X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 4 września, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambusek-94 wrote:
    Cześć dziewczyny, gratuluję udanych prenatalnych a u tych dziewczyn u których ryzyka wyszły pośrednie mam nadzieję że to tylko kwestia statystyki 🙂

Ja od wczoraj leżę z przeziębieniem. Miałam gorączkę i ból całego ciała, a dzisiaj w nocy zaczął mi sie potworny ból głowy. Zjadłam lekkie sniadanie żeby wziąć paracetamol i niestety dopadły mnie wymioty (pierwszy raz). Z pozytywów to temperaturę mam już w normie. Także chyba faktycznie coś wisi w powietrzu, skoro tyle z nas coś rozkłada.
    Dzisiaj mieliśmy wyjeżdżać na urlop, jak narazie wyjazd przełożyliśmy na jutro i mam nadzieję że będzie już lepiej. Jak pomyślę o pakowaniu i 6h w aucie to aż mi się słabo robi :/
    Współczuję choroby
    Słyszę, że dużo kowida teraz
    Nawet w ostatni weekend mieliśmy zaproszenie na chrzest do córki kuzynki,ale wcześniej już mieliśmy plan na wyjazd nad morze
    I powiem Wam, że dobrze, że nie pojechaliśmy na te chrzciny. Podobno było kilka osób podziebionych,a jedna kuzynka spała u swojego brata, który oficjalnie ma kowida (on nie przyszedł) i ona przyszła. Wcześniej była tam u niego,bo przyleciała z Anglii
    No bardzo odpowiedzialne...
    Gdzie ruszacie na urlop? Oby jutro już było lepiej i droga minęła szybko i bezpiecznie 🥰

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Aliana Ekspertka

Wysłany: 4 września, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambusek-94 wrote:
    Cześć dziewczyny, gratuluję udanych prenatalnych a u tych dziewczyn u których ryzyka wyszły pośrednie mam nadzieję że to tylko kwestia statystyki 🙂

Ja od wczoraj leżę z przeziębieniem. Miałam gorączkę i ból całego ciała, a dzisiaj w nocy zaczął mi sie potworny ból głowy. Zjadłam lekkie sniadanie żeby wziąć paracetamol i niestety dopadły mnie wymioty (pierwszy raz). Z pozytywów to temperaturę mam już w normie. Także chyba faktycznie coś wisi w powietrzu, skoro tyle z nas coś rozkłada.
    Dzisiaj mieliśmy wyjeżdżać na urlop, jak narazie wyjazd przełożyliśmy na jutro i mam nadzieję że będzie już lepiej. Jak pomyślę o pakowaniu i 6h w aucie to aż mi się słabo robi :/

Jejku okropnie jak tak dopadnie na dzień przed urlopem :( pracujesz czy byłaś na l4? Parę lat temu jak tylko brałam urlop to w dniu urlopu od razu mnie rozkładało 🫣
    Trzymam kciuki, żebyś nabrała sił i żebyście jutro cieszyli się wyjazdem.

👩35 🧔‍♂️37

01.2025 - poronienie zatrzymane 6,5tc/10tc 💔

05.2025 staramy się dalej 💪

30.06 - ⏸️
    15.07- 6+1 crl 3,8mm ❤️
    25.07- 7+4 crl 1,3cm! ❤️ fhr 160!
    20.08 - 11+4 CRL 4,75 cm 😍 fhr 174 🩵💙🩵 synek

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 4 września, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Bogu że pierwszy trymestr przechodziłam w wakacje, jak mlodzi byli w domu bo teraz się zacznie z chorobami. Ja jak tylko coś podejrzewam to dzieci nie puszczam do szkoły żeby nie rozsiewały zarazków ale spójrzmy prawdzie w oczy. Mogę sobie na to pozwolić. Większość rodziców pracuje i nie ma takiego komfortu niestety. A potem pół klasy choruje na to samo

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

Badania prenatalne - zdrowy dzidziuś. Czyżby 🩷?

preg.png

Wysłany: 4 września, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idąc na prenatalne wypiłam duże cappuccino i zjadłam rogala z czekoladą,Bobo współpracowało, więc polecam ten sposób ❤️

Sagi, Daga121222 lubią tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • aqq Znajoma

Wysłany: 4 września, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliana wrote:
    No to jesteśmy w tym samym dniu! :D gratulacje dziewczynki! Duże maleństwo już 🩷 ja też już sobie oglądałam ciuszki dla chłopców ale jeszcze wstrzymuję się z kupieniem czegoś :D

P.S. jestem już zapisana na usg połówkowe na 22.10 :) a do swojej prowadzącej 30.09 w urodziny męża, mam nadzieję że maluch ułoży się ładnie i pomacha w prezencie 😁
    Też mam 30.09 wizytę, ale u nas po prenatalnych nie wiemy jeszcze jaka płeć, więc być może wtedy... Oboje chcielibyśmy syna, więc się śmieję do męża, że na dzień chłopaka byłoby akurat :)

preg.png
  • Carla Autorytet

Wysłany: 4 września, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Chyba zaczynam się już nastawiać na róż! W ogóle dziś miałam sen o tym usg i śniła mi się dziewczynka
    U mojego męża podobny układ - on z bratem i najmłodsza dziewczyna
    U mnie z kolei byłam ja z siostrą i dwóch młodszych braci

