X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2025 🤱
Odpowiedz

Marzec 2025 🤱

Oceń ten wątek:
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamuśki 😊

Dzisiaj ostatnia według terminu z udzielających się Dziewczyn urodziła. Życzę Wam cudownego macierzyństwa i samych radości z dzieciaczków, które przyszły na świat 👶🏻 Dziękuję, że mogłyśmy zostać wirtualnymi ciociami ❤️ no i życzę również zdrówka bo to jest zawsze najważniejsze 🍀

Dziewczyny, które straciły ciążę życzę szybko zajścia w kolejną ciążę a te które już w niej są chciałabym żebyście mogły cieszyć się zdrowym bobasem za co ogromnie trzymam kciuki ✊️🍀

Mam nadzieję, że czasem któraś z Was odwiedzi ten wątek i napisze co słychać u Marcowej Mamuśki 🌷

Dziewczyny, które przestały się udzielać oznaczyłam jako "zaginione w akcji" 😉

Dziękuję za współtworzenie tego wątku 😊

Powodzenia i miłego dnia 🌸

Fluffy, eliz, Martynka.98, Martiiii, Olaa..32, Katri94, BillieJean, Polcja lubią tę wiadomość

👧 29 l. 🧔‍♂️ 34 l. 👶🏻💙

age.png
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:
    Witajcie Mamuśki 😊

Dzisiaj ostatnia według terminu z udzielających się Dziewczyn urodziła. Życzę Wam cudownego macierzyństwa i samych radości z dzieciaczków, które przyszły na świat 👶🏻 Dziękuję, że mogłyśmy zostać wirtualnymi ciociami ❤️ no i życzę również zdrówka bo to jest zawsze najważniejsze 🍀

Dziewczyny, które straciły ciążę życzę szybko zajścia w kolejną ciążę a te które już w niej są chciałabym żebyście mogły cieszyć się zdrowym bobasem za co ogromnie trzymam kciuki ✊️🍀

Mam nadzieję, że czasem któraś z Was odwiedzi ten wątek i napisze co słychać u Marcowej Mamuśki 🌷

Dziewczyny, które przestały się udzielać oznaczyłam jako "zaginione w akcji" 😉

Dziękuję za współtworzenie tego wątku 😊

Powodzenia i miłego dnia 🌸

Cudownie było z wami przejść cały ten etap ciąży, łezka się w oku kręci, że to tak szybko zleciało, wchodząc na ten wątek byłam w zupełnie innym miejscu niż jestem teraz, jeszcze te parę miesięcy bym nie pomyślała, że moje życie aż tak diametralnie się zmieni, bo my nie planowaliśmy dzidziusia, a jak już zobaczyłam te dwie kreski to zaczęło się intensywnie szukanie mieszkania, no bo jak to z dwójką na jednym pokoju, a dzisiaj tulę mój drugi cud we własnym mieszkaniu o którym tak marzyliśmy 🥰
    Chłońcie dziewczyny te cudowne chwile z maleństwem, bo one naprawdę uciekają przez palce, a kto wie, może się uda spotkać z którąś z was na kolejnym ciążowym wątku, bo ja jeszcze nie powiedziałam stop 😜
    Pewnie będę jeszcze tu zaglądać, trzymajcie się ciepło 🤗

Marcycha, Martiiii, ŻonaMarynarza, monii00, Katri94, eliz, BillieJean lubią tę wiadomość

27.02.2025 - 39+3tc 49 cm i 2900g 👶🏻🩷

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

02.11.21 - 38+4tc 54cm i 3120g 👶🏻💙

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • eliz Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Spokojnych Świąt Wam Życzę 🐣❤️

Martynka.98 lubi tę wiadomość

Moje najwieksze szczęście Jakub urodzony 19.02.2025 o 14:36 , 3180g i 55cm. 💙💙💙

age.png
  • An_veherzhynska Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szanowne Panie,
    Nazywam się Anastasiia Veherzhynska, jestem studentką V roku psychologii na Uniwersytecie Łódzkim. Prowadzę badanie do pracy magisterskiej dotyczące związku między ciążą a postrzeganiem, obrazem ciała a zachowaniami żywieniowymi. Procedura badania obejmuje wypełnienie kilku wystandaryzowanych kwestionariuszy oraz ankiety socjodemograficznej.
    Badanie skierowane jest do wszystkich kobiet w wieku od 18 do 35 lat, które są po urodzeniu pierwszego dziecka. (dziecko ma nie więcej niż rok)

