Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Magnes wrote:A ja właśnie miałam telekonsultacje z moim lekarzem prowadzącym odnośnie moich wyników i jestem w lekkim szoku .. powiedziała mi, że moje ryzyko trisomii 21 (1:1258) jest pośrednie i w tym przypadku zaleca się amniounkcje lub nift. Jestem w kompletnym roztarciu bo wgl nie myślałam o amniounkcji...
Dobrze, że robisz nifty, na pewno cię to uspokoi, ale uwierz mi, szanse są w twoim przypadku 0,00079% także no, praktycznie szans na to nie ma. trzymaj się mimo wszystko, bo to oczekiwanie na wyniki najgorsze. Chcecie znać płeć dzieciaczka?
@Zosia, mam nadzieję, że troszkę lepiej się czujesz. Byle gorączkę zbijać jak wyjdzie. Trzymaj się 🥲
@MMM, ale to za dwa tygodnie dpowinno być jeszcze w terminie, ja miałam z pierwszym synem prenatalne 14+0 i wszystko wyszło pięknie systemowo
@Carla, tak, u mnie też zależy ile zjem, jak się maluch ułoży i wzdęcia 🫣
@Jednorożec, lepiej czekać z informowaniem, to prawda, ale kto ci zabroni kupić jeden ciuszek lekko różowy, może będzie dobrą wróżbą 😁
@Caroline, ooo, to bedziedzie robić taką całą imprezę z gender reveal?wow, w sumie nie znam nikogo kto coś takie miał, chętnie posłucham szczegółów 😊
@Kasiastaraczka, gratulacje! Nie ma to jak intuicja (i matematyka własnego ciała 😉) kobieca!
@Bambusek, jak źle się czujesz, to może chociaż przespisz tą drogę 🥺
@Carla, u nas na podstawie widoczności już chyba, bo pokazywał, nie gwarantował, ale mocno się skłaniał ku chłopakowi, wyślę zdjęcia w kolejnym poście to może też dojrzycie 😂♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
29.12 - 9,73 cm bobofruta, CRP 42, antybiotyk 🧐
09.01 - czyżby chłop? 😏♂️
30.01 - prenatalne 2 trym. 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
16.06.23 Ognik przychodzi sprawnie i szczęśliwie na świat 🥹
27.06.25 - cień ⏸️
30.07- piękne ⏸️
17.07 - pierwsza wizyta, mamy serduszko 🥰 (plus torbiel 58 mm)
02.09 - ryzyko trisomii 21 1:118, robimy NIFTY
-
No a teraz jak pozwolicie pochwalę się moim prawdopodobnie drugim synkiem 😊
bezpłatne obrazki
Kasiu, jakbym mogła cię prosić o wpisanie następnych prenatalnych na 21.10 😃
Czeka mnie o 15 wizyta u mojego lekarza, zobaczymy co powie o tych ryzykach, trzymajcie kciuki proszę! 🥹M_onia, ZOSIA88, Dżozu, Sagi, Carla, Kasiastaraczka, Jednorożec89, Magnes, Patisonek 25, _Hope, Kłębuszek, Katt, AneY, aleksaa, Daga121222 lubią tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
27.06.25 - cień ⏸️
30.07- piękne ⏸️
-
A-6 wrote:
Kasiu, jakbym mogła cię prosić o wpisanie następnych prenatalnych na 21.10 😃
Czeka mnie o 15 wizyta u mojego lekarza, zobaczymy co powie o tych ryzykach, trzymajcie kciuki proszę! 🥹choć u nas jeszcze nie wiadomo kto to, oby syn
gratuluję
A-6 lubi tę wiadomość
-
A-6 wrote:Wybacz ale również jestem w szoku 🤯 Przecież w zasadzie to poza skalą jest i to w jak najlepszym znaczeniu(niskie), dostałaś jakąś karteczkę lub potwierdzenie? U mnie dali mi coś takiego:
Dobrze, że robisz nifty, na pewno cię to uspokoi, ale uwierz mi, szanse są w twoim przypadku 0,00079% także no, praktycznie szans na to nie ma. trzymaj się mimo wszystko, bo to oczekiwanie na wyniki najgorsze. Chcecie znać płeć dzieciaczka?
@Zosia, mam nadzieję, że troszkę lepiej się czujesz. Byle gorączkę zbijać jak wyjdzie. Trzymaj się 🥲
@MMM, ale to za dwa tygodnie dpowinno być jeszcze w terminie, ja miałam z pierwszym synem prenatalne 14+0 i wszystko wyszło pięknie systemowo
@Jednorożec, lepiej czekać z informowaniem, to prawda, ale kto ci zabroni kupić jeden ciuszek lekko różowy, może będzie dobrą wróżbą 😁
@Caroline, ooo, to bedziedzie robić taką całą imprezę z gender reveal?wow, w sumie nie znam nikogo kto coś takie miał, chętnie posłucham szczegółów 😊
@Kasiastaraczka, gratulacje! Nie ma to jak intuicja (i matematyka własnego ciała 😉) kobieca!
