Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
bambusek-94 wrote:Cześć dziewczyny, gratuluję udanych prenatalnych a u tych dziewczyn u których ryzyka wyszły pośrednie mam nadzieję że to tylko kwestia statystyki 🙂
Ja od wczoraj leżę z przeziębieniem. Miałam gorączkę i ból całego ciała, a dzisiaj w nocy zaczął mi sie potworny ból głowy. Zjadłam lekkie sniadanie żeby wziąć paracetamol i niestety dopadły mnie wymioty (pierwszy raz). Z pozytywów to temperaturę mam już w normie. Także chyba faktycznie coś wisi w powietrzu, skoro tyle z nas coś rozkłada.
Dzisiaj mieliśmy wyjeżdżać na urlop, jak narazie wyjazd przełożyliśmy na jutro i mam nadzieję że będzie już lepiej. Jak pomyślę o pakowaniu i 6h w aucie to aż mi się słabo robi
Słyszę, że dużo kowida teraz
Nawet w ostatni weekend mieliśmy zaproszenie na chrzest do córki kuzynki,ale wcześniej już mieliśmy plan na wyjazd nad morze
I powiem Wam, że dobrze, że nie pojechaliśmy na te chrzciny. Podobno było kilka osób podziebionych,a jedna kuzynka spała u swojego brata, który oficjalnie ma kowida (on nie przyszedł) i ona przyszła. Wcześniej była tam u niego,bo przyleciała z Anglii
No bardzo odpowiedzialne...
Gdzie ruszacie na urlop? Oby jutro już było lepiej i droga minęła szybko i bezpiecznie 🥰 -
bambusek-94 wrote:Cześć dziewczyny, gratuluję udanych prenatalnych a u tych dziewczyn u których ryzyka wyszły pośrednie mam nadzieję że to tylko kwestia statystyki 🙂
Ja od wczoraj leżę z przeziębieniem. Miałam gorączkę i ból całego ciała, a dzisiaj w nocy zaczął mi sie potworny ból głowy. Zjadłam lekkie sniadanie żeby wziąć paracetamol i niestety dopadły mnie wymioty (pierwszy raz). Z pozytywów to temperaturę mam już w normie. Także chyba faktycznie coś wisi w powietrzu, skoro tyle z nas coś rozkłada.
Dzisiaj mieliśmy wyjeżdżać na urlop, jak narazie wyjazd przełożyliśmy na jutro i mam nadzieję że będzie już lepiej. Jak pomyślę o pakowaniu i 6h w aucie to aż mi się słabo robi
Jejku okropnie jak tak dopadnie na dzień przed urlopempracujesz czy byłaś na l4? Parę lat temu jak tylko brałam urlop to w dniu urlopu od razu mnie rozkładało 🫣
Trzymam kciuki, żebyś nabrała sił i żebyście jutro cieszyli się wyjazdem.
-
Dziękuję Bogu że pierwszy trymestr przechodziłam w wakacje, jak mlodzi byli w domu bo teraz się zacznie z chorobami. Ja jak tylko coś podejrzewam to dzieci nie puszczam do szkoły żeby nie rozsiewały zarazków ale spójrzmy prawdzie w oczy. Mogę sobie na to pozwolić. Większość rodziców pracuje i nie ma takiego komfortu niestety. A potem pół klasy choruje na to samo
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Idąc na prenatalne wypiłam duże cappuccino i zjadłam rogala z czekoladą,Bobo współpracowało, więc polecam ten sposób ❤️
Sagi, Daga121222 lubią tę wiadomość
-
Aliana wrote:No to jesteśmy w tym samym dniu!
gratulacje dziewczynki! Duże maleństwo już 🩷 ja też już sobie oglądałam ciuszki dla chłopców ale jeszcze wstrzymuję się z kupieniem czegoś
P.S. jestem już zapisana na usg połówkowe na 22.10a do swojej prowadzącej 30.09 w urodziny męża, mam nadzieję że maluch ułoży się ładnie i pomacha w prezencie 😁
-
Kasiastaraczka wrote:Chyba zaczynam się już nastawiać na róż! W ogóle dziś miałam sen o tym usg i śniła mi się dziewczynka
U mojego męża podobny układ - on z bratem i najmłodsza dziewczyna
U mnie z kolei byłam ja z siostrą i dwóch młodszych braci
Gratulacje!
