X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 3 września, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnes wrote:
    A ja właśnie miałam telekonsultacje z moim lekarzem prowadzącym odnośnie moich wyników i jestem w lekkim szoku .. powiedziała mi, że moje ryzyko trisomii 21 (1:1258) jest pośrednie i w tym przypadku zaleca się amniounkcje lub nift. Jestem w kompletnym roztarciu bo wgl nie myślałam o amniounkcji...
    Hmm, może lepiej wykonać ten test nipt?
    Wierzę, że wszystko będzie dobrze 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września, 15:22

Magnes lubi tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 3 września, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnes wrote:
    A ja właśnie miałam telekonsultacje z moim lekarzem prowadzącym odnośnie moich wyników i jestem w lekkim szoku .. powiedziała mi, że moje ryzyko trisomii 21 (1:1258) jest pośrednie i w tym przypadku zaleca się amniounkcje lub nift. Jestem w kompletnym roztarciu bo wgl nie myślałam o amniounkcji...
    Mi wyszło beż pappy 1:679, lekarz mówił że też jest pośredni, ale czekamy na pappe no i usg jest prawidłowe i na tym etapie nie widzi powodów do zmartwień wiec jestem spokojna

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

Badania prenatalne - zdrowy dzidziuś. Czyżby 🩷?

preg.png
  • Magnes Ekspertka

Wysłany: 3 września, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Hmm, może lepiej wykonać ten test nipt?
    Wierzę, że wszystko będzie dobrze 🥰
    Tak, zdecydowałam, że go wykonam. Bardziej dobił mnie fakt że to ryzyko pośrednie i jeszcze wspomnienie o tej amniopunkcji.

👫 29&33
    02.2019 🤱🩵
    01.25 💔 (8 tydz.)
    04.25 cb 💔

27.06 ⏸️
    będzie dziewczynka 🩷

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 3 września, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnes wrote:
    Tak, zdecydowałam, że go wykonam. Bardziej dobił mnie fakt że to ryzyko pośrednie i jeszcze wspomnienie o tej amniopunkcji.

Na spokojnie, zrób tak jak postanowiłaś. Sama widzisz, jeden lekarz uspokoi, drugi nastraszy. Trafiłaś trochę na służbistę 🫂

Jakby co, to ja dziś nie mam wizyty. Miałam w zeszłym tygodniu i kolejna będzie 24.09.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września, 16:04

Magnes lubi tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • alta marea Koleżanka

Wysłany: 3 września, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnes wrote:

Nie martw się na zapas, lekarze maja obowiązek wspomnieć amniopunkcję bo to jedyne ich badanie w pełni diagnostyczne ktore może dać zero jedynkową odpowiedź. Prawda jest taka, że jeśli NIFTY wyjdzie źle to i tak kierują na amniopunkcję, bo tylko to może potwierdzić w 100%. Zaskoczona jestem mimo wszystko bo wg mnie to nie jest zły wynik. A USG było prawidłowe?

• Naay95 Autorytet

Wysłany: 3 września, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnes, osobiście miałam mniejsze ryzyko w poprzedniej ciąży i się nie zdecydowałam. A tak naprawdę to są bliskie zeru szanse, w większości statystyki a jeszcze jak jest prawidłowe USG to nawet bym się nie zastanawiala. Moja lekarka powiedziała, ze ryzyko dla kobiety ok. 30 lat ze względu na sam wiek to 1:1000-2000. Jeśli Was to uspokoi to nifty jak najbardziej, na pewno nie zdecydowałabym się na amniopunkcje przy tak niskim ryzyku i prawidłowym USG.

preg.png
  • Magnes Ekspertka

Wysłany: 3 września, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:
    Nie martw się na zapas, lekarze maja obowiązek wspomnieć amniopunkcję bo to jedyne ich badanie w pełni diagnostyczne ktore może dać zero jedynkową odpowiedź. Prawda jest taka, że jeśli NIFTY wyjdzie źle to i tak kierują na amniopunkcję, bo tylko to może potwierdzić w 100%. Zaskoczona jestem mimo wszystko bo wg mnie to nie jest zły wynik. A USG było prawidłowe?
    Tak, USG było prawidłowe, kość nosowa obecna, nt 1,7. Tylko niskie pappa wyszło i za wysoka beta

Dziękuję dziewczyny za ciepłe słowo. 😍🥰

👫 29&33
    02.2019 🤱🩵
    01.25 💔 (8 tydz.)
    04.25 cb 💔

27.06 ⏸️
    będzie dziewczynka 🩷

preg.png
  • Magnes Ekspertka

Wysłany: 3 września, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naay95 wrote:
    Magnes, osobiście miałam mniejsze ryzyko w poprzedniej ciąży i się nie zdecydowałam. A tak naprawdę to są bliskie zeru szanse, w większości statystyki a jeszcze jak jest prawidłowe USG to nawet bym się nie zastanawiala. Moja lekarka powiedziała, ze ryzyko dla kobiety ok. 30 lat ze względu na sam wiek to 1:1000-2000. Jeśli Was to uspokoi to nifty jak najbardziej, na pewno nie zdecydowałabym się na amniopunkcje przy tak niskim ryzyku i prawidłowym USG.
    A pamiętasz jakie Ci wyszło ?
    Tak, zdecydowaliśmy się tylko na nifty😊

