Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, też tak macie?
Okropnie boli mnie gardło, więc poszłam rano do apteki i poprosiłam o cos bezpiecznego dla kobiet w ciąży i kupiłam pierwsze opakowanie pueria duo. Babka na mnie patrzy i hasło „w ogóle po Pani nie widać ciąży”, byłam w obcisłej prążkowanej sukience. Teraz wieczorem patrzę i mnie „wywaliło”, że szok, rano znowu praktycznie płaska jestem. Niesamowita różnica w zależności od pory dnia.Dżozu lubi tę wiadomość
-
Carla wrote:Dziewczyny, też tak macie?
Okropnie boli mnie gardło, więc poszłam rano do apteki i poprosiłam o cos bezpiecznego dla kobiet w ciąży i kupiłam pierwsze opakowanie pueria duo. Babka na mnie patrzy i hasło „w ogóle po Pani nie widać ciąży”, byłam w obcisłej prążkowanej sukience. Teraz wieczorem patrzę i mnie „wywaliło”, że szok, rano znowu praktycznie płaska jestem. Niesamowita różnica w zależności od pory dnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września, 22:09
-
Okropnie boli mnie gardło, więc poszłam rano do apteki i poprosiłam o cos bezpiecznego dla kobiet w ciąży i kupiłam pierwsze opakowanie pueria duo. Babka na mnie patrzy i hasło „w ogóle po Pani nie widać ciąży”, byłam w obcisłej prążkowanej sukience. Teraz wieczorem patrzę i mnie „wywaliło”, że szok, rano znowu praktycznie płaska jestem. Niesamowita różnica w zależności od pory dnia.Dżozu lubi tę wiadomość
-
Okropnie boli mnie gardło, więc poszłam rano do apteki i poprosiłam o cos bezpiecznego dla kobiet w ciąży i kupiłam pierwsze opakowanie pueria duo. Babka na mnie patrzy i hasło „w ogóle po Pani nie widać ciąży”, byłam w obcisłej prążkowanej sukience. Teraz wieczorem patrzę i mnie „wywaliło”, że szok, rano znowu praktycznie płaska jestem. Niesamowita różnica w zależności od pory dnia. -
aqq wrote:U mnie wieczorem też jest gorzej niż rano, aczkolwiek ja mimo pierwszej ciąży już całkiem według mnie dużo za dużo przybieram jakoś. Ma ktoś jakieś rady jak nie przybierać tak szybko?
Może spróbuj spisać przez kilka dni to co jesz i spójrz na to co jesz,ile 🙂
Wiadomo, że najlepiej przytyc jak najmniej,ale nawet gdy będzie dużooo to i tak niech teraz nie spędza Ci to snu z powiek. Będzie dobrze po porodzie,z mniejszym lub większym wysiłkiem da się zrzucić nadprogramowe kg
Mi po pierwszej ciąży było dużo łatwiej,a p drugiej zostało jakieś 10 kg i już zaczęłam się odchudzać i ćwiczyć jak okazało się, że jestem w trzeciej ciąży. Zostawiam tę kwestię na później 🙃 -
Okropnie boli mnie gardło, więc poszłam rano do apteki i poprosiłam o cos bezpiecznego dla kobiet w ciąży i kupiłam pierwsze opakowanie pueria duo. Babka na mnie patrzy i hasło „w ogóle po Pani nie widać ciąży”, byłam w obcisłej prążkowanej sukience. Teraz wieczorem patrzę i mnie „wywaliło”, że szok, rano znowu praktycznie płaska jestem. Niesamowita różnica w zależności od pory dnia.
Ogólnie rozmawiałam z moją najlepszą koleżanką w pracy i powiedziałam jej, że to jest jeden z takich dziwnych etapów ciąży, kiedy dziwnie się czuję w moim ciele 🫣 bo ten brzuszek nie wygląda typowo ciążowo, tylko jakbym za dużo zjadła albo mnie wydęło i nie wiem jak się ubierać. Zamówiłam sobie kolejne ciuchy ciążowe, bo już wszystkie spodnie w połowie dnia mnie uciskają… dobrze, że mamy jeszcze kilka ciepłych dni to można ubrać sukienki lub luźne krótkie spodenki👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00 🥹, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️🥹 6t+1d
24.07 ➡️ CRL 1,64 cm szczęścia ❤️ 8t+1d
25.08 ➡️ I prenatalne - zdrowy dzidziuś
CRL 6,70 cm ❤️ 12t+5d
24.09 ➡️ wizyta usg
20.10 ➡️ połówkowe
-
U mie brzuch już jest niezależnie od pory dnia. Obcy ludzie się mnie pytają czy to ciąży. Wczoraj ekspedientka w markecie pytała mnie o płeć.