Badanie jest w pełni anonimowe i wypełnienie zajmuje około 10 minut. Można w każdej chwili przerwać badanie bez podawania przyczyny oraz przesyłania odpowiedzi.
    W badaniu pojawiają się pytania dotyczące samooceny, obrazu ciała oraz zachowań żywieniowych. Jeśli te tematy mogą być dla Ciebie trudne, proszę o ostrożność przy przystępowaniu do badania. Proszę pamiętać, że w każdej chwili można przerwać wypełnianie ankiety bez podawania przyczyny.

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=7xpEYw7al0O7fvnUcF6WO6g9kvHPfiRDu1ScohJPJo5UMkc2UERHRUtRUEhYUUI2SFgyTUVHSjBPVy4u

Z góry dziękuję za udział!

• eliz Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam sobie tak powspominać poczateczek 🥹

BillieJean, Martynka.98 lubią tę wiadomość

age.png
  • maglew Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eliz wrote:

Elizz ja też dzisiaj o tym myślałam, że zaraz rok jak się dowiedziałam że jestem w ciąży. Patrzę w kalendarz i niedowierzam :) chyba sobie coś poczytam tu w wolnym czasie chociaż z drugiej strony nie wiem czy chce wspomonac mój stan psychiczny w tym okresie. Ale dobrze że tu trafiłam :)

eliz, Martynka.98 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Martiiii Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co u was słychać, jak sobie radzicie? 🥹

Martynka.98, eliz lubią tę wiadomość

age.png
  • Martynka.98 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martiiii wrote:

Bywa różnie. Raz lepiej raz gorzej, a co u Was? ❤️

eliz lubi tę wiadomość

🩵 10.03.2025, 10:30, 38+3 Beniamin
  • eliz Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martiiii wrote:

Kochana jakoś leci. U nas zaczęło się zabkowanie więc różnie to bywa. Ogólnie jak minęły magiczne 3miesiace to jest całkiem inaczej,lepiej... 🥹 a co tam u Was? ❤️

age.png
  • Martiiii Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też raz lepiej raz gorzej, problemy brzuszkowe nas zaskoczyły baaardzo 😅 już nie mówię o tym że myślałam jak to będę spacerować z wózeczkiem a tu wyjście za winkiel i powrót na syrenie 🫣 właśnie tak czekam do tych magicznych 3 miesięcy i już straciłam nadzieję ale pocieszające Eliz co napisałaś ❤️ wow szybko to ząbkowanie!

eliz, Martynka.98 lubią tę wiadomość

age.png
  • Katri94 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie tu nie było, też weszłam powspominać 🥹🥹 dobrze że tu trafiłam początki były trudne w ciąży bo zagrożona była ale mimo wszystko wspomnienia i wspieranie jakie towarzyszą na forum z wami to coś pięknego móc razem to przeżywać i wspierać się ..jak ten czas minął szybko i mija nadal.. mojej małej minęły 3 miesiące i mogę powiedzieć że problemy brzuszkowe już minęły miesiąc temu i przyszedł teraz trochę czas taki spokojny 😀dużo uśmieszków, gaworzenia no jest fajnie 🥰za chwilę może się to zmienić bo przyjdzie ząbkowanie itd 😅ale cieszę się z każdej chwili

Dużo sił dla was mamusie 😘po gorszych dniach, tygodniach przychodzą te lepsze 🥰❤️

Martiiii, eliz, Olaa..32 lubią tę wiadomość

Starania od 2017r.
    🙋30 lat
    Ciąża naturalna cud lipiec 2024❤️
    25.02.2025 🩷👶

age.png
  • Polcja Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eliz wrote:
    Właśnie też weszłam tu , powspominać 😍

eliz, Olaa..32 lubią tę wiadomość

Czekamy na ciebie 🩷
    2.08 - beta 28776
    usg - jest ❤️ 6t3d

preg.png
  • eliz Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martiiii wrote:
    U nas też raz lepiej raz gorzej, problemy brzuszkowe nas zaskoczyły baaardzo 😅 już nie mówię o tym że myślałam jak to będę spacerować z wózeczkiem a tu wyjście za winkiel i powrót na syrenie 🫣 właśnie tak czekam do tych magicznych 3 miesięcy i już straciłam nadzieję ale pocieszające Eliz co napisałaś ❤️ wow szybko to ząbkowanie!
    Będzie dobrze to wszystko minie 🫂 mój też miał etap płaczu w wózku więc to wszystko przemija,dasz radę! Oj tak bardzo szybko ząbki mu idą,sama jestem nadal w szoku! 🫣 jeden już trochę widoczny,drugi się pojawia... Więc tez mamy teraz wesoło. 😅

