Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Daisy1 wrote:Niestety, znów to samo co ostatnio 😢 zarodek przestał się rozwijać, jutro dostanę leki na wywołanie skurczów. Powodzenia dziewczyny
Przykro mi, trzymaj się tam -
@Daisy bardzo mi przykro 💔 nawet nie wyobrażam sobie co czujesz…. Dużo siły dla Ciebie… 🫂
-
MMM123 wrote:Jest ktoś dobrze zorientowany w sprawach tarczycy?
Przed ciąża miałam tsh w granicach 2.4, endokrynolog po usg stwierdził że jest ok i tarczyca w razie ciazy sobie poradzi nie ma potrzeby obniżać lekami.
W 5 tygodniu zbadalam tsh wynik 2.6 (ginekolog kazał powtórzyć w przypadku wyniku powyżej 2.5 zaleca konsultacje z endokrynologiem)
Zbadałam w 6 tygodniu wynik 2.4 taki wątpliwy ten wynik więc powtórzyłam jeszcze raz
Wynik z 8 tygodnia 1.56
Czy to możliwe że tsh samo się tak obniża? Nie wiem teraz co zrobic bo już mnie męczy to bieganie i badanie... jak nie beta to tsh 🫣
Tak, na początku ciąży się obniża. Ja miałam w lutym 2,4 a teraz 0,9. -
Daisy1 wrote:Niestety, znów to samo co ostatnio 😢 zarodek przestał się rozwijać, jutro dostanę leki na wywołanie skurczów. Powodzenia dziewczyny
Tak bardzo mi przykro 🫂🫂😭30 l👩 +29 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
🔬 19.09 - prenatalne (krew)
🩺 22.09 - prenatalne (USG)
🩺 03.10 - wizyta (NFZ)
🩺 06.10 - wizyta (prywatnie)
-
-
Aliana wrote:Wczoraj bardzo dużo było tematów mieszkaniowych. Wynajmujemy trochę większe mieszkanie w Warszawie, stąd jesteśmy, ale obydwoje wychowywaliśmy się w ciasnych małych mieszkaniach, upchnięte rodziny na 30-40metrach. W planach mieliśmy kupienie własnego większego ale co człowiek się zbliży do tego to zaraz ten pociąg ucieka. Zasypano mnie również radami ze koniecznie muszę rodzić w szpitalu skąd mam lekarza. Moj lekarz jest ze szpitala w którym poroniłam. I żeby nie nastawiać się na poród naturalny bo to niebezpieczne i dla mnie i dla dziecka. Że lepiej wybrać cesarkę. Chciałabym zrobić wszystko co w mojej mocy żeby urodzić naturalnie, ale nie znam nikogo wokół mnie kto przeszedł poród naturalny, wszystkie tak się zaczynały ale kończyły się cesarkami w stanie zagrażającym życiu. To nie jest nic nowego czego niby nie wiedziałam.
Przecież nie musisz rodzić w szpitalu skąd masz lekarza..
Jeśli poród naturalny jest możliwy to najlepsze co może przytrafić się matce i dziecku. Nie wiem skąd opinie tych kobiet o porodzie sn
Ja rodziłam przez cc i naturalnie
Mam nadzieję, że uda mi się znów naturalnie -
Dżozu wrote:O nieee 😭😭😭😭 Daisy kochana... serca nam pękają... trzymaj się 🫂🫂 rozumiem, że nie ma wątpliwości co do tej diagnozy?👧🏼36
02.2024 starania o pierwsze 👶
02.2025 💔 11tc
08.2025 💔 10tc
‼️diagnostyka -
-
Daisy1 wrote:Niestety, lekarz nie pozostawiał złudzeń. Poprosilam o drugie usg rano, ale to i tak tylko proforma. Nie wiem co teraz dalej. To moje drugie poronienie w podobnym wieku ciazy. To musi być głębszy problem ale jeszcze nie wiem jaki.
Bardzo mi przykro Daisy, oby dalsza diagnostyka dała nadzieję na przyszłość🤍 -
Daisy1 wrote:Niestety, lekarz nie pozostawiał złudzeń. Poprosilam o drugie usg rano, ale to i tak tylko proforma. Nie wiem co teraz dalej. To moje drugie poronienie w podobnym wieku ciazy. To musi być głębszy problem ale jeszcze nie wiem jaki.
