyna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam i ją powspominać 🥹 właśnie moja kluska śpi na mnie, a ja ze łzami w oczach przeglądam caaale forum 😝 wróciłam nawet do wątków staraniowych i tak się cieszę, że większość dziewczyn zaszła w ciążę „z moich czasów”🥹
    Napisze tez ogolnie co u nas! Miałyśmy epizody kolek-jedynie sab simplex dla nas zbawieniem. Dzis Zosiek kończy 3 miesiące 🥹 uwielbia leżeć na brzuszku, przyciąga sobie zabawki leżąc na nim, wyciąga rączki, przekręca się na boczki i jest mega ruchliwa kobietka! Przesypiamy już całe nocki. Buziaki dla was mamy ❤️

eliz, Olaa..32, Polcja lubią tę wiadomość

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    10.03.25 Zosia ❤️
    age.png
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z ciekawości ile ważą wasze maluchy? Ciekawa jestem ile przybrały od wagi urodzeniowej 😄

Moja ostatni raz ważona 26 maja na szczepieniach to było 4940g, teraz tak na oko z 5200g może już ważyć

Polcja lubi tę wiadomość

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • Martyna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ważyłam się z małą na rękach ostatnio w domu i wyszło nam 6400g, ale to wiadomo +/-. U lekarza będziemy dopiero w lipcu, więc dowiemy się dokładnie 😝 chociaż nosić już jest co, ręce czują 😂😂

Olaa..32, Polcja lubią tę wiadomość

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    10.03.25 Zosia ❤️
    age.png
  • Katri94 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa..32 wrote:
    A tak z ciekawości ile ważą wasze maluchy? Ciekawa jestem ile przybrały od wagi urodzeniowej 😄

Moja ostatni raz ważona 26 maja na szczepieniach to było 4940g, teraz tak na oko z 5200g może już ważyć

Jak byłyśmy na szczepieniu w zeszłym tygodniu to moja 5800 ważyła, miała 3 miesiące i tydzień

Olaa..32 lubi tę wiadomość

Starania od 2017r.
    🙋30 lat
    Ciąża naturalna cud lipiec 2024❤️
    25.02.2025 🩷👶

age.png
  • eliz Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mały był ważony w piątek więc miał 3 miesiące i dwa tygodnie waży już 6600 🫣🥹

Olaa..32, Polcja lubią tę wiadomość

age.png
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie jest już co nosić 🤭 Rosną jak na drożdżach 🤗 A jak u was z rozmiarem ciuszków i pampersów? Moja to nosi 62, ale z H&M 62 body to takie jeszcze troszkę luźniejsze 😄 Pampersy to rozmiar 2 jest jeszcze ok, ale tylko te z lupilu skin care, bo np już z dady te białe rozmiar 2 przecieka przez to, że są węższe 😅

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
‹‹ 632 633 634 635 636
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