Marzec 2025 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie Mamuśki 😊
Dzisiaj ostatnia według terminu z udzielających się Dziewczyn urodziła. Życzę Wam cudownego macierzyństwa i samych radości z dzieciaczków, które przyszły na świat 👶🏻 Dziękuję, że mogłyśmy zostać wirtualnymi ciociami ❤️ no i życzę również zdrówka bo to jest zawsze najważniejsze 🍀
Dziewczyny, które straciły ciążę życzę szybko zajścia w kolejną ciążę a te które już w niej są chciałabym żebyście mogły cieszyć się zdrowym bobasem za co ogromnie trzymam kciuki ✊️🍀
Mam nadzieję, że czasem któraś z Was odwiedzi ten wątek i napisze co słychać u Marcowej Mamuśki 🌷
Dziewczyny, które przestały się udzielać oznaczyłam jako "zaginione w akcji" 😉
Dziękuję za współtworzenie tego wątku 😊
Powodzenia i miłego dnia 🌸Fluffy, eliz, Martynka.98, Martiiii, Olaa..32, Katri94, BillieJean, Polcja lubią tę wiadomość
-
monii00 wrote:Witajcie Mamuśki 😊
Dzisiaj ostatnia według terminu z udzielających się Dziewczyn urodziła. Życzę Wam cudownego macierzyństwa i samych radości z dzieciaczków, które przyszły na świat 👶🏻 Dziękuję, że mogłyśmy zostać wirtualnymi ciociami ❤️ no i życzę również zdrówka bo to jest zawsze najważniejsze 🍀
Dziewczyny, które straciły ciążę życzę szybko zajścia w kolejną ciążę a te które już w niej są chciałabym żebyście mogły cieszyć się zdrowym bobasem za co ogromnie trzymam kciuki ✊️🍀
Mam nadzieję, że czasem któraś z Was odwiedzi ten wątek i napisze co słychać u Marcowej Mamuśki 🌷
Dziewczyny, które przestały się udzielać oznaczyłam jako "zaginione w akcji" 😉
Dziękuję za współtworzenie tego wątku 😊
Powodzenia i miłego dnia 🌸
Cudownie było z wami przejść cały ten etap ciąży, łezka się w oku kręci, że to tak szybko zleciało, wchodząc na ten wątek byłam w zupełnie innym miejscu niż jestem teraz, jeszcze te parę miesięcy bym nie pomyślała, że moje życie aż tak diametralnie się zmieni, bo my nie planowaliśmy dzidziusia, a jak już zobaczyłam te dwie kreski to zaczęło się intensywnie szukanie mieszkania, no bo jak to z dwójką na jednym pokoju, a dzisiaj tulę mój drugi cud we własnym mieszkaniu o którym tak marzyliśmy 🥰
Chłońcie dziewczyny te cudowne chwile z maleństwem, bo one naprawdę uciekają przez palce, a kto wie, może się uda spotkać z którąś z was na kolejnym ciążowym wątku, bo ja jeszcze nie powiedziałam stop 😜
Pewnie będę jeszcze tu zaglądać, trzymajcie się ciepło 🤗Marcycha, Martiiii, ŻonaMarynarza, monii00, Katri94, eliz, BillieJean lubią tę wiadomość
-
Szanowne Panie,
Nazywam się Anastasiia Veherzhynska, jestem studentką V roku psychologii na Uniwersytecie Łódzkim. Prowadzę badanie do pracy magisterskiej dotyczące związku między ciążą a postrzeganiem, obrazem ciała a zachowaniami żywieniowymi. Procedura badania obejmuje wypełnienie kilku wystandaryzowanych kwestionariuszy oraz ankiety socjodemograficznej.
Badanie skierowane jest do wszystkich kobiet w wieku od 18 do 35 lat, które są po urodzeniu pierwszego dziecka. (dziecko ma nie więcej niż rok)
Badanie jest w pełni anonimowe i wypełnienie zajmuje około 10 minut. Można w każdej chwili przerwać badanie bez podawania przyczyny oraz przesyłania odpowiedzi.
W badaniu pojawiają się pytania dotyczące samooceny, obrazu ciała oraz zachowań żywieniowych. Jeśli te tematy mogą być dla Ciebie trudne, proszę o ostrożność przy przystępowaniu do badania. Proszę pamiętać, że w każdej chwili można przerwać wypełnianie ankiety bez podawania przyczyny.
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=7xpEYw7al0O7fvnUcF6WO6g9kvHPfiRDu1ScohJPJo5UMkc2UERHRUtRUEhYUUI2SFgyTUVHSjBPVy4u
Z góry dziękuję za udział! -
eliz wrote:Weszłam sobie tak powspominać poczateczek 🥹
Elizz ja też dzisiaj o tym myślałam, że zaraz rok jak się dowiedziałam że jestem w ciąży. Patrzę w kalendarz i niedowierzamchyba sobie coś poczytam tu w wolnym czasie chociaż z drugiej strony nie wiem czy chce wspomonac mój stan psychiczny w tym okresie. Ale dobrze że tu trafiłam
eliz, Martynka.98 lubią tę wiadomość
-
Martiiii wrote:Dziewczyny a co u was słychać, jak sobie radzicie? 🥹
Kochana jakoś leci. U nas zaczęło się zabkowanie więc różnie to bywa. Ogólnie jak minęły magiczne 3miesiace to jest całkiem inaczej,lepiej... 🥹 a co tam u Was? ❤️ -
U nas też raz lepiej raz gorzej, problemy brzuszkowe nas zaskoczyły baaardzo 😅 już nie mówię o tym że myślałam jak to będę spacerować z wózeczkiem a tu wyjście za winkiel i powrót na syrenie 🫣 właśnie tak czekam do tych magicznych 3 miesięcy i już straciłam nadzieję ale pocieszające Eliz co napisałaś ❤️ wow szybko to ząbkowanie!