A na jakiej podstawie lekarz określa na tym etapie płeć? Bo u mnie wprawdzie nie prenatalne, ale w 12w4d sugerowała wyrostek płciowy wzdłuż kręgosłupa, czyli wygląda bardziej na dziewczynkę … jejku po 2 synach marzę o córce, ale boję się robić sobie nadzieję. Sama zapytała o to, czy chcę znać płeć, parsknęłam, że na pewno chłopak, a ona, że to narazie nie pewne, ale widzi raczej inaczej.
Ps. Ciąża wg tego USG tydzień starsza, dziecko 6 cm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września, 10:00
-
Właśnie słucham i czytam o chorobach… widzę, że w naszym gronie tu na forum też coś krąży
w sobotę moja siostra ma imprezę to już 18 lat! (Między nami jest 10 lat różnicy) i nie wyobrażam sobie nie towarzyszyć jej tego dnia ☺️ macie jakieś doświadczenia z covidem? Chorobami w ciąży? Pytam tutaj, ponieważ widzę, że macie już dzieci i doświadczenie
1.09.2024 - ciąża biochemiczna
25.06.2025 - ⏸️ 🙏❤️
26.06.2025 beta 86.50
28.06.2025 beta 267.00
30.06.2025 beta 572.00
Koniec kontroli -> czekamy na wizytę ✊
7.07 wizyta przebiegła pomyślnie
23.07 serduszko bije, rośniemy ❤️
19.08 badanie prenatalne, dzidziuś prawidłowo się rozwija 🙏
28.10 II badanie prenatalne -
Oczywiście zrobię co mogę! Bez uścisków, całusów, bo bobas jest dla mnie najważniejszy, ale jednak będzie tam dużo osób1.09.2024 - ciąża biochemiczna
25.06.2025 - ⏸️ 🙏❤️
26.06.2025 beta 86.50
28.06.2025 beta 267.00
30.06.2025 beta 572.00
Carla wrote:Gratulacje!
A na jakiej podstawie lekarz określa na tym etapie płeć? Bo u mnie wprawdzie nie prenatalne, ale w 12w4d sugerowała wyrostek płciowy wzdłuż kręgosłupa, czyli wygląda bardziej na dziewczynkę … jejku po 2 synach marzę o córce, ale boję się robić sobie nadzieję. Sama zapytała o to, czy chcę znać płeć, parsknęłam, że na pewno chłopak, a ona, że to narazie nie pewne, ale widzi raczej inaczej.
Ps. Ciąża wg tego USG tydzień starsza, dziecko 6 cm
Wiesz co ,na podstawie usg 🙃ale nie tłumaczył mi akurat co tam widzi
Po opiniach w necie widzę, że ma bardzo duże doświadczenie -
M_onia wrote:Właśnie słucham i czytam o chorobach… widzę, że w naszym gronie tu na forum też coś krąży
w sobotę moja siostra ma imprezę to już 18 lat! (Między nami jest 10 lat różnicy) i nie wyobrażam sobie nie towarzyszyć jej tego dnia ☺️ macie jakieś doświadczenia z covidem? Chorobami w ciąży? Pytam tutaj, ponieważ widzę, że macie już dzieci i doświadczenie
Brałam tylko paracetamol i robiłam inhalacjeM_onia lubi tę wiadomość
-
Organy płciowe dziecka kształtują się w 10 tc ale widoczne są kilka tygodni później, także na tym etapie dobry sprzęt może już to wychwycić.
My idziemy za dwa tygodnie na wesele. Zamierzam się dobrze bawić w granicach rozsądku oczywiście, ale też postaram się unikać przytulasów, całusów i nnych tego typu zachowań
Na początku ciąży zapytalam lekarza jak to jest z tymi infekcjami zwłaszcza z goraczka. Wytłumaczył mi że najbardziej niebezpieczna jest bardzo wysoka goraczka między 7 a 10 tygodniem ciazy ze względu na intensywna organogeneze. Później ryzyko malejeM_onia, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Ja się dzisiaj lepiej czuje pozostał katar i ból gardła ale wczoraj to była tragedia. Nie spałam przez pół nocy ale dlatego , że wyspałam się do 16.