Gratulacje!
    A na jakiej podstawie lekarz określa na tym etapie płeć? Bo u mnie wprawdzie nie prenatalne, ale w 12w4d sugerowała wyrostek płciowy wzdłuż kręgosłupa, czyli wygląda bardziej na dziewczynkę … jejku po 2 synach marzę o córce, ale boję się robić sobie nadzieję. Sama zapytała o to, czy chcę znać płeć, parsknęłam, że na pewno chłopak, a ona, że to narazie nie pewne, ale widzi raczej inaczej.

Ps. Ciąża wg tego USG tydzień starsza, dziecko 6 cm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września, 10:00

Carla

preg.png
  • M_onia Przyjaciółka

Wysłany: 4 września, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie słucham i czytam o chorobach… widzę, że w naszym gronie tu na forum też coś krąży :) w sobotę moja siostra ma imprezę to już 18 lat! (Między nami jest 10 lat różnicy) i nie wyobrażam sobie nie towarzyszyć jej tego dnia ☺️ macie jakieś doświadczenia z covidem? Chorobami w ciąży? Pytam tutaj, ponieważ widzę, że macie już dzieci i doświadczenie :)

1.09.2024 - ciąża biochemiczna
    25.06.2025 - ⏸️ 🙏❤️
    26.06.2025 beta 86.50
    28.06.2025 beta 267.00
    30.06.2025 beta 572.00
    Koniec kontroli -> czekamy na wizytę ✊
    7.07 wizyta przebiegła pomyślnie
    23.07 serduszko bije, rośniemy ❤️
    19.08 badanie prenatalne, dzidziuś prawidłowo się rozwija 🙏
    28.10 II badanie prenatalne
  • M_onia Przyjaciółka

Wysłany: 4 września, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście zrobię co mogę! Bez uścisków, całusów, bo bobas jest dla mnie najważniejszy, ale jednak będzie tam dużo osób :)

25.06.2025 - ⏸️ 🙏❤️
    26.06.2025 beta 86.50
    28.06.2025 beta 267.00
    30.06.2025 beta 572.00

Wysłany: 4 września, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carla wrote:
    Gratulacje!
    A na jakiej podstawie lekarz określa na tym etapie płeć? Bo u mnie wprawdzie nie prenatalne, ale w 12w4d sugerowała wyrostek płciowy wzdłuż kręgosłupa, czyli wygląda bardziej na dziewczynkę … jejku po 2 synach marzę o córce, ale boję się robić sobie nadzieję. Sama zapytała o to, czy chcę znać płeć, parsknęłam, że na pewno chłopak, a ona, że to narazie nie pewne, ale widzi raczej inaczej.

Ps. Ciąża wg tego USG tydzień starsza, dziecko 6 cm
    Dziękuję 🙂
    Wiesz co ,na podstawie usg 🙃ale nie tłumaczył mi akurat co tam widzi
    Po opiniach w necie widzę, że ma bardzo duże doświadczenie

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 4 września, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_onia wrote:
    Właśnie słucham i czytam o chorobach… widzę, że w naszym gronie tu na forum też coś krąży :) w sobotę moja siostra ma imprezę to już 18 lat! (Między nami jest 10 lat różnicy) i nie wyobrażam sobie nie towarzyszyć jej tego dnia ☺️ macie jakieś doświadczenia z covidem? Chorobami w ciąży? Pytam tutaj, ponieważ widzę, że macie już dzieci i doświadczenie :)
    W pierwszej ciąży,w końcówce drugiego trymestru miałam kowida,to był 2021 rok, więc kwarantanny itp.
    Brałam tylko paracetamol i robiłam inhalacje

M_onia lubi tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 4 września, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Organy płciowe dziecka kształtują się w 10 tc ale widoczne są kilka tygodni później, także na tym etapie dobry sprzęt może już to wychwycić. :)

My idziemy za dwa tygodnie na wesele. Zamierzam się dobrze bawić w granicach rozsądku oczywiście, ale też postaram się unikać przytulasów, całusów i nnych tego typu zachowań

Na początku ciąży zapytalam lekarza jak to jest z tymi infekcjami zwłaszcza z goraczka. Wytłumaczył mi że najbardziej niebezpieczna jest bardzo wysoka goraczka między 7 a 10 tygodniem ciazy ze względu na intensywna organogeneze. Później ryzyko maleje

M_onia, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

Badania prenatalne - zdrowy dzidziuś. Czyżby 🩷?