W ogóle wczoraj miałam pięć telefonów po prenatalnych czy wiem płeć dzidzi. Wykręcałam się że było źle ułożone i lekarz nie zobaczył. Chcę z tym poczekać do usg drugiego trymestru bo po tym badaniu to już raczej jest sto procent pewności, ale przyznam szczerze przeglądałam wczoraj ubranka dla dziewczynekKasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Jednorożec89 wrote:U mie brzuch już jest niezależnie od pory dnia. Obcy ludzie się mnie pytają czy to ciąży. Wczoraj ekspedientka w markecie pytała mnie o płeć.
W ogóle wczoraj miałam pięć telefonów po prenatalnych czy wiem płeć dzidzi. Wykręcałam się że było źle ułożone i lekarz nie zobaczył. Chcę z tym poczekać do usg drugiego trymestru bo po tym badaniu to już raczej jest sto procent pewności, ale przyznam szczerze przeglądałam wczoraj ubranka dla dziewczynek
Ale przyznam szczerze, że mnie rodzice w żłobku pytają o to czy już wiem jaka płeć 😄👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
CRL 6,70 cm ❤️ 12t+5d
24.09 ➡️ wizyta usg
20.10 ➡️ połówkowe
-
Hejka.! Prenatalne mamy 12.09 (proszę o dopisanie ❤️)
Gratuluje wszystkich udanych wizyt ❤️postanowilismy z mężem że jesli będzie na prenatalnych widać płeć to chcemy sami ją poznać a przed rodziną udawać troszeczkę że nie znamy i że lekarz włożył do koperty bo oboje bardzo chcielibyśmy tym razem dziewczynkę I boję się że podczas Gender Reveal który bardzo chce zrobić jeśli bym nie znała wcześniej płci a był by chłopak to nie chciała bym aby nagrali moj malutki smutek bo oczywiście jeśli będzie chłopczyk to także pokocham i będę się cieszyła ze nasz syn będzie miał braciszka ale jednak bardzo tą dziewczynkę bym chciała ale to taki margines bo przejmuje się także tym że pappa pobierana jest w dniu badania ... powiedzcie mi czy na pappe trzeba być naczczo? Ja bez kawy z rana się niegdzie nie ruszam 🤣Daga121222, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
CaroOline wrote:Hejka.! Prenatalne mamy 12.09 (proszę o dopisanie ❤️)
Gratuluje wszystkich udanych wizyt ❤️postanowilismy z mężem że jesli będzie na prenatalnych widać płeć to chcemy sami ją poznać a przed rodziną udawać troszeczkę że nie znamy i że lekarz włożył do koperty bo oboje bardzo chcielibyśmy tym razem dziewczynkę I boję się że podczas Gender Reveal który bardzo chce zrobić jeśli bym nie znała wcześniej płci a był by chłopak to nie chciała bym aby nagrali moj malutki smutek bo oczywiście jeśli będzie chłopczyk to także pokocham i będę się cieszyła ze nasz syn będzie miał braciszka ale jednak bardzo tą dziewczynkę bym chciała ale to taki margines bo przejmuje się także tym że pappa pobierana jest w dniu badania ... powiedzcie mi czy na pappe trzeba być naczczo? Ja bez kawy z rana się niegdzie nie ruszam 🤣
Niee, nie musisz być na czczo ☺️ także śmiało możesz coś zjeść i wypić kawkę 😁
Mam nadzieję, że Twoje marzenie się spełni 🩷Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września, 08:48
CaroOline lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
CRL 6,70 cm ❤️ 12t+5d
24.09 ➡️ wizyta usg
20.10 ➡️ połówkowe
-
CaroOline wrote:Hejka.! Prenatalne mamy 12.09 (proszę o dopisanie ❤️)