@Carla, u nas na podstawie widoczności już chyba, bo pokazywał, nie gwarantował, ale mocno się skłaniał ku chłopakowi, wyślę zdjęcia w kolejnym poście to może też dojrzycie 😂
Zgadzam się że ryzyko prawie żadne, ale trzymając się statystyki to będzie 0.079% (zboczenie matematyczne)
A co do terminów prenatalnych, to tak jak mi tłumaczył, nie chodzi o ściśle trzymanie się terminu tylko o wielkość dzidzi. Poprostu jak się nie zmieści w widełkach to program do szacowania ryzyk nie przepusci i koniec. A terminy są szacowane na podstawie spodziewanej wielkości, ale nie ma gwarancji że któryś bobas nie urosnie szybciej 🫣Starania 02.2024
Na poważnie od 11.2024
01.2025 beta 20 💔
03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
(Leczenie antybiotykami)
AMH 1.98
Ilość plemników 91 mln
Koncentracja 45.5 mln/ml
Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
Morfologia 4%
Suplementacja TenFertil ON -
ZOSIA88 wrote:@A-6 tak zdecydowanie lepiej się czuję jedynie mam trochę katar.
Eh ja mam caly strych ciuszków dla dziewczynki myślałam, że jednak bedzie 2 dziewczynka a tutaj taka niespodzianka
@aqq, trzymam w takim razie kciuki za to, żeby wasze marzenie się spełniło!
@MMM, tak, jak najbardziej masz rację, dzięki za poprawienie, matematyka nigdy nie była moją dobrą stroną 🫣 To teraz oby tylko szybko czas zleciał i wyniki potwierdziły same dobre wieści 💪
Ah no to syn wtedy wg USG miał 14+4 jak dobrze, pamiętam, na pewno przekroczył, lekarz nic mi nie powiedział, że coś było utrudnione, normalnie z systemu wyniki mi też wydrukował 🤔 No ale to było 2 lata temu, to coś mogło się pozmieniaćWiadomość wyedytowana przez autora: 4 września, 15:09
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
27.06.25 - cień ⏸️
30.07- piękne ⏸️
-
Dziś byłam u lekarz prowadzącej i plan na najbliższy czas to: 7.10 kolejna wizyta u niej, a 4.11 II prenatalne i kolejna wizyta u ginekolog 😉
Dziś dostałam zielone światło żeby skorzystać z nadchodzącego urlopu i chyba pojedziemy w Bieszczady, może ktoś ma podpowiedzi, gdzie najlepiej się wybrać, bo nigdy tam nie byliśmy, zawsze tylko Tatry 😅
Zapytałam dziś również o ferrytyne, która wyszła mi 24, norma w ciąży to min 60, więc dostałam receptę na żelazo 😉
Kasiastaraczka, Daga121222 lubią tę wiadomość
-
Czy Wy ćwiczyciw w ciąży ? Chodzi mi o lekkie ćwiczenia które są bezpieczne ja dzisiaj na youtobie poćwiczylam z 12 min i czujw siw lepiej ten tyłwk niw boli aż tak wydaje mi sie, że to dlatego, że zmienil mi siw diametralnie tryb życia z pracy raczej stojącej wiecej siedzę i leże.
-
ZOSIA88 wrote:Czy Wy ćwiczyciw w ciąży ? Chodzi mi o lekkie ćwiczenia które są bezpieczne ja dzisiaj na youtobie poćwiczylam z 12 min i czujw siw lepiej ten tyłwk niw boli aż tak wydaje mi sie, że to dlatego, że zmienil mi siw diametralnie tryb życia z pracy raczej stojącej wiecej siedzę i leże.
Przyznam się bez bicia. Zapytałam chata gpt o moją pappe. Powiedział że taki wynik w moim wieku u na takim etapie ciąży powinien znacznie obniżyć wszystkie ryzyka, więc mam nadzieję że zejdę z poziomu pośredniego na niskiKasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
A-6 wrote:Wybacz ale również jestem w szoku 🤯 Przecież w zasadzie to poza skalą jest i to w jak najlepszym znaczeniu(niskie), dostałaś jakąś karteczkę lub potwierdzenie? U mnie dali mi coś takiego:
@Carla, u nas na podstawie widoczności już chyba, bo pokazywał, nie gwarantował, ale mocno się skłaniał ku chłopakowi, wyślę zdjęcia w kolejnym poście to może też dojrzycie 😂
Miałam napisane tylko na wynikach "nie stwierdzono wystąpienia wysokiego ryzyka wystąpienia u płodu trisomii 21,13 i 18". No ale moja lekarka uznała, że to ryzyko jest pośrednie..