👫 29&33
    02.2019 🤱🩵
    01.25 💔 (8 tydz.)
    04.25 cb 💔

27.06 ⏸️
    będzie dziewczynka 🩷

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 3 września, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnes wrote:
    A pamiętasz jakie Ci wyszło ?
    Tak, zdecydowaliśmy się tylko na nifty😊

Jeżeli Cie to uspokoi to dobra decyzja. Bardzo często pappa wychodzi różnie a nifty dobrze. Ale to ryzyko jakieś bardzo tragiczne nie jest ten Twój lekarz jest albo bardzo dużym służbistą albo jest bardzo ostrożny

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

preg.png
  • ZOSIA88 Ekspertka

Wysłany: 3 września, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dawno wstałam z łózka rozłożyło mnie nie wiem czy to jakas angina czy coś ale fatalnie sie czuję nie moglam dzisiaj nawet dzisiaj nic przełknąć bo wymioty pózniej gorączka a teraz jest mi bardzo zimno. Naszczeście mąz tez na l4 jest on lepiej sie czuję ale też jest chory.
    Gratuluje udanych wizyt.

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
  • Magnes Ekspertka

Wysłany: 3 września, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie, pozostaje mi ufać, że wszystko będzie dobrze 😊

A dziewczyny, które robilyscie nifty pro ile czekaliście na wynik?

👫 29&33
    02.2019 🤱🩵
    01.25 💔 (8 tydz.)
    04.25 cb 💔

27.06 ⏸️
    będzie dziewczynka 🩷

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 3 września, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    Nie dawno wstałam z łózka rozłożyło mnie nie wiem czy to jakas angina czy coś ale fatalnie sie czuję nie moglam dzisiaj nawet dzisiaj nic przełknąć bo wymioty pózniej gorączka a teraz jest mi bardzo zimno. Naszczeście mąz tez na l4 jest on lepiej sie czuję ale też jest chory.
    Gratuluje udanych wizyt.

Mój mąż też dziś chory, mam nadzieję, że mnie i młodego ominie 🫤
    Zdrówka!!

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • MMM123 Autorytet

Wysłany: 3 września, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Tak w skrócie bo może komuś się przydadzą takie informacje.
    Mój lekarz prowadzący na wizycie 19 sierpnia kazał się zapisać na 3 września. Według ostatniej miesiączki 11+3 wg owulacji i CRL (tego z sierpnia) 11+0. No i przychodzę dziś na wizytę i Pan mi mowi że może nic z tego nie być bo min 45mm dziecko MUSI miec zeby przeprowadzic badanie. Najpierw w ogóle nie mógł zmierzyć bo dziecko zle ustawione, a po spacerze 15 minutowym się udało, było 43 mm. Ale mówi że jak trochę inaczej złapać to będzie to 45mm. Zapytałam czy może się poprostu umówić za tydzien, ale niestety ma dwa tygodnie urlopu, a po jego urlopie mogłoby być już za późno, bo jakiegoś wymiaru (niestety już nie pamiętam jakiego) też nie można przekroczyć bo poprostu program szacujący ryzyka nie przyjmie wartości.
    Udało się wszystko pomierzyć, ale nameczyl się przy tym niemało. Ryzyka niskie, ale ciekawostka wyszło mi pappa ok 0.6 i wolna podjednostka chyba a cos koło 0.8 i pytam czy się nie martwić tymi wartościami powiedział że jak pappa powyżej 0.4 to wszystko ok, ale są badania, że jak ta pappa jest poniżej 1 ale w normie to wiąże się to z tym że dziecko jest troszkę mniejsze w sensie raczej nie będzie przy urodzeniu ważyło 4 kg

Kasiastaraczka, Zaniepokojona1234, Sagi, aleksaa lubią tę wiadomość

Starania 02.2024
    Na poważnie od 11.2024
    01.2025 beta 20 💔
    03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
    04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
    (Leczenie antybiotykami)
    AMH 1.98

Ilość plemników 91 mln
    Koncentracja 45.5 mln/ml
    Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
    Morfologia 4%
    Suplementacja TenFertil ON

Wysłany: 3 września, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    Gratuluje udanych wizyt.
    Panuje kowid - może zrób test? A jeśli angina to w aptece są też takie. Masz nalot na migdałach?
    Ech, współczuję bardzo tych chorób 😥

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 3 września, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nie panuje rzyganie kroczy dookoła boję się kiedy dzieci to ze szkoły przywleką ....