Martiiii, Olaa..32 lubią tę wiadomość

age.png
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny
    Fajnie, że się odezwałyście co tam u was słychać, czas leci jak szalony, zaraz kolejny wątek marcowy się otworzy na 2026 🥹

U nas od jakiegoś czasu mała w dzień ma same turbo drzemki, maksymalnie pośpi z pół godziny, trochę męczące, bo jak zaśnie i się wezmę za robotę to zaraz muszę wszystko rzucać, bo panna już się wyspała 😆 Ale za to w nocy ładnie śpi, także coś za coś 😅 U nas tylko cycuś rządzi, smoczki poszły w odstawkę, z butelki też nie wypije mojego mleczka, bo zaraz odruch wymiotny, także mam to samo co z synem, no cóż takie egzemplarze mi się trafiły 😁 Też od jakiś 2 tygodni obraca się na brzuszek, więc na macie jak leży to ciągle się przekręca, a później ryk, bo Ona na tym brzuchu nie chce leżeć, także czasem idzie osiwieć 😂

Katri94, Polcja lubią tę wiadomość

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • Martyna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam i ją powspominać 🥹 właśnie moja kluska śpi na mnie, a ja ze łzami w oczach przeglądam caaale forum 😝 wróciłam nawet do wątków staraniowych i tak się cieszę, że większość dziewczyn zaszła w ciążę „z moich czasów”🥹
    Napisze tez ogolnie co u nas! Miałyśmy epizody kolek-jedynie sab simplex dla nas zbawieniem. Dzis Zosiek kończy 3 miesiące 🥹 uwielbia leżeć na brzuszku, przyciąga sobie zabawki leżąc na nim, wyciąga rączki, przekręca się na boczki i jest mega ruchliwa kobietka! Przesypiamy już całe nocki. Buziaki dla was mamy ❤️

eliz, Olaa..32, Polcja lubią tę wiadomość

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    10.03.25 Zosia ❤️
    age.png
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z ciekawości ile ważą wasze maluchy? Ciekawa jestem ile przybrały od wagi urodzeniowej 😄

Moja ostatni raz ważona 26 maja na szczepieniach to było 4940g, teraz tak na oko z 5200g może już ważyć

Polcja lubi tę wiadomość

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • Martyna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ważyłam się z małą na rękach ostatnio w domu i wyszło nam 6400g, ale to wiadomo +/-. U lekarza będziemy dopiero w lipcu, więc dowiemy się dokładnie 😝 chociaż nosić już jest co, ręce czują 😂😂

Olaa..32, Polcja lubią tę wiadomość

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    10.03.25 Zosia ❤️
    age.png
  • Katri94 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa..32 wrote:
    A tak z ciekawości ile ważą wasze maluchy? Ciekawa jestem ile przybrały od wagi urodzeniowej 😄

Moja ostatni raz ważona 26 maja na szczepieniach to było 4940g, teraz tak na oko z 5200g może już ważyć

Jak byłyśmy na szczepieniu w zeszłym tygodniu to moja 5800 ważyła, miała 3 miesiące i tydzień

Olaa..32 lubi tę wiadomość

Starania od 2017r.
    🙋30 lat
    Ciąża naturalna cud lipiec 2024❤️
    25.02.2025 🩷👶

age.png
  • eliz Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mały był ważony w piątek więc miał 3 miesiące i dwa tygodnie waży już 6600 🫣🥹

Olaa..32, Polcja lubią tę wiadomość

age.png
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie jest już co nosić 🤭 Rosną jak na drożdżach 🤗 A jak u was z rozmiarem ciuszków i pampersów? Moja to nosi 62, ale z H&M 62 body to takie jeszcze troszkę luźniejsze 😄 Pampersy to rozmiar 2 jest jeszcze ok, ale tylko te z lupilu skin care, bo np już z dady te białe rozmiar 2 przecieka przez to, że są węższe 😅

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
‹‹ 632 633 634 635 636
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