Dziś zrobiłam felia test, bo wiem po sobie, że do końca ciąży bym myślała, czytała i analizowała. Tak chcemy znać płeć dzieciątka i chociaż taki plus tego bo na USG nie było jeszcze nic nie widać 😊
A Wy już robiliście badanie? I czy zdecydowaliście się poznać płeć? 😊 -
ZOSIA88 wrote:@A-6 napewno już ,, fabrykę" zamykam bobaska trzeciego nie będzie musze pomyślec co z tymi ciuchami bo mam ich naprawdę sporo
Wystaw na vinted 😉 dużo osób tak teraz robi.Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe 🖤
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
👱♀️35 L 👨36 L 🐕
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
Start stymulacji 4.04🍀
(Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg)
Zivafert 5000j.m x2
1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
Mamy ❄️ 4.3.3
transfer 15.07🤰🏼
15.08 7+1 tc,CRL 5mm ❤️110/min,GS 2 cm, YS 4mm
29.08 9tc+1d CRL 2.20 cm 🐻
10.09 10+6tc CRL 3.76 cm 🐼
Sanco⏳️
-
ZOSIA88 wrote:Czy Wy ćwiczyciw w ciąży ? Chodzi mi o lekkie ćwiczenia które są bezpieczne ja dzisiaj na youtobie poćwiczylam z 12 min i czujw siw lepiej ten tyłwk niw boli aż tak wydaje mi sie, że to dlatego, że zmienil mi siw diametralnie tryb życia z pracy raczej stojącej wiecej siedzę i leże.
Ja niestety nie mogę żadnego wysiłku, nawet w domu nic nie mogę robić mam się cały czas oszczędzać. Jedyne co mam dozwolone to spacery głównie po głównych posiłkachStarania od 2021
🖤Poronienia nawykowe 🖤
👱♀️35 L 👨36 L 🐕
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Start stymulacji 4.04🍀
Zivafert 5000j.m x2
Mamy ❄️ 4.3.3
transfer 15.07🤰🏼
Sanco⏳️
-
Patisonek 25 wrote:Ja niestety nie mogę żadnego wysiłku, nawet w domu nic nie mogę robić mam się cały czas oszczędzać. Jedyne co mam dozwolone to spacery głównie po głównych posiłkach
-
Ozłocę kogoś kto wymyślił poduszki ciążowe 🥰 serioo. Położyłam się nie dość że z okropnym bólem głowy to jeszcze kręgosłupa, wstałam jak nowa. Akurat tą dostałam w prezencie od bratowej no mega, mam akurat typu C Nicekids
Kasiastaraczka, Daga121222, Dotipik lubią tę wiadomość
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe 🖤
👱♀️35 L 👨36 L 🐕
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Start stymulacji 4.04🍀
Zivafert 5000j.m x2
Mamy ❄️ 4.3.3
transfer 15.07🤰🏼
Sanco⏳️
-
Właśnie wyskoczył mi jakiś tik tok dziewczyny która miała mieć córkę a ma syna i przestałam się przywiązywać do myśli o dziewczynce
-
@kasiastaraczka wybieramy się na 4 dni na Mazury a potem na 3 dni do Krynicy Morskiej 🙂 urlop kończymy weselem, więc zapowiada się intensywnie!
@Aliana ja teraz jestem na urlopie, ale wzięłam L4 na dwa dni bo zawsze będę mogła sobie te dni wykorzystać jeszcze przed porodem 🙂
Ja na szczęście czuję się lepiej, spałam popołudniu prawie 3h. Biorę jeszcze paracetamol bo głowa mocno boli, ale dziś już bez temperatury. Jestem dobrej myśli 🙂
Ja mam plany zacząć ćwiczenia w 2 trymestrze bo jak narazie za słabo się czuję.Aliana, Kasiastaraczka, Daga121222 lubią tę wiadomość
-
@Angela znajomemu się zwolnił domek na weekend w Kalnicy
Zależy, co chcesz w tych Bieszczadach. Czy łazić po górach (to wtedy Kalnica / Wetlina / Ustrzyki Górne), czy deptaczek i gofry (gdzieś bliżej Soliny), czy bardziej zadupie, stare cerkwie itd (Dwernik, Lutowiska), czy hotel (to Arłamów, ale to już nie są geograficznie Bieszczady).
Jeśli góry w wersji ciążowej to polecam rezerwat Sine Wiry (nad rzeczką, prosta droga, niewielkie wzniesienia), spacer z przełęczy do Bacówki pod Małą Rawką (wyżej jest stroooomooo) i niestety asfaltem ale spacer Kalnica-bacówka Jałowiec (ale to bardziej spacerek niż piękne widoki). Bieszczady niestety wyżej mają to, że żeby wyjść na połoniny, musisz się zmachać nawet bez ciążyAngela… lubi tę wiadomość