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

preg.png
  • ZOSIA88 Ekspertka

Wysłany: 3 września, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie mam dzień wyjety z życia:( już dawno tak źle się nie czułam teraz wziełam paracetamol na noc zrobie jeszcze inhalacje. Siedze w grubych skarpetach nie wiem jak ja dzisiaj zasnę bo spałam prawie do 16 z przerwami na wymioty. Mam tylko nadzieję, że córka się nie zarazi :( bo to najgorszy scenariusz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września, 19:29

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png

Wysłany: 3 września, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM123 wrote:
    Ja już po wizycie. Tak w skrócie bo może komuś się przydadzą takie informacje.
    Mój lekarz prowadzący na wizycie 19 sierpnia kazał się zapisać na 3 września. Według ostatniej miesiączki 11+3 wg owulacji i CRL (tego z sierpnia) 11+0. No i przychodzę dziś na wizytę i Pan mi mowi że może nic z tego nie być bo min 45mm dziecko MUSI miec zeby przeprowadzic badanie. Najpierw w ogóle nie mógł zmierzyć bo dziecko zle ustawione, a po spacerze 15 minutowym się udało, było 43 mm. Ale mówi że jak trochę inaczej złapać to będzie to 45mm. Zapytałam czy może się poprostu umówić za tydzien, ale niestety ma dwa tygodnie urlopu, a po jego urlopie mogłoby być już za późno, bo jakiegoś wymiaru (niestety już nie pamiętam jakiego) też nie można przekroczyć bo poprostu program szacujący ryzyka nie przyjmie wartości.
    Udało się wszystko pomierzyć, ale nameczyl się przy tym niemało. Ryzyka niskie, ale ciekawostka wyszło mi pappa ok 0.6 i wolna podjednostka chyba a cos koło 0.8 i pytam czy się nie martwić tymi wartościami powiedział że jak pappa powyżej 0.4 to wszystko ok, ale są badania, że jak ta pappa jest poniżej 1 ale w normie to wiąże się to z tym że dziecko jest troszkę mniejsze w sensie raczej nie będzie przy urodzeniu ważyło 4 kg
    Oo a jaki termin porodu określił Ci na podstawie dzisiejszego USG? Bo za 2 tygodnie jeszcze byłoby ok, można zrobić do 13+6
    Ja jutro robię w 13+1
    A kiedyś słyszałam właśnie, że lepiej zrobić bliżej tego 13,bo dzidziuś większy
    Niemniej dobrze, że udało mu się złapać pomiary i wszystko dobrze ❤️

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 3 września, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    Normalnie mam dzień wyjety z życia:( już dawno tak źle się nie czułam teraz wziełam paracetamol na noc zrobie jeszcze inhalacje. Siedze w grubych skarpetach nie wiem jak ja dzisiaj zasnę bo spałam prawie do 16 z przerwami na wymioty. Mam tylko nadzieję, że córka się nie zarazi :( bo to najgorszy scenariusz.

Masz gorączkę? Ja w pierwszej ciąży nie wymiotowałam, ale jak dostałam covid to cały dzień wymiotów, gorączka, dreszcze. Nie dało się spać nawet w nocy.

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • MMM123 Autorytet

Wysłany: 3 września, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Oo a jaki termin porodu określił Ci na podstawie dzisiejszego USG? Bo za 2 tygodnie jeszcze byłoby ok, można zrobić do 13+6
    Ja jutro robię w 13+1
    A kiedyś słyszałam właśnie, że lepiej zrobić bliżej tego 13,bo dzidziuś większy
    Niemniej dobrze, że udało mu się złapać pomiary i wszystko dobrze ❤️

Szczerze mówiąc nie pamiętam już jaki termin określił, byłam zbyt przejęta tym że się jakoś udało :D w każdym razie kolejny możliwy termin po jego urlopie wypadał jakoś 13+4 i mówił, że słabo bo tak ja w 11+1 może się okazać że dziecko jest za małe tak wtedy może się okazać że już za duże i o ile można poczekać aż urośnie to zmniejszyć się już go nie da. Wniosek taki że warto celować w to 12+0 -13+0 żeby się o nic dodatkowo nie martwić

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

Starania 02.2024
    Na poważnie od 11.2024
    01.2025 beta 20 💔
    03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
    04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
    (Leczenie antybiotykami)
    AMH 1.98

Ilość plemników 91 mln
    Koncentracja 45.5 mln/ml
    Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
    Morfologia 4%
    Suplementacja TenFertil ON
  • ZOSIA88 Ekspertka

Wysłany: 3 września, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja też miałam dreszcze zimno jak nie wiem mi bylo teraz znowu gorąco ale czuje i tak że jest lepiej niż rano było.

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