Który to tydzień ciąży?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia, 15:25
-
zostajesz w szpitalu?
-
Powiem Wam dziewczyny że życie jest straszna loterią o poprzednia ciąże strasznie zabiegałam modlilam się dieta lekarze płacz poronienie i cp brak jajowodu i jajeczkowanie tylko z jednej strony niska rezerwa jajnikowa. Udsło się ale naprawdę była to cięzka walka..
Teraz kiedy nie powiennam byc w ciązy przyszła nagle do tej pory ciężko mi w to uwierzyc i druga kwestia boje się. Czy to normalne. Gdzie wiele par czeka na to latami ....
Ja puki co nie potrafie sie cieszyć z ciąży mam doła. Córka wczoraj też dała mi w kość i zastanawiam sie dlaczego tak się stało i uwierzyłam , że nie moge mieć dzieci gdybym wiedziała wczesniej o diagnozie może zapalilaby mi się czerwona lampka. Nie zabiegałam o 2 dziecko w ogóle. -
ZOSIA88 wrote:Daisy czy bierzesz heparyne acard steryd?
Który to tydzień ciąży?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia, 15:34
👧🏼36
02.2025 💔 11tc
08.2025 💔 10tc
‼️diagnostyka -
Hej dziewczyny, podczytuję Was cały czas i niezmiennie trzymam kciuki.
Strasznie mi przykro że więcej dołączyło do mojego grona.
Daisy boże tak mi przykro ze znowu Cię to spotyka 🥺 też teraz poroniłam po raz drugi na tym samym etapie co poprzednio. Też nie robiłam badań bo miało się nie powtórzyć. Też poroniłam wrześniowe a teraz marcowe… Jak chcesz pogadać na priv to daj znać. Mogę się podzielić jakie ja kroki podjęłam, może jakoś cię wesprzeć na duchu. Trzymaj się kochana 💔Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia, 15:43
34👩🏽35👨🏼
12/2022 42tc (cc) 🩵
02/2025 6tc 💔
07/2025 8tc 💔
Ona
❗️cross-match 36.6%
❗️Homocysteina 9.2 umol/l, kwas foliowy 12.0 ng/ml 08.25
❗️Anemia Hemoglobina ⬇️ erytrocyty ⬇️ Ferrytyna 19.7 ng/ml 08.25
❗️Trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero
✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1 (1:80) ziarniste, ana3
✅ antytrombina III 113% 08.25 białko c 118%, białko s 85%, białko s aktywność 96%
✅ B12 448 pg/ml 08.25 D3 51.1 ng/ml 05.25
✅ TSH 1.11 uIU/ml, Ft4 21.7 pmol/l 07.25
❔Zespół antyfosfolipidowy
❔biopsja cd56, cd138 ⏳10/11.25
Zerowanie bety 30.07 19710 ➡️ 25.08 65.7 ➡️ 10.09 7.3 ➡️❔
On
✅ HLA-C1
❔Kariotyp
❔Morfologia nasienia
❔Fragmentacja DNA -
Biochemiczka wrote:Hej dziewczyny, podczytuję Was cały czas i niezmiennie trzymam kciuki.
Strasznie mi przykro że więcej dołączyło do mojego grona.
Daisy boże tak mi przykro ze znowu Cię to spotyka 🥺 też teraz poroniłam po raz drugi na tym samym etapie co poprzednio. Też nie robiłam badań bo miało się nie powtórzyć. Też poroniłam wrześniowe a teraz marcowe… Jak chcesz pogadać na priv to daj znać. Mogę się podzielić jakie ja kroki podjęłam, może jakoś cię wesprzeć na duchu. Trzymaj się kochana 💔👧🏼36
02.2025 💔 11tc
08.2025 💔 10tc
‼️diagnostyka -
@Daisy ogromnie mi przykro, brak mi słów na to co Cię spotkało 😟 życzę Ci dużo siły na najbliższy czas 🫂