preg.png
  • ZOSIA88 Ekspertka

Wysłany: 4 września, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj lepiej czuje pozostał katar i ból gardła ale wczoraj to była tragedia. Nie spałam przez pół nocy ale dlatego , że wyspałam się do 16.
    Mam okropny ból mieśnia gruszkowatego mąż mi polecil masaż pilka tenisową przy ścianie i naraziw pomogło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września, 10:31

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
  • M_onia Przyjaciółka

Wysłany: 4 września, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! ☺️

25.06.2025 - ⏸️ 🙏❤️
    26.06.2025 beta 86.50
    28.06.2025 beta 267.00
    30.06.2025 beta 572.00
  • Carla Autorytet

Wysłany: 4 września, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Organy płciowe dziecka kształtują się w 10 tc ale widoczne są kilka tygodni później, także na tym etapie dobry sprzęt może już to wychwycić. :)

Może sobie głupio tłumaczę, ale gdyby nic nie widziała, to by nie pytała, czy chce znać płeć. Bo ja w ogóle bym nie zapytała z siebie. Mi mówiła o tym wyrostku i pokazywała na obrazie. Rzeczywiście ten wyrostek leżał sobie wzdłuż dziecka … jejku już robię robię nadzieję. I dodała „ale na razie z kupowaniem różu proszę się chwilę wstrzymać”

Carla

preg.png

Wysłany: 4 września, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    Ja się dzisiaj lepiej czuje pozostał katar i ból gardła ale wczoraj to była tragedia. Nie spałam przez pół nocy ale dlatego , że wyspałam się do 16.
    Mam okropny ból mieśnia gruszkowatego mąż mi polecil masaż pilka tenisową przy ścianie i naraziw pomogło.
    Dobrze, że ciut lepiej
    O tak, masaż piłeczką pomaga
    Możesz też usiąść na skraju łóżka, krzesła. Jedna noga stoi na podłodze, kąt prosty w kolanie, druga noga opiera się na tej stojącej na podłodze. Robisz takie rozwarcie (?) biodra i opierasz te nogę kostką na udzie nogi stojącej
    Mam nadzieję, że napisałam to w sposób zrozumiały 🤣

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 4 września, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, gratuluję pięknych wyników nadań prenatalnych! Dawajcie fotki Maluchów :)

Ja sie nie odzywam, bo okropnie sie czuję w zasadzie od weekendu. Walka o przetrwanie. Wczoraj myślałam, ze mi oczy z bólu wyjdą na wierzch... nowy ciążowy objaw migreny. Mam wrażenie ze mi się wzrok pogorszył. Plus światłowstręt totalny.

starania od 2/24; 📣

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    11.07 - beta 60,60
    14.07 - beta 258
    17.07 - beta 882,6
    23.07 - beta 11 tys.
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
    26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
    8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe

⏳23.09 - wizyta usg

preg.png
  • KatarzynaBak Znajoma

Wysłany: 4 września, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AneY wrote:
    Własnie czytałam o tym teście felia test, ale jesr bardzo mało w internecie o nim. Większość robi nifty albo sanco.. Wygląda nieźle wg opisu. Sama wybrałaś czy np. Lekarz doradził?

To prawda, że Nifty i Sanco są popularne. Sama robiłam Nifty Pro we wcześniejszej ciąży i byłam zadowolona.
    A FeliaTest poleciły mi przede wszystkim dziewczyny z grupy na FB i lekarz potwierdził, że ten test ma dobre parametry.
    Patrząc na tak duże różnice w czułości, popularność nie miała dla mnie aż takiego znaczenia. Tym bardziej, że panie w laboratorium powiedziały, że to badanie jest znane w Europie i dostępne w Polsce pod inną marką, właśnie FeliaTest.
    Nie mogę tu pewnie wstawić linku, ale w internecie są tabelki z szczegółowym porównaniem tych trzech badań. Jeśli będziesz potrzebować pomocy w namierzeniu, daj znać :)

AneY lubi tę wiadomość

❤️Mama dwóch dziewczynek:
    2022 – Konstancja
    2025 – Kornelia

Historia starania się o dzieci po 40.

⏸️2 kreski 06.08.2024
    🩷FeliaTest zdrowa dziewczynka 27.08.2024

age.png
  • ZOSIA88 Ekspertka

Wysłany: 4 września, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie lekarz dopatrzył sie chłopca

Patisonek 25, Jednorożec89, Sagi, Carla, aqq, A-6, Dżozu, _Hope, Andzia2519, Kłębuszek, Katt, aleksaa, Daga121222 lubią tę wiadomość

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 4 września, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:

Spróbuj jeszcze na leżąco :) Ja mam taką podwójną piłeczkę, ciężko mi to opisać, ale na jednej połowie się kładę a drugą połową kręcę za pomocą ręki. Łatwiej o duży nacisk bez wysilania się jak przy ścianie :D

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • ZOSIA88 Ekspertka

Wysłany: 4 września, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wizyte u fizjo we wtorek. Nie wiedziałam, że tak może to boleć.

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