eliz, Martynka.98 lubią tę wiadomość
-
Dawno mnie tu nie było, też weszłam powspominać 🥹🥹 dobrze że tu trafiłam początki były trudne w ciąży bo zagrożona była ale mimo wszystko wspomnienia i wspieranie jakie towarzyszą na forum z wami to coś pięknego móc razem to przeżywać i wspierać się ..jak ten czas minął szybko i mija nadal.. mojej małej minęły 3 miesiące i mogę powiedzieć że problemy brzuszkowe już minęły miesiąc temu i przyszedł teraz trochę czas taki spokojny 😀dużo uśmieszków, gaworzenia no jest fajnie 🥰za chwilę może się to zmienić bo przyjdzie ząbkowanie itd 😅ale cieszę się z każdej chwili
Dużo sił dla was mamusie 😘po gorszych dniach, tygodniach przychodzą te lepsze 🥰❤️Martiiii, eliz, Olaa..32 lubią tę wiadomość
-
Martiiii wrote:U nas też raz lepiej raz gorzej, problemy brzuszkowe nas zaskoczyły baaardzo 😅 już nie mówię o tym że myślałam jak to będę spacerować z wózeczkiem a tu wyjście za winkiel i powrót na syrenie 🫣 właśnie tak czekam do tych magicznych 3 miesięcy i już straciłam nadzieję ale pocieszające Eliz co napisałaś ❤️ wow szybko to ząbkowanie!
Martiiii, Olaa..32 lubią tę wiadomość
-
Hejka dziewczyny
Fajnie, że się odezwałyście co tam u was słychać, czas leci jak szalony, zaraz kolejny wątek marcowy się otworzy na 2026 🥹
U nas od jakiegoś czasu mała w dzień ma same turbo drzemki, maksymalnie pośpi z pół godziny, trochę męczące, bo jak zaśnie i się wezmę za robotę to zaraz muszę wszystko rzucać, bo panna już się wyspała 😆 Ale za to w nocy ładnie śpi, także coś za coś 😅 U nas tylko cycuś rządzi, smoczki poszły w odstawkę, z butelki też nie wypije mojego mleczka, bo zaraz odruch wymiotny, także mam to samo co z synem, no cóż takie egzemplarze mi się trafiły 😁 Też od jakiś 2 tygodni obraca się na brzuszek, więc na macie jak leży to ciągle się przekręca, a później ryk, bo Ona na tym brzuchu nie chce leżeć, także czasem idzie osiwieć 😂Katri94, Polcja lubią tę wiadomość
-
Weszłam i ją powspominać 🥹 właśnie moja kluska śpi na mnie, a ja ze łzami w oczach przeglądam caaale forum 😝 wróciłam nawet do wątków staraniowych i tak się cieszę, że większość dziewczyn zaszła w ciążę „z moich czasów”🥹
Napisze tez ogolnie co u nas! Miałyśmy epizody kolek-jedynie sab simplex dla nas zbawieniem. Dzis Zosiek kończy 3 miesiące 🥹 uwielbia leżeć na brzuszku, przyciąga sobie zabawki leżąc na nim, wyciąga rączki, przekręca się na boczki i jest mega ruchliwa kobietka! Przesypiamy już całe nocki. Buziaki dla was mamy ❤️eliz, Olaa..32, Polcja lubią tę wiadomość
-
A tak z ciekawości ile ważą wasze maluchy? Ciekawa jestem ile przybrały od wagi urodzeniowej 😄
Moja ostatni raz ważona 26 maja na szczepieniach to było 4940g, teraz tak na oko z 5200g może już ważyćPolcja lubi tę wiadomość
-
Ja ważyłam się z małą na rękach ostatnio w domu i wyszło nam 6400g, ale to wiadomo +/-. U lekarza będziemy dopiero w lipcu, więc dowiemy się dokładnie 😝 chociaż nosić już jest co, ręce czują 😂😂
Olaa..32, Polcja lubią tę wiadomość
-
Olaa..32 wrote:A tak z ciekawości ile ważą wasze maluchy? Ciekawa jestem ile przybrały od wagi urodzeniowej 😄
Moja ostatni raz ważona 26 maja na szczepieniach to było 4940g, teraz tak na oko z 5200g może już ważyć
Jak byłyśmy na szczepieniu w zeszłym tygodniu to moja 5800 ważyła, miała 3 miesiące i tydzieńOlaa..32 lubi tę wiadomość
-
No to faktycznie jest już co nosić 🤭 Rosną jak na drożdżach 🤗 A jak u was z rozmiarem ciuszków i pampersów? Moja to nosi 62, ale z H&M 62 body to takie jeszcze troszkę luźniejsze 😄 Pampersy to rozmiar 2 jest jeszcze ok, ale tylko te z lupilu skin care, bo np już z dady te białe rozmiar 2 przecieka przez to, że są węższe 😅