Mam okropny ból mieśnia gruszkowatego mąż mi polecil masaż pilka tenisową przy ścianie i naraziw pomogło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września, 10:31
-
Dzięki dziewczyny! ☺️1.09.2024 - ciąża biochemiczna
25.06.2025 - ⏸️ 🙏❤️
26.06.2025 beta 86.50
28.06.2025 beta 267.00
30.06.2025 beta 572.00
Jednorożec89 wrote:Organy płciowe dziecka kształtują się w 10 tc ale widoczne są kilka tygodni później, także na tym etapie dobry sprzęt może już to wychwycić.
Może sobie głupio tłumaczę, ale gdyby nic nie widziała, to by nie pytała, czy chce znać płeć. Bo ja w ogóle bym nie zapytała z siebie. Mi mówiła o tym wyrostku i pokazywała na obrazie. Rzeczywiście ten wyrostek leżał sobie wzdłuż dziecka … jejku już robię robię nadzieję. I dodała „ale na razie z kupowaniem różu proszę się chwilę wstrzymać”
-
ZOSIA88 wrote:Ja się dzisiaj lepiej czuje pozostał katar i ból gardła ale wczoraj to była tragedia. Nie spałam przez pół nocy ale dlatego , że wyspałam się do 16.
Mam okropny ból mieśnia gruszkowatego mąż mi polecil masaż pilka tenisową przy ścianie i naraziw pomogło.
O tak, masaż piłeczką pomaga
Możesz też usiąść na skraju łóżka, krzesła. Jedna noga stoi na podłodze, kąt prosty w kolanie, druga noga opiera się na tej stojącej na podłodze. Robisz takie rozwarcie (?) biodra i opierasz te nogę kostką na udzie nogi stojącej
Mam nadzieję, że napisałam to w sposób zrozumiały 🤣 -
Hej Dziewczyny, gratuluję pięknych wyników nadań prenatalnych! Dawajcie fotki Maluchów
Ja sie nie odzywam, bo okropnie sie czuję w zasadzie od weekendu. Walka o przetrwanie. Wczoraj myślałam, ze mi oczy z bólu wyjdą na wierzch... nowy ciążowy objaw migreny. Mam wrażenie ze mi się wzrok pogorszył. Plus światłowstręt totalny. -
AneY wrote:Własnie czytałam o tym teście felia test, ale jesr bardzo mało w internecie o nim. Większość robi nifty albo sanco.. Wygląda nieźle wg opisu. Sama wybrałaś czy np. Lekarz doradził?
To prawda, że Nifty i Sanco są popularne. Sama robiłam Nifty Pro we wcześniejszej ciąży i byłam zadowolona.
A FeliaTest poleciły mi przede wszystkim dziewczyny z grupy na FB i lekarz potwierdził, że ten test ma dobre parametry.
Patrząc na tak duże różnice w czułości, popularność nie miała dla mnie aż takiego znaczenia. Tym bardziej, że panie w laboratorium powiedziały, że to badanie jest znane w Europie i dostępne w Polsce pod inną marką, właśnie FeliaTest.
Nie mogę tu pewnie wstawić linku, ale w internecie są tabelki z szczegółowym porównaniem tych trzech badań. Jeśli będziesz potrzebować pomocy w namierzeniu, daj znaćAneY lubi tę wiadomość
-
ZOSIA88 wrote:Ja się dzisiaj lepiej czuje pozostał katar i ból gardła ale wczoraj to była tragedia. Nie spałam przez pół nocy ale dlatego , że wyspałam się do 16.
Mam okropny ból mieśnia gruszkowatego mąż mi polecil masaż pilka tenisową przy ścianie i naraziw pomogło.
Spróbuj jeszcze na leżącoJa mam taką podwójną piłeczkę, ciężko mi to opisać, ale na jednej połowie się kładę a drugą połową kręcę za pomocą ręki. Łatwiej o duży nacisk bez wysilania się jak przy ścianie