Gratuluje wszystkich udanych wizyt ❤️postanowilismy z mężem że jesli będzie na prenatalnych widać płeć to chcemy sami ją poznać a przed rodziną udawać troszeczkę że nie znamy i że lekarz włożył do koperty bo oboje bardzo chcielibyśmy tym razem dziewczynkę I boję się że podczas Gender Reveal który bardzo chce zrobić jeśli bym nie znała wcześniej płci a był by chłopak to nie chciała bym aby nagrali moj malutki smutek bo oczywiście jeśli będzie chłopczyk to także pokocham i będę się cieszyła ze nasz syn będzie miał braciszka ale jednak bardzo tą dziewczynkę bym chciała ale to taki margines bo przejmuje się także tym że pappa pobierana jest w dniu badania ... powiedzcie mi czy na pappe trzeba być naczczo? Ja bez kawy z rana się niegdzie nie ruszam 🤣 -
Daga121222 wrote:Mnie by takie telefony męczyły, bo jak będziecie chcieli powiedzieć to powiecie 🙂
Ale przyznam szczerze, że mnie rodzice w żłobku pytają o to czy już wiem jaka płeć 😄
-
Ja już o prenatalnych
Termin mi się zmienił na 7.3., czyli ten który sama sobie wyliczyłam z owulacji - jestem dobra w te klocki 😂
Bo później to trochę przy usg różnie lekarze mówili, wiadomo oceniając Bobo po wymiarach
Czyli dziś 13+5
Bobo ma prawie 8 cm, wszystko pięknie pomierzone i wszystko dobrze ❤️
A doktorek mówi, że dziewczyna 💗
Powiem Wam, że łzy miałam w oczach 🥰
Ciekawe czy tak zostanie, czy coś się jeszcze zmieni,o mamooo 😁Daga121222, Jednorożec89, bambusek-94, _Hope, Carla, Katt, Dżozu, Sagi, Patisonek 25, A-6, AneY, Kłębuszek, aleksaa, CaroOline lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:A Ty pracując w żłobku kiedy idziesz na zwolnienie?
Kasiastaraczka, Dżozu lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
CRL 6,70 cm ❤️ 12t+5d
24.09 ➡️ wizyta usg
20.10 ➡️ połówkowe
-
Kasiastaraczka wrote:Ja już o prenatalnych
Termin mi się zmienił na 7.3., czyli ten który sama sobie wyliczyłam z owulacji - jestem dobra w te klocki 😂
Bo później to trochę przy usg różnie lekarze mówili, wiadomo oceniając Bobo po wymiarach
Czyli dziś 13+5
Ciekawe czy tak zostanie, czy coś się jeszcze zmieni,o mamooo 😁Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
CRL 6,70 cm ❤️ 12t+5d
24.09 ➡️ wizyta usg
20.10 ➡️ połówkowe
-
Daga121222 wrote:Pracuję do końca września, będę wtedy w 17+6 🙂
-
Daga121222 wrote:Cudowna wiadomość! Super gdybyście teraz mieli córeczkę 😍
U mojego męża podobny układ - on z bratem i najmłodsza dziewczyna
U mnie z kolei byłam ja z siostrą i dwóch młodszych braci -
Cześć dziewczyny, gratuluję udanych prenatalnych a u tych dziewczyn u których ryzyka wyszły pośrednie mam nadzieję że to tylko kwestia statystyki 🙂
Ja od wczoraj leżę z przeziębieniem. Miałam gorączkę i ból całego ciała, a dzisiaj w nocy zaczął mi sie potworny ból głowy. Zjadłam lekkie sniadanie żeby wziąć paracetamol i niestety dopadły mnie wymioty (pierwszy raz). Z pozytywów to temperaturę mam już w normie. Także chyba faktycznie coś wisi w powietrzu, skoro tyle z nas coś rozkłada.
Dzisiaj mieliśmy wyjeżdżać na urlop, jak narazie wyjazd przełożyliśmy na jutro i mam nadzieję że będzie już lepiej. Jak pomyślę o pakowaniu i 6h w aucie to aż mi się słabo robi -
Kasiastaraczka wrote:Ja już o prenatalnych
Czyli dziś 13+5
Ciekawe czy tak zostanie, czy coś się jeszcze zmieni,o mamooo 😁
No to jesteśmy w tym samym dniu!gratulacje dziewczynki! Duże maleństwo już 🩷 ja też już sobie oglądałam ciuszki dla chłopców ale jeszcze wstrzymuję się z kupieniem czegoś
P.S. jestem już zapisana na usg połówkowe na 22.10a do swojej prowadzącej 30.09 w urodziny męża, mam nadzieję że maluch ułoży się ładnie i pomacha w prezencie 😁
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:To tak optymalnie i z chorobami chyba jeszcze ok🙃 choć pewnie już się powoli zaczną..👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
CRL 6,70 cm ❤️ 12t+5d
24.09 ➡️ wizyta usg
20.10 ➡️ połówkowe